Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

A legjobban fogyó PS3 játékok Japánban

Legutóbbi [A http://playstationlive.hu/note/421]WIRED[/A] Top 5 listánk után most itt a Famitsu Weekly – európai gamereknek enyhén szólva fura címeket szerepeltető – Playstation 3-as Top 5-je, amely a Japánban legnagyobb példányszámban eladott játékokat tartalmazza.1 – Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots — 671,706 2 – Minna no Golf 5 (Hot Shots Golf: Out of Bounds) — 408,175 3 – Shin Sangoku Musou 5 (Dynasty Warriors 6) — 371,443 4 – Gundam Musou (Dynasty Warriors: Gundam) — 317,580 5 – World Soccer Winning Eleven 2008 (Pro Evolution Soccer 2008) — 316,533Az első hely egyértelmű – no, de a többi?Debütálása óta Japánban 2,469,448 darab PS3-at értékesítettek. Az MGS4-ből az első négy nap alatt 476,334 fogyott.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Haha!A saját kommentemre válaszoltam!:)))

 2. Örülök hogy legalább a Japánok szeretik a Dynasty Warriors-t!:) Én nekem is egyik kedvenc sorozatom!Meg úgyebár a Metal Gears Solid is..sajnos a 4.részhez még nem volt szerencsém…

 3. Jó szar izlésük van a japóknak.

 4. Hát igen.Nem ugyanaz az ízlés.

 5. Egysincs közte ami nekem feküdne:)tehát: én nem vagyok egy átlagos tömeggémer:D

 6. Hát nem semmi mondjuk az első várható volt

 7. “Innen nekem csak az MGS4 “”fogyasztható””, az a másik négy meg…”

 8. Metal Gear,heh . Az megérdemli

 9. Durván csak minden negyedik (3.67) japán PS3 tulajnak van meg a MGS4. Ez kicsit csalódás számomra, azt hittem jobban szeretik Snake-et ennél.

 10. Nekem a demó alapján nagyon nem jött be a metal gear solid, nem tudom mit esznek benne annyian…

 11. Egyetértek mgsfannal, azért a japó játékok mindig tartalmasabbak… Persze mostz lesz KZ2, Heavy Rain, de attól még nem fog megváltozni a helyzet…

 12. MGS4 első helyen, miért nem lepődök meg ezen?

 13. Az elsőt ismerem, és nem csodálkozok h az elsők között van, de a többi szinte ismeretlen számomra

 14. Nemtudom mi fura abban hogy a Gundam a listán van, mikor egy japán szimbólum. Meg amúgyis jó. A Dynasty Warriors 6 viszont sztem elég gáz.

 15. Amúgy tudtommal összességében is az MGS4 vezet most már. Szinte minden negyedik PS3 tulajnak megvan az MGS4. 😀

 16. Ez a hír magáért beszél… 😀

 17. Én japán cégnél dolgozom(kb.150 japó van a főnökök közt),tanúsíthatom,hogy érdekes egy népség.Abszolút nem lepődtem meg a listán.Azért higgyétek el,a dolgok nagy részében jó,hogy nem úgy gondolkodunk,mint ők!pl.ps3 játékok vagy a piálás.A japó azt mondja(7köznap is persze):Na én este lepörgetem a seggem a night clubba(mert azért annyira nem ostobák,hogy a magyar csajokat kihagyják,hamár 1x kicsit messze kerültek a családjuktól),mocskosul berövidezek,stb,de 10re a szállodában is vagyok,mert reggel 7-30tól meló!És este 10re ott van!!Respect!

 18. lehet hogy csak énvagyok vele így, de nekem nem jött be annyira az új MGS! Bár csak a demóval játszottam :S

 19. furák a japók na!

 20. éérdekees:D

 21. Ezek nevetségesen alacsony számok 🙁

 22. MGS powaa 🙂

 23. Mgs4 ennyire elhúzott ? Ez a statisztika egyszerűen gyönyörű.

 24. Hihetetlen mennyire zabálják azt a gagyi Dinasty Warriorst. Hozzá se nyúlnék.

 25. Egyébként a Gundam is elég egyértelmű. Mindig népszerű volt arrafelé.

 26. “””Az első hely egyértelmű – no, de a többi?””Egyszerű a magyarázat: számukra egyelőre ps3-on nincs más játék, ami az ő ízlésüknek is megfelel. Ha tele lenne a gép JRPG-vel, akkor az első öt helyen azok állnának. Resistance és Motorstorm nem érdekli őket. Az MGS4 egyértelmű, a többi meg a azért, mert EZ VAN.”

 27. MGS4 első helyes:)

 28. Az azért tetszik, hogy olyan játékokat fikáztok le amiket max. képekről vagy egy buta demoból ismertek…

 29. A minna no golf 5 jelen pillanatban a legjobb játék a ps3-as kínálatban…legalábbis nekem. Utána az LBP, póker, bowlingmajd a GT5p és a Home.Az ízlésem totál tükrözi a magyar fórumozók kedvenceit…. :-)))

 30. Meg mindig azt mondom, hogy de jo hogy mi europai izlesvilaggal vagyunk megaldva….:)

 31. Én is szerettem a régi Dynasty Warriors részeket.. de a 6. és a Gundam sajnos eléggé gyengére sikeredett. Szvsz. De az első helyezett rendben van. :]

 32. De betegek, de hát ha ezt szeretik. 🙂

 33. Nem lepődtem meg az elsőn. 😀

 34. A mai napig vajon hány PS3 is surrog Japánban? Hány milla lehet?

 35. Legalább egy PS3-as játék az első….az egyik legjobb 🙂

 36. De azt bírom, hogy ilyenkor a Sonata meg a Valkyria hol van ? 😀 Elvárnám, hogy legalább japánban egyék azokat 🙂

  • Aki Japánban meg akarta venni a Sonatát, az megvette 360-ra. VC pedig egyszerűen nem jött be nekik…

   • De X e alig volt akkor valakinek japánban.. Pár 100 ezer csak..A Valkyriával meg az volt a baj, hogy azt meg meg kell ismerni.. Ránézésből én is féltem tőle:D Tankok, lövöldözés.. De aztán elkezdtem játszani, és mondom hát ez igen.. Meglátszik, hogy japánok rakták össze..

    • A Valkyriaval az a gond szerintem, hogy abszolút európai. Gyak valami holland, vagy francia, vagy akármilyen nyugat-európai történelmi sztori.Nem biztos, hogy a japánok pl a fajüldözést , ami elég fontos motívum a sztoriban úgy értelmezik, mint mi Európában. Ők az utóbbi néhány száz évben tökre elzárkóztak, nem sok idegen él arányaiban az országban. Igaz pl a II. VH alatt ők is elmentek Madzsúriába, meg Koreába, jól kiirtottak mindenkit, de aztán most bocsánatot kértek, és kb ennyi.Náluk nincsenek cigók, meg zsidók akikkel nap mint nap szembesülni kell, hogy mit tettek velük apáink, vagy éppen ők mit tettek velünk mostanában.Szal szerintem nekik nem jön le a sztori.Amúgy a Wii sikerét látva le is lehet szűrni, hogy náluk az infantilis dolgok jönnek be nagyon. Mármint amit mi annak tartunk.

     • A LittleBigPlanet is teljesen elmebeteg szerintem(persze jó értelemben)mégsincs rajta a listán.Akkor most mi van?Lehet ,hogy én és a japánok nem egy mércével mérünk….:D

     • Az LPB mostanában jelent meg. (ettől függetlenül nem aratott nagy sikert japánban és sajnos a világ többi részén is mérsékelt volt az érdeklődés)

     • Érdekes, hogy talán a japánok lehet, hogy sokkal kevésbé kreatívak, mint amennyire be vannak állítva. Pl a JRPG-k is általában sokkal korlátozottabb lehetőséget jelentenek, mint egy nyugati. Kevesebb kevesebb szabadság, bár a sztori meg összetettebb, érzelem dúsabb.Lövöldözősben sem jutottak túl a 80-as években megjelent külső nézetes stílusokon, a valódi 3D, FPS számukra fogyaszthatatlan.A Sony címei viszont soxor még a csúcs PC konzol szint fölé is mennek. Pl a porig alázott Lair. A legtöbb embernek nem jött le, hogy ez csak egy 3D sárkányos lövölde, és ennyi.Forradalmi volt? A maga kategóriájában igen, új irányítás, teljes szabadságot adó 3D környezet.Totális bukta.Szal nem véletlen a PS3 viszonylagos európai sikere. A többi piac sokkal bénább hozzánk képest. Jó lenne ha ez a kiadók fejében is tudatosulna, hogy itt el lehet azt adni, az olyan unikumokat, amit a japánok, vagy a szintén nem túl nagy változatosságra törekvő amcsik elutasítanak.

     • Kezdetnek a ps store is elég lenne!(itthon)Sajnos az emberi hülyeség határtalan,és ez mindig bebizonyosodik.Elmulasztottam a Lair-t,pont a rossz kritikák miatt,pedig tuti vételnek tartottam!Most pedig egyre több pozitív visszajelzést kapok róla ami elég érdekes…(csak arra tudok gondolni,hogy a szétalázás helyett sokan mégis kipróbálták,és láss csodát tetszett nekik)Komolyan gondolkodom a beszerzésén,hátha meglepődöm én is!!!

     • Magyar store már nagyon kéne!!! (Pláne, hogy asszem lengyel, meg cseh már van). Monnyuk benézve a japo store-ra rengeteg cuccost raktak már ki oda, de azok is ilyen tinglitangli dolgok, PS1 játékok, meg ilyenek. Végül az ilyen is jó lenne, csak lenne már valami!A Lair a megjelenés idejében valójában valahol 7+ pont körül érdemelt volna meg. Aki a Store-on levő gumikacsás játékból megcsinált legalább 1 pályát, annak nem okozott nehézséget az irányítása. Az internetes gémer újságírás sötét középkorát a Lair körüli hisztériától lehet számítani. Hihetetlen volt, amikor az ember kisebségben próbált 1000 acsarkodó fanboyt meggyőzni, hogy legalább próbálja ki mielőtt elásná, csak mert XY internetes celeb lexarozta.

     • Nekem nagyon feküdt a super rub a dub,bár az első 20 percben a röhögéstől nem tudtam játszani:D

     • LOLIsmerős a téma!Piásan a legjobb!!:DA Motorstorm-ról ugyanez már nem mondható el(tapasztalat)Egyébként nem tudom ,hogy milyen ufók tolják a rub a dub-ot…Egyik pályán csináltam egy a tiétekhez hasonló szuper rekordot.Ezen felbátorodván,gondoltam megnézem,hányadik vagyok vele a ranglistán….Amikor a pofámba vágta,hogy 428. akkor gyorsan eltűnt a mosoly!!!:((((

    • Ezért találták ki a demókat. Ha lenne ps3-am, ránézésből megvenném a Valkyriát no meg már a korai trailerek is eladták volna nekem.

 37. szeretik a robotokat, ez tény.gundam-nek sose lesz vége?

 38. Az MGS kivételével ilyen címekhez minek egy PS3-at venni…Kezdjük érteni, miért is szerepel a szigetországban bűn rosszul a Sony. Ilyen system-seller himihumi címek elég ritkán jönnek ki…Senki sem lehet próféta a maga hazájában.

  • Igazad van. Nemcsak a címeken látszik, hanem az eladott példányszámokon is. Bármelyik zsebkonzol ALÁZZA a ps3-at japánban.