PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2016.02.06. 16:06
2 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: PSti (2016.02.08. 18:50:51)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Kat arra eszmél fel az almafa mellett, hogy mindent elfelejtett. Se a nevét nem tudja, se azt, hogy mit keres a melyik városban is...? Szerencséjére egy később Dustynak elnevezett fekete cica majd útba igazítja. Aztán kezdődhet a világmegmentés, hiszen megjelennek a Nevinek hívott csápszörnyek.
Ez egy jó értelemben vett tipikusan Japán játék. Lebegő város, szimpatikus emberek, fordulatos történet, dráma, nem gusztustalan humoros részek és természetesen csápszörnyek. A legjobb pedig az, hogy lehet repülni! Mivel nyílt világ, oda mehetünk ahova akarunk. Az elején simán avval el lehet tölteni órákat, hogy bejárjuk (vagy suhanjuk) a várost, és gyémántokat gyűjtögetünk.

(Csináltam egy rövid videót a repkedésről, ami megtekinthető itt. A grafika jobban néz ki PS4-en, csak a beépített felvevő 720p-be rögzít. Ráadásul a youtube a 200 megás videót letömörítette 83-ba. Semmit sem értek a videózáshoz, szóval simán egy vágatlan felvétel, nem török csibiur babérjaira.)
Irányításilag aki már korábban próbálkozott a vitás verzióval az simán belejön 1 perc alatt. Aki most kezdi, annak lehet, hogy kicsit hosszabb a tanulási idő, de szerintem csak gyakorolni kell és menni fog. Aztán pedig kinyílik a világ, és mindenhova el lehet jutni akár levegőben, akár földön csúszva, vagy sétálva is.

Történetileg elég hosszú. Ebből semmit se akarok lelőni, szóval erről ennyit, de végre nem egy unalmas valami, ami csak azért került a játékba, hogy nézhessünk átvezető videókat. Mondjuk itt maximum képregény lapokat láthatunk, (tudom, manga) de azt stílusosan kapjuk, szóval nem hiányzik nagyon a mozgókép.

A nyílt világon mellék feladatok is vannak. Ezek jórészt a "verseny", vagy "mindenki elpusztítása" vonalon mozognak, de érdemes őket megcsinálni, hiszen a trófeák mellett még gyémántokat is kaphatunk az első helyért, amiből Kat saját magát fejlesztheti. Gyémántokat nem csak evvel, hanem ahogy korábban is írtam akár a városban repülve is begyűjthetünk. Ezek ráadásul egy bizonyos idő után újratermelődnek, szóval csak idő kérdése a karakter kimaxolása.
És végre nem egy cső játék. Nem csak arra gondolok, hogy a városban bárhova mászkálhatunk, hanem arra is, hogy a pályák hatalmasak, arra lehet repkedni, amerre csak akarunk. Gyakran ilyenkor találkozunk extra dolgokkal, például egy elveszett szerelmespárral, vagy hatalmas szörnyekkel, extra gyémántokkal.

Grafikailag pedig egyszerűen fantasztikus. Ugyan az eredeti játék se csúnya, de ez kifejezetten szép lett. 1080p felbontás, 520 fps (igen, lemértem), azaz teljesen folyamatos, soha egyetlen akadás. Ide kapcsolódik a játék legnagyobb "hibája": A remaster miatt pár felirat túl nagyra sikerült a TV-n. Ez vitán fel se tűnt, de most így PS4-en már igen. Ez persze előny is lehet a rövidlátóknak.
A Remasterrel viszont megkapjuk az összes DLC-t, ingyen. Ez 3 x 2 epizódnyi rövid tartalmat és a hozzájuk kapcsolódó feladat-pályákat jelenti. Aki játszott velük Vitán annak semmi újdonságot nem nyújtanak, de azért jó, hogy az alap játék részei. Aki akarja még külön megveheti a játék zenéjét a store-ban (jelenleg) 12 dollárért. Ez majdnem 2 órányi muzsika, nem meglepő módon a Gravity Rushban hallott számok, de játék nélkül is hallgatható.
Végszónak csak annyit mondanék, hogy akinek tetszett Vitán és van PS4-e, az úgyis megveszi, de aki meg most látja először és szereti a Japán dolgokat annak meg kifejezetten ajánlom. Ennél jobb játék PS4-en jelenleg nincs, de remélhetőleg folytatása majd felülmúlja.

És hogy ki ne maradjon, a Budapesten felvett előzetes:
Adatlap
- Megjelenés éve: 2012 (Vita), 2016 (Remaster)
- Méret: 10 GB
- Ár jelen pillanatban (2016. február): 30 USD / 25 GBP / 9200 Ft
- Ország: Japán
- Fejlesztő és kiadó: Sony Computer Entertainment
- Rendezte: Toyama Keiichiro
- Írta: Sato Naoko
- Zeneszerző: Tanaka Kohei

Linkek: Wiki, PlaystationTrophies

Érdekel a PSC Vita tesztje? Katt ide!
10/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Minden!
Negatívum
Nehéz abbahagyni :)
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. PSti  PlayStation.Community tag
2016.02.08. 18:50:51
LV5
Teljesen így van. Ez szinte vagy rögtön tetszik az embereknek, vagy 1 percig se bírják. Remélem, hogy a második rész is kiemelkedő lesz!
1. LaXiKa_hun  PlayStation.Community tag
2016.02.08. 10:50:03
LV9
ez a játék amikor vitán végigtoltam teljesen beszippantott, mire elsajátítottam az irányítást már le se akartam rakni, így kétszer végig is lett tolva egymás után! és nagyon jól néz ki ez ps4-en valami hihetetlen!
PSN ID: LaXiKa_hun
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3062 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2019.04.27. 11:11:55
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea