Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

A PS3-as Home 2005-ös technikával próbál elindulni 2008-ban””

Amikor gusztustalan, nagymellényes beszólogatásról van szó, a három nagy konzolgyártó közül egyiknek sem kell kell telefonos segítséget kérnie. A Sony is, a Microsoft is, sőt még a nagy békeharcos Nintendo is bebizonyította már a múltban, hogy a fanboybenzin odamondogatást azt mindennél – még a játékoknál is – jobban csinálják hordószónokaik.Nemrégiben éppen Aaron Greenberg, a Microsoft nagytudású termékmanagere véleményezte a Kotakunak a nagy rivális virtuális terét, a Home-ot. Az úr szerint a Home igen gyenge eresztés a Microsoft Xbox Live! Experience szolgáltatásához képest.”Számomra a Home annyi, mint egy hardcore gamernek a Second Life. Egyáltalán semmi potenciált nem látok benne, nem hiszem, hogy ez vonzani fogja az embereket. Amikor 2005-ben először bemutatták, még érdekesnek találtam, de mostanra ez az egész nagyon elavult lett. Olyan, mintha 2005-ös technikai színvonlat akarnánk 2008-ban eladni. Nem vagyok biztos benne, hogy a játékosoknak erre lenne szüksége.”Megánvéleményem, hogy ha a Microsoft egy olyan népszerűségű virtuális online közösségi teret tudhatna magáénak, mint az egy időben szinte világszintű hisztériahullámot elindító Second Life, a feneküket vernék a földhöz, szóval én meg arról nem vagyok meggyőződve, hogy ez volt a legjobb példa.Arról, hogy a Home milyen sikeres lesz, egyszerű gamer – és nem jós – révén előre nem mernék messzemenő kijelentéseket tenni, az azonban biztos, hogy a fórumfüggőség egy létező állapot, a chat, az MSN és a hozzá hasonló [I]kapcsolatépítő[/I] online felületek pedig sikeresebbek, mint az interneten bármi… kivéve a letölthető pornót.Hogy 2005-ös színvonal lenne a Home… hát, ja. Aki rendelkezik X360 konzollal, az láthatta, milyen vérbasic minőségű felhasználófelülettel látta el a Microsoft nextgen gépét, amihez képest a PS3 menüje egy igazi műalkotás, és amit épp nemrégiben cseréltek le Micro-ék egy 300% iPod kontra WiiMii utánérzésre…Home – mi a véleményed róla?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “Vérbasic lett volna a régi 360 menü…? Szvsz mindkét vason ugyanazt kapjuk: menüpont menüpont hátán, abban mégtöbb menüpont, csak másképp rendezve. Mindkettőt nyilakkal, s X/kör vagy A/B gombokkal kell navigálni, egy két “”gyorsgombbal megtoldva””.ha meg lesz Minority Report szerű odatevés… akkor az már nem lesz Vérbasic…. addig mindkettő ugyanaz, csak más celofánba rakva. “

 2. hmmm szóval még nem minden rózsás, de ha kiforr, a jövhéten én is netre kötöm a vasat…. :-)ami a konkurenciát illeti:lehet savanyú a szőlő, tessék jobbat csinálni.TÉNY hogy az online szolgáltatásokra mellét verő ms most konkrétan SEHOL sincs ezen a térencsak szánalmas az a személyeskedő lekezelés amit a ms vezetői, s fanboyai minden szinten véghezvisznek (gondolom ezt oltják egységesen)amúgy Martinnak igaza van teljesen tárgyilagosan nézve…mondjuk hjetyekus barátunk nemtom mit akar olvasni egy PS honlapon???? :-)én személy szerint akkor is levárnám a türelmet ezen a honlapon ha roszabb lenne ez a rendszer a konkurennciánál…. csakhogy nagyon úgy néz ki nem így van

 3. Lehetne kérni azt, hogy a Különvélemény ezentúl ne Playstation.LIVE különvélemény címen fusson, hanem mondjuk Martin vagy a Főszerkesző különvéleménye címszó alatt?!?A site egészére nézve dehonesztáló ez a hangulatkeltő, megosztó hangnem és tartalom. Csupán az utolsó előtti bekezdésre értem. Felesleges agymenés volt. Szerény véleményem szerint…

 4. Fa….ó Microsoft 😀

 5. A 360-at és a Ps3-at is 2005-ben készítették, akkor milyen technika legyen? 😀 lol

 6. Azt hittem jó vélemény lesz, de hát nem.Azért egy próbát majd teszek vele

 7. rohadt zs*dó.. csak irigykedik. sztem akkis nagyon fasza dolog:)

 8. “Engem nem nagyon mozdít meg a HOME, inkább próbálom a saját életemet élni.:) De olyan szempontból jó, h egy kalap alá tud hozni mindenféle virtuális kapcsolatot.Ezen pedig jót nevettem: “”kapcsolatépítő online felületek pedig sikeresebbek, mint az interneten bármi… kivéve a letölthető pornót.”” xD”

 9. na ez egy nagy hülyeség. majd én eldöntöm, hogy kell-e nekem ez a home vagy nem. Nem a microsoft egyik tagja fogja majd eldönteni… A másik, hogy nekem van X360-is és a mostani menű amit kaptunk siralmas, átláthatatlan az egész. A régi sokkal jobb volt! (ha már felhozták ezt is)

 10. Minyá itt a vasárnap VÁ-VÁ-VÁ!!!

 11. Valamit mondania kellett, ezt tudta. Tényleg gyenge vélemény.

 12. ez a 2005-s duma azért meredek, mert minden komolyabb címet fejlesztenek 2-3 évig (még xboxon is)

 13. Nincs HUN Store, így nem izgat a HOME … max majd az amcsival néha benézek …

 14. Istenem ez a mikrofos még nem unja a szardobálást?És még kérdezitek min vagyok kiakadva?Hát az ilyen hülyegyerekeken mint eza Greenberg nímand.Jobbha inkább bekussol a Micro mert őkis csak a HOME-ot lopták le amatőrök!

 15. Ha bele gondoltok az lett volna a meglepetés a csöndben szenvedne a Microsoft kellett valamit mondaniuk,nekem van egy box360-am is és azt kell hogy mondjam a playstation forradalmat csinál a home-al a jelenlegi konzol netbázis piacán!!!

 16. Ha Martin nem is mer jósolgatni, én megteszem:A HOME – bár még nem jelent meg teljes pompájában – milliónyi lehetöséget takar, és már ahogy azt a PSN, és a Store is bebizonyította, ezeket a lehetöségeket a SONY nem hagyja parlagon heverni.Magyarul a ezer és ezer ötlete van a PlayStation-nek a HOME-al kapcsolatban. (Pl. a vírtuális PlayStation Day az egyik kedvencem)Azt hittem az MS majd jól lekoppintja a HOME-ot, ehelyett még ennél is szánalmasabb módon, próbál ellen reklámot csinálni neki. Grat!2005-ös színvonal? Ez nem látta még a HOME-ot közelröl? XD

 17. 2005-ös technológia…:) a dvd formátum meg a 90-es éveké….Mindhárom cégnek nagy a pofája,de MS-é mindent visz…Ők foglalkoznak a legtöbbet a konkurenciával…Legyen az a Sony elleni harc,vagy az Apple elleni vívás,mindíg megmagyaráznak mindent….Aztán a Vistát mégiscsak rekordidő alatt le kell cserélni,az Xbox meg pillanatok alatt lett a legolcsóbb konzol,a pocsék minőséget meg már ne is említsük….Csak egy a baj….az innováció jelen pillanatban a többi cégnél van,legyen az bármilyen terület is….marad a lopkodás.

  • “””az Xbox meg pillanatok alatt lett a legolcsóbb konzol”” Ezt talán a Sony-nak is követnie kéne, nemdebár? “”a pocsék minőséget meg már ne is említsük….”” Minek a pocsék minőségét? Mert az RRoD lejárt lemez…”

 18. Engem teljesen hidegen hagy a Home, de biztosan lesznek olyanok, akik itt lelnek rá az első igaz barátjukra.

 19. “Szerintem a Home sorsa attol fugg, hogy mennyire tartjak karban, mennyi lesz az erdekes tartalom, es mennyire megy el a fizetos iranyba. Ha tul sok a reklam, es mindenert fizetni kell, akkor sok embernek elmehet tole a kedve. Ha jol sikerul osszeintegralni a jatekokkal, kvazi mintegy “”elocsarnokot””, akkor sokan vehetik majd igenybe. Fontos, hogy a jovoben hangsulyt helyezzenek arra, hogy ez egy kozossegi felulet.”

 20. én még nem próbáltam de ha lesz időm első dolgom lesz hogy felmegyek!!!

 21. “Kipróbáltam a Home bétát nekem tetszett,szerintem jó ötlet.Használni ugyebár nem kötelező,de legalább van,és ilyen még nem volt.A Microsoft-os okostojás befoghatja a pofáját.Jövőre úgyis lemásolják és büszkén mutogatják majd és azt mondják “”forradalom…Microsoft!!!””Ehhez értenek….”

  • Megmondom őszintén nem hoz tűzbe a dolog, de kivételesen most valamilyen szinten a Sony másolt azért a Micro-tól. Az Xbox esetében már az előző generációban ott volt egy elég stabil és masszív táborral rendelkező Online felület ami az X360 futamideje alatt még tökéletesebb lett. Oké a játékért fizetni kell míg a sony esetében tudomásom szerint nem, de akinek Sony gépe van akkor ez miért zavarja? Az Xboxosokat megint csak nem irritálja a dolog tudomásom szerint mert havi szinten nem nagy pénz azért.Maga a vélemény ami itt most írva vagyon Micros emberekétől? nem kell vele foglalkozni, ti akiknek van Ps3-a úgyis tudjátok hogy nincs igaza. Akinek meg nincs nem hiszem hogy az online felület miatt fog bármely gépbe beruházni.A lényeg használjátok sok örömmel a Home cuccot! Én megyek a Ps Storeba a PsP-vel! 😀

 22. Két hatalmas különbség azért van az nxe és a home között: Az nxe elsőre elindult, a home meg azóta sem(bár ma reggel nem próbáltam, de tegnap egész nap). Még van pár napjuk foltozni, aztán vagy siker, vagy a szokásos…

  • Meg jo hogy elindult (bar megjegyzem, hogy az azt megelozo napokban haldoklott a Live). Mi van abban, ami nem indulhat el ???Egyebkent nekem ment a Home, es most is megy … Bizonyos embereknek az ilyen dolgok soha nem mennek 😛

  • Mert az NXE minden probléma nélkül indül el ugye? Főleg ugy hogy az csak egy újra dizájnolt kezeleőfelület volt lufifejű avatarokkal.

  • Eddig a zárt BETA röhögve futott, most hirtelen mindenki felcsatlakozik, azért erre fel kell készülni. Türelem…

 23. Ami kevés reklámja van a Sony-nak (persze külföldi tévéken, nem itthon) azok legalább kreatívak, de így is úgy érzem keveset költenek marketingre. Nem, nem vagyok marketinges, csak úgy gondolom.

 24. “Nem hat meg a Home de ez a “”vélemény”” sem…”

 25. Nekem se volt Bétám, egyszer csak megjelent az iconja, de magyarról nem tudod letölteni

 26. Már fenn van, de én nem tudtam belépni

 27. Te Vixenne, nem jössz egy virtuális szexre?:D xDDDD Botránkoztassuk meg az embereket!!!

 28. Elvileg a Storon van fent? Mert nekem nincs még.

 29. Ez a micros faszi meg bek…….

 30. Szerintem nagyon jó móka, föleg ha lesznek onlin psLIVE-os bulik. Azon úgy is ott lesz mindenki…..

 31. Én most speciel a szomszéd routerére vagyok becsatlakozva, mert a szórakoznak a nettel és így nem tudom tölteni. Az tény, hogy vicc volt amit a home-al csináltak. Jön, jó lesz, bocs csúszik, jaj megint csúszik…stb, de most úgy néz ki, hogy tényleg itt van és ha ez működő képes, akkor viszont teljesen oké, a használata pedig opcionális. És előre is bocsánat, de ha a microsoft-nak lenne home-ja, vagy csak tervbe lenne véve, nem hallanál mást, csak a fanboyok fitymacsattogását.

 32. Na már jön le nekem is.

 33. Nekem semmi bajom vele azon kívül hogy magyar accal nem tok felmenni csak júeszé-vel:D

 34. Végre bent vagyok. Ma először…

 35. Sosem karmoltam az ilyen kapcsolatépítős virtuális tereket, úgyhogy valszeg ezt is kihagyom.

 36. Hát én amcsi acc-on vagyok mégsem tudom leszedni. Nem jelent még meg.

 37. Kit érdekel a home (késöbb biztosan jó lesz, de egyenlőre a játék megy), inkább jó játékokat adjanak ki PS3-ra. Microsoft-os szarságait meg kennye a hajára a Bill Gates. Amúgy is baromi fárasztó már ez a összehasonlítgató vitatkozás. Úgy is mindenki a saját gépe mellett áll ki. Nekem csak Ps-em volt és annál is maradok.

 38. btw a kotaku a gametrailers-el egyetemben is megérne egy misét

 39. Qore-ban hónapokkal ezelőtt is megvolt a BD ajánló részben ez az iPod szerű oldalra scrollozós, tükröződős rendszer, a store ikonok ‘tükröződő’ effektjét szívesen látnám az XMB-ben, szerintem megoldható, több nem kell, a NXE pedig sima iPOD menü kopp, szóval szép, de ha már a HOME-al hasonlítjuk össze, akkor semmi kreatív, különös tekintettel a játékoknak dedikált HOME felületű szobákban. Japó HOME-ban már van exkluzív videointerjú meg ilyenek, nagy pömpeség, fasza!

 40. Ha nincs benne potenciál miért van mindig akkora tömeg hogy nem lehet billiárdasztalhoz meg játékgéphez jutni? Senkit se érdekel a home de amint elérhető lett az open beta egyből úgy leterhelték a szervereket hogy össze is omlottak :-)Jó móka lesz a home csak adjanak hozzá tartalmat.

 41. Hát azért szerintem elég nagy az érdeklődés utána. A Sony szerverek eléggé levannak terhelve, alig bírtam egy Online ID-t beregisztrálni.

 42. Kaptam béta kulcsot, letöltöttem, kipróbáltam, húsz perc után beleuntam. Jelenlegi formájában nekem értéktelen. Casual shit ha csúnyán akarnék fogalmazni. ( Lévén ez még csak béta, lehet komolyabb lesz ha beindul.)

  • Kaptam beta kulcsot 1 nappal az indulas elott, letoltottem, ra se basztam, jon az open beta es ekkor se fog erdekelni. Megvarom a home-t, aztan 1 ev mulva vmi viszkimamoros ejszakaban rakattintok es valszeg 10 percig futni is fog.Ennyit errol. Rohadna el az osszes web2.0-asnak hivott gyokerseg azonnal.

  • En is kaptam, abszolut egyetertek. Szamomra egy totalisan erdektelen, folosleges baromsag. A microsoft meg csinaljon jobbat, ennyi.

   • Számomra is. Éva egy darabig élvezte, nála is kifújt.Hosszabb távon azt hiszem a full lúzerek gyűjtőhelye lehet. Virtuálrandi és társai.

 43. Egy biztos, engem nem nagyon érdekel a Home.Ami kis időm van azt inkább elb@szom játékra.2-3 alkalommal kipróbáltam, de nincs benne semmi érdekes.Fórumozni inkább jövök ide, ha nem probléma.

 44. Én kíváncsian várom a home-ot. De ez a kijelentés nagyon lol volt a muksi részéről. Őszintén megmosolyogtató, hogy a félelem és az irigység mire nem képes. :)Hirtelen első gondolatom cikk elolvasása után a LBP volt.Ott is pár arc megjósolta az évezred bukását. Mert számukra elképzelhetetlen volt, hogy a rákba fog a játék köré masszív online közösség kialakulni. Aztán… aztán a többi már történelem. 8D

 45. Komolyan nem hiszem el, vérszemet kapok az ilyen barmoktól. Olyan nehéz szarni a konkurenciára és a saját dolgukkal törődni?

  • “Torodnek ok a sajat dolgukkal, nyuljak le (nagyon okosan) a Sony fejlesztoit, es szepen agyabugyaljak el ebben a generacioban. Plussz meg van idejuk beszologatni is.:) A Sony meg inkabb csinalna jobbnal jobb exkl. jatekokat, nyomathatna a jrpg-ket, nem kene elvesziteniuk az eddigi franchise-jaikat, kolthetne marketingre, mert amit polo itt az USA-ban muvelnek az verlazito, es leszokhatnanak az olyan ostoba, es mar csak megmosolyogtato dumakrol, hogy “”200x mar a PS eve lesz.”” Jah…Na most jol kiadtam.:))”

 46. a HOME-ot akkor kellett volna kiadni, mikor először ígérték. Aztán azóta fejleszteni. A mostani technikai színvonal, a sok töltögetéssel egy kalap szar.

 47. Marják egymást a kutyák a koncért.

 48. nem tudom. megvolt a hír hogy elérhető a home. na mondom felmegyek kipróbálom. gondolom a store-ból kéne beszedni. az amcsi és az eu store is azt mondta hogy connecton error. nagyon nem bánom

 49. Mikor lehet a bétát majd letölteni?

 50. Maga a nyilatkozat gusztustalan volt, viszont a Home engem sem érdekel. Ettől függetlenül persze, biztos vagyok benne, hogy hatalmas siker lesz.

 51. mondjuk az én véleményem, hogy semmi értelme ennek 🙂 Nem látom át a szépségét:)

  • Különösebben engem sem érdekel a home, de biztos hogy meg fogom nézni, ettől függetlenül az 100% hogy nem egy-kettő ember csak ezért fog PS3-at venni 😀

 52. Na igen, NXE az szerintem 2020-as technológia mostani köntösben, főleg a lufi felü avatarok akik az akkori állapotot akarják bemutatni mikor már mindenkinek megdagadt a feje az ilyen és ehez hasonló baromságok olvasása folytán.

 53. “””Olyan, mintha 2005-ös technikai színvonlat akarnánk 2008-ban eladni. Nem vagyok biztos benne, hogy a játékosoknak erre lenne szüksége.”” – nekem meg olyan, mintha Greenberg itt az NXE-ről beszélne 😛 :D”

 54. Ez a fickó hülye…. 😀 A home nekem bejövöget, de túl sok időt nem fogok beleölni.

 55. hát ez megint fura 🙂

 56. Igen, az ellen nem véd…

 57. Többet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki.