PlayStation.Community Teteszted ›› Zsolt

2018.11.10. 11:40
1 hozzászólás
Szerző: Zsolt
Utolsó hozzászólás: zodiac55 (2018.11.10. 19:28:56)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Még mindig érnek meglepetések a játékiparban. Beleunva az évente futószalagon érkező Assasin's, FPS, foci és egyéb játékokba, azt gondoltam, most már a kiadók nem kockáztatnak többé. Minek kísérletezni új ötletekkel, ha az emberek úgyis megveszik a létező sorozatok legújabb részét, akármilyen is legyen. Erre jön a Square Enix, akik kidobnak egy játékot, ami semmihez nem hasonló, és tele van merész, új megoldásokkal.
Eléggé a radar alatt volt a játék. Néhány hír volt csak róla korábban, mondjuk már ott felhívta magára a figyelmet érdekes alapötletével, miszerint a főhős egy süket srác, és a játékban nem hallunk semmit. Végül mindenféle marketing nélkül egyszer csak megjelent a játék, a kedvező ár miatt nem is haboztam, rögtön belevetettem magam a kalandba. A The Quiet Man tulajdonképpen egy játszható film, vegyesen élőszereplős és GCI jelenetekkel, néha pedig megkapjuk az irányítást, ahol le kell verni az ellenfeleket. Maguk a videók egész jó minőségben készültek (egy jobb fajta Netflix-sorozat színvonalán vannak), a gameplay pedig egy picit egyszerű, de látványos bunyó. A játék "gimmick"-je az, hogy tényleg tök süket, és nem értjük a párbeszédeket, még felirat sincs. Mivel ez igazából egy film, és a sztori a lényeg (amibe ráadásul próbáltak pár csavart vinni), ezért csak találgatunk, és néha totál érthetetlen, mi miért történik. Zseniális húzás volt a készítőktől, hogy a végigjátszás után megjelent egy számláló, ami ha lejár, megtudjuk az igazságot. A megjelenés után egy héttel ugyanis kiadtak egy letölthető frissítést The Quiet Man -Answered- címmel, amivel bekapcsolhatóvá vált a hang és felirat, így újra végigjátszva végre megtudhatjuk, mi történt valójában. Anélkül, hogy elspoilerezném, van egy-két meglepetés, de azért nem váltja meg a világot a történet (és még pár kérdés így is megválaszolatlan marad).
Annak ellenére, hogy ez nem AAA cím (ezt többször is kihangsúlyozták a készítők), igazán nincs miért szégyenkezniük. Egy nagyon eredeti ötletet, egy kuriózum játékot hoztak el nekünk, amit bár sokan félreértettek (néhány magazin lehozta a tesztet még az update előtt, többnyire siralmas értékelésekkel), de ha tudjuk helyén kezelni, és tetszik a fura világ és sztori, kiváló szórakozásban lehet részünk. Ez igazából nem is egy játék, ez egy film, ami közben néha nyomogatni kell a gombokat - ennek megfelelően pár óra alatt végigjátszható, és az ára is annyi, mint egy dvd-nek. Bár valószínűleg nem kerül kultikus státuszba, remélhetőleg megtalálja a célközönségét, akik agyalhatnak a történeten.
7/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Végre valami különleges
Negatívum
A "játék" része egyszerű
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.11.10. 19:28:56
LV12
Mindenképp érdekes a koncepciója, örülök, hogy vannak ilyen kísérletek.
"Si vis pacem, para bellum."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV11
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3021 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Zsolt
Fórumhozzászólások száma:
1837 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2042 db
Utolsó belépés:
2019.08.24. 16:34:07
Regisztráció ideje:
2008.12.13. 18:13:49
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea