PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2016.03.26. 19:10
4 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: PSti (2016.04.08. 11:37:49)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Bernard a régi haverjától, a Zöld Csáptól kap egy telefonhívást, miszerint a Lila Csáp viráguralomra tör. Mivel megitta a nukleáris hulladékot, már keze is van a szörnyű tervhez. Bernard elindul két haverjával Laverne-el és Hoagie-vel, hogy megakadályozzák.
Eredeti.

Ősrégi, jelen pillanatban 23 éves játék újra kiadása a remaster, nem valami PS3-as csodáé. Épp ezért nagyon látszik a felújítás, ami kifejezetten szép lett. Főleg a grafikán látszik, hogy eltűntek a pixelek, a zenében és a hangokban ha történt is valami, az fel se tűnt. A PS4 és Vita verzió között csak annyi különbség, hogy az előbbi Full HD, utóbbi csak HD. Mivel Vita TV-n néztem, kicsit elmosódottabb, de semmi extra. A korábbi Grim Fandangohoz képest ég és föld. Ott alig látszott valami, de itt teljesen más. A játékba bele is építették a régi verziós grafikát, szóval aki kíváncsi, PS4-en a érintőpaddel, vitán pedig a select gombbal láthatja a korábbit.
Remaster.

Két dolgot viszont remekül a mai szintre hoztak. Mivel a PS4-en nincs egér, a parancsokat már nem a lenti use, push, pick up, stb gombokkal tudjuk elérni, hanem a tárgyakra vagy emberekre tolva a kurzort egy gyorsmenüből választhatunk. Szerencsére kiszedték a felesleges parancsokat, tehát az embereket nem tudjuk felvenni, a tárgyakkal pedig nem beszélgethetünk, szóval nincs bezsúfolva mindig az összes tennivaló. Épp ezért a látható tér is megnő, megkapjuk a teljes lenti sávot. Aki retró módban tolná, annak a retró grafika visszahozza azt és a 8 parancsot is.

A tárgyakat se mutatja folyamatosan. Vagy az R1-L1 gombokkal tudjuk őket előhozni egyenként, vagy a zöld nyíllal láthatjuk az összeset. Utolsóként a tárgy küldés is megváltozott. Erre csak 2 óra játék után jöttem rá :) de most már nem kell odamenni a wc-hez is lehúzni valamit, hogy a múltban, jövőben levő haver megkapja, hanem a zöld nyilas menüben simán megfogjuk a cuccot, rávisszük a haver fejére, és hősünk automatikusan elküldi neki. Ugyan azt mondja, hogy "akkor most elmegyek a retyóhoz és feladom", de a címzettnek nem kell ugyanott fogadnia, bárhol megkapja.

Szerencsére a játék maga se változott. A hangulat világbajnok, a poénok ugyanannyira viccesek, a szereplők pedig ugyanannyira hülyék. Nem is tudom megmondani, hogy mikor nevettem ennyit egy játékon, de itt szinte végig. Mondjuk az egész nagyon fárasztó, szóval néhány helyzet szinte fizikailag is fájt. Ja, és természetesen benne van a Maniac Mansion előzmény is, amit az egyik szobában levő számítógépet használva lehet játszani.

Viszont elég rövid. Egyáltalán nem sietve 3 óra alatt végigtoltam. Igaz, hogy kívülről tudom a játékot, szóval nem kellett gondolkoznom azon, hogy akkor most mit is kell csinálni? Hogyan fognak hazajutni? Miért nem adja ide elsőre X karakter az Y cuccot, semmi ilyesmin. Aki most látja először, az lehet, hogy leírás nélkül nem tudja végigvinni. Azért gondolom ezt, mert nekem ilyen volt a Grim Fandango. Már az elején teljesen elakadtam, se előre, se hátra.

Szóval ennyi, aki ismeri és szereti, az nem fog csalódni, kellemes rajta nosztalgiázni. Annyira nem is drága, én USA boltban vettem meg 15 dollárért, és ennyiért odaadják nem csak a PS4-es, hanem a Vitás verziót is.
Adatlap
- Megjelenés éve: 1993 (Eredeti) 2016 (Remaster)
- Méret: 1800 MB PS4 / 1066 MB Vita
- PS Vita TV kompatibilitás: IGEN!
- Fejlesztő: Double Fine Productions
- Kiadó: Double Fine Productions
- Ár jelen pillanatban (2016. március): 15 USD, 12 GPB, 4600 Forint

Linkek:
Wiki, Hivatalos, Trófeák magyarul
10/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Minden.
Negatívum
Valószínüleg egy végigjátszás után nem fogjuk azonnal újrajátszani, de évente simán.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. PSti  PlayStation.Community tag
2016.04.08. 11:37:49
LV5
Nem, az teljesen eredeti, azaz ilyen: http://gamesdbase.com/Media/SYSTEM/Atari_ST/S[...]
3. d80  PlayStation.Community tag
2016.04.08. 00:54:38
LV1
A Maniac Mansion is remaster-elt?
2. PSti  PlayStation.Community tag
2016.03.28. 22:20:25
LV5
Ez a játék "jól" öregedett. Még ma is akkora élmény, mint régen!
1. ps2true  -A LEGNAGYOBB-
2016.03.28. 19:48:03
LV24
Gyermekkorom kedvence! Így "éles" kiadásban is. :) PCn játszva.
Playstation
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3063 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2020.01.13. 16:53:03
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea