PlayStation.Community Teteszted ›› Attis37

2018.11.17. 09:58
0 hozzászólás
Szerző: Attis37
Megosztás
Értékeld a tesztet!
WRC Powerslide (Xbox360/PS3)

Avagy rali-light

Napjaink egyik legizgalmasabb(vagy fogalmazhatnék,leglátványosabb)négykerekű motorsport eseménye a rali-világbajnokság. Az előző generációs konzolokon a Milestone Studio-nak köszönhetően jópár WRC-játékhoz volt szerencsénk,amelyek minősége nem verdeste ugyan a csillagos eget,de a "szódával még elmegy"-kategóriába belezsúfolható volt. 2013 márciusában a fejlesztő/kiadócég úgy döntött,piacra dob egyy könnyedebb,árkádosabb rali-gámát is,tesztem alanyát,a WRC Powerslide-ot.Fogták tehát a hivatalos licenszet az összes ismert pilótával,masinával,pályával együtt,hozzáadtak egy csipetnyi Mario Kart-feeelinget felszedehető power-upok formájában,s megspékelték izometrikus nézetet alkalmazó látványvilággal. S hogy milyen lett eme bizar koktél végeredménye? Nos,lássuk...A látványvilággal a nagytestvérrel ellentétben meglepő módon nincsen gond,egy dolgot kivéve,de erről később "szólnék".A pályák és a környyezet kidolgozottsága kellemesre sikeredett,a havas-jeges monte-carlói aszfaltcsíkon látványosan csillognak a jégfoltok,Portugália pályáin vízátkeléseken hasíthatunk keresztül,stb...Az autók kidolgozása is elég részletes véleményem szerint,szépen amortizálódnak az autók. Egy kisebb gondom támadt,ami nem is igazán a látványvilágot illeti,hanem a játékmenetet. Nevezetesen:a verdák felett megjelenített versenzők nevei akkora bumfordi betőkkel vannak megjelenítve,hog néha beletakarnak a pálya kanyarulataiba. A járművek irányítása pofonegyszerű,(a szokásos:bal analógkarral irányítjuk a járgányunkat,jobb ravasz:gáz,bal ravasz:fék,B/O-gomb kézifék),a viselkedésük is rendben van,talán még életszerűnek is mondanám.Hanghatásokkal sincs gond,bár némely zenemű az rézékenyfülőebbek agyára és hallójáratára fog menni.Játékmenet:nos,itt érezni a kettősséget,mivel eldönthetjük:kikapcsoljuk-e az ütközéseket és a power-upok felszedését/használatát,vagy sem.Utóbbi csecsebecsékből amúgy hatfélét tartogat számunkra a program,pl. nitró,porfelhőt kavarhatunk a riválisaink arcába(egyszerre négyen indulhatunk a futamokon,ezt eddig nem említettem),hóvihar,egyfajta "rage-állapotba kerülhet a verdánk,stb...Ha a játékopcióknál ugyanis OFF-ra állítjuk a virtuális választókart,a játék elveszíti savát-borsát,és egy szimpla WRC-játékként funkciónál tovább.Eme állapotban viszont szerény véleményem szerint kevés benne a kihívás,hogy hosszabbtávon szórakoztatónak találjuk. Összeségében tehát,a kedveled a könnyedebb hangvételű,árkád-száguldozást rali-köntösben,haverokkal vagy online multiban tolva,tégy vele egy próbát. De ha komolyabb kihívást keresel,felejtsd el.
7/10
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Átlagos
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
Átlagos
Pozitívum
WRC licenszek,könnyed irányítás,meglepően kellemes látványvilág,multi
Negatívum
ez a koktél bizony sikerülhetett volna ütősebbre is,ha kivesszük belőle a power up-ok használatát,pont a hasonló játékok sava-borsát öljük ki belőle,egy idő után nem érzel benne kihívást
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
5938 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szabó Attila
Fórumhozzászólások száma:
1442 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
724 db
Utolsó belépés:
2019.11.03. 19:16:07
Regisztráció ideje:
2009.01.10. 19:44:20
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea