Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

A homofóbia ellen kampányol az Electronic Arts

Az Electronic Arts redwoodi stúdiója ad otthont annak a hétvégén megrendezésre kerülő “Homofóbia a virtuális közösségekben” című rendezvénynek, amely a videojátékos kultúrában is jelen levő, a homoszexuálisok és leszbikusok ellen irányuló intoleranciára (gyk.: homofóbiára) hívja fel a figyelmet. Az EA partnerei az előadáson az Entertainment Software Association, a GayGamer.net, a Linden Labs, és a Microsoft lesznek, a főszervező pedig az online megkülönböztetés és virtuális támadások ellen küzdő [A https://www.glaad.org/SSLPage.aspx?pid=793]Gay & Lesbian Alliance Against Defamation[/A] (GLAAD).A rendezvényen a következő témák kerülnek terítékre: “biztonságos online terek szolgáltatása a homoszexuális/leszbikus játékosoknak”, “hogyan lehet fellépni a melegeket érő virtuális támadások ellen”, valamint “az online közösségek felvilágosítása a homofób megnyilvánulások visszaszorítása érdekében”.A GLAAD szervezet kezdeményezése nem újkeletű dolog: a témától akkoriban lett hangos az internet, amikor például komoly támadások értek egy amerikai World of Warcraft guildet, melynek tagjai nyíltan vállalták másságukat, valamint nagy port vert fel a “halogayboy” nevű X360-as Halo játékos esete is, melyről Youtube videó is készült [A http://www.youtube.com/watch?v=6alOnuN-wCY]Halo 3: Homophobia Evolved[/A] címmel. Néhány héttel korábban egyébként a Facebookon is volt egy botrány, ahol valakik “gyűlölöm a *uzikat” nevű csoportot hoztak létre, azt hirdetvén, hogy a melegeket mind meg kellene ölni. A Gamasutra.com [A http://gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=24412]idevágó cikkében[/A] megemlíti azt az állítólagos Microsoft fiaskót is, amikor is egy Richard Gaywood nevű illető nem tudta megadni saját nevét account készítéskor, mert azt a rendszer a “gay” szó miatt automatikusan visszadobta.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nyugodtan ! Több lány jut az igazi EMBEREKNEK !!! Ja és ha utálom a vuzit akkor homófób vagyok ??? Tök király 🙂

 2. Utálom a buzikat. Pont.

 3. Kezd unalmas lenni ez a sok rinyálás.

 4. Miért érzem úgy hogy egyre cikisebb nem buzinak lenni. :(((Érdekes irányba tartunk…

 5. Reszkessetek hetero, fehér, középkorú, munkhellyel rendelkező, családos gamerek!!!!!!!

  • hehe, azt a viccet én is ismerem :D:D#45 Motoko: Mér kérded? ezt most nem értem 😀

   • Sajnos ez nem vicc! Pont ez a probléma.

    • A templomba járót kihagytad…

     • “meg a “”férfit”” legalábbis a vicc szerint.Mer ugye, válság van, a főnök összehívja a beosztottait hogy sajnos ki kell rúgnia valakit, megszólal a nő:- engem nem rúghat ki, mert negatívan diszkriminálja a nőket, azonnal feljelentemmegszólal a cigány:- hát engimet nem rúghát ki, mert negátív diszkrimináció egyből feljelentem dicsák!megszólal az öreg:- hát engemet nem rúghat ki, nyugdíj előtt állok nehogymár most meg amúgyis feljelentem!végül mindannyian a középkorú fehér férfira néznek:- hát akkor az hiszem én leszek a meleg…”

 6. Szeretjuk a buzikat!Minnel tobben vannak annal tobb no jut nekunk!A leszbikus szovetsegbe meg belepek kamunikel nyalat csorgatni!Ebreszto!!CSerelunk kepet?

 7. “Egyébként én már látom magam előtt, hogy mi lesz a vége az ilyesfajta politikának:””Szeresd a meleget!””””Mi van?””””Szeressed a meleget!””””Miii?!””””Aszontam SZERESSED A MELEGET!””””Ne üvölts már a fülembe, te állat!””””Rohadt homofób, kirekesztő, rasszisa, fasiszta barom!””…és akkor jöhetnek a külön jogokért lobbizások, elkülönülés, ENSZ-hez rohanás, külön országrészek kikanyarítása, köpködés a határon túlról, egyszóval külön célpiac létrehozása. Mert nehogy már ne álljanak emögött súlyos üzleti érdekek is…”

 8. öszintén szolva tök mind1 kinek mi a neve és az identitása neten,mert amikor vki lealáz egy játékban,ugyis az a vége hogy szemét csaló buzi!!, pedig isten lássa lelkem lesz@rom a meleg társadalmat és semmi bajom velük

 9. Ennek gyanúsan Blikk hír szaga van…

  • Szerintem a Blikkben ennél jóval egyszerűbb hírek vannak, egyszerű embereknek.

   • “Nem a “”baltával elégítette ki saját lányát”” főrovatra gondoltam, hanem a “”Honoluluban tolószék szépségversenyt rendeztek”” színeshír szekcióra. Mintha ezek az események egy másik világban történnének.”

 10. Ez totális hülyeség. Nem értem mit kell piszkálni a homokos és leszbikus embereket. A homokosokat nem utálom csak engem hagyjanak. Addig nincs velük semmi bajom. A leszbikusok meg kifejezetten jók csak ne az én barátnőm legyen az 😛

 11. Hát eddig a pillanatig meg se fordult egyszer se a fejembe, hogy játszok valakivel akkor ez milyen beállítottságú, mert nem érdekel. Jó akkor persze eszembe jut a dolog amikor kikapok Tekkenbe valami nyomitól, na akkor jut csak eszembe a negatív diszkrimináció. XD

 12. Mikor jönnek már rá, hogy úgy a legnehezebb elfogadni őket, hogy állandóan feltűnősködnek?!

 13. Gaywood esete elég gáz.

 14. Már lassan a hetero szándékot kell üldözni.Divat lett buziskodni meg buzulni.Mostmár legyen újra a lány-fiúval felállás a divat.

 15. Nem értem ezt a homofóbiát a virtuális térben. Akárkivel összefutok a cybervilágban, az húszas, szőke bombázó, nagy mellekkel, és egy heves éjszakát akarnak eltölteni velem. Hol itt a probléma?

 16. Akit ilyen támadás ért az online világban az tett is azért, hogy basztassák, 26 év alatt sosem volt gondom abból hogy L vagyok, be is baszna!:)Aki meg nyöszörög, hogy ezért meg azért kiszúrtak maguknak a nagy HFóbók az vegyen vissza és ne feltűnősködjön.

  • Hát kb erről van szó.Amikor én is látom, hogy valakinek nem jövök be akármi miatt, akkor nem megyek oda és mondom neki a hülyeségeimet, meg pláne imádni fog ha még ki is rúgatom.Ha valaki buziság miatt csinálja (meg van még pár népszerű kisebbség) akkor szinte kötelező így viselkednie, mert lassan elvárja a társadalom, még ha normális lenne amúgy akkor is.A másik dolog, amin ki tudok akadni az a szekszuális zaklatás (heterrók között). Előre engedek egy csajt erre feljelent mert a következő biztos az lett volna, hogy ajánlatot teszek neki.Tiszta Szószpark ez a világ, szerencsére most még tudok rajta röhögni.:D

  • L vagy? a death note-ból? nebasz…

 17. Száááááá-naaaaa-lóóóóm.A homofóbiát pont ez idézi elő, erre még nem jöttek rá? Nem mellesleg ha valahol leszarom, hogy ki milyen, az az online gaming. Mondjuk konszolidáltabb neveket is választhatnának az emberek, a Gaia Online-t is ezért hagytam ott.

 18. Már hamarosan kötelező lesz buzulni.

 19. lehet maradi vagyok, de a melegek nem azért ülnek le játszani, h a világ problémáit maguk mögött tudják? ehelyett becipelik oda is a hülyeségeiket és ripacskodnak rossz szokás szerint

 20. “Amugy szerintem a melegeket nem utalja senki. Azokat utaljuk akik -noi ruhat hordanak-buzifelvonulasokra jarnak-tuntetnek azert hogy “”normalisak”” legyen, mikor de facto nem azok-riszaljak/sminkelik magukat-celebek es buzik es buszkek ra!Hirtelen most ennyi jutott eszembe :)”

 21. Atyaég, ezen csak röhögni tudok, még hogy több toleranciát…a videojátékban? xDD

 22. Érdekes dolog! EA lép fel a homofóbia ellen? Vajon miért!?

 23. Szegény Gaywood, biztos egy életre megcsömörlött, amiért nem tudta a saját nevét használni…Ja, csekkoltam a meleg büszkeség napi felvonulást wow-ban, hatalmas volt, fesztivállal, pucér duellekkel, volt minden ami kell.

 24. Végre megtudtam, hogy a wow-buzik közt vannak melegek…

 25. melegeket érő virtuális támadás?:D:D:D:D fejbe lövöm egy shotgunnal killzoneban pl? a végén az lesz hogy aki bevallja hogy meleg, az god mode-ot kap minden játékban nehogy lelőhessék :DGaywood lol szegény :DA homofóboknak is kéne kampányolni, hogy őket is tolerálják.

  • Te melyik oldalon vonulnál fel: meleg vagy homofób? 😀

  • Azért ezt nem értem, ha kiderül, hogy homofób vagy akkor kidobhatnak a munkahelyedről, de azt a buzit aki emiatt kidobatott, miért nem dobják ki? Pedig ő sem volt képes tolerálni egy másik ember véleményét!Szerintem is lassan ideje lenne küzdeni a másság elismerésért, és ez alatt azt értem, hogy ne különböztessenek meg azért mert mást megkülönböztetek és homofób vagyok!!!:DDD

 26. degonoooosz 😀

 27. Nem tudom,h miért de nálam nem indul el a videó!

 28. Gaygamer.net, éérteem? Juj, fiúkák, hogy tetszik az új rózsaszín Home-os pulcsicsim?

 29. gaywood..Kb mint a Bekúr az apádra ütökből.)

 30. hät ezt szoptad Gaywood