PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2017.10.29. 13:36
0 hozzászólás
Szerző: PSti
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Helló idegen! Akkor most kérlek vedd fel ezt az ugra-bugra ruhát, aztán mászkálj egy erdőben. Ha pedig nagyon ráérsz, akkor meg kéne oldani a szokásos "katonaság kinyírja a bolygót, mert természetesen meg akarja alkotni a szuper fegyvert/bombát" helyzetet. Ezt pedig csak és kizárólag te akadályozhatod meg.
A Valley evvel a sablon történettel operál. Mindenki ezerszer látta filmben vagy játékban, semmi extra. Ugyan ebből arra lehetne gondolni, hogy az FPS nézetben ugrálás egy folyamatos akció, ahol katonákat kell lelődözni, de nem erről van szó. (Hazamentek?)

Inkább kaland ez, ellenfél szinte nincs is, puskás katona pedig egy se. A Valley jórészt arról szól, hogy utazgass az erdőben. Gondolom ez senkit se villanyozott fel, de szerencsére nem séta szimulátor, hiszen kapunk az elején egy frankó ugra-bugra cuccot, amivel hatalmasat lehet ugrani. Később ez fejleszthető dupla ugrásra és csákányra, szóval Tarzanként szálldoshatunk ha akarunk.
A kulcsszó az, ha akarunk, mert ez az játék, ahol aztán senkit se sürgetnek, hogy "igyekezzé' má'", és nem nyaggatja a főhőst, hogy "látom 2 mp-ig nézted azt fát, most már haladjunk", nincs idegesítő segédünk, aki megmutatja a jó irányt, semmi ilyesmi. Ha te 60 kört futsz az erdőben, senki se szól be.

Másik kiváló dolog, hogy nincsenek láthatatlan falak. Ha a játékos le akar ugrani a hegyről ahova fél óráig tartott felmászni csak tessék. Ugyan a víz halálos, hiszen a rajtunk levő fém cucc nem vízálló, de ettől független belesétálhatunk a vízbe meghalni. Kiírja persze, hogy ez ártalmas, de nem állít meg a "semmi" a vízparton.

Az is a jó dolgok számlájára írható, hogy majdnem mindenhova fel lehet mászni. Még egy kidőlt fára is. Nem csak kirakatként szerepelnek ezek a dolgok, a játékos nyugodtan menjen csak felfedezni. Amit amúgy érdemes is, mert természetesen fejlődhetünk, több energia, titkos helyek, elhagyott noteszek. Lehet keresgélni!
Amit majdnem elfelejtettem az a játék egyik érdekes része, az életerő. Alapból kapunk X energiát. A cuccunk az ugráláson kívül energiát is tud adni vagy elvenni. Tehát ha ott egy terebélyes fa szép zöld levelekkel azt simán ellophatunk magunknak, és akkor a fa kiszárad. Viszont ha egy kopár fának energiát adunk, az életre kel. Ezt lehet alkalmazni állatokon is.

Amiért ez fontos az az, hogy ha elfogy az energiánk, akkor meghalunk, és a képeken bal felső sarokban látható levelek elkezdenek hullani. Ugyanis ha vége a dalnak, akkor feltámadunk, de ezért a körülöttünk levő természet "fizet". Olyan 6 esélyünk van, aztán game over. Szerencsére azért nem kell elkeseredni: Ha elég fát, vagy állatot gyógyítunk meg, akkor a levelink visszanőnek.
Szóval a völgyben mászkálva a játék hossza nekem elsőre 7 óra 15 perc volt. Viszont én szeretek nézelődni, meg mint írtam hegyet mászni, szóval ha valaki csak végigszalad, akkor ez sokkal kevesebb is lehet. A speedrun 3 óra, ami azért elég karcsú. Viszont a Valley amikor vettem 1 dollár volt, de most se több, mint 20, de UK boltban 5 font, magyaréknál pedig 1.844 forint. Ezért kapunk egy könnyű kalandjátékot teljesen okés grafikával, remek hangulattal, kiváló zenével és még egy könnyű platina trófea is akad.

Adatlap
- Megjelenés éve: 2016
- Méret: 8258 MB
- Fejlesztő: Blue Isle Studios
- Ár jelen pillanatban (2017. október): 20 USD / 6 GBP / 1.844 Ft
7/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Remek hangulat, zene, elmegy a grafika.
Negatívum
Sablon történet, elég rövid.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3062 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2019.04.27. 11:11:55
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea