PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2016.06.22. 09:56
4 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: A-J-NITRO (2016.07.21. 12:21:24)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Ronan O'Connor Salem város nyomozója, és éppen egy sorozatgyilkost próbál elkapni. Sikerül is a nyomára akadnia egy házban, de sajnos a pali meglepi, és a dulakodásuk közben Ronan kirepül az ablakon. Szerencsére a zuhanást túléli, és rögtön menne is vissza a házba elkapni a tettest, de akkor derül ki, hogy mégis meghalt, csak a szellemvilágba került. Ott halott feleségétől, Júliától tudja meg, hogy addig nem csatlakozhat hozzá a túlvilágon, amíg el nem kapja a tettest.

Valahogy megmaradt bennem, hogy ezt egy jó játék lehet, szóval adtam neki egy esélyt. Azoknak akik szeretik tudni rögtön a végét: Jól tettem. Már alapból ez a fazonka szimpatikus, és ugyan tetovált meg minden, de végre ez nem az a tipikus rossz fiú, a tetkós izomagy aki primitív, hanem egy normális ember. Nem ilyen klisé barom. Ja, és cigizik. Én nem dohányzom, és ugyan tudom, hogy most megy a hadjárat a bagósok ellen, de ettől függetlenül rengetegen rágyújtanak, és ezek a steril világok ahol senki se cigizik kicsit viccesnek tűnnek. Ha pedig egy szellem rágyújt, az nem zavarja az élőket :)

A normálisság pedig az egész játékra elmondható. Ugyan több esetet is megoldhatunk ha akarunk, mégse merülnek ki a szokásos "drogos túllőtte magát", "megcsalja a feleségét" sablonokban, amiket már mindenki vagy ezerszer látott. Mindemellett a fő szál is érdekes. Nem tudom, hogy kit mennyire köt le a Salem-i boszorkányüldözés, engem semennyire, de itt el tudták érni, hogy érdekeljen. Ráadásul a főszereplő halálán kívül inkább detektív munkával, nyomozással deríti fel az esetet, nem valami hókusz-pókusszal. Persze néha belemászunk valaki fejébe, de inkább csak azért, hogy lássuk amit ő, vagy hasonlók.
Meghaltunk :(

Az ide-oda rohangáláson kívül nyomozni is kell, méghozzá a Batman Originshez hasonlóan általában egy elég kis helyszínen. Talán csak az autóbalesetes esetre mondható, hogy nagyobb volumenű. Aki nem lenne tisztában a Denevérember harmadik (?) részével annak elmondom, hogy fix számú nyomot kell keresni, amiből aztán összeáll a kép. Azaz ha mindent megtaláltunk, akkor a program ellenőrzi, hogy nem vagyunk teljesen hülyék, és a feltett kérdésre kell megjelölni teszem azt 12 nyomból hármat. Ha mindent jól csináltunk, akkor jutalmul kapunk egy kisfilmet, amiben megnézhetjük, hogy mi is történt.

A külalakra is jó ránézni. A grafika kifejezetten szép, csak nagyon ritkán, például ha ráközelítünk valamire, vagy egy olyan cucc kerül a képbe amit lusták voltak aprólékosan lerajzolni, pl. egy váll-lap látszik az, hogy ezen még lehetett volna egy kicsit dolgozni. Ezen felül amikor a városban rohangáltam azt a játék rossz néven vette, ugyanis mikró-akadásokat tapasztaltam. Sőt, sok futkosásnál lehetett látni, hogy ott pakolja ki a távolban a hátteret, vagy a terep tárgyakat. Ez kicsit lehangoló.
Külön gomb a nyivákolásra :)

Zeneileg és hangilag viszont csak jókat mondhatok. Nem kapunk folyamatos aláfestést, de amikor igen akkor az stimmel. Külön kiemelném a tárgyfelvétel hangját, elvileg egy sima mi-lá (aki pontosabban tudja, jelezze hozzászólásban), de szinte már vártam amikor felszedtem valamit. Sajnos ide is kapcsolódik egy kis hiba: Néha a gép elfelejti lejátszani a taktust tárgyfelvételkor. A program újraindításával mondjuk ez megjavul, de azért gáz.

Ha valakit a trófeák érdekelnek, annak csak azt tudom mondani, hogy simán teljesíthető. Ugyan sokmindent kell megkeresni, felszedni, (egész pontosan 242 darabot) de leírás nélkül is szinte minden összegyűjthető. Csak a kis csaj falfirkái nem látszanak egyből. A többi trófea pedig a történettel együtt jön, szóval ez nem ilyen "88x kötelezően végig kell tolni" darab.

Sajnos viszont azt kell mondjam, hogy az egész Murdered Soul Suspect elég rövid. Ugyan nem egyszerre csináltam meg, de a végén szívesen felderítettem volna újabb eseteket, vagy legyen több mellék küldetés, vagy valami, de gyorsan elrepül vele az idő. Itt aztán sosem unatkozunk, nincsenek felesleges szenvedések, vagy mű-dráma és egyik átvezetőnél se gondoltam azt, hogy bárcsak áttekerhetném. Külön öröm, hogy végre nem minden sarkon kapunk egy videót, csak akkor, ha tényleg csináltunk is valamit.
Mindent összevetve tetszett. A mikro akadások annyira nem zavartak, de a rövidsége miatt nem tudok 10-est adni, ráadásul ez az a játék, amit nem sűrűn vennék elő később sem. Mivel tetszett a sztori, emlékezni fogok rá, így viszont nincs értelme másodikra. Talán 15 év múlva a PS6.5-ön a 8K remasternek.

Érdekel GrayFox véleménye? Katt ide.

Adatlap
- Megjelenés éve: 2015
- Méret: 9100 MB
- Fejlesztő: Airtight Games
- Kiadó: Square Enix
- Ár jelen pillanatban (2016. június): 30 USD / 35 GBP / 9.000 Ft

Linkek: Hivatalos, PlaystationTrophies, Wiki
9/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Átlagos
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Érdekes történet, szellemvilág, krimi, szimpatikus főhős.
Negatívum
Kicsit rövid, mikro akadások.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. A-J-NITRO  PlayStation.Community tag
2016.07.21. 12:21:24
LV1
ha lesz egyszer PS4-em,ezt a game-t biztos újrajátszom
senki
3. simon7109  PlayStation.Community tag
2016.06.23. 23:54:41
LV18
Na ezt viszont nagyon hamar meguntam, nem vitt rá a lélek, hogy újra nekiálljak.
PSN: misi2mezei
2. PSti  PlayStation.Community tag
2016.06.22. 16:02:52
LV5
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
PS3-on nyomtad? Mert lehet PS4-es jobb kicsit.
1. Onimushaman  Szerkesztő
2016.06.22. 15:15:12
LV24
Nagyon tetszett a játék, de a látványossága piszkosul átlagos. Meg olyan rövid is volt.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3063 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2020.01.13. 16:53:03
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea