PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2016.05.29. 16:52
3 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: PSti (2016.06.03. 08:54:47)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
A Hitman Go Definitive Edition nem a legújabb része a lopakodós akció-sorozatnak, hanem egy körökre osztott, elvileg mobilról átszökött kis PSN játék immáron PS4-re és Vitára + TV-re. Egy viszonylag kis pályán kell A-ból B-be eljutni, és természetesen ezt akarja megakadályozni a számos ellenfél, néha pedig el kell tenni valakit láb alól.

Az egész nagyon egyszerű. A kezdőpontról el kell indulnunk valahova, aztán az ellenfél/felek lépnek. Ha egy ponton áll valaki és rálépünk, akkor kiüthetjük a játékból, de ez visszafele is működik, azaz ha az ellenfél a következő lépésével ugyanarra a mezőre jut amin épp Hitman áll akkor nekünk annyi, kezdhetjük elölről. Ez alól kivétel az, amikor egy növény elrejt minket a kíváncsi tekintetek elől, vagy ha azonos jelmezben vagyunk, esetleg ballon kabáttal álcázzuk magunkat: Ez esetben ránk léphetnek és Hitman nem hal meg.
Egyéb segítség még a korábbi játékból ismert zajkeltés. Legyen szó érméről vagy tenisz labdáról, kolás üvegről, ha Hitman odadobja, és az ellenség meghallja azt (azaz benne van a hatósugarában) akkor odamegy megnézni. Ilyenkor lehet taktikázni mögé lopakodással vagy pont a csendben elosonással. Ez nem áll korlátlanul a rendelkezésünkre, csak bizonyos mezőkön használható és akkor se lehet magunkkal vinni, a bérgyilkosnak rögtön el kell dobnia a cuccot.

Másik pedig a ruhák felvétele, amivel fura módon nem a másmilyen, hanem az ugyanolyan emberek közé tudunk elvegyülni. Ez korábban pont fordítva működött: Ha pincér ruhát viseltünk, akkor a többi pingvin gyanakodott, de itt simán elmennek mellettünk. Sajnos a dolog visszafelé is érvényes: Az ugyanolyan ruhásokat nem üthetjük ki, hiába állunk egy mezőn. Ez persze előny és hátrány egyszerre.

Ellenfelek tekintetében brillírozik a program. Egyre változatosabbak lesznek ahogy haladunk előre. Az alap járkálót színesíti a mesterlövész, sima késes, kutyás, kétarcú, stb. Annyi van, hogy fel se tudom őket sorolni. Amúgy elég gyerek barát a játék, azaz semmi vér vagy erőszak, a figurák tényleg olyanok, mintha a Monopolyból leptek volna elő. Még komoly lövöldözést se látni, nincs csonkolás vagy hasonló horror jelenet. A 47-es ugyan néha a kezében tartja a hangtompítóst, de nem használja mindig. Csak nagyon ritkán kell lőni, de akkor is csak egy pukkanást hallunk ahogy a célpont figurája eldől.

Aki játszott a korábbi részekkel annak kettő meglepetés is jut: A hetes és kilences társas pályáit a Hitman 2: Silent Assassin és a Blood Money játékok ihlették. De oda előbb el kell jutni. Ez pályánként változó, de általában három kihívást kapunk szintenként, amiből az egyik a pálya teljesítése, a másik kettő pedig az extra, mint pl. mindenkit megölni, vagy pont hogy senkit se bántani. Minden kihívás egy pontot ad, és a későbbi szinteket ezek a pontok oldják fel. Összesen 7 nagy társas van, bennük 15 pályával, azaz 105x bizonyíthatjuk rátermettségünket.
A grafika nekem tetszett, olyan stílusos. PS4-en 1080p 52378 FPS és megnéztem Vita TV-n is. Ott persze annyira nem szép, de még vállalható, az éleken látszik csak, hogy ez most nem a nagy gép. Lehet, hogy ha ha nem a PS4 után játszanám, fel se tűnne. Vita-n viszont teljesen jó, ráadásul mentésünket a felhőben is tárolhatjuk, tehát aki szokott Vitával buszozni simán folytathatja a PS4-es játékot a BKV-n. Ami még nagyon dicséretes az az, hogy egyik konzolon sem kell sokat várni. A pálya pár másodperces betöltése után azt újrakezdve szinte rögtön mehet elölről.

Az irányítás viszont felemás. Az alappal semmi gond, mehetünk a vonalak mentén, de a menüt jobban kellett volna megoldani. Ugyanis ha elakadunk, akkor a gép segíthet a zöld háromszöget megnyomva, de ha tőle várjuk a megoldást akkor bizony ugrik egy trófea, amiért az egész játékot újra végig kell tolni. Teljesen. Ez nyílván annak nem számít aki nem gyűjti a trófeákat, de aki igen, annak ez (egy félelmetes) probléma. És miért nyomok a segítség kérésre? Mert ott mutatja, hogy a muki hányat lépett, ez pedig fontos infó, mert az egyik kihívás általában a minél kevesebb forduló elérése. Az első szívás után inkább fejben számoltam. ;)

Ezen kívül kis apróság, de jelezhette volna valahogy a játék, hogy melyik társasban hogy állunk. Arra gondolok, hogy ha össze lehet gyűjteni mondjuk 100 pontot kihívásokból, akkor nem ártott volna ezt kiírni a táblára, vagy ha sikerült mindegyik, akkor legyen például egy zöld pipa.

Mindent összevetve nagyon tetszett. Amikor reklámozták a videókkal akkor egy gagyiságnak tűnt, de kipróbálva nagyon klassz. A Hitman Go-t PS4-re megvásárlással Vitára ingyen megkapjuk, ráadásul elég olcsón adják alapból, szerintem megéri bőven. A legnagyobb gondom a játékkal az, hogy kicsit rövid, simán lehetne dupla ennyi társas a csomagban.

Bónuszként egy videó az egyik pályáról, hogy látható legyen milyen is a Hitman Go:
Adatlap
- Megjelenés éve: 2016 PS4 | 2014 iOS/Android
- Méret: 1093 MB PS4 / 520 MB Vita
- PS Vita TV kompatibilitás: Igen!
- Fejlesztő: I/O Interactive
- Kiadó: Square Enix
- Ár jelen pillanatban (2016. június): 8 USD / 6.49 GBP / 2490 Ft

Linkek: Hivatalos, PlaystationTrophies
9/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Nem túl nehéz logikai játék remek körítéssel.
Negatívum
Kicsit több pályát elbírtam volna :)
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. PSti  PlayStation.Community tag
2016.06.03. 08:54:47
LV5
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Bocs, de mégse jó. A pályánál a 3 pötty is jelzi, hogy teljesen kész vagy sem, de én a társasnál nem látom, hogy a benne levő pályák hogy állnak.
2. PSti  PlayStation.Community tag
2016.06.02. 08:47:10
LV5
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Köszi, akkor vak vagyok :)
1. Onimushaman  Szerkesztő
2016.06.02. 08:29:24
LV24
Ha kimaxolsz egy pályát rojtosodik az ikonja, innen tudod melyik fullos. ;)
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3062 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2019.04.27. 11:11:55
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea