Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

A Gran Turismo 5 a versenyjátékok új mércéje lesz a videojáték iparban!””

Tegnap sokak érdeklődésére számot tartó [B]Kazunori Yamauchi[/B] interjú került aki a [A http://blog.us.playstation.com/2009/07/06/3-and-a-half-minutes-with-polyphony-digitals-kazunori-yamauchi/]hivatalos amerikai PlayStation Blogra[/A]. A rövidke (három és fél perces), de annál tartalmasabb beszélgetés témái természetesen a mester gyermekei voltak: a Gran Turismo széria legújabb felvonásai, a hordozható [B]Gran Turismo PSP[/B] és a nagygépes [B]Gran Turismo 5[/B].*Az első kérdés arra irányult, hogyan oldották meg a méretes GT programkód PSP-be való sürítését?Yamauchi szerint a dolog óriási munka volt a relatíve csekély handheld memória miatt, de úgy kellett megoldaniuk a portolást, hogy a megszokott GT minőség ne csorbuljon.* A folytatásban azt kérdezik, mire büszke még a hordozható GT-vel kapcsolatban amellett, hogy technikailag sikerült a “zsugorítás”?Yamauchi azt akarta elérni, hogy aki a kezébe veszi a PSP-s verziót, egyből érezze, hogy ez itt egy teljes értékű GT epizód – és ez a riporter szerint láthatóan sikerült is.* A harmadik kérdés azt firtatta, hogy jelenleg több minőségi autóverseny is megjelenés előtt áll, és a GT5 – amely egyértelműen a sorozat csúcsa, és nem hiába hívják “valódi vezetés szimulátornak” – vajon hogyan, mivel akarja majd kivívni a legjobbnak járó elismerést az erős mezőnyben?A Polyphony mindig nagyon magas célokat tűzött ki maga elé Yamauchi szerint, és az az új trailer, ami az E3-on volt először látható, csak egy kis szeletét mutatta meg annak, min dolgozik a stúdió. A japán fejlesztőzseni biztos abban, hogy ha elérik ezeket a célokat, azzal a Gran Turismo 5 a versenyjátékok új mércéje lesz a videojáték iparban.(Ez csak pletyka, de ma hallottam: volt olyan forgalmazó, aki szeptemberre listázta be a Gran Turismo 5 megjelenését. Szerintem nagyon valószínűtlen, de azért elmeséltem…)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nem szokott kamuzni Yamauchi, utso mondat felcsigazott nagyon! 🙂

 2. “Egyértelműen a Simbin verhetetlen szimulátorban, de akkor is az tényleg “”kockáknak”” valóSemmi élvezetesség nincs benne”

 3. Biztos hogy az lesz.A Portébl szidalmazással meg nem értek egyet. Aki szimulátorozni akar, az menjen szimulátorozni, vagy az országútra. Én viszont élvezni akarom a JÁTÉKOT.

 4. Hát a PSP-s verzió az must have lesz …

 5. Azt hittem a megjelenésről fog papolni

 6. Biztos szép lesz, tuti jó lesz, de mikor már???

 7. GT5 + PS3 árcsökkenés + GT5 Bundle PS3 pack.Megrengeti a világot. :)A Sony (szerintem) elég egyértelműen a GT5-re vár az árcsökkentéssel.

 8. Bár csak akkor lesz jó a GT5, ha lesz benne 1200-es tuning zsiguli is ültetve, kifordított felnikkel.

 9. Már én is nagyon várom!!! A kedvenc sorozatom! Egy megjelenísi dátum azért csökkentené bennem a feszültséget!!! 🙂

 10. Hamarosan bejelentik a GT5 megjelenési dátumát!!!

 11. DE MIKOORRR!!!!!!!!

 12. GT a király, és az is marad, szerintem ez nem vitás!

 13. “áááá pletyka-csigázás…várjuk…az én interjúm 5 másodperc lenne: megjelenési dátum??? :)a többi “”mérföldkő”” úgyis ott kiderül….”

 14. Nagyon várom már! Ahogy elő lehet rendelni megteszem!

 15. remélem később jön, így lesz még időm megtervezni és meghegesztetni a pilótafülkém hozzá:P

 16. Ez bitang lesz ! MUST HAVE !

 17. Ez biztos jó lesz.

 18. Kíváncsi leszek rá….

 19. “””csak egy kis szeletét mutatta meg annak, min dolgozik a stúdió”” O.oHát, pedig az a trailer szinte mindent magába foglalt, de ha nem, akkor mi jöhet még???!!!”

  • Prologue-ban ugye van forma1…

   • Arra gondolsz, hogy a hivatalos F1 is benne lesz a GT5-ben?

    • “Máskülönben miért tették volna bele a prologue-ba?Azt hiszem már sejtem mire gondolt Yamauchi a “”versenyjátékok új mércéje””-vel.ALL IN ONE……szerintem”

     • “””azt hiszem már sejtem…”” Nem gyenge képzavar xD”

     • Fene se tudja benne lesz-e! A Jogok a Codemastersnél vannak.Viszont az is lehet, hogy a korábbi évek anyagával rendelkezhetnek, mert az meg a Sony kezében van/volt. Én amit várok, hogy olyan idő és napszak legyen az adott versenypályán amilyen aznap azon a környéken van. Ha megcsinálták az időjárás és napszakváltozást a játékban akkor ez már semmi. 😛 Máskülönben nem sok értelmét látom a Prologueban is látható itt Ilyen és olyan idő van éppen kiírásnak.

 20. “A PSP verzió egyszerűen vicc. Árkád gépen szimulátor… Egy szót nem ér az egész, ratyiság. Méjnsztrímeknek, pozőr buziknak való.Ezzel a hardverrel értelmes eredményt nem lehet ilyen kaliberű játékkal produkálni, ahol ezredekért megy a karikázás.Hacsak nem lehet majd valahogy rákötni egy G25-öt…A korábbi, a Prologue kampányában tolt “”Új sztenderd”” szlogen viszont nem üres szó volt. Legalábbis konzolon. Ilyen minőséget (nem a szaros grafikára gondolok – amit ráadásul túl streilnek is tartok) eddig nem kaptunk, meg ha messze is áll a tökéletes (közeli) szimulációtól. Jó anyag.De még mindig a SimBin (gyengébbeknek: GTR sorozat, PC) a király, ez az igazság. Remélem a GT5 beéri azt a fajta szimulációt, ahol a kerekek egyenkénti nyomásértéke is számít. Mint az életben. Aki volt már pályaversenyen, tudja, hogy ezek az apróságok milyen fontos dolgok.”

  • A G25 közepébe bepattintani egy PSP-t, és akár az lehetne a HUD vagy a visszapillantó a nagygépes verzióval összehangolva.

  • “Igen, én is ezt akartam mondani: egy “”kis műanyag gomb””-bal irányított szimulátor???? WTF?? The Unreal Driving Arcadeator …”

  • A világ leghülyébb hozzászólása a témában.

   • “Miért? Tényleg a SimBin csinál szimulátort, a többiek, beleértve a Polyphony-t, “”csak”” követni tudják. Konzolon biztosan a GT5 lesz a csúcs, egyébként messze nem. Hétvégén kipróbáltam újra a Race 07-et fullos kormánnyal, átlagPC-n, még mindig elkpesztő, de mondhatnám a GTR-t vagy a GTR II-öt is (a Legend-ről nem beszélve), ezek mind kisujjból hozzák a szimulátort, ezekhez a Gran Turismo-k árkád cuccok. Próbáld ki!”

  • GTR sorozat tényleg ász. pár éve ismerősömnek mutattam a GT4-et, hogy mekkora csúcs egy szimulátor, és ilyet a kocka pécések nem látnak, stb. Erre ő megmutatta a GTR-t, és finoman szólva is szarul éreztem magam^^

   • 🙂 🙂 🙂

   • GT szerintem sokkal elvezetesebb jatek sokkal szorakoztatobb igaz annyira nem komoly szimulator mint a GTR de viszont a gtr szerintem nagyon unalmas jatekek es tenyleg csak kockaknak valo.

    • “Profiknak való, de bárki az lehet aki érez hozzá késztetést. Itt a lényeg annyi, hogy az egy PC-s cucc (ami mehetne simán konzolon is, de az X-est sz.rrá butították), a GT meg konzolos, de a “”Real Driving Simulator”” az nem a GT, nagyon nem. Ettől függetlenül szerintem a GT5 lesz az első komolyabb konzolos “”autós játékom””.”

     • Ezt a PC-s cuccot szívesen kipróbálnám (kormánnyal természetesen), kíváncsi lennék rá, mert az X-es tényleg nagyon vérszegény lett. A GT5-nek meg külön örülök (már hogy te is pályázol rá).

  • 🙂

 21. Én a magam részéről iszom a szavait,mert Yamauchiban eddig még nem csalódtam.

 22. Novembere mondjak es ez szerintem teljesen realis foleg ha azt is figyelembe veszuk hogy forza 3 a korul jelenik meg.

 23. Szerintem 2009 karácsony/ 2010 tavasz lesz a GT5-ból. Egy tuti,megéri várni rá..

 24. talán decemberben Prologue 2

  • Az nem lesz, már a GT5 jön legközelebb, de inkább 2010 első felében várjátok/várjuk és akkor nem lesz csalódás.(maximum kellemes, ha mégis hamarabb jönne)

 25. Anno linkeltem, hogy sok játék arra a napra van meghirdetve(pl. Uncharted 2 is).Legalábbis a GAMEFAQ oldal szerint.

  • Nem lesz szeptemberi GT5 megjelenés, ez sajna kizárt. Már rég beindult volna a marketinghadjárat, mivel a PS brand legtöbb példányban eladott belsős játékáról van szó, de úgy inkluzíve is benne van a TOP3-ban.

 26. De mikor?(a shopto oldalán szeptember 25-re van kiírva)

 27. Láttam gameplay-t, valóban gyönyörű, de GT5 2-3 fokkal reálisabb grafixot használ, a tartalmi elönyről nem is beszélve…

 28. Úristen mi lesz itt 🙂

 29. hát nagy GT-s vook, de a Forza 3 képeit látva énis meghajolok, belekell huznia a GTnek Hajrááá

  • Abszolút odatették magukat és én is kíváncsi vagyok rá, de tegyük szívünkre a kezünket és nézzünk magunkba. Nem szoktam ilyeneket mondani, de komolyan elhiszi bárki is, hogy a Forza jobb lesz a sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkező, a maximalizmus csúcsát képviselő Polyphony GT5-jével szemben?

 30. “””A Gran Turismo 5 a versenyjátékok új mércéje lesz a videojáték iparban!””Én ezt abszolút elhiszem neki.”

 31. ich will auch schon haben und bis nicht mehr geht spielen xD

 32. A GT mindíg is mérce volt. Megbízható nagy cím! én eddig sosem csalódtam benne.

 33. Jelenjen már meeeeeeeeg! Ez mind szép és jó, de nem érdekel. Játszani akarok vele!

 34. Nagyon kíváncsi leszek a gt5-forza3 párharcra.

 35. Ez a megjelenés napján meg lesz véve, azután vagy 1,5 évig fog pörögni a gépben.

 36. De jó lesz ez:)

 37. Csak megkaparinthatnám már!!!!!!