PlayStation.Community Teteszted ›› B_Renato97

2018.10.28. 20:44
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Kikockázott gonoszok a jó érdekében
Egy új Lego játék hallatán manapság már senkinek nem szökik a magasba a vérnyomása, mivel jóformán gépies rendszerességgel érkeznek a futószalagról az újabbnál újabb feldolgozások. Jelen teszt alanyánál a Lego DC Super-Villains esetében némi bizakodásra adhat okot, hogy a fejlesztők megpróbáltak kilépni a megszokott keretek közül. Hatalmas megfejtésre nem kell gondolni, viszont a tudat, hogy hősök helyett gonoszokkal leszünk, némileg felüdítő.

A csetepatékhoz kapunk egy Lego mércével nézve egy viszonylag nagy, szabadon bejárható területet, ahol a legfőbb feladat az ellenség, helyesebben mondva vetélytárs banda megfékezése. Szinte a játék elindítását követően jön a bonyodalom, miszerint a Justice League helyére az alternatív univerzumból származó csapat, a Justice Syndicate érkezik. Mint ahogy a nagyképű berobbanásuk, úgy a stílusuk se túl baráti, hát még a szándékaik. Erre a DC gonoszok is gyorsan rájönnek, így hát nincs mit tenni, meg kell fékezni a konkurens gonoszokat és visszaállítani a rendet. Ehhez jövünk segítségül mi, játékosok, amiben a legnagyobb csavar az, hogy egy teljesen a nulláról generált karakterrel fogunk részt venni a játékban. Apró, de igazán ötletes újítás, ettől függetlenül, persze lehetőség lesz a gonoszokat is irányítani, hiszen melyik lelkes DC rajongó ne akarná a bájosan görkorcsolyázó Harley Quinn-el szétverni a várost.
Maga a játékmenet ellenben nem sokat változott. A szokásos gyűjtögetés, egyszerű logikai feladványok, majd minden létező tárgy szétpüfölése továbbra is bevált recept. A poénok még mindig ütnek. Hiába ezeket a Lego vicceket valahogy mindig eltalálja a TT Games. Főhősünk Főgonoszunk karaktere az ötletességen és a megannyi testreszabási lehetőségen túl, nem hoz túl sok változatosságot, aminek fejébe még néma is, úgyhogy azt kell, hogy mondjam csak az irány a jó, a kivitelezés már hagy kívánni valót maga után. A város hangulata viszont szenzációs, nem egyszer volt, hogy csak céltalanul bolyongtam és mellékküldetéseket teljesítettem. Utoljára ilyet AC illetve GTA játékoknál csináltam, úgyhogy a hangulat maximálisan a helyén van. Erre még egy lapáttal rátesz, hogy minden városrészben más-más zene szól, aminek köszönhetően még jobban átjön merre is járunk éppen. Aki szeretné bejárni a nevesebb DC helyszíneket, és nem zavarja a Lego kivitelezés, annak érdemes lesz ránéznie a DC Super-Villains szoftverre, hiszen betekintést nyerhetünk Metropolis és Gotham bűntől szagos utcáira.

Megszokott módon a központban a család áll így, az erőszak is inkább csak elviccelt szinten jelenik meg, ami úgy gondolom rendben is van, hiszen mégis csak a gyerekek a fő célközönség, ellenben a platinához már igen edzett kitartás és stressz tűrő képesség kell, mert az apró bugok mellett rengeteg tartalmat kapunk, így aki az összes kis aranykockát és karaktert megakarja szerezni, jó ideig lekötheti magát. Természetesen, ha egyedül unalmassá válik, áthívhatunk valakit magunk mellé és ketten gonoszkodhatunk tovább a bűntől kicsit sem mentes utcákon. Nem meglepő módon, a játék során érződik is, hogy a legoptimálisabb két fővel játszani. Ha vagyunk olyan bátrak és egyedül csapunk bele a DC kalandba, akkor egy pálya alatt többször is át kell váltanunk az éppen szituációhoz megfelelő karakterre. Ez régen is így volt, azóta se változott, úgyhogy a teljes élményhez erősen ajánlott egy társat szereznünk, hiszen a mindig egyedül ténykedő Batman mellett is feltűnik az olykor szétszórt Robin (bár ne tenné).
Látvány szempontjából a szokásos PlayStation 4-en már megszokott Lego grafika társul a szemünk elé. Nem a legszebb, így a sokadik Dán kockás játékom után csak annyit tudok rá mondani, hogy szükségszerű. Kellemes fényjáték, stabil képfrissítés, ami inkább az előnyére válik a programnak. Annál nagyobb gondnak számítanak a korábban említett bugok, amik úgyszintén a sorozat velejárója és ez előtt évek óta értetlenül állok. Beakadások, meg nem jelenő vagy beszoruló karakterek, amik leginkább bosszantani fogják a játékosokat. Cserébe kapunk egy csomó DLC-t, illetve ha nem akarjuk megvásárolni egyesével a kiegészítő csomagokat, akkor befizethetünk egy Season Pass-ra. Láttunk már ilyet, nem lepődtem meg, viszont ajánlani csak tényleg annak tudom, aki rajong ezért a világért és a szobában roskadásig áll a Lego, mert annyira szereti. Normális esetben viszont az alapjáték is rendelkezik annyi tartalommal, hogy ne unatkozzunk.
Összességében nézve, aki még nincs rosszul a TT Games játékaitól és úgy érzi a gyomra még mindig képes bevenni egy ilyen produktumot, az nem fog csalódni a Lego DC Super-Villains gonoszaiban. A pár újdonság és az open world terület nyújt annyi szórakozást, hogy a következő Lego játékig elvegetáljunk, ha pedig ez nem lenne elég hamarosan elérhetővé válnak a plusz tartalmak is. Addig is, én sietek vissza Gotham City városába megfékezni Alternatív Superman-t és a mocskos bandáját, akik elveszik a munkát Lex Luthor és a többi gonosztevő elől.
8/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Hangulat:
Pozitívum
Jó végre az ellenkező oldalon állni, bőséges tartalom és jókora bejárható terület, saját karakter generálása
Negatívum
Szokásos és idegesítő Lego bugok, évek óta változatlan recept
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
LV4
Szerkesztő
PSC Kredit
2716 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Bielik Renátó
Fórumhozzászólások száma:
797 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
963 db
Utolsó belépés:
2020.01.28. 18:09:20
Regisztráció ideje:
2011.03.23. 21:04:28
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea