Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

2008 – konzolos hardvereladások

Mindhárom nagy konzolgyártó értékelte az elmúlt évet, és közzé tették 2008-as eredményeiket.2008. december 31-ig bezárólag a kövekező mennyiségben fogytak globálisan a különböző gépek:1. Nintendo DS – 96.22 millió2. Nintendo Wii – 44.96 millió3. Xbox 360 – 28.5 millió 4. PlayStation 3 – 21.3 millióA Sony még nem adott ki hivatalos adatokat a 2008-as PS2 és PSP világszintű eladásokról.Csak Amerikára vonatkozó adatok:1. PlayStation 2 – 43.22 millió2. Nintendo DS – 27.60 millió3 .Nintendo Wii – 17.60 millió4. PSP 14.30 millió5. Xbox 360 – 13.89 millió6. PlayStation 3 – 6.94 millió

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. mondjuk ahoz képes ,hogy a box 1ével előbb startolt a hoz képes a sony majdnem utolérte .Ebből látszik kezd a sony feljönni ebbe a évben, kíváncsian várom hogy alakul majd a sony sorsa (reméljük legyűri a nintendot és a boxot)

 2. Széppen fogynak a cuccok:D

 3. Nincs ott gond a szoftvereladásokkal sem szerintem.A gond az és ami engemet is érint hogy a PsP áll vacakul ilyen téren mostanság.

 4. Felfogni nemtudom, hogy ki a ráknak adtak el 45 millió wiit. És legfőképp hogy milyen játékot tolnak rajta…

  • Ajándéknak veszik főleg, meg talán 1-2 játék miatt. Ez most derült ki karácsony után, amikor rengeteg Wii játék került fel az Ebay-ra. Vagyis akinek vették az nem igazán érdeklődött iránta.

   • Volt is egy felmérés, kérdezgették az embereket, hogy mennyit játszik otthon a Wii-vel. A többség azt mondta, hogy a sarokban porosodik legtöbbször, max. bulikon előveszi.

  • Sok jó játék jön ki rá, én is vennék egyet, ha lenne rá pénzem. Meg persze sokan veszik a Wii Sports, meg a hasonló játékok miatt.

 5. Ez aztán nem kevés 😀

 6. X jó gép, csak retteg az ember, hogy mikor megy tönkre és olyan hangos, hogy nem lehet egy szobában megmaradni vele. Este kimondottan fejfájást kaptam a zúgásától (nem saját gép, az arcade-ra rá kell költeni +4 játék árát, az elite meg ugyanúgy zúg, értelmetlen volna vennem + elveimmel nem egyezik meg hogy fizessek pluszban a live-ért nekik).

  • És a WoW-al nem játszol esetleg?

   • Azzal nem, de Martint megtalálod abban a világban. :)Neten régebben a Warhawk-ot toltam. Nekem picit öncélú öldöklés. Kollégával szoktunk a melóban néha egy kis UT-t játszani. 🙂

    • Azért kérdeztem mert ugyebár azért is külön kell perkálni. XDEgyébként a globális összegzésben hogy-hogy nincs benne a PsP?

     • De egy WoW ad is valamit a pénzért. Egy igzbogz live meg mit ad…?

     • RROD-t? 🙂

     • Talán ha kipróbálnád akkor tudnád a választ. Mindkettő kb ugyanannyiba kerül havonta és a Live-on kicsit több játékot nyomhatsz a többiek elen. A Cod4-et pl. nem kell bemutatnom ugye?Bár nem tudom miért győzködlek. Főleg itt. XDBocsika. 🙂

     • Na jó, de minek fizessen érte, ha (majdnem) ugyanezt PS-en is megteheti? 🙂

     • Nyugodtan győzködj. 🙂 CoD4-et PS3-mon is lehet játszani neten… Nem? Sőt minden online opciós játékot lehet játszani a neten. Ingyen. Vagy valamit félreértettem?

 7. X ből azért fogy ennyi, mert minden 5. et egy előző vásárló veszi meg. egy haver már a harmadikat gyilkolja. ennyi, büszkék lehetnek az eladásokra.

  • M$-ék beszámolják a cseregépeket is az eladásokba valószínűleg, amiket a szervizeknek adnak ki. És valóban sokan vesznek új gépet, pl. új hdmi-s verziót vagy mert a régi még rrod szériás volt. Az user bázisuk stagnál egy éve kb.

   • Ha ez igaz a meghibásodási rátából kiindulva, akkor a tényleges gépösszeladás max a fele lehet a feltüntetettnek.

  • Ez még meg is magyarázná nekem azt, hogy miért csak 19-20 millió Live felhasználó van.

 8. Hihetetlen, hogy xboxból még mindig ennyi fogy…Semmi bajom a géppel, dehát már azért nemcsak, hogy elavultabb a ps3-nál, de ps3-ra az elmúlt évben csomó sikercím is megérkezett. Biztos az a baj, hogy rám nem hatnak annyira a reklámok, így el sem tudom képzelni az ilyesféle dolgokat…

  • X-et főleg a kedvező ára miatt vesz az ember és azért mert sokkal több játék van rá jelenleg mint PS3-ra.Úgy hallottam h még Japánban is több Boxot adtak el mint PS3-at…

 9. A nép még mindig sokallja a Ps3 árát meg nem ismerik fel a gép igazi értékeit.Úgy gondolják, 720p-t az X is tud akkor minek nekem Ps3 ?Na ez egy buta felfogás. Pedig szerintem a többség így gondolkozik.Ráadásul reménykednek abban, hogy majd minden multiplatform lesz. Szerintem kár a gőzért. Két remek játék már kiesett ebből a mókuskerékből, ezek már nem lesznek multiplatformok :Mgs4 Guns of the Patriots és Killzone 2.A DS eredményét pedig csak dícsérni tudom és fejet hajtok előtte, nekem is van, és 20 db. kiváló játékom amiket nagyon szeretek.A Psp gyenge eladási statisztikáján pedig meglepődtem.Nem gondoltam volna, hogy a nintendo zsebkonzolja ennyire elhúzott.

 10. A Ps3 a legvégén? Kész ,ez bukás,ez a vég ….azért még a Killzone-t meglesem…és még pár játékot…

 11. már nem azért de a sony még így is vezet nagyon amerikában,és ha lesz adat akkor világszinten is ez fog látszani.:)

 12. ps2 még a végén eléri a 200 milliót is (összesen persze)

 13. ajjha ps2 jól nyomja, ps3 remélem megerőlteti magát már 2009ben 😀

 14. Azon nem csodálkozom, hogy Amerikában az X megelőzni a PS-t, még azon sem, hogy ennyivel. De az őszintén meglep, hogy így is csak az ötödik, úgyszintén, hogy a régi jó PS2 vezet.

 15. Egyszerűen nem tudom megérteni hogy mit pepecsel a Sony a PsP szoftvereladásaival amikor maga a vas elég jól fogy. Ha csak Amerikát nézem akkor is látszik hogy veszik azért elég szépen a gépet, de úgy tűnik nem arra használhatják amire elsődlegesen tervezték.

 16. a 3 cég összesített (úgy értem sony 3 gépe, N 2 gépe, és ami a nagy különbség MS 1 gépe) eladásait konzolban és játékban lehet látni valahol?mert abból lehetne látni a 2008-as képet egyben

 17. Azert jo latni, hogy a ps2 meg mindig szepen fogy.

 18. A wiimania szamomra felfoghatatlan.

 19. Amicsban jó sok X van PS3 hoz képest…

 20. Lehet hogy több xboxot vesznek, de ps3ra több játékot vesznek meg, az biztos 😀

 21. Hát, legalább a veszteséget sikerült kiköszörülni a tavalyi évben, bár remélhetőleg 2009 jobb lesz, mert ez még mindig nem túl rózsás helyzet.