PlayStation.Community Teteszted ›› Angyalkus

2015.11.22. 19:01
8 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Utolsó hozzászólás: Angyalkus (2015.11.25. 17:02:07)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Digitális Dívaparádé

Akinek dereng valamit a játék címe, az esélyes,hogy vagy ismeri a Vocaloidok világát, vagy hallott/játszott valamelyik előző címmel.
Akinek teljes homály az egész, de mégis érdekli a japán kultúra, annak röviden felvázolom a Voca-őrületet.
A Vocaloid egy hangprogram, olyan, amivel szöveget írhatsz zenéidhez, így akárki akiben van egy kis zenei véna, de nincs hangja ahhoz,hogy saját dalait eltudja énekelni, a dalt egy számítógép és egy szoftver segítségével megalkothatja. A Vocaloidok rendkívül eltérők egymástól, mind hangilag, mind kinézetileg. A hangjukat többnyire különféle japán szinkronszínészek és énekesek adják (kevés kivétellel) és a designjuk stúdiónként más stílusban készül. A legtöbb vocaloid dalt a NicoNico Douga japán videócsatornán, vagy a Youtube-on megtekintheti a közönség, és nézettségük pár száz nézőtől akár tízmillióig is terjedhet.Ezen dalok készítőit Producereknek hívjuk, Niconicon -P jelöli a feltöltők nickneve végén.

Gyorstalpaló után a játékról: A játékban megjelent vocaloidok a Crypton Future Media, Inc. tulajdonában vannak, és a játékgyártó Sega is csak ezekre szerződött, ezért limitált, 6 darab jelenik meg a játékban(+vannak fanok által készítettek, de nekik nincs saját daluk). A teljesség igényével: Hatsune Miku, Megurine Luka, Kagamine Len,Kagamine Rin, KAITO, MEIKO.
A játékban ezen vocaloidok dalait fogjuk előadni, a kontrollerünk, és gyors ujjaink alkalmazásával.

Akik korábban játszottak a játékkal, azok ismerik a módot,ami nem igazán változott, a többieknek röviden- a képernyőn megjelenő ikonokra (kör,háromszög,négyzet,X,nyilak, csillagok) a megfelelő pillanatban a megfelelő gombot kell lenyomni.
Mivel ritmusjátékról van szó, tanácsos a zenére koncentrálni.
A Project Diva F2nd a hetedik Project Diva játék, amely Playstationon megjelenik, és a 2.amit japánon kívül is forgalmaznak.2014-es játék, tehát tavalyi.

Akik ismerik a PSP-re kijött címeket, azokra nosztalgikusan is hathatnak zeneszámok. Ugyanis,ebben a címben 40 zeneszám található, és jó néhány visszaköszön a PSP-s részekből. Viszont ezek a számok grafikailag és beatmapilag is ráncfelhúzást kaptak, jó néhányuk egészen lenyűgözően.
APlay Mode -ban található számok nagy részét ezúttal is Mikuval fogjuk lenyomni, viszont a többi Voca is fontos.

Ebben a részben is interakcióba léphetünk díváinkkal, akik saját szobájukban várják látogatásainkat.Home- Ezeket a szobákat szabadon dekorálhatjuk, a ritmus játékok során feloldott elemekkel ÉS a vocaloidokkal való barátkozás során elért jutalmakkal.
Ugyanis, mint jó virtuális énekesek, elvárják, hogy mi, a Játékos, ápolgassuk őket, és foglalkozzunk velük. Ezt megtehetjük simogatásukkal, ajándékozásukkal, és a velük való játék során.
Néha aktiválhatunk a tárgyakkal mini eventeket, ahol egy vagy több voca játszik a szobában. Mindegyiknek saját preferációja van ajándékok terén, amit érdemes megjegyezni, nehogy duzzogásba taszítsuk őket.

A játékban ezen kívül van néhány érdekes opció, mint az Edit Mode , ahol a saját zenei pályánkat is elkészíthetjük, majd megoszthatjuk online más játékosokkal.

AzOnline Mode -ból tudjuk más játékosok zenei pályáit letölteni. Sajnos, még nem sikerül kipróbálnom, mert az eddigi összes letöltött pálya jelszózott volt :c .

Van egy Live Mode ahol kreálhatunk háttérképet a karakterek mozgatásával és beállításával (PS3) vagy megnézhetjük a tavalyi japán Magical Mirai koncertjének néhány felvételét átdolgozva játékba(én megnéztem interneten az eredeti koncertet, egyszerűen eszméletlen,hogy pontosan ugyanúgy,ugyanazzal a mimikával belerakták a karaktereket).

AShop -ban tudunk ruhákat és kiegészítőket a dalokhoz, szegélyeket a képernyőhöz, ajándékokat a vocaloidoknak, és kiegészítőket +témákat az otthonoknak vásárolni.
Eszméletlen mennyiségű került a játékba,és mindegyik megszerzése polipkarokat igényelnemhentaiértelemben.

A játékban 4 nehézségi mód található, az EASY, ahol 1 gombot kell nyomni+ valamelyik kart, a NORMAL ahol máááár 2 gombot kell lenyomni+kart, a HARD ahol már az összes gomb használható, az EXTREME módot meg csak igazán tapasztaltaknak, akik álmukból felkelve nyomják fejből ritmusra a gombokat.

A játék újdonsága, hogy mostmár a dalok 99% (rád nézek morcosan Kagerou Days) lefordított angol felirattal rendelkezik,a korábbi részek japán, és romanji felirataihoz képest. Ezt a beállításokban lehet átállítani, benne hagyták ugyanis a romanjit, a japán szövegek romanizált feliratát is.
Másik pozitívum, hogy a mimika rendkívül javult, érezhetjük a dalok üzenetét a karaktereken át. A pályadesign fantasztikus, vannak ruhák, amik tökéletesen az adott pályához terveztek világítással (2D Dream Fever).A PSP részek dalai PS3-as újradolgozott grafikán bámulatosan festenek, és most már plusz, hogy értjük is mit jelentenek.
Egyes klipek szinte művészi fokra lettek fejlesztve az új grafikával.A tartalom is talán több ,mint a korábbi részekben.

Negatívumként talán a túl sok Miku dalt tudom felhozni, a korábbi részekben több dal jutott az 5 másik karakternek,és szerintem az F-ben jobb számok voltak, de ez személyenként változik.
Másik negatívum, hogy ez erősen egy rétegnek készült, aki nem érti/tolerálja a japán vocaloid zenét, annak egyáltalán nem ajánlom.

Személyes vélemény: Én a Project Diva (nem Arcade) sorozat szinte minden darabjával játszottam, a PSP részekbe több száz órát pakoltam.Mindig várom az új részeket, a jelenlegi játékot először egy angliában vett japán playstation újságban láttam,és attól fogva vártam,hogy nálunk is kijöjjön. A mostanit imádom, viszont vannak dalok, amiket hiányolok, azok közül néhány elérhető túlárazott dlc-ben.Voca fanoknak rendkívül ajánlom, nem igazán okoz csalódást.
A tesztet a PS3-as verzióról írtam.
9/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
A tartalom, angol fordítás, új grafikai megoldások
Negatívum
Néhány PSP-s dalnál a háttérzene valahogy felerősödött port során, elnyomja a hangot, erősen rétegjáték
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
8. Angyalkus  PlayStation.Community tag
2015.11.25. 17:02:07
LV2
Válasz 7. Biribiri üzenetére:
Szerintem ha hazánkban behozza valamelyik bolt dobozosan, mint ezt is, nekem első napos vétel lesz, végre belerakják Giga-P valamelyik dalát, plusz az eddigi bejelentett dalok is fantasztikusak. Ha nem hozza be senki, Ebay-ről szerzem be. És köszi szépen :D
Prinny DooD!
7. Biribiri  PlayStation.Community tag
2015.11.24. 23:16:28
LV1
Örömmel látom, hogy elvétve ugyan, de kis hazánkban is vannak hozzám hasonló Vocaloid rajongók.
Az írásod nagyon tetszett, jó volt egy olyan játékról olvasni, ami oly közel áll a szívemhez. A pontozással teljesen egyetértek. Az ilyen játékoknál, ha imádod a témát lehetsz elfogult és magasra értékeled vagy laikusként egyszerűen alul pontozod.
A Project Diva F-fel és F2nd-el jómagam is sokat játszottam, valamint a psp-re kiadott verziókkal is toltam egy kicsit. Jó pár vocaloid dalt imádok hallgatni, ezért a jó zene, remekül kidolgozott klippek, gyönyörű, élénk színek, valamint a QTE jellegű gombnyomkodás egy játékban nálam abszolút nyerő.
A Project Diva X és Project Diva Future Tone játékokat már türelmetlenül várom és amennyiben valamelyikről esetleg tesztet írsz, szívesen elolvasom. ;)
Tell Your World
6. Angyalkus  PlayStation.Community tag
2015.11.23. 21:10:29
LV2
Válasz 5. Onimushaman üzenetére:
Köszi :D megjegyzem, hogy javítsam máskor.
A cikket próbáltam nem elfogult vak rajongóként írni, viszont az utolsó bekezdésben nem tárgyilagosan vizsgáltam a játékot, hanem igazi személyes fan-véleményemet írtam le.
Prinny DooD!
5. Onimushaman  Szerkesztő
2015.11.23. 09:27:11
LV24
Az elozo resz japan (PSV) es amerikai (PS3) valtozatait nyomtam, egesz jok voltak.

A cikkhez ket megjegyzes: szokozt sokszor nem teszel az irasjelek utan, illetve az utolso bekezdest nem igazan ertem. Sajat velemenykent hivatkozol, de a teszt tobbi resze is a sajat munkad gondolom.
señor
4. Angyalkus  PlayStation.Community tag
2015.11.22. 22:41:22
LV2
Válasz 3. MrZ üzenetére:
Heh, ennek csak az első részéről volt eddig itt fent, gondoltam, másodikat megírom. Tele vagyok random "alter" játékokkal, köztük vannak nagyon jók, sajnos kis-hazánkban kevésbé ismerik őket.
Prinny DooD!
3. MrZ  La Peste Noire
2015.11.22. 21:20:36
LV12
Én már a Yakuza 3 karaokés részeinél is anyukáztam néha(nem vagyok nááb, de nah) szal már videó láttán lemondtam a dologról. De jó, hogy erről is van teszt. Wuhu. 5tsillag
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
2. Angyalkus  PlayStation.Community tag
2015.11.22. 20:54:57
LV2
Válasz 1. Janinja82 üzenetére:
:D én csináltam külön japán accot, hogy leszedhessem store-ról a demót. Köszi szépen :) amúgy szerintem Vitára érdemes megvenni, mert cross-saves, én gondolkozom,hogy megvegyem-e külön, így bárhova megyek, nyomathatom ugyanarról a mentésről. Valamikor tavasszal (elvileg) jön a Project Diva X, ígéretesebb producerek dalaival.
Prinny DooD!
1. Janinja82  Mérges Sárkány
2015.11.22. 19:33:16
LV3
A demot a tesómmal hülyére játszotuk, de nem tudom elképzelni sajna, hogy a teljes játékot nem unám meg hamar.

Jó a teszt nagy gratula neked!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
1704 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Angyalkus96
Fórumhozzászólások száma:
401 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
407 db
Utolsó belépés:
2020.01.27. 15:52:12
Regisztráció ideje:
2012.06.06. 20:20:37
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea