PlayStation.Community Teteszted ›› Attis37

2019.07.18. 18:07
2 hozzászólás
Szerző: Attis37
Utolsó hozzászólás: Attis37 (2019.07.19. 16:35:54)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Ki ne ismerne olyan embereket /mint pl. drága kollégámat,Gyulát/,akik szeretik az országutak teherhajóit,a kamionokat. Készült is pár játékfeldolgozás a "főszereplésükkel",lásd az árkádjellegű /és annak idején
a játéktermekben sikert arató/ 18 Wheelers,kevésbé sikeres folytatása a King of Route 66,vagy a küldetésekre építkező Big Mutha Truck I.-II. Ha jól emlékszem,PS2-re megjelent még egy egész korrekt,a versenykamionokra épülő autóversenyjáték is. 2014-ben a Bigben stúdió úgy látta jónak,megpróbálkozik a multiplatformcím gámával. Nos,szerintem kár volt....Hogy miért is? Lássuk csak...A játékban a szokásos,többféle játékmód közül választhattunk anno /bajnokság,time-trial,etc./,kamionból is elég kellemes a választék. Jól bevált autósgámák szokásai szerint vásárolhatunk alkatrészeket,amivel fejleszthetjük,javíthatjuk "gumikacsánk" tulajdonságait. Még ezekkel sincs gond...Hogy mégis mivel? Aki anno kedvet kapott a játékhoz /vagy mostanság retrózhatnékja támad/ maga a játék betöltése után rögtön szembesülni fog vele,miért is vagyok csalódott. Egyrészt a grafika sem a járművek,sem a pálya és környezete kidolgozottságában nem mutat újat. A játékmenet,irányíthatóság pedig maga a nagybetűs BORZALOM. A nagyvasaknak nem érezni a súlyát,úgy billegnek az úton,mint pillepalack a tavaszi/őszi szélben. Törésmodell akad,de attól sem dob a kedves játékos egy hátast.Láttunk már ennél jóval szebb,részletesebben kivitelezett "sérülésmodellezést" is.A hanghatások terén még talán elmondható,hogy eléri a TR a "szódával elmegy"-színvonalat. De a játékmenet...az az átkozott játékmenet... Kezdjük azzzal,hogy valami elfuserált ötlet gyanánt a "boost"-unkat /merthogy ilyen is akad ám/ az ütközések során tölthetjük fel. Számomra már ez is furcsa,lévén egy autóversenynek egy körpályán nem ez volna a lényege,sőt. De amit az AI művel,az mindent alulmúl. Buta,bugyuta,az összes rivális előszeretettel bennünket akar kilökni a pályáról vagy belepasszírozni a pályát övező szalagkorlátba/sóderágyba. Egy-egy ilyen ütközés nyomán olyan tumultus alakul ki,hogy Kovi felnőttfilmes,gruppen-jeleneteiben nem láthatott a nagykorú játékosközönség hasonlót. Ráadásul a bazi nagy füstfelhőket eregető monstrumoknak hála,ilyenkor semmit nem látsz az ég adta világon a történésekből. Sem a saját járművedet,sem a pálya útvonalvezetését,merre is lenne az előre. Szóval,ha van még olyan gémertárs,aki nosztalgiázni szeretne,ezt a "gyöngyszemet" kerülje el messzire. Jobban jár,ha a családdal/kedvesével/haveri körrel kilátogat a H.Ringen rendezendő Kamion-EB futamokra.

összességében nálam a Truck Racer egy halovány 3 pontot ér. Gyuszi,ha,jót akarsz magadnak,maradsz az Eurotruck2-nél....
3/10
Látványosság:
Gyenge
Játszhatóság:
Gyenge
Szavatosság:
Átlagos
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
Gyenge
Pozitívum
próbáltam,próbáltam...eh,nincs neki
Negatívum
gyengécske látványvilág,röhelyes játszatóság,botrányos AI
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. Attis37  PlayStation.Community tag
2019.07.19. 16:35:54
LV5
Válasz 1. martin üzenetére:
Khm...hát nem,sajnos... Hasonlóan "igényes" alkotás lett,mint a Crashtime-széria :/
Az életben legfontosabb a Család.
1. martin  Főszerkesztő
2019.07.18. 18:52:07
LV27
Nem mondom, hogy nagyon meglepett az értékelés. Az eredeti marketing-leírás alapján mondjuk azt hittem, talán most sikerül.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
6978 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szabó Attila
Fórumhozzászólások száma:
1462 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
724 db
Utolsó belépés:
2019.12.10. 19:24:58
Regisztráció ideje:
2009.01.10. 19:44:20
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea