PlayStation.Community Teteszted ›› bruta-hun

2018.11.20. 11:52
4 hozzászólás
Szerző: bruta-hun
Utolsó hozzászólás: bruta-hun (2018.11.22. 09:07:54)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Ingress

Trailer: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=R...

Többször rákerestem már itt PSC-n, de sehol nem találtam Ingress kifejezést az oldalon, pedig ha máshol nem, itt van elég hc gamer, akinek megtetszhet a fent említett játék. Az első vicces kérdés, hogy ebben a játékban hogyan is kell mozogni, hát itt ténylegesen menni is kell. Röviden leírva egy stratégiai játék egy kis geochachinggel vegyítve eldugott dobozka nélkül. A játékot a Niantic fejlesztette immár 6 éve, igen azok, akik a Pokemon-t is csinálták, tulajdonképpen az Ingress alapjaira építve, egy picit "eladhatóbb" formában.

A játékot telefonra (iOS és Android) tudjátok letölteni, ami teljesen ingyenes, van fizetős tartalom is, de nem pay-to-win formában. A játék lényege, hogy a való világban létező emlékművek és különböző társadalmilag fontos helyszínek, úgynevezett portálok. Ha megfelelő szintre érsz, te is tudsz létrehozni ilyeneket a játékban. Ezeket a portálokat, el tudod foglalni, fel tudod építeni és összekötni őket, így három portál által közrefogott területtel a csapatodnak megfelelő színű "field"-et hozol létre, vagyis "elfoglalsz" egy területet. Ja igen, a játékban két oldal van, kék és zöld, ezt a játék elején tudod kiválasztani ( én kék vagyok :D). Mindenki más miatt játszik,de az alapvető cél, hogy minél nagyobb és több terület legyen kék illetve zöld. Az ellenfél csapatának field-jeit tartó portálokat le tudod rombolni, így azok a field-ek megszűnnek, "leesnek", a portál aztán el tudod foglalni,fel tudod építeni és az egész kezdődik elölről.

Összesen 16 szint van a játékban, de csak az első 8 szintnek van jelentősége, egy kezdőnek nem olyan egyszerű eljutni addig, ami 1.200.000 action pointot jelent, AP-t a játákban végzett tevékenységeidért kapsz, portál foglalás, építés, linkelés, fieldelés. Az első 6 szintet gyakorlatilag csak építés és fieldeléssel tudod
megszerezni, utána már van annyira hatékony a "fegyvered", hogy tudj rombolni is, és ekkor jutsz el a 8-as szinthez szükséges pontok feléig.

Egy portált, úgy tudsz elfoglalni, hogy raksz bele egy "resonator"-t, ebből 8at lehet belerakni, így lesz "teljes" egy portál, csak azután linkelhető és húzható rá field. A szintednek megfelelő szintű resonatort tudsz belerakni csak, ha 8as vagy, akkor abból csak 1 db-t, 1 db 7-est, 2db 6-ost, 5-ost és 4-est. Így tudsz teljesen felépíteni egy portált 8 db resonatorral. Ahhoz, hogy egy portál 8-as szintű legyen 8 db resonator kell bele vagyis 8 különböző "ügynök"-nek kell 8-as resonatort elhelyeznie benne. Ebből is látszik, hogy egyedül nehezebben játszható, inkább közösségi játék. A portál szintje azért is fontos, mert minél nagyobb annál nehezebb leütni, de így magasabb szintű dolog is "farmolható" belőle. A farmolás itt hacket jelent, amit a portálra nyomva tudsz megtenni, ilyenkor kapsz resonátort és fegyvereket és modokat is, és így esnek a "kulcsok" is, ami a linkeléshez szükséges. A portálokat tudod mod-olni is, vagyis pajzsot vagy hackelést segítő modokat tudsz belerakni, egy ügynök összesen 2-t, de egy portálban 4 mod hely van. Egy portál 4 óránként 4x hackelhető csak 5 percenként, ezt tudod módosítani hack számát növelő és hackelések közt eltelt időt csökkentő modokkal.

Próbáltam végiggondolva és összeszedetten leírni a játékot, de elég nehéz, kissé addiktív tud lenni, hc játékosoknak való, akinek ennyi alapján is tetszik valamennyire, az úgyis kipróbálja. Azért is érdemes most, mert Ingress szülinap miatt November 26-ig dupla AP van. Ha valaki komolyabban elkezdi egy idő után, úgyis találkozik több játkossal akár az utcákon vagy bekerül a közösségekbe, ahol akár nagyobb akciókat is terveznek, pl egy Budapestet "betakaró" fieldet, amihez kellenek a már említett "kulcsok", több játékos és akár 4-5 autó is. A még ennél is elvetemültebb játékosok akár külföldre is eljárnak hivatalos Ingress Anomáliákra, amik egy-egy nagyobb városban megrendezett pár órás "csatát" jelentenek.

Most December 2-án a várban lesz sok kihagyás után ismét hivatalos Ingress First Saturday esemény lesz Budapesten a várban:
https://plus.google.com/events/cssphra4i8meqrc7kvjtar...

Ingress Prime csoport: https://www.facebook.com/groups/2216473835261867/
9/10
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Semmihez nem hasonlítható játékélmény
Negatívum
Néhányan személyes ellentétnek veszik a játékbéli cselekedeteidet
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. bruta-hun  PlayStation.Community tag
2018.11.22. 09:07:54
LV5
Válasz 3. B_Renato97 üzenetére:
Zugló, de ott nem nagyon játszok, inkább Dunakeszi.
sör
3. B_Renato97  Szerkesztő
2018.11.21. 20:01:51
LV4
Válasz 2. bruta-hun üzenetére:
BRenato97 és csak a Resistance! :D Óbudán szoktam tevékenykedni. Te merre vagy?
2. bruta-hun  PlayStation.Community tag
2018.11.21. 09:11:29
LV5
Válasz 1. B_Renato97 üzenetére:
Mi az agent neved és kék vagy zöld vagy? :)
sör
1. B_Renato97  Szerkesztő
2018.11.20. 22:15:07
LV4
Szóval nem csak én ingressezek :) Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül. A játékélmény valóban zseniális.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
1230 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Kőmíves Gergely
Fórumhozzászólások száma:
1470 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
593 db
Utolsó belépés:
2020.02.21. 13:43:06
Regisztráció ideje:
2009.12.22. 19:15:06
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea