PlayStation.Community Teteszted ›› VictorVance

2015.12.17. 11:50
4 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Utolsó hozzászólás: ColdHand (2015.12.29. 15:51:12)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Amikor már a középszerű játékokat is felújítják…
Wade Wilson, azaz művésznevén Deadpool a Marvel Comics kiadó egyik legnépszerűbb képregény „hőse”. A hős szó köré azért nem árt egy Hold-méretű idézőjelet odaképzelni, mert emberünk nem épp az a hagyományos „legyőzöm a gonoszt, megmentem a világot, és megszerzem a nőt” típus, illetve ellenfeleitől néha csak annyi különbözteti meg, hogy viccesebb, sőt, néha őrültebb náluk, a világ nem nagyon érdekli, esetleg akkor ha zsoldos létére valami pénz is befolyna neki a globális felmelegedés megakadályozásától, a nőket pedig ettől függetlenül is megszerzi, mert valódi úriember. Nagyon meghalni sem tud, mert a Weapon X programnak köszönhetően minden sérülése pillanatok alatt regenerálódik – képregényrajongók most felkapták a fejüket, igen, ez az a cseppet sem jótékony, és kellemes eljárás, amiben Wolverine-nek is része volt. De még ennél is fontosabb képessége a perverz, alpári, obszcén, polgárpukkasztó, és még rengeteg hasonló jelzővel illethető humora. Állandóan jártatja a száját kötelező jelleggel, ellenfeleit nem kicsit őrületbe kergetve ezzel – a duplakardja, és a duplapisztolya mellett ez a legfontosabb fegyvere.
Sőt, mi több, sűrűn áttöri a negyedik falat, az egyetlen Marvel-figura, aki tisztában van vele, hogy egy képregény főszereplője. A DC Comics Deathstroke figurájának paródiájaként indult Deadpool tehát nem meglepő módon sok füzetgyűjtő kedvence lett, kalandjait nemrégiben magyarul is elkezdték kiadni, a mozivásznat sem kerülte el, 2009-ben az X-Men kezdetek: Farkasban tette tiszteletét, a fanok azóta is eret vágnak magukon, ha meglátják, de nemsokára jön az igazi Deadpool-film, ismét Ryan Reynolds-al (akinek szívügye lett a projekt, és évek óta kampányol érte), és itt van a Deadpool-videojáték is, PS3-ra, nemrégiben pedig (naná, hogy a közelgő film miatt) kiadták PS4-re is.
It’s Deadpool time!
A program természetesen hangulatosan indít, Deadpool folyamatosan narrál mindent, egy perc alatt otthon érezzük magunkat, és kedvet kapunk a sztori lenyomásához, ami nem meghazudtolva azt, akiről szól, élvezetes, szórakoztató, vicces, és persze beteg. A chimichanga-t két pofára zabáló barátunk nagyon szeretne már kitörőbb figyelmet, amit egy saját videojáték formájában képzel el. Az abszurd ötlet szép lassan megvalósulni látszik, amikor a gonosz Mister Sinister közbeavatkozik, tehát Deadpool-nak is be kell szállnia a játszmába, hogy leszámoljon a gonosztevőkkel, viccesen, és véresen.
A játékban Marvel-karakterek egész garmadájával találkozhatunk, akiket Deadpool vagy megölni akar, vagy haverkodni, vagy csak simán szívatni – bár néha utóbbi kettő nála majdnem ugyanaz. Tiszteletét teszi Wolverine, Cable, Vertigo, Arclight, Rogue, Psylocke, Domino, tehát szórakoztatásunkért képregényfigurák egész palettája felel, de azért a showt egyértelműen a címszereplő nyúlja le. Deadpool hangját a jól ismert Nolan North adja, tehát őrületes dumákra számíthatunk játék közben, az állandó szófosás kellemes tényező a pozitívumok között, és gyakorlatilag ez, és a jó sztori a felelős azért, hogy a cucc hangulatos, és könnyen játszható.
És itt kis túlzással élve majdhogynem véget is érnek a pozitívumok. Maga Deadpool figuráján, a hangokon, meg a sztorin kívül nem sok újdonságot, hogy minőséget tud felmutatni a program. Alapfelállásban csak menni fogunk, és ölni, egyik szobáról a másikra, ami kissé idejétmúlt már, na meg egy idő után persze unalmas is. Néha-néha feldobják valami aprósággal az egysíkú játékmenetet, Deadpool is gyakran kiszól hozzánk, sokzor saját játékot becsmérelve, amitől azért oldottabbak leszünk, és feelingesebb lesz a hangvétel is. A sztori egyébként elég hamar végigjátszható, minden monotonitása ellenére, viszont a főmenüben a Challenges pont alatt egyéb nyalánkságok várnak ránk, több extra küldetés is, melyeknek elért pontszámát megoszthatjuk az online felületen is. Versenyre kelhetünk az egész világgal, és büszkévé tehetjük a zsoldosok istenét, az imádott Deadpool-t.
Egyébként a játék nem hazudtolja meg a zsoldos életvitelt, őrületes a fegyverarzenál, különböző kardok, pisztolyok, puskák, automata fegyverek, gránátvetők, számtalan mordállyal irthatjuk az ellent (és a gyűjthető dolgokkal fejleszthetünk is), a vér pedig literszámra fröcsög, minden felrobban, ropog a géppuska, a dolgok megállják a helyüket – igaz, csak fél lábon.
Mint ahogy grafikailag is fel lábon ugrál mankóval, a környezete, és a pályák egyhangúak, van köztük jó is, de nem kell több csodát várni, összegezve mégis hangulat ez az átlagos, képregényes grafika, hozza az alap teljesítményt.
Nincs mit szépíteni, a Deadpool egy középszerű játék. Az is biztos, hogy nem a repetitív játékmenete, vagy csiszolásra jócskán ráférő grafikája miatt fogunk rá emlékezni. Azonban, mintha a High Moon Studios is tisztában lett volna ezzel, és ha már ezekkel a lapokkal kellett játszania, megpróbált inkább más elemekre is ráerősíteni, ez valamennyire sikerült is, hiszen Deadpool simán elviszi a hátán az egész produkciót, dumáival, és infantilis humorával. ezért a képregény rajongóinak így is igazi csemege lesz, ami mindenképpen megér legalább egy végigjátszást. Hogy melyik platformon, az szinte édesmindegy, mivel a PS4-es verzió nem sokkal különbözik az előző generációstól. Hangyányit feljavított grafika, amit maximum csak akkor lehet észrevenni, ha a két verzió képét egymás mellé rakjuk, a monoton játékmenet persze adott, és két DLC-s pályán, egy jelmezen kívül semmi extzrá nem nyújt. ellenben tobzódik a szokatlan humorban, vérbeli Deadpool-feelinget ad, ami még fontos, hogy egyáltalán nem akarja egy pillanatra sem komolyan venni magát. És ez így van jól.
6/10
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Átlagos
Szavatosság:
Átlagos
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Minden idők egyik legjobb rossz játéka.
Negatívum
Ami, mindent összevetve, mégiscsak egy rossz játék.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. ColdHand  Szerkesztő
2015.12.29. 15:51:12
LV22
Válasz 3. VictorVance üzenetére:
A középszerű (5.5) szerintem nem egyenlő a rosszal. Ha meg még ki is emelkedik, akkor végleg nem lehet ráírni. Amúgy a 6 pont az korrekt, de akkor ne nevezzük "rossz" játéknak. Akkor már inkább átlagos.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
3. VictorVance  Szerkesztő
2015.12.28. 14:29:52
LV18
Válasz 2. ColdHand üzenetére:
Mert a rossz/középszerű játékok közül kiemelkedik. Igazából 5.5 pont lenne, de mivel a PSC-n nincs ilyen lehetőség, ezért 6, mert inkább közelebb van ahhoz, mint az 5-höz.
Örülünk?
2. ColdHand  Szerkesztő
2015.12.28. 14:26:45
LV22
Ha rossz játék, akkor miért 6 pont? Miért nem 4, vagy 3, stb.?
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
1. Rosszarc  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 22:37:36
LV1
Jo jatek, nekem tetszett. Learazva kifejezetten jot szorakoztam rajta, teljes aron azert mar mas lett volna a leanyzo fekvése.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16437 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6161 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4842 db
Utolsó belépés:
2019.12.07. 07:54:40
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea