PlayStation.Community Teteszted ›› Janinja82

2016.04.16. 12:56
0 hozzászólás
Szerző: Janinja82
Megosztás
Értékeld a tesztet!
A Smaragd Románca

A nagy modern korban eljutottunk "hála égnek" oda, hogy a realitásra van szükségünk már a videojátékokban is. Az "ezt már nem hiszem el" szöveg nagyon fontos szlogen lett sokaknál. Valószínűleg nem sejtik sokan, hogy a szórakoztatásnak nem feltétele a realitás.

Nagyon fontos, hogy a fegyverek hangja, a csont ropogása, a kocsik gyorsulása teljesen valóságos legyen? Rámondhassuk, hogy azok a repedések az aszfalton San Francisco utcáin pont olyanok mint a valóságban. Pont úgy mozog és gyorsul a játékban egy Königsegg autó ahogy kell. Mert biztosan mindenki tudja, ugye? Rengetegen vezettek ilyen kocsit. Mindenki ismeri kívülről a játékokban fellelhető városok minden kis porcikáját. Annyira fontos tudni hány sebességes minden egyes kocsi, mennyi a végsebessége. Nos én szó szerint lekakantom.
Erre 2010 májusában megjelent autós játék nem vonultat fel létező kocsikat, nem mutatja hány sebességesek a kocsik, váltani sem lehet. Nincs sebesség mérő sem valós helyszínek. Csak és kizárólag az Elemi Ösztön a versenyen a küzdelmen van.

Ez a játék a Split/Scond: Velocity

A kezdő videó, amit a játék mutat a lemez behelyezése után már sejteti, hogy mit fog adni a játék ha jobban belevetjük magunkat a showba!
A történet csak opcionális a fejezetek szezonokra vannak osztva benne különböző kihívásokkal. Sima verseny, utolsó mehet a picsbe ha letelt az idő, helikopter rakéta kerülgetés vagy annak legyőzése - a saját rakétáit vissza küldve - kamion előzés és időre menés ahol a pályák "Összeomlás"-on esnek át!

A játék lényege persze az első hely megszerzése, de elöl lenni a legveszélyesebb dolog a játékban!!! Bizony a csapdák csak valakire aki előttünk van aktiválható, mert itt a jàték legjobb eleme: A csapdák, rövidítések vannak szerte szét a pályán, amik vagy azonnal letarolnak esetenként csak dobnak rajtad a robbanás következtében. Így a pályák kiismerése feltétlen szükséges. Ha elől vagy azért tudd mikor mit robbanthatnak rád vagy ha hátul mit kire ugye bár. Azt azért érdemes megemlíteni a legjobb még is az ha közép mezőnybe vagy mert akkor rájössz tényleg jobb adni mint kapni, mert olyan jó mikor kiütsz valakit aztán gyorsba téged így az öröm oly mértékben magasba tör, hogy mindenkinek meg kell tapasztalnia.
Játsz\ma

Az útszéli buszok, kisebb repülőhidak, bontógolyók helikopterből leejtett robbanó hordók aktiválása a kocsi alján levő 3 részre osztott mérő feltöltéséből elég egy osztás, hogy aktiváld a kisebb csapdákat. Pályánként rengeted van ezekből. Mégis mikor mindhármat feltöltöd ugratással, csúsztattással, szélárnyékban vagy csapda elkerüléssel kékről pirosra vált ami a nagy nehezen kikerülhető csapdákat, vagy nagy robbanással új pályaszakasz válik elérhetővé. Nincs nitro nincs turbó itt taktikázni kell és lehet is!!!

A pályák kialakítása azon felül, hogy szakaszaik összefüggőek, tehát ugyan azon részek megtalálhatók több pályán csak éppen nem arra kell lefordulni hanem egyenes, vagy nagy robbanással megváltozik a pálya képe és a rövidités rávissz egy másik pálya szakaszára. A taktikát még is a csapdák okos használata és jól elhelyezett pontjai adják. Ezen szösszeneteket ha jókor aktiválod előnybe kerülhetsz, pedig a csapda különösebb bajt nem okozna.

Példa: a helikopterből leejtett hordók egy masszívabb kocsiban nem okoz nagy kárt, de elhelyezésük mégis kisebb "Zaklatás" eredményeként érintheti azon kedves delikvenst, aki gyönyörű szépen időben kezd el driftelni a kanyar előtt, és elismerésünk jeleként leejtettünk mellé egy hordót, hogy próbálja meg így az ostoba. A csapdákat összeis lehet fűzni és vannak egymásra épülők vagyis egy helyen ugyan ott többször is aktiválhatunk ilyen kisebb szösszeneteket más-más kivitelezést szabadítani kedves ellefeleinkre.

Na a kocsikból 3 féle osztály van a különbségek a kinézzet és van amelyik lassabban gyorsul, de nehéz van közepes mindenben és gyors jól csapatható.

Ki kell próbálni, élvezni kell, arcade nem szimulátor, de olyan feszültség van benne, meg küzdelem, amitől magad alá produkálsz örömödben.

A szervere még aktív fellehet venni és szívesen tarkón csapkodok bárkit akit egy csapdával jól megszop.... :)
Ui.: Van benne osztott képernyő, Yeah!!!
9/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
A hangulat több mint egy sima versenyen
Negatívum
Lehetne nagyobb Velocity
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
LV3
Mérges Sárkány
PSC Kredit
2116 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
György János
Fórumhozzászólások száma:
421 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
702 db
Utolsó belépés:
2020.01.24. 20:02:31
Regisztráció ideje:
2012.07.09. 14:33:03
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea