PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2016.03.27. 16:58
2 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: PSti (2016.03.28. 00:20:25)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Hősünket természetesen üldözik, és menekülése során egy dzsungel szerű tájban zuhan le járművével.

Martinon kívül talán más is emlékszik erre az ősrégi játékra, vagy játszott a felújított verzióval, amit sokáig mindenki az "Another World" folytatásaként emlegetett, pedig az a "Heart of the Alien". Ez sajnos csak SEGA CD-re jelent meg, amivel nem volt alkalmam játszani.

A lényeg, hogy ez is oldalról nézhetős, menni kell, lőni, és sci-fi. A felújítást pedig nem más, mint a Vectorcell készítette el, aki az Amy-t. Ha valaki az eredeti verzióval nyomulna az is nyert, hiszen játékgépként a főmenüben indítható az 1992-as változat.

A 2013-as pedig jól sikerült abból a szempontból, hogy az eredetihez képest bekapcsolhatók segítségek. Ha kell ott a térkép, vagy az ellenfelek életerő csíkja, de mindent ki is lehet kapcsolni. Ez a jó irány, mindenki beállíthatja a saját erősségét, szóval nincs kötelezően az arcunkba tolva egy idegesítő mutató nyíl, hogy menjél már tovább pontosan arra vagy erre.
Sajnos nem minden sikerült ilyen jól. Az elején még teljesen frankó, dzsungelből indulunk, a karakter a végére eljut egy városba. A pályák részletesek, nem cső játék, össze-vissza lehet menni. Ez a városban folytatódik, sőt, ott még virtuális valóságot is kapunk, ami nem a hamarosan megjelent PS4 kiegészítőt, hanem egy gyakorló részt jelent. Lehet lövöldözni, gyakorolni az osonást, függeszkedést, stb.

Aztán eljutunk a földre, és utána pedig az idegen bolygóra. Ez sem hangzik rosszul azt leszámítva, hogy itt már a játék iszonyatosan be tud lassulni. Ezt szó szerint kell érteni, ráadásul ha rossz helyen ment, akkor lehet, hogy elölről kell kezdeni az egész pályát. Egész pontosan az utolsó pályán emlegettem a fejlesztők felmenőit, hiszen a legutolsó ellenőrző pontnál totál meghülyült az egész játék. Egyrészt lement 1 fps-re, közben időre kellett volna rohanni, és a gombokat felcserélte úgy, hogy a balra az jobbra lett, a jobbra pedig maradt jobbra. Az ellenőrző pont pedig egy szakadék szélén indult, ahol balra kellett volna menni.

Elsőre azt hittem, hogy a PS3 most hal meg, de próbaképp elindítottam egy másik játékot, és semmi gond. Akkor újra letöltöttem a Flashback-et, de ugyanúgy szaggatott, szóval tuti a játék hibás. Frissítés nem jött hozzá megjelenés óta, gondolom nem érdekli a fejlesztőket a dolog. Engem annyira grafikai hiányosságok nem zavarnak, de azért nem akarok képregényt nézni. Azért is kár, mert ezt leszámítva stimmel. Kellemes platform, eldugott dolgokat lehet keresni, és ugyan a történet a szokásos világ megmentés a gonosz földönkívüliektől, de annyira nem gáz.
Végigvitel után a játék szól, hogy most nekiállhatunk újra, sőt, ad majd nekünk fejlesztéseket. Ezeket már az első körben is adta, csak elég szűkmarkúan, és hősünk is egyre jobb és jobb lesz, csak minek. Azért írom ezt, mert három dolgot lehet fejleszteni. Lövés, nagy lövés, életerő. Sajnos azonban hiába fejlesztem a lövést, max fokozaton 3 helyett 7-et sebez. Lehet, hogy nem a legnehezebben kellett volna kezdeni, de ez az utolsó pályán édeskevés. Hovatovább az ellenfelek is szintet lépnek, tehát hiába sebzek 7-et, ha az életereje 246. Ráadásul mindegyik csapkodhat is, ami ilyen 120-150-et sebez. Ha növelem az életerőt, akkor a csapkodásuk is nő. Szóval mi az értelme?

Ellenfelekből egész pontosan hat darab van. Az elején repked egy kis robot, aki ráz. Utána alap katona, aki lő és csapkod. Ennek fejlettebb változata a repülő katona, aki ugyan nem csapkod, de lő. Harmadik katona teleportálgat, lő, meg csapkod, és utoljára az űrlények, akik nem teleportálnak, de a földön folyva közlekednek. Csak akkor lehet eltalálni őket, amikor a gép úgy gondolja. Hiába lőttem le 20x, semmi hatása, néha meg igen. Bár lehet akkor ez is egy hiba. (?) Egy idő után inkább elfutottam, mert csak idő pocsékolás lenne velük foglalkozni.
Ez a repkedő katona, átvezetőben.

A játékot viszont két dolog segíti is. Az egyik egy teleport kavics, amit lehet dobálni, és akkor a karakter oda tudja magát teleportálni ahova az megérkezik. Kicsit fura, hogy a minket kinyíró lézer sugáron is simán át lehet dobni, de hát ez van. A másik egy szemüveg, ami megmutatja a használható vagy titkos dolgokat. Kivilágítja az ajtókat, vagy jelzi, ha lenne egy felszedhető fejlesztés, vagy csápvirág. Ebből a csápvirágból minden pályán x darab lóg a plafonról és sikerül mindet kiirtani, akkor jutalmul a játék ad nekünk egy fejlesztési lehetőséget. Szint lépéskor hármat kapunk, de arra nagyon sokáig kell várni, és mint fent említettem, ennek semmi haszna, csak egy trófea, ha az összes fejlesztést megszerezzük.

Balra-jobbra rohangáláson kívül van egy majdnem 3D-s lebegő űr-motor verseny is. Csak az idő ellen, nem is értem miért került bele, kicsit fura. Nem 2D-ben, hanem kicsit jobban 3D-ben látjuk, és X idő alatt kell elérni a célba. Ezt gyorsítók segítik és pályán elhelyezett vagy fentről-lentről becsúszó lapok gátolják. Mivel elsőre sikerült megcsinálni nem gondolom nehéznek, inkább ilyen demonstráció jelleget gondolok neki, hogy a fejlesztők ilyet is tudtak.

Összvetve végül is annyira nem rossz, de nem is tökéletes. Mivel 1 dollárért vettem annyira nem haragszom rá, de lehet eredeti áron senkinek se javasolnám. Amikor bejelentették, akkor már meg akartam venni, csak elmaradt, de lehet jobb is.

Adatlap
- Megjelenés éve: 1992 (Eredeti) 2013 (PS3)
- Méret: 1986 MB
- Fejlesztő: Vectorcell
- Kiadó: Ubisoft
- Ár jelen pillanatban (2016. március): 10 USD, 8 GPB, 3.090 Forint.

Linkek:
Wiki, Trófeák magyarul
5/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Gyenge
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Hangulat:
Pozitívum
Platform, nem cső játék, nosztalgia.
Negatívum
Belassulások, az ellenfelek akkor is eltalálnak csapkodva, amikor nem vagyok ott.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. PSti  PlayStation.Community tag
2016.03.28. 00:20:25
LV5
Teljesen jogos. Nem tudom, hogy miért nem találtam meg a linkjét elsőre, de most beleírtam a végére, köszi! Sajnos viszont felment az ára, most már nem 2.000, hanem 3.000.
1. MrZ  La Peste Noire
2016.03.27. 23:29:18
LV12
Pedig eskü kb 2000ft-ért mindig látom a magyar sztóron
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3063 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2020.01.13. 16:53:03
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea