PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2016.07.03. 23:22
6 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: PSti (2016.07.08. 20:58:28)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Sokszor hallottam régen, hogy a "Hannah Montana The Movie" milyen könnyű platina, így amikor megláttam olyan 1000 forintért egy boltban használtan, lecsaptam rá. A játék előtt nem tudtam, hogy ki a Hannah Montana, se azt, hogy ki az a Miley Cyrus, szóval semmit az égvilágon. De amikor megláttam a malacfejű csajt a kezdésnél akkor majdnem ki is kapcsoltam a játékot.

Miről szól a cucc? Hannah Montana egy énekesnő, aki mint ilyen koncertezik. Ez azt jelenti, hogy nekünk kell vele énekelni, gitározni, dobolni, pózolni. Mivel a csaj mindezt csak lelkiekben teszi, ezért a "gitározik" jelen esetben azt jelenti, hogy odaáll a gitározó pali mellé, aztán bevágnak egy 3 húros gitár képet, amin ritmus szerint el kéne találni a lent, középen vagy fent jövő gyémántokat. Az egyedüli dolog ami itt nem tiszta, hogy miért nem zenére jön a cucc. Tehát halljuk Hannah Montana egyik számát, de a bogyók mindig rossz helyen jönnek zeneileg ezért elrontják a dalt.
Ha kitomboltuk magunkat, akkor Hannah visszamegy a buszába. Itt lehet barbi módra öltöztetni. Ez a játék legkidolgozottabb része, hiszen még a fülbevalóját is le lehet cserélni. Az elején még nincs sok cuccunk, de ez persze majd fejlődhet. Itt még nem jöttek rá a tutira a készítők, szóval nem lehet igazi pénzért mindent megvenni, pedig biztos sok családot döntött volna nyomorba a kislányuk PS3-azása.

De ez sem minden, hiszen történetet is kapunk. Ugyanis ez a hasonló című filmen alapul, ahol Hannah Montana túlságosan híres lesz, ezért vidéken húzza meg magát (mint valami gyilkosság szemtanúja) ahol természetesen pontosan ugyanazokat csinálja nem-híresen. Amúgy a fater viszi haza, mert a csaj kicsit kezd elszállni magától, és a nagyi meglátogatása helyett mindenféle koncertekre akar menni. Pedig fontosabb, hogy a nagyi farmját húzza az adósság, és ha nem csinálunk valamit, akkor a bank ráteszi a mocskos kezét.

Mindez csak az egyik probléma. Segíteni kell az öcsénknek állatokat terelgetni, a helyi mazsorett csapat ellopott tárgyait megtalálni, összehozni magunkat egy helyi sráccal, egy csirkeházat felépíteni, stb. Szóval azért Hannah egy rendes lány, nem csak idióta koncertekre jár, segít ahol tud. Mondjuk azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a túrabusz kicsinosítgatására a kis enyveskezű simán ellop mindent amit csak lát. "Nahát, ott van egy cuki kis akármi!" És máris zsebre vágja, a játék pedig megdicsér minket, hogy milyen jó lesz a cuki kis akármi a buszunkba.
Vidéken pedig nem csak "dolgozni" lehet, hanem vásárolni. Amikor hősünk aggódva kérdezi a nagyit hogy mi a helyzet, az csak legyint és mondja, hogy inkább menjünk el új cuccokért a boltba. Ja, akkor jó. :) Szerencsére egy cirkuszban is lehet hülyéskedni, ami mini játékok hadát jelenti. Dobálhatunk dobozokra, célba lőhetünk, békát ugrathatunk, igazi állatokat kergethetünk a kisállatkertben, stb. Érdekes, hogy a játék a járkáláson kívül főleg a mozgásérzékelést használja, szóval lehet rángatni a gamepadet mindenfelé. Aki szereti az ilyesmit, az most nagyon jól járt.

Akinek hiányozna az éneklés annak jó hír, hogy természetesen bárhol ugrabugrálhatunk a számainkra, hiszen Hannah csak gondol egyet és máris színpaddá változik a farm. Ez visszatérő dolog, akárhova megyünk abban biztosak lehetünk, hogy ha fene fenét eszik Hannah akkor is dalol egyet.

Mi nem maradhatna ki a játékból? Azóta is a legtöbb emberek életének központja, az okostelefon. Hannah mobilja természetesen mindent tud, avval lehet utazni a helyszínek között, visszamenni a túrabuszba, átöltözhetünk, megnézhetjük a trófeákat, vagy hogy mit kell épp csinálni. A többi a szokásos beállítások, ahol a hangerőn és a feliratokon kívül semmit se tudunk változtatni.
Az egyetlen zavaró dolog a játékban az, hogy amikor Hannah álmaiban látja az éneklést (amit nekünk végig kell bohóckodni) akkor utána újra le kell játszani. Teljesen ugyanazt a helyszínt csak más dallal. Ez gondolom azért lett, mert amikor elsőre toltam akkor a 100% összes trófeával az 5 óra 2 perc alatt meglett. Másodikra most a teszt kedvéért mindez csak 3 óra 3 perc, szóval nagyon rövid. Koncertek száma szerintem elég, csak jobban kellet volna elosztaniuk, viszont a kalandjátékot színesíteni esetleg bővebben, több megoldani való résszel, esetleg építsen fel Hannah egy istállót, belerakni újabb karaktereket vagy ilyenek.

Ugyanakkor kellemes csalódás, mert a legrosszabb játékok egyikét vártam és közel sem ez az. Nyilván azért nem is a legjobb, de a középmezőnyben elfér. Hannah rajongóknak (van itt ilyen?) pedig egyenesen kötelező. Zeneileg ugyan nem az én stílusom, de pár instrumentális szám, pl. Butterfly Fly Away egészen kellemes. Grafikailag nem egy nagy szám, de összesítve teljesen jó. Bárcsak mindig ilyen lenne a "rossz" játék.

Érdekel a PSC videótesztje? Katt ide!

Adatlap
- Megjelenés éve: 2009
- Fejlesztő: N-Space
- Kiadó: Disney
- Ár jelen pillanatban (2016. június): Digitálisan nem kapható.

Linkek: Wiki, PlaystationTrophies
6/10
Látványosság:
Gyenge
Játszhatóság:
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Hangulat:
Pozitívum
Jópofa ritmus játék, Hannah nem is akkora k**** mint ma Miley Cyrus.
Negatívum
Nagyon rövid, dupla éneklések, gyenge grafika.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. PSti  PlayStation.Community tag
2016.07.08. 20:58:28
LV5
Válasz 5. B_Renato97 üzenetére:
Ha szereti a ritmusjátékokat akkor biztos.

A pontozás pedig ne is érdekeljen, az a lényeg, hogy neked tetszik vagy sem. :)
5. B_Renato97  Szerkesztő
2016.07.08. 13:52:30
LV4
A pontozást tényleg hagyjuk, de amúgy jó teszt. Lehet én is meglesem ezt a játékot. Aztán kitudja, a végén lehet a barátnőmnek is tetszik majd :)
4. PSti  PlayStation.Community tag
2016.07.06. 15:36:53
LV5
Válasz 3. ymmoTS üzenetére:
Örülök, hogy tetszik :)))
3. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2016.07.06. 10:31:07
LV4
Válasz 2. PSti üzenetére:
na ilyen pontozási rendszert sem láttam még :DDD azt várod hogy jó lesz erre nem tetszett annyira , úgy hogy 6 pont, a másikra meg azt vártad borzasztó lesz és erre annyira mégsem úgy hogy 6 pont :D
So.. this is what it feels like
2. PSti  PlayStation.Community tag
2016.07.04. 20:21:07
LV5
Válasz 1. DanielBiG üzenetére:
Uncharted 4-től én a szuper-hiper-fantasztikus-csodálatosat vártam, amit nem kaptam meg, csak egy közepes játékot, aminek a grafikája persze szuper, de ennyi. Evvel a szemben ettől a játéktól azt vártam, hogy kidobom az ablakon a lemezt mert annyira rossz, erre egy teljesen okés ritmus játék aminek végül is számomra a legfőbb baja az, hogy rövid. Szóval a Hannah igencsak felülteljesített az elvárásokhoz képest, az U4 meg igencsak alulmúlta azokat. Amikor ezzel játszottam halál jól elvoltam, de ez sajnos U4-ről nem mondható el.
1. DanielBiG  PlayStation.Community tag
2016.07.04. 19:00:29
LV5
Tényleg nem csesztetésből, de nem látok itt semmilyen leírást a Te pontozási rendszeredről, de...
De hogy lehet, hogy Hannah Montana the Movie játék ugyanannyi pontot kapott, mint az Uncharted 4?
Félreértés ne essék, értem én (nagyon is megértem), hogy az U4 nem kap 10 pontot, de azért Hannácskával összeengedni csak van valami magyarázat erre?
Ghost Recon WILDLANDS Magyar Közössége
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3062 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2019.04.27. 11:11:55
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea