Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

2011 videojátékos citromdíjai

2011 végének közeledtével a videojátékos webmagazinok rendre legyártják saját éves listáikat, melyek azért nem minden esetben pozitív kicsengésűek. Mostanság az Msxbox-world.com nyugati lap pont lehozott egy-egy olyan összesítést, amiben 2011 “legtúlhájpoltabb”, és “legmegrázóbb csalódás” címeit gyűjtötték össze, leginkább a (többé-kevésbé hivatalos) eladási adatokra hivatkozva. Íme 2011 feltűnően gyengén szereplő címei![u]A legtúlhájpoltabbak[/u][B]Goldeneye Reloaded (PS3, X360) – 180 ezer[/B][B]Duke Nukem Forever (PS3,X360) – 0.8 millió[/B][B]Resistance 3 (PS3) – 0.8 millió[/B][B]Bodycount (PS3, X360) – 60 ezer[/B][B]Driver: San Francisco (PS3, X360) – 0.5 millió[/B][B]BRINK (PS3, X360) – 1.2 millió[/B][U]A legmegrázóbb csalódások[/U][B]Alan Wake (X360) – 1.05 millió[/B][B]RAGE (PS3, X360) – 1.2 millió[/B][B]Deus Ex: Human Revolution (PS3,X360) – 1.5 millió[/B][B]inFAMOUS 2 (PS3) – 0.8 millió[/B][B]BulletStorm (PS3, X360) – 1.1 millió[/B][B]Forza 4 (X360) – 1.07 millió[/B][B]Resistance 3 (PS3) – 0.65 millió[/B](az nem teljesen egyértelmű, miért van fent az R3 kétszer, de más adatokkal… ([A http://www.msxbox-world.com/features/article/898/2011s-biggest-console-over-hyped-stinkers.html]forrás1[/A], [A http://www.msxbox-world.com/features/article/897/most-shocking-sales-disappointments-of-2011.html]forrás2[/A])

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Resistance 3 mióta lett túlhájpolva? És mióta lett csalódás? És kinek?A legnagyobb baromság pedig, hogy az InFamous 2 és a Deus Ex HR megrázó csalódás… Ugyan már, ki gyártotta ezt a baromságot?

 2. Szerintem jogos ez a lista.Én ezért is hagytam ki mindegyiket a listán szereplők közül. :DÉs most se érzem úgy, hogy megbántam volna.

 3. kár, pedig a Resistance 3 reklámja hihetetlenjó :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=uaDVsLhYRik

 4. R3-at és Infamous 2-t még nem próbáltam, de erősen kétlem, hogy gagyik és az eladási adatok tuti sántítanak. DE:HR meg hatalmas játék, nagyon megérdemli a figyelmet!

 5. Azért érdemes megnézni azt is, hogy melyik exkluzív cím, mert nem mindegy, hogy hány platformra ment el az adott szám + mennyi ideje vannak piacon. Arra is kiváncsi lennék, hogy a digitálisan eladott példányok mennyit adnának hozzá. Pl.: infamous2 első héttől fent van psn-en is.

 6. Gondoltam hogy nem szerintetek. XDAki megírta az eredeti cikket biztosan valami faja ágyas pálinkát tolhatott az írás előtt…..

 7. Azért kevesebb mint 2 hónap alatt 1.07 milla eladott Forza 4 ne legyen már csalódás. Az Infamous 2 eladásai sem rosszak szerintem….

 8. “Resistance3 a listán? Hmmm,…. Szerintem 2011 év egyik legjobb FPS játéka, de úgy látszik nekem van “”rossz”” ízlésem”

 9. Az inFamous 2 eladási száma nem lep meg. A generáció egyik nagy csalódása volt nálam az első rész, így eszembe sem jutott megvenni a másodikat! :-S

  • Bár a kommenteket olvasva így utólag, lehet hogy mégis több kelt el az inFamous 2-ből…. Attól még a véleményem fenn áll!

 10. R3 ?Csak azèrt nem vettem meg mert nincs rávalóm!

 11. Res3-at és az inFamous-t nagyon sajnálom. talán ez is egy jel arra hogy itt az ideje új IP-ket gyártani, elfáradtak már (eladásban) ezek a számozott exkluzívok.

 12. A resistance esetében a túl hype-olt kifejezés, sztem nevetséges. Pont az volt a baj, hogy megjelent, de a casual közönségnek senki se szólt. Nálunk sokan azt se tudják, hogy mivel eszik vagy isszák.Driver detto.

 13. Na és hol van a lista éléről a Bf3 ?Én még októberben neki adtam a magam arany málna díját. 🙂

 14. Ez a dolog hogy mi megrázó csalódás az teljesen szubjektív. Nem az eladási adatok határozzák meg. A DNF maga nevében jó játék és kellemes volt egyszer végigvinni. A Deus ex az egyik legjobb játék idei évbe és hogy az előző részekhez képest csalódás? Szerintem pont méltó folytatás.Persze a COD meg az NFS nincs köztük, amiknél minden évben szinte ugyan azt a bőrt húzzák le.

 15. A legmegrázóbb csalódások Alan Wake,RAGE,inFAMOUS 2???

 16. érdekes eredmények. 😀

 17. ez a lista egy fs… kár volt kirakni is.

  • +o

  • Szerintem abszolút érdekes.

   • “érdekesnek érdekes… de a hitelessége borzasztó alacsony.R3 esetében volt hogy 1. hónap után írták saját fórumukra, hogy köszönik minden vásárlónak a bizalmat és örömmel jelentik, hogy másfél millió példányuk látta meg játékosok kezétalan wake: 2k10-es játék.Meg ezek az adatok is még így nem mérvadóak: a rage egy “”jó”” osztályzatot kapott, vedd figyelembe, hogy az elmúlt időszakban,óriási dömping volt játékokban… amint szép lassan lecseng, mindenki beszerzi a számára érdekeseket is… jövő július-augusztus fele lenne érdekes egy rage / r3 eladásokat megtekinteni.a hír maga érdekes, csak gondolj bele mennyire reális… összehasonlítani, egy 2011 febr és 2011 okt-ben megjelent játék eladásait… ezt így mind okosan december elején, sőt ez november végi adat… Msxbox-world.com-ot nem értettem komolyan… hatásvadász hírnek tűnik inkább tőlük. (és látod itt is milyen jól megy) : )”

  • Azért csak összefingottatok rá 100 kommentet. 🙂

 18. ÁÁÁÁ komoly XDDDDD!!!!!!!!!!

 19. Az Infamous2 sztem nagyon jó folytatása lett az elődnek nálam első napos vétel volt nyáron és nem bántam meg.

 20. Egyik sincs meg, de a csalódások közül néhányat erősen, néhányat kevésbé, de terveztem, hogy megveszem. Olcsón azért még mindig szeretnék beszerezni egy BulletStormot, ha a többit nem is.

 21. Driver nekem nagyon bejött, az InFamous 2-t meg később beszerzem, ha bejön az első rész.

 22. A Rage annyira szar, hogy épp harmadjára játszom végig.

 23. Alan Wake tavalyi játék! 🙂

 24. ott, azt a resistance 3-at elnézték egy kicsit… 😀

 25. Ez egy jó hülye lista. Milliós eladásnál én legalábbis nem beszélnék rosszul szereplő címről.

 26. Deus Ex miert csalodas?Nyilvan nemlehet olyat csinalni mint a Looking Glass anno, de attolmeg az egyik legjobb cucc iden szerintem.

  • eladások tekintetében csalódás, sokkal több is elmehetett volna belőle.

   • Annyira sok játék jött az ősszel , hogy törvényszerű volt egykét cím elhasalása . Én már nyáron elkezdtem gyűjteni az őszre , de így is elment 4 hónap alatt több mint 100 000 FT játékokra, és nem vettem meg mind amit szerettem volna. Sok játéknak lesz még másod virágzása karácsonykor , és január februárban .

 27. Azért ez a Deus Ex dolog elég kemény…

 28. MI a f@szt keres ezen a listán a resistance 3?

 29. pedig a duke nukem csak 15 évet késett XD

 30. “Biztos sokan szeretik a resistance sorozatot, nekem is megvan az 1-2, de sose értettem, hogy miért van olyan nagy felhajtás körülötte. Mostanában vettem meg őket, jópofa játékok, elvan velük az ember, azért az 1 nagyon “”öregecske”” már, a 2 viszont szerintem rendben van, de nem “”hűde”” játék, amire a tesztek alapján számítani lehetett volna. 3 demóját próbáltam csak, de az alapján szintén egy nem nagy extra lövölde, egész szép grafikával. De ilyenből manapság van pár darab még… Szóval a citromdíj talán túlzás, azt tipikusan a rossz cuccoknak szokták osztogatni(talán az elnevezése nem stimmel a listának, jobb lenne valami “”többre számítottunk””, vagy hasonló lnevezés), de a tény az, hogy nagyobb a füstje mint a lángja, de ez szerintem nem a játék hibája, inkább azoké akik ezt gerjesztik körülötte.”

  • A Resistance nálam akkor lépne még egy lépcsőt ha a látványvilága picit realisztikusabb irányba menne (mint pl a Condemned) + pár egyedi ötlet. De így is volt jópár maradandó szakasz.

 31. No most azért a nemrégiben megjelent Forza 4 eladásait összehasonlítani az év elejétől futó Alan Wake-el azért elég húzós.

 32. Resistance 3 túlhájpolt és csalódás? Ezek debilek…

 33. resi 3-at sajnálom, most, hogy végre igazi méltó prezentációt kapott egy ilyen inváziós téma, elpártolnak tőle a játékosok…ki érti ezt?!? szvsz elb*szták a vásárlókat a bétával… pedig a single simán megeszi az eddigi részeket, emiatt messze nem érzem túlhájpoltnak…

 34. Egyrészt a Deus Ex: Human Revolution a megjelenés utáni első hónapban 2 millió példányban kelt el, másrészt aki eladási mutatók alapján vesz játékot, az meg is érdemli, amit kap 😀

 35. Lehet Forza 4et csak 1.07 millióan vették meg, de az az 1.07 millió ember mind kőkeményen fikázza a GT5öt az összes fórumon és youtubeos videó alatt, de szerintem csak irigykednek.

 36. Sztem a rage az csak azért bukott akkorát mert elcseszték a pc-s portot mivel az játszhatatlan volt. Ki tudja, hogy most hol tart…de hát épp ezaz, hogy…senki mert nem is hallani már róla! Én pl. pont a Goldeneye-el nem értek egyet mert én nemtom, hogy az hol volt túlhypeolva:D 1 trailert láttam belőle aztán kész és abból is sejteni lehetett, hogy nem lesz egy nagy wasistdas.

 37. 1ik sincs meg

 38. Deus Ex-nek ez mitől rossz szereplés? Simán elfog menni 3,5 milla a 3 verzióból. A Driver-el sem értek egyet. Az sem egy nagy budget-ből van és simán lesz 1 milla felett de akár lehet 1.5 is. Az Infamous 2 és az R3 tényleg csalódás, némiképp a Rage is meglepő de az sem vészes.

 39. Nem értek pár hozzászólót. Ki mondta, hogy ezek a legrosszabb játékok? Nem….ezek inkább a legnagyobb csalódások. Való igaz…hiába jó játék pl. a resistance 3…..de azért nem volt egy méltó folytatása a kultuszként ismert 2. résznek. Nézd meg mit tett le a naughty dog az uncharted 3-mal…az méltó folytatás! Tök mindegy, hogy az adatok valósak tény és való, hogy a duke nukem is úgy volt beharangozva…hogy ez lesz az évezred játéka és hát ahhoz képest még a hónap játéka sem lett:D..(sajnos)

 40. “Van egy-kettő döbbenetes cím. Resistance 3 és “”azistenicsoda”” Forza 4 külön meglepő még.”

 41. A Bodycountért konkrétan egy fillért sem adnék. Resi 3 és a Rage viszont beszerzendő cím.

 42. Resistance 3 (PS3) – 0.65 millióResistance 3 (PS3) – 0.8 millióNem mintha sokat számítana.

 43. “””az egy dolog,hogy a VG-s adatok csak azok amiket konkrétan megvettek az emberek a boltokból,de szerintem pont ez a lényeg és nem az,hogy a kiadó mennyi szállított le.”” Nem, a VGC-s adatok nem valós számok, hasraütésszerűen írják ki ezeket.”

 44. Infamous és resistance is ilyen gyengén szerepelt? :O azta, karácsonyra meg kell venni mindkettőt 😀

 45. A Bodycount, és a BRINK szerepeltetésével egyetértek, de pl a Resistance 3 nem tudom mit keres itt. Az tuti jó game. Az Alane Wake is nagyon kira. Érdekes lista….

 46. Elég szomorú ez az alábbi lista, pedig kiváló játék mind.

 47. Alan Wake mit keres a listán?Soliduss +1, VGC-nek nem lehet hinni, hasraütésszerűen mondják be az adatokat.

 48. de nézzük meg a pontokat amiket kaptak ezek a gamek, mindegyik 8-9-10 pont körül vannak.Kérdem én a szar 1-5 pontos gamek hol vannak a listáról?

 49. Rage és Duke valóban csalódás, de infamous 2 hogy került bele ide? Nem értem.

 50. Driver: San Francisco (PS3, X360) – 0.5 millióimádtam:)

 51. A legtúlhájpoltabbak:Resistance 3 (PS3) – 0.8 millióA legmegrázóbb csalódások:Resistance 3 (PS3) – 0.65 millióÍrhatnak akármit,nekem bejött tetszett,3x vittem végig,és az első Platinám is belőle van:)

 52. 1 millió fölött azért nem panaszkodhatnak szerintem. Jó nem egy COD 10 millióan megveszik első nap minden platformra, de ennyi erőből ott lehetne Uncharted 3 1.75 millióval, vagy Dark Souls 1.06 millióval. Ami meg ténylegesen ott lehetne még az a Motorstorm Apocalypse 0.2 millióval.

  • A motorstorm Apocalypse tényleg ott lehetne, ez hír is volt. A team-et majdnem feloszlatták, de a vita-s Motorstorm RC-vel kaptak még egy esélyt.Amúgy meg ha azt nézed egy több mint 100 milliós konzol báisnál a cod 10 Misije sem olyan sok….Szóval az 1 millió közeli eladások már jók szerintem.

   • Az a baj a MS:Apocalypse-al, hogy rosszkor jött ki, még ugy is hogy elhalasztották. A fejlesztők sem láthatták, hogy maga a téma épp aktuális lesz a megjelenés közelében. Ez azért nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kevés foggyon belőle.Pedig maga a játék nekem spec nagyon bejött, esetleg a zenék lehettek volna jobbak benne.

 53. Ez érdekes, nemrég még azt lehetett olvasni, hogy a Deus Ex sikeres lett.

 54. Azért a Forza 4 is meglep, de mindegy, valóban nem szabad ennek hinni. Driverből is tuti, ennek duplája elment. Deus Ex nekem is listán van. 🙂

 55. Vg chartos adtad mind. Komolytalan a lista.Sokan összekeverik, hogy az eladási adatok max a viszonteladóknak fontos. A sony meg a Microsoft leszállítja a maga kis 2-3 millió példányát amit az első felvásárló meg is vesz, max ő bukik a bulin, az anyacég nem. E tényleges eladási adatokat szerintem max a fejlesztők tudják, ha szép szám akkor nyilvánosságra hozzák, ha nem akkor meg a szőnyeg alá söprik.

  • az egy dolog,hogy a VG-s adatok csak azok amiket konkrétan megvettek az emberek a boltokból,de szerintem pont ez a lényeg és nem az,hogy a kiadó mennyi szállított le.jó igen nekik az számít,de abból,hogy mennyit adott el a sony a boltoknak nem tudjuk meg,hogy az emberek mennyire veszik:)

   • lemaradt.ez olyan mintha én leszállítanák a boltoknak 10 millió példányt a játékomból,de alig adtak volna el belőle 1 milliót akkor nem henceghetek azzal,hogy hehe én eladtam a játékomból 10 milliót:D

 56. Amúgy is furcsa ez a lista mert az infamous 2 is jól indított. Nem tudom a mostani eladási adatokat de előzetesen az jósolták, hogy feleannyi idő alatt eléri az 1,2 millió eladott példányt mint az első része.

 57. Milyen hokitócsa írta ezt a listát? Ennek nem szabad hinni….

 58. Az inFamous és a Deus Ex az nagyon meglepett, majd később 1-1 példánnyal növelem az eladásaikat 😀

 59. Eladás szempontból sz@r csak a Resistance3 és az iNfamous2, mert játéknak kiválóak. Mivel játszottak helyette a kisgyerekek?Skyrim-ből első két nap elment 3,5 milla.

 60. Ez meglepett, mert pl: a Resistance 3-at most akarom beszerezni!A demoját kipróbáltam és az nagyon bejött!

 61. GYerekek ennek a listának nem szabad hinni. Kemény VG chart-os számadatok vannak több helyen is.Aki a VG chartos számoknak hisz az vessen magára.

 62. Az Infamous 2 simán az év egyik legjobb játéka! Remélem, hogy digitálisan sikeresebb.

 63. A brink meg ha jól tudom csak pc-n ment el belőle 1.2 millió db. Ott sikeres lett.

 64. Én úgy tudom a Deus Ex ettől sokkal jobbat produkált és az Eidos Square meg volt vele elégedve.Én citrom díjat adnék a díj kitalálójának, mert van pár igazán jó cím is a listán. A gamerek akik megvették nem csalódtak….

 65. A legmegrázóbb csalódások közé az idén összes megjelent fpst felsorolnám.

 66. A Deus Ex ilyen rosszul szerepelt?