PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2016.06.15. 19:10
2 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: PSti (2016.06.15. 23:17:24)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Indul a Dreii, logó1, logó2, logó3, aztán megáll. Várok, mert türelmes vagyok, aztán 10 mp múlva mindent nyomkodtam, erre megmozdul a logó figurája. Ja, hogy ez már a játék! Akkor jó. A képen láttam egy lebegő figurát, egy kockát meg egy pontot. A lebegő figurával tudtam szálldosni, de ennyi. Aztán rájöttem, hogy a kockát kell a pont elé rakni, de a ezt igazán közölhették volna. Értem én, hogy ma általában a másik véglet szokott lenni, ahol nagy nyíl mutatja meg nekünk, hogy mit csináljunk, sőt, a biztonság kedvéért kiírja a képre, és még egy hang is bemondja, de ez azért kicsit kevés. 1 sor kellett volna csak: "Tedd a kockát a pont elé."
Logó3...

Innentől fogva viszont már csak egy problémám lesz, de arról majd később. Ugyanis ezt a roppant egyszerű logikai mutatványt a Dreii remekül hozza: Majdnem 40 pályán kell a különböző idomokat a világító pont elé tenni. Először csak sima térben, de utána kapunk vizet, űrt, szelet, ami nehezítésként szolgál, de annyira egyik sem vészes. A szélfújás ugyan kicsit zavaró, mert az tulajdonképpen egy időzítés, tehát ott sietni kell, mert hiába jövünk rá, hogy egy tornyot kéne felhúzni, ha azt elfújja a szél a tetején.

És itt jön a fent említett másik bajom: Pár pályát csak akkor tudjuk megcsinálni, ha valaki ott van velünk a játékban. Azaz még ha ismerjük is a megoldást az semmit se jelent, mert egyedül vagy nem lehet felemelni a cuccot, vagy tartani kell a másikat, vagy bármi ilyesmi, és ez gáz. Főleg azért, mert nem ez az év játéka. Olyan 1 hétig rakosgattam a kockákat de csak 1x találkoztam idegenekkel. Próbáltam ugyan másik gamepad-dal, de nem sikerült, a Dreii kiírta, hogy csak online működik a többjátékos vigalom.

Amikor pedig végre találkoznánk valakivel, akkor sem használhatjuk a headsetet, mivel a játékban beépített chat-et tartalmaz. Ez korlátozott társalgást tesz lehetővé buborékokkal. Alapból csak köszönni tudunk, de ha sok pályát teljesítünk együtt, akkor új szavakat kaphatunk, mint pl. he-he, tedd fel/le, segíts, stb. Nem tudom, hogy ez hiba vagy sem, de miután megkaptam az első szavakat, már egyedül játszva is adta a Dreii a többit. Ennek örültem, mert trófea is jár érte, de hiába szereztem meg az összes szót, nem adta meg a trófeát.
Ezt mind tudjuk mondani.

Majdnem elfelejtettem a játék harmadik hibáját: Szeret fagyni. Nem is értem ezt, de bármikor elő tudom hozni a hibát: Ha gyorsan váltunk pályát, tehát mondjuk seperc alatt megoldjuk a logikai feladatot, akkor a következő vagy harmadik pálya töltésénél megdermed az egész. A legelső 3 pályánál ez szinte törvényszerű, vagy ha elkezdünk egy pályát de kilépünk egy másikra, majd ezt megismételjük egy harmadikkal akkor is tuti léphetünk ki a PS4 főmenüjébe. Utolsóként még egy kis apróság: A Dualshock 4-el nem lehet apró mozdulatot tenni. Amikor 1 mm-el kellett volna arrébb tenni valamit, akkor azt sokszor elrontottam, mivel túlságosan megrántotta az idomot, és az félrecsúszott.

De ezeket leszámítva nagyon tetszett. Néha egyenesen briliáns, bár be kell ismernem, hogy volt amikor szerencséből jöttem rá a megoldásra. Az egyik helyen például két háromszög tartott két karikát, köztük pedig egy harmadik karika a földön, a fehér pont pedig a fenti karikák felett. Az leesett, hogy a földön levő karikát kell a fentiekre rakni, de amikor megmozdítottam a fentieket, akkor már nem tudtam őket visszarakni a háromszög tetejére. Szenvedtem jobbra-balra, de semmi. Aztán teljesen véletlen jöttem rá arra, hogy a lenti karikákat kell a háromszögek közé úgy berakni, hogy tartsák egymást. Ja, akkor jó. Mivel a játék elég friss, senki se csinált róla végigjátszást youtube-ra, szóval agyalhatunk rajta rendesen. Gondoltam arra, hogy majd én felrakom, mivel a PS4 tud felvenni, de folyamatosan lefagyott a játék a fent említett harmadik hiba miatt, így letettem róla. Azért ez a körös-háromszöges pálya itt:
Mindenesetre a minimalista grafika nekem bejön, de a zene az egyszerűen borzalmas. Nem is nevezném zenének, mert olyan élmény, mintha valaki egy gyárban ütögetné a csöveket. Ez rövid távon olyan idegesítő, hogy inkább kikapcsoltam teljesen. Csodálkoztam rajta, hogy valaki ezt komolyan gondolja.

Trófeákat fent érintettem, most kicsit bővebben. Az alapok nem nehezek, a pályák teljesítéséért kapjuk meg őket, de pl. azért ezüst jár, hogy valakivel, sőt, valakikkel együtt játszunk. Ez azért gáz, mert kicsit komolyabb 40 pálya befejezése, mint az, hogy valakivel összefussunk. Inkább fordítva kellene, nehézsége szerint. Az egyetlen aranyat pedig az összes pálya megoldásáért kapjuk, ez a része rendben.
Ez az összes pálya.

Összevetve tetszett. Kicsit haragszom a hibák miatt, mert ez a játék lehetne 10/10 is, ha kiírnák az elején, hogy mi a cél,és ha lehetne mindent egyedül csinálni. Ha az egész világ Dreii-ezne akkor mindez nem számítana, de szerintem ez egy annyira rétegjáték, hogy erre nem lehet alapozni.

Érdekel Petúnia véleménye? Katt ide.

Adatlap
- Megjelenés éve: 2016
- Méret: 184 MB
- Fejlesztő: Bitforge AG
- Kiadó: Bitforge AG
- Ár jelen pillanatban (2016. június): 8 USD / 6.49 GBP / 2.490 Ft

Linkek: Hivatalos
6/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Átlagos
Szavatosság:
Átlagos
Zene / Hang:
Gyenge
Hangulat:
Pozitívum
Jópofa logikai feladványok.
Negatívum
Egyedül nem teljesíthető, idegesítő hibák, fagyások, zene.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. PSti  PlayStation.Community tag
2016.06.15. 23:17:24
LV5
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Teljesen egyetértek!
1. Onimushaman  Szerkesztő
2016.06.15. 22:21:23
LV24
Offline multi kéne ebbe.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3062 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2019.04.27. 11:11:55
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea