Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

A Brabham csapat is nevezett 2010-re

Úgy tűnik az eddigi kételyek után tombol a “nevezési láz” a Formula-1-ben. A jelenlegi 10 csapaton kívül már benyújtotta pályázatát a jövő évre vonatkozóan a USGPE, a Lola, a Litespeed, a Campos és a ProDrive, ám egy meg nem nevezett svájci lapértesülés arról számolt be, hogy a legendás Brabham istálló is benevezett a 2010-es bajnokságba. Már a 60-as években is jelen lévő csapat négy világbajnoki címet zsebelt be pályafutása során, egyet maga Jack Brabham által, 1966-ban, egyet Denis Hulme alatt 1967-ben, majd kettőt az egyébként 3-szoros világbajnok Nelson Piquet által 1981-ben és 83-ban.Állítólag a pályázat mögött egy német üzletember, Franz Hilmer áll, aki már tavaly megvásárolta a mezőny ex-csapatának, a Super Agurinak megmaradt eszközeit, majd magát a Brabham Grand Prix nevet is. Úgy tűnik ebből, ez a Brabham már nem AZ a Brabham lesz, amennyiben a hír igaz és amennyiben a nevezését elfogadják, ugyanis az FIA jövőre maximum három új csapatnak enged bebocsátást az elitkategóriába. Hogy melyik háromnak, az még idén kiderül.UPDATE!Állítólag újabb három csapat nevezett 2010-re, a March, a Superfund és az Epsilon Euskadi. Ezzel a meglévő istállókon kívül már 9 új jelezte indulási szándékát jövőre!UPDATE![B]Sir Jack Brabham és családja nem tudott erről semmit! Franz Hilmer és Mark Preston az engedélyük nélkül használják ezt a patinás nevet.”Tisztázni szeretnénk, hogy semmilyen módon sem állunk kapcsolatban a Brabham Grand Prix Limiteddel, és semmilyen módon nem egyeztettek velünk a cég szándékairól, hogy újraélesszék ezt a történelmi nevet a Forma-1-ben” – áll a Brabham Enterprises közleményében. – “A család törvényes eszközökhöz nyúl, és meg fogja tenni a szükséges lépéseket a hírneve és a jó megítélése védelméért.”[/B]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. így lenne értelme

 2. Micsoda fordulat! En orulnek a Brabham nevnek ujra az F1-ben, de a jogi kerdesek tisztazasa utan, szakerto kezekben.

  • Kár, hogy ilyen történik…

  • “Sajnálatos,hogy pusztán marketingszempontok miatt alapítanak egy csapatot egy ilyen patinás névvel,pusztán azért,hogy beszálljanak a száguldó cirkuszba 🙁 Ráadásul úgy,hogy erről a Brabham-famíliát “”elfelejtik”” értesíteni,mondván hozzájárulnak-e a dologhoz.A 80-as években,mikor Piquet összehozta a két vb-címet,ha emlékezetem nem csal,még Börni volt az istálló tulajdonosa.”

 3. Vagy az én nagy álmom az Audi :))) Annyi megnyert LeMans után szerintem nem lenne nekik nagy akadály az F1.

 4. USGPE Patrick kisasszonnyal :))))))

 5. Nem tudom. A Lola-t azért megnézném, hogy mire lenne képes. Az A1-hez és a GP Masters-hez ők csináltak szinte mindent (moci-kaszni). Kemény lenne ha jövőre meg ők zúznának le mindenkit. :D(Igazándiból még a Cosworth-ra lennék kíváncsi egyszer. Régen szállítottak motorokat kis csapatoknak. Akkor eléggé megbízhatatlanok és hulladékok voltak. De a nagy teherbírású, hosszú távra tervezett mocikat már akkor is igen komolyan pakolták össze. Ha benőtt a fejük lágya és lesz elegendő pénzmag is, szívesen látnám őket a pályákon.)

 6. Túl sok a jóból. Már mint a csapatból. Kűr, hogy csak 3 juthat be – elvileg. Mi van ha olyan 3-at választanak Berniék, amik nem a legjobbak lesznek?

  • Remelem a USGPE es a Prodrive mindenkeppen benne lesz a haromban. Az elso a sportagnak is nagyon fontos, uj piacot nyit az USA fele ujra, raadasul Peter Windsor egy igazi profi es komoly szaktekintely F1-es berkekben, a masik pedig egy tokeeros, plane arab befektetokkel a hata mogott, szinten verprofi csapat, nalam Dave Richards neve garancia a jo szereplesre. Szoval ok ketten nem himi-humi csapatok lehetnek, a tobbiekrol nem igazan tudok nyilatkozni. A neve miatt a Brabham jol hangzik, a Lola is ugyanez a cipo, a Litespeed meg a Campos abszolut kerdes…