Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

A csapatok óvással fenyegetőznek

Ahogy már megszokhattuk az idei év sem lesz botrányoktól mentes. Már most a szezonnyitó Ausztrál futam előtt megy a civakodás a csapatok között. Ugyanis egyes csapatok állítása szerint a Toyota, a Williams, és a Brawn GP szabálytalan diffúzort használ. A dolog érdekessége, hogy ha a csütörtöki gépátadáson a sportfelügyelők szabályosnak minősítik az autókat, akkor a csapatok összefognak, és óvást nyújtanak be a Toyota, a Williams, és a Brawn GP ellen. A három alakulat kihasználta a szabályokban található kiskapukat, és egy olyan rendszert épített, ami megfelel az előírásoknak, ám valahogy mégsem szabályos a csapatok szerint. Ezért a vetélytársak arra kérték az FIA-t, hogy jobban vegye szemügyre a kérdéses elemeket. Ugyanis a „diffúzor a diffúzorban” megoldást a szabályok bizonyos szintű kijátszásával úgy alakították ki, hogy az jóval nagyobb leszorító erőt legyen képes generálni. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a tegnapi nap folyamán megerősítette, hogy akár jogi útra is terelik az ügyet, ha a Brawn GP nem hajlandó változtatni a vitatott „dupla” diffúzoron.Nem tudom mi lesz ennek a következménye, de ha csütörtökön a sportfelügyelők szabályosnak minősítik a kérdéses autókat és átmennek a teszteken, akkor egy újabb botránnyal és bírósági tárgyalásokkal indulhat a Formula 1, ami nagyon nem tesz jót a sportnak.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

  1. A Diffuzorok egyelore szabalyosnak lettek minositve. Az ugy megy tovabb a Fellebviteli birosagra, Malaysia utan dontes. A forgatokonyvem eddig tokeletesen mukodik.:)

  2. ha meg sikerül megóvni, akkor meg a többiek szállnak ki. na ilyenkor ki a király? 🙂

  3. Ha elég okosak voltak ahoz, hogy kihasználva a nem elég egyértelmű szabályt, találjanak kiskaput, akkor használhassák!!A szabályalkotó felelőssége, hogy olyan törvényeket alkosson, amit nem lehet megkerülni. Pont. Számomra ez ilyen egyszerű. Mint amikor megóvták a Ferrarit a fenéklemez miatt. A vizsgálaton megfelelt, csak az FIA arra nem gondolt, hogy a versenyen SOKKAL nagyobb erőhatásoknak van kitéve, mint ahogy ők vizsgálják. Erre nem gondoltak, a Ferrari-nál rájöttek, kihasználták. Vagy Renault-ellensúlyos lengéscsillapító, McLaren-kétpedálos fék, Jordan-emelt orr, Braham-hat kerék, stb… Estig lehetne sorolni, mind-mind zseniális ötlet!

  4. Most ez mire jó basszus.Tessék rendesen viselkedni.

  5. A kiskapu az kiskapu, nem szabályellenes. Úgy legyen, ahogy wallace írta.

  6. Én azt mondom, ha tényleg ennyire sírnak, hogy szabályellenes a dolog, óvjanak. Aztán majd elválik, mi lesz belőle. Ha a Renault-t tényleg elmeszelték hasonló ötletért anno, akkor most nem lenne fair másnak meg hagyni.

  7. Botranyok minden evben voltak, es lesznek, ezek hozzatartoznak a kategoriahoz. Olyan szintu fejlesztesek vannak, es olyan vaskos szabalykonyvek tartoznak hozzajuk, amiknel elengedhetetlenek a kiskapuk, amiket a szemfulesebbek ki is jatszanak. Az ilyenekkel egyebkent nincs bajom. A kembotrannyal mar inkabb…

  8. mondomén, dicsak, kész guruló cirkusz!:)))