PlayStation.Community Teteszted ›› Bandage_520

2017.11.19. 03:00
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Táám-Táám, tá-tá-tá-táám-táám, tá-tá-tá-táám-táám, tá-tá-tá-táám!

Azt hiszem nem sok civilizáltnak nevezett ember van ezen a bolygón, aki a fenti sorokat megfelelő ütemben és hangszínnel meghallva ne ismerné fel. Azt persze nem mondom, hogy mindenki rajong a Star Wars univerzumért, de azért az emberek jelentős többsége – a nőnemű egyedek meghatározó részének kivételével – érzelmileg pozitív értelemben nem közömbös vele szemben.
Az évek során – mint annyi minden mást is – mindennapos szokássá vált ezt is leszólni, lenézni, de mostanában talán végre kezd ez is kimenni a divatból, aminek én kifejezetten örülök.
És mi az, amiről itt szó lesz?
Nos, bár már korántsem újdonság, de talán kissé aktualitása ismét van: az Electronic Arts a DICE-szal összefonódva a Lucasfilm részvételével készített nem is olyan régen egy játékot, amelyben a fenti világ megannyi szereplője csaphat össze egymással.
Ami megjelenéskor (is) nagy port kavart: annak ellenére, hogy a Star Wars univerzum ordít a megvalósítható és megvalósítandó történetekért, ebben nincs sztori. De semmi. Tényleg. Nulla. Zéró. Nuku...
Azt egyébként őszintén szólva nem tudom, hogy ezzel a kiadó öngólt lőtt, vagy esetleg jót tett mind a játékosokkal, mind a történettel. Mert ha csak belegondolok, hogy esetleg ugyanazok írnák a forgatókönyvet, akik a Battlefield, vagy Need for Speed szériákét...
Inkább lépjünk is túl ezen a pofonon és lássuk, mit kapunk a pénzünkért.
Belépés után a menü elég rendezett, jópofa dolog, hogy a képernyő-pihentető változatos, van benne C3-PO és R2D2 páros, lépegető, stb.
A felső részen láthatjuk, hogy be vagyunk-e jelentkezve, vannak-e fent barátaink, innen tudunk behívni magunkhoz másokat az együtt játszás reményében.
A játék ugyan kifejezetten a multiplayer meccsekre koncentrál elsősorban, de azért kapunk egy kis offline mókát is.
A főmenüből a Multiplayer, Missions és Skirmish indítható.
A Missions menüpont alatt a Training, Battles és Survival módok találhatóak. Ezek közül mindegyiket lehet offline, vagy akár online is tolni valakivel a barátlistáról.
A „Training” mód – nevéhez illően – megtanítja a különböző játékmódok alapjait, illetve a használatba vehető gépek egy részét is gyakorolni lehet. Nekem személy szerint nagyon tetszett az, amikor a T-47-esekkel harcolni kellett az AT-AT-k ellen úgy, hogy a filmben megegyező módon kábellel körbe kellett tekerni a lábukat, hogy földre rogyásukat követően szétlőhessük őket, így biztosítva a lázadók menekülését. A másik nagy kedvencem a „motorozás” volt az Endor bolygón.
Nem szeretnék minden poént lelőni, de borzasztóan hangulatosan megcsinálták ezeket a részeket a filmbéli történéseket szem előtt tartva, ami egyszerű, de mégis nagyszerű ötlet volt a készítőktől.
A „Battles” egymás elleni harcra való, ezt négy különböző pályán tehetjük meg, hősként, vagy egyszerű katonaként. A lényeg, hogy egymás, vagy a gép ellen tolhatjuk.
„Survival” módban előre meghatározott helyszíneken és fegyverrel kell a 15 hullámban érkező ellent legyőzni.
A”Skirmish” módban választásunktól függően gyalogosan, vagy repülve harcolhatunk a Birodalom vagy a lázadó oldalán különböző, a filmekből is ismert helyszíneken.
A legnagyobb helyet a főmenüben a Multiplaxer foglalja el, nem véletlenül. 40, illetve 12 személyes, valóban különböző játékmódok közül választhatunk, amelyben valóban kb. mindenki megtalálhatja a neki valót. Itt is lehet repülni, pontokat elfoglalni/bevédeni, és hősökkel harcolni.
Apropó hős, ha már annyit beszéltem róluk: összesen 14, a SW univerzum ikonikusnak mondható szereplőjét tehetjük magunkévá (a szó nem szexuális értelmében természetesen), hat a jó, illetve ugyanennyi a sötét oldalról.
A jók csapatát idővel kiegészülve Luke, Leia, Han Solo, Chewbakka, Lando, Nien Numb, Jyn Erso, míg a Birodalom oldalát az Uralkodó, Darth Vader, Bobba Fett, Bossk, Greedo, Dengar és Krennic erősítik. Mindenkinek van három speciális képessége, amely használat után idővel feltöltődik.
Aki lézerkarddal is rendelkezik, az – szintén a filmhez hasonlóan – védeni és visszafordítani is tudja a lövéseket egy bizonyos ideig. Aki még védekezni tud, az az Uralkodó, azaz Palpatine, de ő csak védi a lövéseket, nem „pattintja” vissza.
Aki sima mezei katonaként harcol annak életereje jóval a hősökénél kevesebb, persze hamarabb is fog elhalálozni.
Fejlődni, fejleszteni változatosan lehet: a fegyvereket, tulajdonságokat vagy szinthez kapjuk, de nagyrészt inkább úgy, hogy a megszerzett pontokból vásárolunk nekünk tetsző dolgokat. A megvásárlással viszont nem mindig kapunk meg mindent, a fegyverek és használati eszközök nagy részénél csak a lehetőséget adják meg arra, hogy az előírt, általában 3 feladatot teljesítsük. Ha megtesszük, akkor kapjuk meg a tárgyakat, jópofa módon Jabbától.
Egyszerre 3 változtatható eszközt tarthatunk magunknál, illetve még egy lehetőség üresen marad.
Ez arra való, hogy ha nem alapvetően hősök harcára tervezett módban vagyunk, akkor extra fegyvert, eszközt kapunk a „pick up” rendszernek köszönhetően, ami annyit tesz, hogy a pályán lévő, véges számú, de ismétlődően felbukkanó kör alakú ikonok felvételével tehetünk rájuk szert, illetve ezeken a pályákon így lehetünk hősök is.
Időközben DLC-k formájában támogatást is kapott a játék, amelyekben összesen négy helyszínen lehet harcolni, ezek az Outer rim, Bespin (lebegő város), a Halálcsillag, és a Rouge One: Scarif, amely a személyes kedvencem ezek közül, itt ugyanis a film utolsó helyszínén lehet csatázni felváltva az őrben és a bolygón is, igazi hangulatbomba!

Ami az egész játékból egyébként is kisugárzik, az az, hogy a készítők nagyon odafigyeltek a részletekre: nincs olyan hely, fegyver vagy bármilyen részlet, ami ne a filmből lett volna megmintázva, ez a hangulaton nagyot dob.
Egyébként ez az, ami elviszi a hátán az egészet: olyan, mintha mi is a film és ezáltal a Star Wars univerzum aktív szereplői lennénk. És ez azért nem rossz érzés, valljuk be...
Amit én még pozitívumnak tartok ebben a játékban, az az, hogy nem kell „tuningolni” a fegyvereket, mindenkié ugyanazt tudja. Aki szeret babrálni vele, az viszont változatosan személyre tudja szabni az általa használt harcos kinézet tekintetében, illetve lehet mozgásokat is hozzá vásárolni a poén kedvéért (robotmozgás és boxolás rulez!).
Azt hiszem, a játékkal kapcsolatban mondandóm végére is értem, én mindenkinek jó szívvel ajánlani tudom ezt a gémet. És mivel ez a leírás igencsak elkésve készült, megyek és kipróbálom a most megjelent új részt...

Sziasztok!
8/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene / Hang:
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Star Wars hangulat
Negatívum
Nincs sztori. Bár ez az EA-DICE párosnál akár pozitívum is lehet...
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3286 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Németh András
Fórumhozzászólások száma:
811 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1116 db
Utolsó belépés:
2020.01.20. 18:59:56
Regisztráció ideje:
2009.10.23. 14:24:22
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea