Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

A Motorsport Világtanács beidézte a McLarent

Még nem zárult le a 2009-es Formula 1-es világbajnokság első komolyabb botránya, ugyanis a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa úgy határozott, hogy a McLarennek április 29-én egy rendkívüli meghallgatáson kell részt vennie. Ezen az ülésen Hamiltonéknak tisztázniuk kell a szezon nyitó Ausztrál Nagydíjon történteket.Az incidens akkor történt, amikor három körrel az évadnyitó Ausztrál Futam vége előtt a pályára gurult a biztonsági autó. Ugyanis miután felsorakozott a mezőny a safety car mögé, a Toyotás Jarno Trulli elhibázta az egyik kanyart és elhagyta a pályát. A mögötte autózó McLarenes Lewis Hamilton pedig a szabályokat betartva megelőzte az olaszt. A probléma ez után jött, ugyanis a brit egyik pillanatról a másikra lehúzódott a pálya szélére és indokolatlanul lassan hajtott, ezzel előzésre kényszerítve a Toyota olasz pilótáját, Jarno Trullit, akinek nem volt más választása el kellett mennie mellette. Ám a biztonsági autó mögött nem szabad előzni, így miután vége lett a versenynek az olaszt megbüntették. A versenyigazgatóság előtt a McLaren nyíltan kijelentette, hogy ők a szabályok szerint jártak el és a Toyota olasz pilótája a hibás. Ám pár nappal a történtek után előkerült egy hangfelvétel, melyen a McLaren csapatának a rádió beszélgetése volt hallható. A hanganyagból egyértelműen kivehető volt, hogy a McLaren félrevezette a bizottságot és hazudott, ugyanis egyértelmű utasítást adtak Lewis Hamiltonnak, hogy engedje el a Toyotát. Aki kíváncsi a rádióbeszélgetés szövegre az megtekintheti [A http://playstationlive.hu/note/1001][B]itt[/B][/A].A történtek után a McLaren csapatot kizárták az Ausztrál Nagydíjról, és az összes eddig szerzett pontját elvették. A McLaren ezt követően elbocsátotta csapatmenedzserét, Dave Ryant, mondván ő a felelős a történtekért. Ám a McLaren nem fogja ezt az ügyet ilyen könnyen megúszni, ugyanis a Nemzetközi Automobil-Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa beidézte a csapatot, és szeretné, ha a gárda tiszta vizet öntene a pohárba, és elmagyarázná, hogy miért is sértette meg a szabályokat, és miért akarták félrevezetni a bírákat.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. az fia egy k.csög mit szívatják folyton a mclarent

 2. Valaki mondja már meg, mitől akkora sztár a hamilton apja, hogy minden meccsen mutogatni kell? Komolyan, nincs olyan meccs, amikor ne mutatnák legalább egyszer v kétszer, és már az első idényében is így volt. Valami celeb vagy wtf?Vagy talán olyanok ők mint nálunk a gáspár család?

 3. Nekem nem hiányozna sem a mekláren, sem a hamilton. Én azt mondom, darálóba velük!

 4. elég jó a Farkas Péteres cikk:http://www.a5.hu/cikkek/2/32283.shtml

 5. MUHAHA!!!!Ezt becumizták! Rábaxtak a sumákolásra.Amúgy sem bírom Hamilton-t, szerintem undorító a versenystílusa. Megy ész nélkül, de remélem egyszer ráfázik,és kicsit megtöri magát. Azután talán kicsit ésszel fog vezetni.Ezek szerint a McLaren csapattal megtalálta a zsák a foltját. Alamuszi sumák brigád.

 6. Én már az eddigi büntetést is erősnek érzem. Túl van lihegve az egész.Mondjuk alapból véres a konc, Hami se a legszimpatikusabb versenyző, naná, hogy ugrik rá a nép.

  • Egyerttelmu, ugyanakkor Lewis hirnevenek most nem tett jot az eset, annak ellenere hogy evek mulva a kutya sem fog erre az incidensre emlekezni. Schumachernel se erdekli mar a kutyat sem a Villeneuve-vel vagy Hill-el tortent manoverek egyike sem…

   • persze, nem dráma, de szerintem Schumin igenis rajtamaradt a 3 legdurvább bélyeg: Hill-crash, Villeneuve-crash, és a Monaco-parking….beárnyékolt elég keményen egy majdnem tökéletes pályafutást.nem egy pályafutást összegző cikkben van ez így megemlítve.Persze főként angol nyelvterületről. :)) vajonmér’

 7. Megszivták.

 8. Nekem már mind1 mi lesz a döntés, csak ne húzzák el év végéig. Vicc, hogy ez megy.

 9. Az lenne a legjobb ha az egész szezonra kizárnák a McLarent.

 10. Na ez fasza…. :/Nem vagyok egy McLaren fun, de ezt a szarkavarást már befejezheztnék…. 🙁

 11. Kapnak megint olyen penzbuntit hogy csak ugy csattan. A szponzorok nem hiszem hogy tapsikolnak oromukben az allando csapat botranyok, kemugyek, hazudozasok miatt. Komolyan akkora csorba esett mar a McLaren hirneven, hogy nagyon ossze kene kapniuk magukat a wokingi sracoknak.

  • Megint pénzbüntit? Egyszer már megúszták ennyivel, meg pontelvétellel, most kicsit súlyosabb kellene. Mondjuk kizárás.De csak a McLaren iránti utálat beszél belőlem…

   • Egy ilyen (egykoron) patinas csapatot nem fognak kizarni. Mar igy is csak 20 auto van a Super Aguri kiszallasa ota, nem fogjak 18-ra csokkenteni.

    • Akkor nekik mindent lehet?Meg csak a múltból nem lehet megélni, mára már az általad említett patinás csillogás korhadt, süllyedő bárkába ment át. (bocsánat a képzavarért)Szegény Bruce McLaren forogna a sírjában…

     • Azt nem mondtam, csak azt irtam hogy szerintem nem fogjak oket kizarni, bar orulnek neki ha netan megis.:)

     • Szerintem sem zárják ki őket. Miért is tennék? Mert hazudtak?! Melyik csapat nem szokott…A csapatmenedzsert is azért rugták ki gyorsan szerintem, hogy példát statuáljanak. Hátha nem kapnak akkora büntit, mondván, nagyon elitélik ami történt és ezt mutatja a gyors kirugás is.

     • “A gond az, hogy ők a versenybíráknak hazudtak, ami jogilag nem éppen tisztességes, sőt ezzel a sportkódexben foglaltakat több pontját is megszegték. Az, hogy a sajtónak hazudnak, oké, az hogy egymásnak lódítanak, oké, de hogy az FIA-nak az már nem oké. Főleg úgy, hogy a hazugságukkal egy másik csapatnak (Toyota) akartak “”TUDATOSAN”” keresztbe tenni. Fogalmam sincs mi lesz ebből, de ez nagyon ocsmány dolog volt…”

     • Ocsmánynak ocsmány, nem is mondom, hogy ne büntessék meg őket. De sokat tenni nem tudnak. És nem is akarnak. Ha a kémbotrányért nem zárták ki őket, mert sérül a sport hírneve, meg ez egyike a legrégebbi csapatoknak – kifogások – akkor most is csak egy viszonylag kis pénzbüntetés lesz. (ahogy Wallace is mondja) És pont a kémbotrány eredménye az ami rakja alájuk a lovat. Ha azt úgy megúszták, akkor már bármit megtehetnek….gondolják.

     • Szerintem is pénzbüntetés lesz az ügyből, de nem lepődnék meg, ha valami durvább büntetést is kapnának. 😀

     • Az igazi büntetés az lenne, ha Hamilton ott hagyná őket!

     • Hallottam a pletykákat, de nem hinném. Köztük nőtt fel, a McLarennek köszönhet mindent, nem hinném, hogy valaha is ott fogja hagyni őket. Ha igen tévedtem… :DDD És legalább lesz egy jó hír aznapra. 😀 Szerinted meg van rá az esély, hogy ott hagyja a McLarent? :DD

     • Szerintem nincs, csak most játszák az apjával (ha igaz a hír) a sértett ribancot. Mindent a Mclarennek köszönhetnek jószerivel.. mondjuk hacsak nem lett akkora arczuk, hogy simán belesz*rnak… s lepattannak. Vevő lenne a kissráczra az már biztos.

     • Az apjának is versenyeznie kéne! 😀

     • Hát, ki tudja. Ahogy Roxas is írta, lehet akkora arcuk lett, hogy képesek meglépni. A mai világban mindent a pénz mozgat. Ha most a Mekinél azt látják, hogy esélytelenek a vb címre, akkor lehet dobbantani akarnak. Ehhez most jó indok ez a kis hazugság, mert erre lehet hivatkozni. 🙂 De ki tudja mi lesz itt…

     • Szerintem simán otthagyná őket, ha kapna egy jó ajánlatot. Manapság már a hűség nem divat. 🙂

     • “Kozottuk nott fel, ja, de 2005-ben megis a McLaren hata mogott Frank Williams-szel es Patrick Head-del targyaltak mikor a McLaren meg elobb a GP2-be kuldte a kis Hamiltont. Korrekt a Hamilton csalad nem? Szoval ne vegyel merget az “”Eleten at tarto szerzodesre””.:)”

     • Ilyen alapon bármelyik másik csapat is megtehetné ugyanezt, gondolván, hogy őket sem büntetik meg komolyan, mert a Mekit sem.Irdatlan pofátlanság a Meki részéről szerintem, hogy a kémbotrány után meg merik ezt csinálni.

     • Na, ezért zárnám ki őket…

     • A csapatmenedzsert valszeg azert rugtak ki, hogy ne tudjak tanukent beidezni a McLaren reszerol, mert ugye mar nem dolgozik ott. Okos lepes…

  • Gyenge az ő szereplésük is.