PlayStation.Community Teteszted ›› Leon74

2018.05.29. 11:19
5 hozzászólás
Szerző: Leon74
Utolsó hozzászólás: KAMIKAZE-HUN (2018.10.17. 21:30:36)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Hét évet kellett várni a TOP SPIN 4 után, hogy ismét egy valamire való tenisz játékot fogjunk a kezünkbe. Az idei évben két játék is megjelent, év elején az AO International Tennis (igaz Europában csak májusban ez is), valamint a Tennis World Tour (TWT a továbbiakban). Hét év. Ilyenkor egy valamire való teniszkedvelő játékos nagyon ki van éhezve és már a megjelenés napján rohan, hogy az elsők között legyen, aki a virtuális világban is teniszezik. Én is így voltam ezzel. Mindig olvasok teszteket, és úgy döntök a játékok mellett, de most nem. Most ezt akartam, kell nekem. Az AO tennisről az Ausztrál megjelenés után nagyon sok negatívat olvastam, számos hibával, így nem volt kérdés, hogy a mindenhol a TOP Spin 4 folytatásaként aposztrofált TWT fogom megvenni.
Gondolom vagytok páran, akik kíváncsiak az első benyomásokra, véleményemre. Mivel sokat nem lehet magyarul olvasni a játékról. Legalább is én még sok teszttel nem találkoztam, így vettem a fáradtságot és összeszedtem a gondolataimat.
Akkor nézzük: Van Karrier mód, Tenisz iskola, Gyorsjáték, és lehet saját játékost készíteni „menedzselni”. Ja, igen és ennyi. Nincs online, még nem indult el! Gyorsjátékban nincs páros játékra lehetőség. Egymás ellen nyomhatjuk, 29 játékossal, vagy az általunk generálttal. Nem igazán értem, hogy egy ilyen játéknál miért hiányzik Nadal, Djokovic, Murray, csak, hogy a legnagyobbakat említsem. Egy FIFA-ban mennyi csapat, mennyi játékosa el van készítve. Itt miért nem lehet a jelenlegi ranglista legalább 100 játékosát megkreálni, ha mást nem névvel? Le van védve, mindegyiket meg kell venni. Na és, így lenne szép és kerek a játék. Női versenyzőből találunk ötöt???
Még maradjunk az Exhibition játéknál. Tehát indíthatunk gyors meccset, igaz páros meccset nem. Hátha később ezt is megkapjuk. Másik opció, hogy Tournament-et játszunk. Kiválasztottam az általam készített játékost, max 5 kört lehet választani. Egy valamire való tenisztorna ennél jóval több versenyzőt vonultat fel az első körben. Itt így max 32 játékos indul. És ami gyönyörű, hogy vegyesen női és férfi játékosokat sorsol ki a gép. Monfils összekerült Kerberrel. Agassi 48 évesen Dimitrovval játszik. Na itt is gyorsan ledobtam a láncot, ennyit az életszerűségről.
Na sebaj, majd a Karrier módban megélem a teniszezők álmát, feljutok a világranglistára. Kezdjük a játékos megalkotásával. Itt jött a következő meglepetés. Mai hasonló programokban ezzel el lehet játszani órákat, hogy úgy nézzünk ki a pályán, ahogy szeretnénk. Na itt ha nagyon gondolkodok, akkor is egy perc alatt kész van. És nem azért mert van Random gomb, hanem mert 8 típus közül lehet választani és kész. Nem lehet árnyalni, nem lehet alakítani, ez van. Ami szép, hogy az összes ellenfelünk is max 8 féle képpen néz ki ennek köszönhetően. 2018-ban, PS4 játékban, amit 15E forintért vesz meg az ember. Miért???
Nem baj, majd a játékmenet, a pénzkeresés, a fejlődés lehetősége, a karrier megélése majd dob ezen. Bár nem volt felhőtlen a szájízem, de a remény hal meg utoljára. Sajna csak remény maradt. A játék irányítása nem túl bonyolult, négyfajta ütést a négy gombbal tudunk elvégezni. Attól függően, hogy mennyire sokáig nyomjuk, hogy érünk oda a labdához alakul a játék. A Top Spin 4 irányítása nagyon jó volt, valósághű volt a játékélmény. Itt ez messze van. Inkább egy Virtual Tennishez hasonlít, talán attól kicsit jobb, de nem sokkal. Kezdő játékosként 29-40 ütésváltás megy, nem hibázik senki, nem üt out-ot és mindent elérnek. Így ugyan sokáig tart egy meccs, de könnyen lehet megnyerni őket. A meccsek gyorsan az unalomba fulladnak. 0 ATP ponttal, kezdőként a 100. helyen vagyok a világranglistán, majd szépen lehet felfele kapaszkodni, ha nem unod meg a kezdő, sematikus tornákat már az elején, hogy felold azokat, ahol már egy-egy ismert játékossal is összefuss. Konkrét pénzkeresés nincs, kapsz XP pontokat és valami egységnyi pénzt, ami megint nincs összhangban a valósággal. Azokból felszereléseket, edzőt, managert vásárolhatsz.
Lehet túl kritikus vagyok, lehet sokkal többet vártam a beharangozás után, de ez a program csak félig készült el, és így ki merték adni. Nagyon nagy hiányosságok vannak a játékkal. Az AO Tennis-szel nem volt módom játszani, csak a Youtube videokba tudtam belenézni, de azok alapján ennél csak többet tudhat, ha mást nem, akkor azért, mert már a 1.25 javító csomag is kijött rá. Erre is nagyon ráfér még sok-sok pofozgatás. Pl. egykezes fonákot választottam a játékosomnál, de hol így üti, hol kétkézzel??? És még sorolhatnám a hibákat. Kevés jót tudok a játék mellé írni, valószínű a csalódottságom miatt. Ha pár dolgot be is emelnek és ki is javítanak, még mindig messze lesz egy hét évvel ezelőtt megjelent játékhoz képest, pedig az sem volt hibátlan. De úgy látszik, már kevés cég készít minőséget, inkább csak ipari hulladékot.
4/10
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Átlagos
Szavatosság:
Zene / Hang:
Gyenge
Hangulat:
Gyenge
Pozitívum
7 év után ismét egy teniszjáték
Negatívum
Túl sok, nincs kész a játék és nem is lesz igazán jó soha
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. KAMIKAZE-HUN  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 21:30:36
LV7
Én is nagyon vártam már egy teniszjátékot a Top Spin szériát imádtam, de ez...inkább nem írok semmit:(
"Örökké nem eshet"
4. ALF22  Son of Liberty
2018.06.14. 15:21:30
LV26
Válasz 3. Zsolt üzenetére:
Top spin? Total elethu hangulatot adott
3. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.06.13. 10:58:26
LV11
Jó teszt. Nagy csalódás lehetett a játék!

Annak idején PS2-n nagyon sokat nyomtuk a Smash Court Tennis Pro Tournament-et a Namcótól. Kedvenc teniszem, még a Virtua Tennis 2-nél is jobban tetszett.
2. Lotar  PlayStation.Community tag
2018.06.03. 11:03:11
LV17
:(
psn/sen id: pcpmate
1. ALF22  Son of Liberty
2018.06.02. 20:05:02
LV26
Ez komoly? Es ezt a top spin fejlesztoi keszitettek?
Remelem rosszul olvastam. TS4 az abszolut No1 tenisz volt annakidejen.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
659 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Leon
Fórumhozzászólások száma:
12 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
117 db
Utolsó belépés:
2018.11.21. 16:50:50
Regisztráció ideje:
2010.01.11. 19:00:49
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID