PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2016.01.19. 21:51
4 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: kurogane (2016.01.26. 12:31:11)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
- Golden Axe?
- Nyomjuk. De én leszek a törpével!
- Dehogy, én! Forgassunk, majd kiderül. Gyerünk, gyerünk, ááááááá.
- Hehe. Legyél akkor a csajjal.
- A csajjal?! Az tök béna!
- De ott a sárkánya!
- Kit érdekel a sárkánya? Ránéznek elesik!
- Akkor hozd a barbárt. Más úgy sincs!

Szóval hőseink elindulnak, hogy megmentsék a királylányt (meg a királyt is, de az kit érdekel?), akikről kivételesen nem derül ki a végén, hogy egy másik kastélyban vannak.... Mindezt 5 pályán keresztül, mindenkit levágva, majd természetesen a főellenséget is el kell pusztítani. Akivel a halálakor a saját csatabárdja végez.
De ne rohanjunk előre. Indulásként az erdőben ismerkedhetünk az ellenséggel, aki először csak egy katona, majd kettő. Utána egy csenő-manó ad egy varázsitalt (később a pályák között kaját is), amit a játékos felhasználhat varázslásra. Ez mind a háromnál mást jelent, a törpénél villámokat, a nagydarab harcosnál földrengést, és a csajnál a fent említett sárkányt. Mivel ő üti a legkisebbet, a varázslata neki a legerősebb, a harcos közepes, és a törpének a leggyengébb a villáma, de mivel a fejszéje mindenkit felaprít, ez senkit se zavar.
Hőseink állatokra is felülhetnek, de mivel ez fantasy, nem lovat, vagy ilyesmit kell elképzelni, hanem kis-sárkányt, meg ilyen "akármiket". Valamelyik lő, vagy csak tüzet fúj maga elé, vagy csap egyet a farkával (nem azzal) de mindegyik hatásos, ha közben hátulról le nem ütnek minket. Ez simán előfordulhat, és ilyenkor leesünk a földre, a gazok pedig simán ellopják a hátasainkat.
Ellenfelek között feltűnnek nagydarab kopasz óriások is (de legalább a hajuk animációja tökéletes) :), csontvázak, kő-katonák, szintén óriás lovagok, sőt, mivel régi darab, páncélos nők is, akik ha leütnek minket, még jól ki is röhögnek. Pályák terén eljutunk a városba, majd egy hatalmas sas hátán is verekedhetünk, majd jön a palota, aminek kapujánál végre megmérkőzhetünk a főellenséggel, a régen kimondhatatlan nevű Death Adder-el. Sajnos a PSN-es verzióban a legutolsó pályát simán kihagyták, pedig még a kastélyban is lehetett verekedni.
Mivel nem vagyok nagy grafika mániás, az 1989-as játék retró kinézete nekem megfelelő, de lehet ha valaki most látja először, sírva fut el a géptől. Hang, zene mind frankó, és mivel a karakterek nem tudnak beszélni, a pályák közti átvezetés egy térképes szövegben merül ki, ahol látszik, hogy hova haladunk, hol tartunk, stb. Szóval nincs itt semmi remaster, vagy HDsítés, csak simán berakták az eredeti játékot egy emulátorba.
Ahogy a videóból is látni, a teljes hossz 20 perc, viszont simán ezerszer újrajátszható. Ha a haverod megvette, akkor akár neten keresztül is mehet az aprítás. Aki szereti a mindenkit agyonverős stílust, annak kötelező!

Adatlap
- Megjelenés éve: 1989 (Játékterem), 2009 (PS3)
- Méret: 36 MB
- Ár jelen pillanatban: 5 USD / 3,69 GBP (Magyar boltban nincs)
- Ország: Japán
- Fejlesztő: SEGA
- Zeneszerző: Tohru Nakabayashi

Linkek: Wiki, PlaystationTrophies
10/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Minden!
Negatívum
Mai szemmel kicsit elavult grafika, ha még sose játszottál vele.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. kurogane  PlayStation.Community tag
2016.01.26. 12:31:11
LV6
3. LaXiKa_hun  PlayStation.Community tag
2016.01.25. 10:54:53
LV9
a régi 486-os idők! de jó is volt! mennyit toltuk ezt a gyöngyszemet már számon se lehetett tartani. jogos a 10 pont
PSN ID: LaXiKa_hun
2. PSti  PlayStation.Community tag
2016.01.21. 11:25:55
LV5
Szívesen játszanék a hárommal, ha még ennél is jobb. Talán egyszer majd jön PS-re is. Én még PC-n játszottam halálra a Golden Axe-t DOS alatt :)
1. Onimushaman  Szerkesztő
2016.01.21. 09:52:47
LV24
Nekem a 3. rész pályafutásom meghatározó játékai közé tartozik. Ezt az elsőt utólag nyomtam le PS3-on. Több pálya csak magasabb fokozaton volt talán, meg az igazi befejezés is. 3. epizód 10 pont, az első kettő számomra beta ahhoz képest.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3062 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2019.04.27. 11:11:55
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea