Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

A PS3 miatt készült el a Capcom új játékmotorja

A japán GameWatch testes, szakmai témájú Capcom interjút közölt le (sajnos nem tudom nektek teljes egészében lefordítani, nem angolul van), melyet egy csapat fejlesztővel készített. Ennek során a srácok elárulták, hogy új, MT Framework 2.0 nevű engine-jüket kifejezetten a Playstation 3-ra hegesztett játékok miatt hozták létre.Az új motor elkészítésének ötlete 2008 januárjában került terítékre a fejlesztőnél: akkor, amikor eldöntött ténnyé vált, hogy a Lost Planet 2 Playstation 3-ra is meg fog jelenni. Az LP2 kezdetben még MT FW 1 címként indult (tehát technikailag kb. ugyanannyit tudott volna, mint az első epizód), ám hamar kiderült, hogy ez így ebben a formában nem fog működni PS3-on.Az első időkben még csak két ember dolgozott a tuningon, de később aztán nagyobb erőket is mozgósítottak, hisz egyértelművé vált: az alapvetően PC-re és X360-ra optimalizált MT FW 1 egyszerűen nem képes megfelelő minőséget produkálni PS3-on. (Kedves Valve, látod, vannak, akik tesznek is valamit…) A Capcom tisztában volt vele, hogy a régi engine erőltetése egy olyan, gyengébb átiratot szült volna, mint a Lost Planet első részénél. Sőt, az is kiderült az interjú során, hogy a Dead Rising például éppen emiatt a más gépekre kihegyezett motor miatt nem jöhetett ki PS3-ra. Az új eszközzel a Capcom most már teljes értékű Playstation 3 kódokat tud összerakni, a magas minőség ezután már garantált lesz.A régi MT Framework engine belső használatra készült a Capcomnál. Az MT Framework 2.0 azonban annyira erősre sikerült, hogy a kiadóhoz több kérés is befutott más fejlesztőktől: szívesen alkalmaznák készülő PS3-as játékaikhoz. Bár a Capcom továbbra sem akar úgy engine-t árulni, mint mondjuk az Epic az Unreal motort, mégis azt fontolgatják, hogy néhány japán csapatnak licencelik az eszközt a jövőben.Mit tud az új engine? Nézzétek meg ezeket az új Lost Planet 2 képeket a galériában!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Sziasztok!Végre kezdik kitanulni a programozók a PS3 rendszer programozását. Mert ügye nehéz volt a programozás a Cell miatt, mert többszálon futnak az utasítások, és az XD-Ram-ot sem volt egyszerű kezelni, ugyanis rettentően gyors.Én egy csomó multiplatform gamenél láttam azt, hogy X-re 1080p, PS3-ra meg csak 720p! Szerintem ezért született az új motor, ami a PS3-at optimálisan kezeli.Kíváncsi leszek a God of War 3 végleges verziójára, mert ott olvastam valahol, hogy a GOW 3 teljesen kihasználja a Cell SPU-it, így 7 magon mennek a többszálas utasítások! Várom azt a gamet! A Capcomnak meg tiszta szívemből gratula, az új és jobb motorért!Végre most már megmutatkozik, hogy micsoda erő van a PS3-ban!

 2. akkor rosszul tudod…

 3. Nem szeretnék elszomorítani senkit,de tudtommal már a resi 5 is ezzel a motorral dübörgött és mégis gyengébben sikerült mint az x-es párja.

 4. egy szóval: gyönyörű.

 5. elisvárom hogy használják ki a ps3 brutális erejét

 6. Teljes mèrtèkben megèri most màr PS3 venni PC helyett. Mennyi pènzt rà kell majd költeni ha tuningolni akarja valaki. PC-èn ennek biztos òriàsi gèpigènye lessz

 7. Azért a Valve nullázás megy rendesen… xD

 8. na végre tesz vlamit a capcom a ps3-rom ért .ha még multiba is adja ki játékait akkor is legalább ha már erőseb géppel rendelkezünk kapjuk gy jó portot ami a ps3 kicsit megmozgatja.

 9. Örölünk neki. 😀

 10. kíváncsi leszek nagyon

 11. Már csak ezért is kötelező a gamma

 12. Megnézném ezzel a motorral a DMC4-et illetve a RE5-öt.

 13. Szeretjük a Capcomot! Nagyon jól néz ki a LP2, vajon milyen lesz majd a DMC5?:)

 14. Dícséretes. 🙂

 15. Igen, ez tökéletes ellenpélda a Valve interjúra.

 16. Ugye lesz 4fos Co-op?

 17. Tényleg jó lenne, ha licenszelnék, mert akkor végre elfelejthetnénk az UE3-at.A DMC5 akkor jöhet is ezzel a motorral…

 18. A capcom-kicsit nem értem például miért nem veszik a Bionicot :(,amcsiba kb.25 ezer példány fogyott a múlt hónapban,ez röhej,aszem a DMC4 turbózott motorja dübörög alatta,semmi gond nincs vele. Pedig a rearmed-ot kb.120 ezren töltötték le első héten.WTF?? Még az a ratyi terminator is jobban fogyott 🙁

 19. “””Kedves Valve, látod, vannak, akik tesznek is valamit…)”” pont ugyanez jutott az eszembe 🙂 bár az ő helyzetük teljesen más”

 20. Miért a Resi 5-el mi volt a baj ? Csúnya? Esetleg szaggat? Nem igazán tapasztaltam egyiket se.

 21. a capcom az elmúlt 1 évben nagyon szimpatikusan viselkedik. nyitott minden irányban, és foglalkozik a vásárlókkal. az ilyenfajta hozzáállás lenne az egészséges minden fejlesztő brigádnál :)capcom ftw!

 22. Bla bla, a dmc és a resi 5 is normálisan futott,nem szeretem a félrebeszélést,szartak a LP 1 normális átírására és most ez a kifogás… am meg ez tényleg pofássan néz ki

 23. hát ez kegyetlen szép munka 🙂

 24. Köszi Capcom szép lett.

 25. Hát igen Capcomék igazi profik:)

 26. ebbe akkor lesz osztott képernyős mód is ugye? nagyon jó lenne mert havernak nincs ps3-a de nagy rajongója ő is az LP-nek hisz az egyet is együtt toltuk végig(felváltva a pályákat:D)

 27. Már alig várom! Co-op! 😀

 28. Nagyon szép életteli színek és effektek! Könyörgöm, minden csapat most azonnal, aki azzal dolgozik licenszelje ezt az UE3 helyett!!!!:D

 29. Licenszkonstrukcióban úgy vinnék mint a fejlesztők mint a cukrot.

 30. Ennyi jó hír reggelre 🙂 PSL pawááá

 31. A képek brutálisak.

 32. Könyörgöm!!! árulják ezt a motort!

 33. amúgy jó lenne ha oda adnák a többi fejlesztőcégnek is aki multiplatformjátékokat készít, mert sokszor esnek abba a hibába, hogy nem tudják ps3-ra optimalizálni a játékokat és ps3-on nem lesznek igaziak.(de ez csak magánvélemény)

 34. én a növényzettől kész vagyok, nagyon BRUTÁL!

 35. Na végre van rendes FW PS3-ra is.. ez már nagyon kellett 🙂

 36. Na mivan papa, most már mégis csak rondább volt az első LP, PS3-on?:)

 37. Ezek a képek meseszépek.Röviden ennyi részemről.

 38. Na oké van motor akkor most már dobjatok PS3ra egy Monster Hunter-t DE GYORSAN! :PJó lesz ilyen minőségbe na nem vagyok válogatós. 😀

 39. Resident Evil 6? 😀

 40. Nagyon baba,nagyon helyes ez kell nekünk!

 41. Nem véletlenül a Capcom az egyik kedvenc fejlesztőbrigádom. 🙂

 42. “””Kedves Valve, látod, vannak, akik tesznek is valamit…””ez teljesen olyan, mint az egyszámos “”sikerbandák””. csináltak valamit anno és még 10 év után is arra verik a nyálukat.a Capcom meg dübörög! ennyi:)”

 43. Na végre. Reméltem, hogy a fejéhez kap a Capcom, és nem szúrja ki a szemünket a jövőben silány átiratokkal.

 44. a színek kikészítenek 🙂 végre vmi érdemeset is hallunk a nagyvilágból, nem csak a nyafogást 😛

 45. Most, hogy mar minden adott, akar ki is adhatnak a Dead Rising elso reszet is PS3ra 🙂

 46. Nem rossz, de mozgásban biztos sokkal jobb lesz.