Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

10 év múlva eltűnnek a konzolok””

Yoichi Wada úr szerint – ő a Square Enix boss – nagyjából 10 év múlva már nem lesznek olyan konzolok a piacon, amiket most használunk. Szerinte a jelenlegi “hardverközpontú” megoldás szépen idejemúlttá válik, és az iparág egyre markánsabban mozdul majd el a digitális (online) terjesztés és forgalmazás felé, például a már több forrásból is szellőztetett, otthonról pénzért streamelhető játékok irányába.A Square Enix teljes mellszélességgel áll ki az új irány mellett. Wada szerint cége egyre több közösségi- és bowserjátékot jelentet majd meg a jövőben, mert úgy érzik, az ázsiai régióban ezek jelentik a jövőt. A PS3-as Final Fantasy XIV MMO például egy jó eszköz lesz az online igények felmérésére…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Sztem a konzolhasználók többsége még mindig offline játszik többet időben, mint online. 10 évre lőre meg kár jósolgatni, mert jövőre se tudjuk milyen kütyük lesznek az info-tech körben, nemhogy 10 év múlva! 😀

 2. Aki szenvedősen vitte végig az utóbbi 2-3-mat az az előzőeket is… szerencsére nekik is készülnek játékok, az avatarodról választhatnak.

 3. Nemtudom, de sztem úgyan úgy lesznek konzolok a piacon mint eddig voltak.Ha megnézzük hány éve vannak pmár konzolok. Sztem egy 20 éve biztos

 4. “Ez baromság a csávó biztos füvezett a nyilatkozat előtt és biztos “”pénzesőt”” látott … vagy a microsoft ügynöke :)”

 5. Mi meg magyar accounttal csak leshetünk mi?…

 6. szerintem Wada ur elobb fog nyugdijba vonulni mint a konzolok:)

 7. Még szerencse,h nem vok oda Square-t……..

 8. Amúgy ha szarakodik a netszolgáltató addig nem tudok játszani?

 9. “Ez a “”Bowserjatek”” eleg nintendosan hangzik.:)”

 10. Igazat mond a ficek! 2012-ben vége mindennek. A konzolok még húzzák egy darabig, de aztán vége! 😀

 11. Az emberek, foleg bizonyos poziciokban, miert szeretnek kenyszeresen josolgatni ? A tutit nem megjosolni, hanem megcsinalni kell. Persze az mindig kicsit nehezebb (es tobbe is kerul). Uff.

 12. A Square Enix is lecsúszott…

 13. Szerintem a lemezes változat jobb, a fóliából kiszedés, füzetecske, tok, lemez megpillantása jobb érzés egy sima letöltésnél.

 14. A ps3 magmardmég sokáig:D

 15. Az én PS3-am biztos nem fog eltűnni 10 év múlva se.

 16. Kézzel fogható dolog kell nekem is, ha valamit megveszek.

 17. ez baromság xD

 18. Személy szerint nem örülnék neki. Szeretem a TV-m alatt látni a konzolomat, konzoljaimat. És a játék is korongon az igazi, remélem nem lesz váltás, bár tuti, hogy ez a jövő.

 19. Engem nem zavarna a virtuális terjesztés, egy feltétellel: legyenek sokkal olcsóbbak a termékek.

  • Részben igazat adok neked. Bár nem örülnék a digó tartalomnak ha olcsóbb lenne, nem lenne vele különösebb bajom, főleg a hordozható konzolok esetén.

 20. “Valahogy ezt a jövőképet azért nem bírom elképzelni mint amiért nincs még tömegesen a forgalomban vízzel működő autó sem. Több pénzt lehet kaszálni még ezekkel a “”hagyományos”” konzolokkal szerintem és több munkahelyet lehet velük teremteni illetve megtartani.”

 21. lehet régi módi vagyok , de szerintem jobb a kézzelfogható cuccok ,mint a digitális cucc , jó ha megvan . De vegyük pl a ps3storát , ha kapunk egy régiózárat, akkor mindenki bebukja a dlc stb . Én sztm ez akkor lesz sikeres a jövőben, ha minden országban elérhetőek, lesznek a digitális tartalmak és nem régióktól függenek ,de én akkor is jobban fogom preferálni a kézzel fogható cuccokat ,annak mindig lesz értéke .

  • jah még hozzá tenném , ameddig nincsen mindenkinek jó nete min 5 mega addig fölösleges az ilyen letölthető tartalom ,itt ne jp , usa gondoljunk .De itt kell tudni egy játék nem 1gig hanem ,hanem több giga .pl:mgs ,FFXIII stb ….

 22. Ja és ez az egész valami havidíjat takar?

 23. PSN játékok, Browser játékok, java, mobil játékok, handheld játékok mehetnek a kukába.Úgy nagyjából ez a véleményem.Kit érdekelnek már az ilyen szutyokságok ? A japánokat ? Már nem tudnak értékrendet tartani sem.

 24. Sztem meg verseny lesz a streamelős és a konzolos dolgok között,és a pénz fog dönteni,na meg az,hogy ki tud jobb játékokat fejleszteni,és a fejlesztőket maguk mellé állítani.Lásd Nintendó jelen generációnk nem HD konzolja,vezeti a kozol eladásokat!Lehet mégse HD korszak van,amikor 1 nem HD konzol a piacvezető?

 25. Legyen így. Öhöm….az LSD meg jó…öhöm.

 26. “Nem értem miért nem lehet meghagyni a választás lehetöségét. Lassan már minden virtuális lesz, még az emberek is. Láttátok már a Hasonmás cimü filmet Bruce Willissel? Érdemes megnézni. Bár nem tudom pl Hideo Kojima hogyan vélekedik konkrétan erröl a témáról, de a Metal Gear Solid 2 végén elhangzik egy mondat, ami lényegében a játék mondanivalóját is magába süriti és érzésem szerint épp idevág: “”Building the future and keeping the past alive are one and the same thing.”””

 27. nyilván akkor fog bejönni ez az egész, ha már nem lesz sci-fi, 10 év alatt sok minden változika másik: unom már ezeket a nagypapás szövegeket, a Square sem a régi, a f*szom se a régi…quitelj azt ennyia FF XIV egyébként úgy olvasom, multiplatform lesz

 28. Hát ezért került ekkora gödörbe a cég (és a FF sorozat is), mert egy ilyen holdkóros vezeti…

  • Gödörbe? Hát nemtudom. xD

   • Abba bizony. Elkapta őket is a mainstream. Nem egy bizonyos célközönségnek akarnak megfelelni, hanem mindenkinek. Öntik a szart lavorszámra.

    • Szerintem meg ez úgy van, hogy amit eddig jól csináltak ugyanúgy jól működik, emellett kiadtak olyan dolgokat, amik kevésbé jók.De persze 9 pont alatt csak szarok vannak.Mindenesetre elég jól megy nekik.

     • Hát én egy pontozásra sem bíznám az életem. Mert az lehet hogy a magazinok, weboldalak 9 pontokat lazán osztogatnak. Közben a játékosok nagy többsége meg csak a száját húzza. Attól még mehet nekik jól anyagilag, hogy minőségileg elég megkérdőjelezhető cuccot dobálnak piacra. Sok hülye úgy is felüll a hype vonatra és megveszi, csak legyen ráírva egy patinás, de rég halott sorozat címe 100.

     • Szerintem picivel félreértetted.A sok ember által szarnak titulált utóbbi Squenix játékok sem szarok, csak volt egy követelménye az embereknek a cégtől (nekem is), ezek a játékok meg már teljesen új üzletpolitikai csillagzat alatt születtek, kevésbé lettek igényesek, kevésbé szórták rá a pénzt. Ezért lehet őket szídni, De mondom, ettől még nem szarok.Másik meg szerintem pl a XIII-ban sem találhatsz egyelőre semmi kivetnivalót, mert egyrész nem játszottál vele, másrészt látszik rajta, hogy ízig-vérig AAA kategóriás játék, és nem a rezet baszták a fejlesztés ideje alatt.Mitől halott egy sorozat?

     • Ezzel nem egyedül vagyok. Rengeteg haverom megkérdeztem a témáról és nekik is ugyanez a véleményük. Megfigyelhető a lefelé ívelés nagyon.Nem szórták a pénzt? Hát dehogynem. Épp ők panaszkodtak, hogy mi lesz ha nem térül meg a befektetett vagyon. Mert kolosszális költségvetése lett.Mitől halott egy sorozat? Mondjuk attól hogy az utóbbi 2-3 részét úgy viszi végig az ember, hogy erőszakot kell tennie magán. Olyan unalmas és kiszámítható.Ez sajnos egyre több, egykor patinás nagy cégnél megfigyelhető.Namco, Capcom, Square. Tekken, Resident, stb sorozat. Ugye ezekre is rábigyeszették az A betűt (a cég) és elég jól fogytak, mert sokan kíváncsiak voltak rá. 3-4-5 évig ülltek a cuccokon és mégis csak a rezet bszták. Mert a játékukon nem látszik meg. A játékosok elégedetlenek maradtak.

     • Te félre beszélsz.Én nem a Final Fantasy XIII-ról beszéltem kevesebb pénz kapcsán, hanem az Infinite Undiscovery, Last Remnant, és ilyesmi címekről, mivel legtöbben ezek kapcsán kezdték el fikázni a Squaret.Én egyébként a Resident Evil ötödik részével is mocskos jól szórakoztam, pedig korántsem ez az első rész, ami a kezembe került a sorozatból.Ja, és bocsi az előző hsz-em elírásaiért, nem vettem észre.

 29. Ezzel a konzolboltok árversenyének és a mindenki számára kedvező csereberének is vége lenne. Rossz ötlet szerintem

 30. 1És csak az játszhat akinek van nete?2Akkor nem lesz használt játék óccsóért?

  • 1: Most meg az játszhat, akinek van gépe… ez a net téma nem nagy gond, mert ha már most ott tartunk, hogy szinte minden háztartásban van szélessáv (még talán MO-n is).2: használt játék… igen, én is használtat veszek, ez tényleg nem lenne jó. Inkább egymással párhuzamosan legyenek lemezes játékok, meg aki szeretné, annak le is lehessen tölteni azokat…

   • “Akkor meg egyszerűbben meg lehetne oldani a disztribúciót, egységes árak lennének, nem vágnak át, plusz talán még “”használtjáték-kereskedelem”” is lehet, mondjuk a megunt vackodat felajánlod másnak letöltésre olcsóért.Ez a “”nincs net”” meg “”nincs áram”” sirám nevetséges.”

   • Aha.Fél év múlva költözünk Kerepesre és úgy néz ki egyenlőre kénytelen leszek oda mobilnetet venni.Ne BP-ből induljatok ki.Ott valóban van majdnem mindenhol szélessáv.De nem mindenki lakik BP-n.

 31. Kicsit azért több lesz ez mint 10 év, vagy csak én szeretném azt hinni…

 32. Üdv Mindenkinek. Érdekes kérdés ez a Wada úr által említett hardware nélküli játék ráadásul már 10 éven belül…..fontoljuk csak meg szegény Brazilok akkor kapják csak meg a PS3-at szóval szerintem esélytelen :)Respect

 33. a zsidók meg a cigányok tűnnénel el

 34. Ez egy hasznos dolog lehet a warez kiküszöbölése terén, ezért a kiadók biztos többen is hajlanak a megoldásra.DE ÉN A KEZEMBEN SZERETEM TARTANI A JÁTÉKAIM!!!!! (playstation korszaknak miért lenne vége? kell egy stream eszköz)

 35. Ez már elkezdődött. Tiltakozunk picit, aztán úgyis úgy lesz, ahogy a multiknak jó. Ahogy Dzson mondta, távkontroll.

 36. Wada Wada…Waddafuck are you talking about again?

 37. szerintem nem lenne túl jó ötlet ez az steam dolog, jobb a lemezes megoldás

 38. lemezes megoldást jobban szeretem.

 39. ez nálam felmerit egy kérdést, hogy akkor nem is lesz ps4 ? it a playstation korszak vége?

 40. Az hogy otthonról pénzért streamelhető az valami havidíjat takar?

 41. Nem kell. Ha nincs áram, akkor otthon legalább tudjak játszani a dízelgenerátor csendes dohogása mellett. Az emberek távszabályozóra kötése a lényeg. Központi irányítás és kontroll.

 42. A Halálfutam című film ugrik be erről, ha a következő szintet is meg akarja nézni, akkor fizessen be 50$-t és vágatlanul nézheti az eseményeket. Az üzleti modell nagyon forradalmi lenne, azonban mi történik majd a márkanevekkel? PS, N, X, hardvert már nem jelölhetnek vele, hiszen feleslegessé válik.

 43. ki tudja milesz 10 év mulva lehet hogy szinte semit nem fejlődünk

  • Ezt mégis miből gondolod? Mert ha csak a PlayStation konzolokat nézem már ott is nagy fejlődés figyelhető meg a generációk között…

 44. Nagyon jó hírDe már jövőre váltani kellene!!!!!!!

 45. 3 év múlva úgyis világvége, szal tárgytalan! 😀 a Maják úgyis megmondták!!!!

 46. “Majd ha minden tyúkólban olyan netkapcsolat lesz, mint a SE főhadiszállásán, vagy otthon Wada-éknál, akkor beszélhet róla.kryss777:Nem személyes, csak ha már említetted hogy a lemez “”kopik/veszik/romlik””…Apám bakelitlemezei is megvannak még hallgatható állapotban, pedig az érzékenyebb cucc, és régebbi is.Talán ezért fog bejönni fiatalabb korosztálynak az online, mert nem tudnak már vigyázni a dolgokra, sokszor nem is becsülik.”

 47. Vagy fél éve láttam egy videojátékokkal foglalkozó műsort márakkor ott megemlítették ezt a dolgot és valószínűleg ez így is fog történni. Nem csodálkozom rajta bár tény, hogy azok akikszeretik gyűjteni a játékokat azoknak nem lesz olyan könnyű át állni erre a megoldásra de ez lényegtelen mert kénytelenek leszenekbeállni a sorba ha játszani akarnak. Hogy ez mennyivel lesz jobb,bár inkább gondolom takarékosabb és praktikusabb megoldás a fejlesztő cégeknek. A minőség abszolút de háttérbe szorul ésitt nem a grafikai részére gondolok hanem a csomagolásra amitmegszokhattunk főleg mostanában, gondolok itt a különbözőSpeciális Limited és Steelbook kiadásokra. Egyébként is amilyenirányba halad a videojáték ipar manapság én úgy gondolom 10év múlva már nem fogok játszani, maximum azokkal a játékokkalamik jelenleg a birtokomban vannak ps1 ps2 ps3 játékok majdnosztalgiázok jó nagyokat.

 48. .. és 10 év múlva ez az arc se fog ott így nyilatkozni…. 🙂

 49. biztos így lesz, de a 10 év mellől lemaradt egy nulla a végéről, talán majd akkor…

 50. Ez arra tök jó, hogy reményt adjon a PC-s gémereknek – a PC-s géming nem hal meg.Még a YouTube is sz**ban van néha, kíváncsi lennék, arra a szerverparkra, ami elbír 300 milló gémert, akik nem ugyanazzal a játékkal akarnak játszani.Vagy visszafejlődünk a Flash-es játékok szintjére? 🙂 Az online terjesztés viszont teljesen átveszi majd a hatalmat – így mindenkinek kényelmesebb. (Bár a PSP Go-nál látszik, hogy az emberek még erre sem készültek fel.)

 51. Mi az hogy streamelhető?:S

  • Azt ,hogy lesem kell töltened semmit ,küldöd a lóvét és már nyomathatod realtimeban a játékot online,neked csak egy kis 10cmX20cm-is bizbaszod lesz otthon ,a fő anya PS5-t a tengeren túlon lesz vagy kitudja hol…

 52. Pénzért streamelhető játékok ? Akkor a szegény kis tökikék ,hogy fogják lewarezolni az új Call of Duty-t ?Másrészt meg a magyar címemmel tudom-e már használni a PS5-öt vagy semmi nem fog változni a jelenlegi helyzethez képest ? :S

 53. szerintem ugy lessz…man gondolkoztam, erdemes es bluray-be investalni, par eve mulva ugis eltunnek, mind peldaul a dvd, vhs stb…velemenyem: aki minding uj technologia lepesekre var, sohasem fog venni vagy investalni valamibe, teoretikus ertelemben ot lesz a toppon, de elvezni soha nemfog semmit….en tovabra is veszem a bluray, de csak a disc marad, borito, stb foloslegesnek tartom, irany a szemet… 🙂

 54. Fura, hogy ezt mondom, de én abszolút benne lennék. Persze csak a megfelelő árszabás mellett. Akár ma is simán beállnék a digitális disztribúció mellé, viszont addig marhára nem fog menni a dolog, amíg drágábban adják a kiszemelt címeket online, mint a dobozos változatokat (nem beszélve az egyes áruházak elvetemült árversenyéről is). Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb – nem kell menni érte sehova, egyből a megjelenés napján tolhatjuk, nem kell tárolni a lemezeket, nem kell keresgélni, nem kopik/veszik/romlik el, nem kell több gépet tartani. Egy online profil és cső.

  • ekkora [] ne legyé :p

   • Egyáltalán nem kockaság, sok esetben nekem gondot jelent 50km-t utazni egy-egy tesztanyagért vagy éppen egy régóta várt címért elmenni a megjelenés napján. Lenne a már most is jől működő redeem code és ennyi.

  • “Én szerintem akkor hagyok fel a játékokkal, ha ez bekövetkezik. Számomra az online dolgok túlságosan megbízhatatlanok, elég egy szerverhiba/leállás és úszik minden. Bár van rá 10 évük, hogy minden hibát kiküszöböljenek. Pont mostanság történt meg velem, hogy az AXN csekkolása közben egyszer csak formattálta minden beállítását a gép, még szerencse, hogy a profilokat megtartotta. És mivel friss még ez a “”sokkos”” élmény, az óvatosság még bennem van. De akkor is, minél bonyolultabb rendszer, annál instabilabb is. A SE meg ne spekuláljon, inkább azon fáradozzanak, hogy visszaállítsák a régi hírnevüket. Mostanság inkább úgy viselkednek, mint egy japán Electronic Arts…”

  • Nekem is nagyon tetszik az ötlet. Felőlem jöhet. De csak akkor ha érezhetően olcsóbban jönnék ki ezzel a megoldással.

 55. Nem tudom elképzelni, hogy ilyen lesz a jövő. Személy szerint szükségem van kézelfogható dologra. Nálam nem csak maga a játék jelenti a hobbit, hanem a hozzá tártozó gyüjtögetés, relikviáim babusgatása. Lehet szentimentális vagyok, de ez van.