PlayStation.Community Teteszted ›› Albert

2016.02.16. 20:54
1 hozzászólás
Szerző: Albert
Utolsó hozzászólás: Lotar (2019.05.15. 10:14:22)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
A játékot elindítva a narátor üdvözöl minket és megkér töltsünk ki egy adatlapot. Itt megadhatjuk virtuális énünk és navigátorunk nevét, ami innentöl a kocsik oldalán olvasható lesz. A csapatunk nevét is megadhatjuk, kiválaszthatjuk a felszerelés márkáját és a bukósisak mintáját. Ezutánn felajánl egy gyorstalpalót, ahol megismertet az irányítás és navigáció alapjaival. Befejeztével megkapjuk elsö autónkat ami egy Peugeot 106 rally.

Menü
-Gyorsverseny: Rally. 8 helyszin Monte Carlo, Svéd, Mexikó, Sanremo, Finn, Ausztrál, Alsace, Wales. Minden versenyen 8 gyorsasági van, ami 2×4 oda-visza, átlagosan 2 10km és 2 5km körüli hosszal. Amejeket valódi gyorsaságikrol modelleztek le.
Rallykrosz. 5 pályával
Pikes peak. 4 variácioban, rövid, közepes, hoszú és teljes.
Idöverseny
-Karier: Itt meghatározott versenyeket kell teljesítenünk megadott kategóriában vagy autóval. Minijátékok is szinesítik a felhozatalt.
Elimination (rallykrosz): 30 mp-ként az utolsó autó kiesik
Sektor batle (rallykrosz): A legtöbb zöld szektort birtoklo nyer
Perfect trajectori (rallykrosz): A bólyákkal szükített pályán bólyadöntés nélkül gyorsan végigmenni.
Gateway (rallykrosz): A zöld kapukon gyorsan végigmenni.
Rally drift (rally): Pontot kapunk ha csúsztatva veszük a kanyart.
Hesd to head (rally): Cél, megelözni az elöttünk rajtoló mi-t.
-Loeb Experience: Itt egy interjút láthatunk amiben Loeb mesél pályafutásárol, amelyböl mi is „áttélhetünk” pár pillanatot.
-Garázs: Ahol megtekinthetjük gépjármüveinket és itt tudunk vásárolni (autókat nyerni is lehet és van lehetöség bérlésre is). Kreditet szinte minden módban szerezhetünk. 50 autó közül választhatunk amik 11 kategóriára oszlanak, kategóriánként nagy átlagban 5 kocsi van 1964-2014-ig. Pár autónál van lehetöség a festés megváltoztatására.
-Többjátékos: Ez takarja az online részt (nincs se osztottképernyö, se hottsett).
-Options: Itt beállíthatunk a játékkal kapcsolatban mindent és megtekinthetjük a stáblistát.

Maga a játék
Kiválasztva egy pályát a gépjármüvet és a napszakot (az idöjárás fix) indulhtunk is. Ezutánn a töltés fogad ami normál esetbe 20-30 mp, rallykroszban a duplája. Betöltés utánn lesz lehetöségünk beállítani az autót. Erre érdemes egy kis idöt szánni mert az alap nem túl jó, föleg a fékeröelostás van sok esetben indokolatlanul hátrállítva.
Indítva a versenyt a megszokott ikonok fogadnak képernyönkön: futó óra, fokozat és fordulatszámláló, haladási oszlop, navigációt segítö kártyák és hogy menyi viszapörgetés áll rendelkezésre (ezek tetszés szerint ki is kapcsolhatók)
A grafika rallys játékhoz képest jó, viszont nem stabil. Teljesen véletlenszerü mikronyit beszaggat. Ez este és mikor fás résznél beszürödik a napfény fordul elö a legtöbbször.
Az irányítás kicsit furcsa, ojan lágy az egész, nem érezni azzonal az autót hogy betapad. A beállítások finomításával nagyban növelhetö a kezelhetöség. A pályák felületéhez is alkalmazkodni kell, akár gyorson belül töbször is megváltozhatnak a tapadási viszonyok. A kocsikhoz is kell idö míg ráérez az ember, mert mindegyiknek más az irányíthatósága.
Fizika. Az autók ojan érzetet ad mintha nem érintkezne teljesen a talajjal, hanem felette repülne. Amíg a pályán vagyunk ez nem is anyira vészes. De mikor lesodródunk és az utat egy bucka vagy egy partoldal szegélyezi, az autónk nem megdobódik vagy ütközik hanem felhuppan rá és csak lelassul.Az útfelületek viszont „valóságos" érzrtet adnak.
Törés. Ez is furcsa. Van hogy 1-2 nagyobb ütközés utánn is jó tempóban lehet haladni. Máskor meg egy lassú kanyart szüken véve valami megdobja akocsit és nagy csörömpölés közepette kileheli a lelkét.
Hangok. Nekem szintetizátor hangoknak tünnek. Igyekeztek kihozni belölle a maximumot, de halottam már sokkal jobb autós játékokat.
Navigáció. Nálam Németre van állítva, itt sajnos helyenként nem túl jó, föleg ha gyorsan akarok menni. Sokszor késve mondja szinte a kanyar elött, pontatlan és ritmustalan (kicsit lehet azzal javítani hogy a beállításoknál a „sokkal elöbb"-re állítjuk).
Mesterséges inteligencia. A rallykroszban 5 gépi ellenfélel veszük fel a versenyt. Akiket mesziröl nézve szépen terelgetik négykereküiket. Viszont minket semmibe vesznek és gátlástalanul eltolnak vagy ránkrántják a gépet.
Online. Ez sem túl stabil. Csak gyorskeresövel tudtam játszani és akkor is mindig 1 gyors utánn a "megszakadt a kapcsolat a PSN-el" üzenet fogadott. Az idöket is vagy feltölti vagy nem.

http://www.dailymotion.com/video/x3rtkiz_all-rallys-...

http://www.dailymotion.com/video/x3sau5h_sebastien-l...

A program mesze nem tökéletes. A véletlenszerü beszaggatások, a gyenge fizika, a helyenként pontatlan navigáció és az instabil online az egyik oldalon. A másikon a kiváló tartalom, a Loeb interjú, nyitott változatos karier, az autóválaszték és a valódi pályák.
Minnél több idöt töltöttem el a játékkal annál jobban ráéreztem az irányításra. A hibáim nagyrészét magamnak köszönhettem, itt észel kell végigmenni az elsö métertöl az utolsóig a versenyre koncentrálva. Ugyhogy akik padlógázzal szeretnének száguldozni azok mesziröl kerüljék.
7/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Átlagos
Szavatosság:
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
Pozitívum
:)
Negatívum
>:(
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. Lotar  PlayStation.Community tag
2019.05.15. 10:14:22
LV18
Köszi. (A helyesírásra gyúrni kellene egy kicsit. :) )
psn/sen id: pcpmate
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV6
salabakter
PSC Kredit
4727 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Albert
Fórumhozzászólások száma:
1880 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
547 db
Utolsó belépés:
2020.01.22. 20:51:40
Regisztráció ideje:
2012.08.18. 18:58:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea