PlayStation.Community Teteszted ›› Archanelion

2017.10.07. 09:17
44 hozzászólás
Szerző: Archanelion
Utolsó hozzászólás: MrZ (2017.11.09. 02:09:22)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Azt hiszem sokan vagyunk a Resident Evil sorozattal leginkább egyező véleménnyel. Ez a játék sorozat az, ami korszakalkotó volt a zombi kultusz pályáján, a videójátékok terén.
Úgy isten igazából rendesen játszható, hangulatos, és karizmatikus poszt apokaliptikus zombis játék a Resident Evil első részei és még jó darabig nem is kerültek megalkotásra.
Bár annak idején amikor PS2-re és Game Cube-re kiadták a Resident Evil 4-et, és a Resident Evil 3 Nemesis után mindenki valami hasonlót kívánt mint az előző részek, de sokan csalódtak. Annak idején ugyebár voltak Game Star újságok, Pc Guru, és egyebek már dögivel ,- de internet olyan istenigazából elterjedt, itt legalábbis szeretett hazánkban annyira nem volt. A Youtube is még gyerek cipőben járt, így nem feltétlenül volt meg a hurkagémer megfelelő forrása ahhoz, hogy felkészüljön erre a "nagy váltásra", és ne érje meglepetés. (ami sajnos azóta is tart, és már kicsit unalmas, túl játszott)

És hát voltak, akik megvásárolták, vagy gyerekkorukban a szüleikkel megvásároltatták a játékot, esetleg rommá csippelt PS2-es gépükbe egy TDK lemezre felmásolva, alkoholos filcel ráírva a címét valahonnan beszerezték a játékot.

És hát az első indításkor felmerült néhány kérdés....
Kik ezek a szaladgáló őrültek, akik beszélnek hozzánk, és vasvillával szalmakalapban kergetnek? Miért van az, hogy rohan felém, és előttem 2 méterrel átvált sétára? Hol vannak a rágcsáló hörgő zombik, akiktől némelyeket a hideg is kirázott?
Hát sehol...
Ugyanis mint a játékban kiderült, pár évvel a Racoon City-ben történt katasztrófa után járunk, a T-Virus ideje már lejárt, valami új ütötte fel a fejét, ráadásul el is rabolták az elnök lányát, akit természetesen nekünk kell egyszemélyes háborús rambó módra megmentenünk. Ráadásul a faluban sincs minden rendben, úgy nevezett parazitával megbékjózott egyének százai lepték el eme kicsiny spanyol falut, akik mind a vérünket akarják, ugyanis mi számukra egy "Forastero" vagyunk. (Kívülálló)

A Resident Evil 4, 160 fokos fordulatot vett az előző részekhez képest. A kameraállás dinamikus TPS módba állt, az összes fegyverünkön szemet kiégető lézer van a célzás érdekében, a táskánk méretét is növelhetjük, Merchant rendszert tettek bele a játékba, komplex sztorival áldották meg a játékot. Egy szóval kidobták a kukába mind azt, ami eddig Resident Evil volt, és alkottak valami újat, amiről talán azóta is teljes mértékben megvannak győződve, hogy működik.

Igen, működött még a Resi 4-el, sőt, az 5-el is, amiben fatális mozgás mechanikai hibákat már javítottak, stb. De ma már ez kevés, és nem eladható. Hálaistennek a Capcom a Resi 7-el erre már rájött, és megint megtörtént a 160 fokos fordulat, de erre most ne térjünk ki.
Számomra a játék nemes egyszerűséggel lenyűgöző, melyre az alábbi megadott pontokban ki is fogok térni.
- Látványosság

A játék maga idejében szoftver csodának minősült. Ilyen szépen kidolgozott világot annó nem igen lehetett még látni, de mivel ez egy Remaster, ráadásul viszonylag friss kiadású, így ezt elkell kezdenem fikázni.
Bizonyos játékoknál, mint például a Crash Bandicoot N'sane Trilogy, hatalmas vizuális előrelépést tudott a Naughty Dogs produkálni. Azt hiszem a Naughty Dogs azon kevés cégek közé tartozik manapság, akik kiállnak a vásárlóikért és fanjaikért, és nem csak a malacperselyt akarják megtömni. A Capcom viszont fejvesztve meggymagként köpködi ki a játékait, melyeken elég durván érződik az olcsóság.
Így tett a Resident Evil 4 PS4-es Remasterjével is, mint a legutolsó jópár Resident Evil 4 Remasterrel.
Én azt nem tudom becsületes munkának nevezni, hogy a játék nem pixeles már. Ugyanis ebben a játékban semmi sem történt, csak a felbontáson változtattak, és TALÁN némi textúra csere is volt.
Viszont mint Remaster lehetett volna bátrabb is. Főleg, hogy maga a motor úgy működik, hogy nagyon pici területeket tölt be a játék egyszerre, így hát bírta volna a masina, a határ a csillagos ég.

A játék 2016-os remaster szemmel nézve alpári. Ezt egyszerűen vicc Remasternek nevezni, ez legfeljebb egy patch volt, és egy újra kiadás, az új generáció gépeire. Nem beszélve arról, hogy néhol a játék az átvezető videókban az eredeti PS2-es videókra vált át, ami viccesen néz ki atom pixelesen, fakó képpel, 1080p-re széjjel tépett felbontáson. Úgy látszik, a készítők nem vitték végig a saját játékukat, és később sem voltak hajlandók ezt javítani, pedig biztos volt vásárlói panasz, és a Remaster már kint van több mint 1 éve.
Megjegyzendő, hogy a PC-re készült fan made HD turbó sokkal szebben néz ki. Pedig nem dollármilliós fejlesztés, hanem amatőrök által szívvel - lélekkel készített sütemény. A szándékokról, és az indulatokról akkor ennyit.
- Játszhatóság.

Számomra idegesítő volt, hogy a régi PS2-es bugot sem szedték ki. A bal oldali analóggal felejtős a mozgás, még akkor is ha lehet vele. Ha azzal mozgunk, és próbálunk célozni, be bugol, és félre rántja teljesen magától a kameraképet, ami eléggé idegesíteni tudja az embert. Röpke 10 éves pályafutásával a játék fejlesztői ezt sem vették észre tán? Jól lehet, úgyis fix a karakter forgása, tehát bármilyen szőgből is tartom az analóg kart, ugyanolyan gyorsan mozog, de úgy kényelmesebb lett volna, főleg egy Resi5 után. Ráadásul ma már baromi idegesítő, hogy lassan forog a karakter. Értem én, hogy van gyors fordulás, de nem csak arra van szükség. Végül a kurzorokra átszokva a probléma megszűnt, de azért néztem egyet ezen.
Ennek ellenére egyébként a játszhatósága kifejezetten jó. Ha bizonyos retró hibákon szemet hunyunk, pofás kis játék, el lehet pörgetni 2-3 alkalommal, nekem most történt meg a 12. alkalom, az eredeti játék kiadása óta.
- Szavatosság

Hát nem semmi! A játék folyamatosan játszatja magát, mindig valamivel csalogatja az embert, hogy újra kéne vinni mégegyszer, egy fegyvert megszerezni, esetleg egyeseknek pár trófeát. Én pusztán az élvezet kedvéért vittem végig ennyiszer. Jó érzés a széttápolt mentésemmel legyalulni az ellent, akik az első végigjátszásban erősebbnek bizonyultak, de így, hogy bizonyos fegyverek fogyhatatlanok vagy maxra vannak tunningolva, jó érzés volt mégegyszer végig szántani rajtuk, igazságot nyerve szomjúzó vehemenciámnak.

- Zene / Hang

A játék zenéi jók. Nem tudok túl sok mindent mondani erről.
Talán néhol idegesítő a folyamatosan ismétlődő dob hangok, meg egyebek, amikről egy idő után meghallod a zene "mélyét", és rájössz, hogy egy 5 másodperces zene van ügyesen össze loop-olva, ami folyamatosan egymás után ismétlődik.
- Hangulat

A játék hangulatos. A területek váltakozóak, sosem érzed mindig ugyanott magadat. Ami igencsak meglepő egy PS2-es játéktól, hogy ennyi minden ráfért egy DVD-re. A falu csúnya és üres volt már a maga korában is, de szerethető. A kastélyos rész ámulatba ejtő, cool cucc. A szigetről már nem is beszélve. A zombik sajnos 100-as ikrek, ugyanazok a modellek ismétlődnek egymás után több százszor, ami kicsit észrevehető volt már régebben is, főleg, amikor 4 ugyanolyan fut felém. Viszont az ellenfelek fajtái ötletesek, a bossoké is. Kreatívak, ami a mai Resident Evilekből jócskán hiányzik.

- Végezetül

Azt hiszem egy mindenki számára ismert játékról, ami egy elcseszett Remaster akar lenni, ennyit bőven elég leírni.
Annak, aki szerette annó, annak ajánlom. Az most is szeretni fogja.
Bár már felnőttem, és bizonyos dolgokban tovább lépett az ízlésem, de ez így van rendjén.
Bizonyos dolgokat már nehezen tolerálok, és inkább fárasztó, mint értékes tartalom számomra. Ilyenek például a mozgás mechanikája, vagy a Quick Time Event-ek, amikről megrögzött véleményem, hogy a Japánok találták fel, mert nekik ez izgalmas. (nekik)
Ez főleg akkor a legjobban idegesítő, amikor 2 percen keresztül kardozni kell a bicskámmal, vagy hogy nyomogassam a négyzetet mint az állat, aztán át vált x-re, most azt nyomogassam, és utána nyomjam meg az L2+R2-őt hogy fel is másszon a szakadék széléről, stb.... Szörnyű. Aki ezt kitalálta, rá kéne fektetni egy csalános ágyra, és oda kötözni.
8/10
Látványosság:
Gyenge
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Régi szeretett PS2-es játékodat játszhatod PS4-en is, némi ráncfelvarrással
Negatívum
Erős túlzás, hogy Remaster. Inkább újra kiadott remaster, amit kicsit átalakítgattak, de ha nem hasonlítod össze a korábbi remaster verziókkal, észre sem vehető a különbség.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
44. MrZ  La Peste Noire
2017.11.09. 02:09:22
LV12
Én szeretem mindegyik részt oszt csókolom.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
43. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.15. 16:55:38
LV28
Válasz 42. Penge70 üzenetére:
Penge te hazudsz, a RE4-et mindenki imádja és csodálja!
;))
42. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.10.15. 10:11:04
LV22
Válasz 3. mentoloshypo üzenetére:
Velem együtt hárman.
Már a PS2 időkben is rühelltem ezt a játékot, pedig sokak szerint "forradalmi" lett :)
41. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.09. 18:18:27
LV28
Válasz 40. Greg üzenetére:
Fejtörőkből tényleg nem ártott volna több, ezt a 7. részt új irányzata is elbírta volna.
40. Greg  PlayStation.Community tag
2017.10.09. 17:59:02
LV25
Válasz 38. mentoloshypo üzenetére:
Nem csak a PSX-es időkben hanem még PS2-n is voltak jó Resi-k. Persze kell az újítás ezt aláírom de úgy hogy ne tűnjön el a játék sava-borsa. Itt pedig sajnos ez történt. És itt nem csak a lényekről van szó... hanem a feladatok, rejtvények. Bár azért a 7. rész valamennyire visszakanyarodott már ami a feladatokat és rejtvényeket illeti.
LV426
39. VictorVance  Szerkesztő
2017.10.09. 16:29:43
LV18
Válasz 33. zodiac55 üzenetére:
A Revelations 2 az utóbbi idők legjobb Resident Evil-je szerintem a hetedik rész mellett. Egyáltalán nem volt tökéletes, de az ilyen Operation Raccoon City, meg RE6-ok mellett minden hibájával együtt igazi felüdülés volt végre egy ilyen horror elemekkel megtűzdelt, lassabb, nem kifejezetten akció-központú epizód.t
Örülünk?
38. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.09. 16:29:09
LV28
Válasz 36. Greg üzenetére:
Minden általad felsorolt "Resi-s" elem még a dicső PSX-es időkből ered, ahonnan a sorozat indult, nem tudom feltűnt-e miközben írtad. :) És ezzel egyébként nincs is semmi baj, csak a klasszikus játékmenet már nem olyan rémisztő 2017-ben mint akkor.
Meglátásom szerint kell a megújulás minden sorozatba mert a legjobb is tud unalomba fulladni egy idő után. És lehet úgy megújulni, hogy hátrahagyod a "jól megszokott" elemeket, hogy az újakkal új élményeket adj, lásd például a P.T-t amiben egy deka Silent Hill vonás nem volt mégis olyan durva atmoszférát teremtett, hogy még a Resi 7-nek is odaver. Az már más tészta, hogy a Konami balfaszsága miatt nem készülhetett el.

A Resi 6 esetében a Leon kampány baromi jól indult. Autentikus környezet, végre újra igazi zombik nem ilyen rohangáló fertőzöttek meg a tököm tudja még, kellően darkos környezet igazából mindene megvolt, hogy egy jó rész legyen de az agyatlan és végtelenül fantáziátlan játékmenet hazavágta. A többi kampány no comment.
37. Greg  PlayStation.Community tag
2017.10.09. 15:54:46
LV25
Válasz 33. zodiac55 üzenetére:
Pedig a 6-ban a Leon-os szakasz nem volt rossz.
LV426
36. Greg  PlayStation.Community tag
2017.10.09. 15:53:31
LV25
Válasz 32. mentoloshypo üzenetére:
A hetedik részbe sokkal több Resi-s elem, momentum, lények, stb kellett volna. Még az se volt baj hogy átment FPS-be (de megmondom őszintén a Resi-hez ez a váll fölötti kamera jobban passzol). Az 5. részt inkább hagyjuk mert az egy vicc. Újra érezni akarjuk hogy tényleg Resi-vel játszunk... ugorjon a nyakamba váratlanul egy Licker, egy ablak mellett elmenve azon kitörve ragadjon meg egy zombi, váratlanul döntsön fel egy Hunter, ja és zombik. Kell még sorolni hogy mitől Resi egy Resi ?!
A játékmenetbe is lehetne újdolgokat behozni....
LV426
35. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.10.09. 14:52:34
LV12
Válasz 34. mentoloshypo üzenetére:
Ezzel nehezen tudnék vitába szállni.:D
"Si vis pacem, para bellum."
34. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.09. 14:26:34
LV28
Válasz 33. zodiac55 üzenetére:
Sok sok részből egy ami elmegy, pont erről van szó. De ha engem kérdezel a Revelations 2 is azért tűnt jobbnak mint a többi, mert előtte kritikán alul volt a minőség. Értsd: két szarkupac között a zsíroskenyér már ínyenc falat, mégse hortobágyi húsos palacsinta.
33. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.10.09. 07:34:44
LV12
Válasz 32. mentoloshypo üzenetére:
Bár nem engem kérdeztél, azért leírom a véleményemet. A hat valamilyen csoda folytán kimaradt az életemből - úgy gondolom, hogy én jártam a legjobban - így arról nem tudok nyilatkozni. De a négytől megjelent játékok közül hangulatilag szerintem a Revelations második része egészen jó irányba mutatott, még ha nem is tökéletes.
"Si vis pacem, para bellum."
32. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.09. 06:45:21
LV28
Válasz 30. Greg üzenetére:
Nyomokban Resi, hála az égnek! Inkább egy ilyen újragondolás mint a 4-5-6-Revelations csontig lerágott játékmenete sokadszorra.
De ha már itt tartunk akkor az 5. résztől kezdve szerinted mennyire voltak Resi-k a Resi-k?
31. Greg  PlayStation.Community tag
2017.10.09. 01:02:00
LV25
Válasz 27. Archanelion üzenetére:
Hidd el hogy játszanak még. Sőt olyanok is akik kb 7 évesek voltak mikor az első Resi kijött mégis végigjátszották a sorozatot.
LV426
30. Greg  PlayStation.Community tag
2017.10.09. 01:00:00
LV25
Válasz 28. mentoloshypo üzenetére:
Ezt már kifejtettük párszor és valamelyik podcast-ben is említi az egyik szerkesztő (már nem emlékszem ki volt) hogy néha érezni csak mintha Resi játékkal játszana az ember. Magyarul: Nyomokban Resident Evil-t tartalmaz. Jó játék a hetedik rész csak már alig Resi... inkább valami más...
LV426
2017.10.08. 20:20:31
LV1
Válasz 28. mentoloshypo üzenetére:
+++
28. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.08. 19:36:07
LV28
Válasz 26. Greg üzenetére:
Miért? A 7. rész nem volt elég jó?
Ha a rajongókra hallgattak volna akkor lehet rögzített kamerás, totyogós részt kaptunk volna ami 2017-ben már durván nem állja meg a helyét. A játékipar szerencsére fejlődőképest, szükség is van rá.
2017.10.08. 17:29:28
LV1
Válasz 26. Greg üzenetére:
Valszeg a sok dedósnak bejön ez.
Az a generáció aki az eredeti szagát is ismeri a resi sorozatnak, azok már felnőttek és többnyire nem játszanak már. Nem lehet mit tenni ezzel sajnos.
26. Greg  PlayStation.Community tag
2017.10.08. 15:03:31
LV25
Válasz 24. Archanelion üzenetére:
Lehet jobb lenne a rajongókra bízni egy Resi játék elkészítését. Vagy legalább az ötletekre hallgatnának...
LV426
25. VictorVance  Szerkesztő
2017.10.08. 13:33:15
LV18
Válasz 23. Greg üzenetére:
Az "egyik legjobb".
Örülünk?
2017.10.08. 06:18:03
LV1
Válasz 21. mentoloshypo üzenetére:
Ez full hivatalos, még két éve készült PC-re egy nagyon komoly fan remaster a resi2-höz aminek nagy sikere volt. Persze a Capcom amint ezt felismerte, leszedette a céggel mindenhonnan a modot, és privatizálta a jogot. Azóta kb hozzá sem lehet jutni. Bár fura hogy a Capcomnak ez kellett ahhoz hogy felismerje a régebbi részek felújításának létjogosultságát, egy resi 0-1 után amik jól sikerültek eladási szempontból nekik.
23. Greg  PlayStation.Community tag
2017.10.08. 01:29:51
LV25
Válasz 20. VictorVance üzenetére:
Hogy a legjobb az szubjektív, de tény hogy a horror műfaj irányából az akció felé kanyarította. ;)
LV426
22. Greg  PlayStation.Community tag
2017.10.08. 01:27:50
LV25
Válasz 19. Archanelion üzenetére:
Resi 2 Remastered-ről ezer éve volt utoljára hír... az azóta is "jön". Pedig jó lenne de úgy néz ki keresztet lehet rá vetni...
LV426
21. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.07. 22:29:24
LV28
Válasz 19. Archanelion üzenetére:
Ez hivatalos?
20. VictorVance  Szerkesztő
2017.10.07. 20:24:30
LV18
Az egyik legjobb Resident Evil, egyszerre újította meg a sorozatot, és forradalmasította az akciójátékok műfaját.
Örülünk?
2017.10.07. 20:08:48
LV1
Válasz 18. mentoloshypo üzenetére:
Jesszus atyaúristen... Na akkor dafka csak azért is megveszem majd, de kizárólag lerészegedve fogom játszani.

Egyébként ha már így belebújtunk a resibe, én a 2-3 remastert várom majd nagyon :D a 2 már készül is.
18. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.07. 19:53:02
LV28
Válasz 16. Archanelion üzenetére:
A Resi 6 ebben is "kiemelkedő", gyakorlatilag egy QTE szimulátor.
17. Greg  PlayStation.Community tag
2017.10.07. 19:24:20
LV25
Válasz 16. Archanelion üzenetére:
Én a Shenmue-ban szerettem meg a QTE-t, és a Resi 4-ben is tetszett.
LV426
2017.10.07. 17:52:43
LV1
Válasz 13. Greg üzenetére:
Tehát ha nem resi 4 lett volna?

Egyébként a Quick Time Event-et te élvezed? Mert engem nagyon irritál.
Az Order 1886-ban eddig a legjobban
2017.10.07. 17:51:17
LV1
Válasz 12. mentoloshypo üzenetére:
A resi7 tényleg jó bocsánatkérő ajándék volt tőlük :) Bár a vége annak is Call Of Duty, és az is az elején nagyon éles, és minél tovább tartasz benne, annál tompább lesz a játék, de azért tartja a szintet mindig.
14. Greg  PlayStation.Community tag
2017.10.07. 16:43:14
LV25
"a Quick Time Event-ek, amikről megrögzött véleményem, hogy a Japánok találták fel, mert nekik ez izgalmas. (nekik)"
Igen a japánok találták fel, és nem csak nekik izgalmas. Legelőször a Shenmue-ban volt. Onnan vette át mindenki (God of War, Castlevania LoS, stb stb).
LV426
13. Greg  PlayStation.Community tag
2017.10.07. 16:36:54
LV25
Én a Resi 4-et még tudtam szeretni, persze zombikkal még jobb lett volna és egy New York méretű és kinézetű várossal. Jók voltak a főellenségek ötletes volt a harc ellenük. A grafikán kívül mindenben kenterbe veri az 5. részt.
LV426
12. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.07. 15:42:21
LV28
Válasz 11. Archanelion üzenetére:
És még nőiesen fogalmaztál! :D
Egyik jó cimborámmal akivel rengeteget coopoltunk úgy voltunk vele, hogy még a legszarabb játékot is végig lehet tolni ketten, legfeljebb jót röhögünk rajta (példának okáért az Aliens Colonial Marines-t is letoltuk, kis híján még szórakoztató is volt pedig a játék egy kalap szar) de az ORC-ben fél óra után úgy határoztunk hogy akkor ezt ne erőltessük. :) Még ketten komolytalankodva se élvezetes, pedig elvileg pont erre alapoz.
Mindegy, a 7. rész miatt megbocsájtok mindent a Capcom-nak, de azt tény, hogy az előző generációban nevetségessé tette ezt a jobb napokat is megélt sorozatot. Nem is csoda, hogy az új részben mindent elhagytak amit el lehetett, szerintem a Resident Evil név is csak marketing okok miatt maradt meg.
2017.10.07. 13:40:05
LV1
Válasz 10. mentoloshypo üzenetére:
Az Operation Raccoon City egy favicc volt :D
10. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.07. 13:18:22
LV28
Válasz 7. Archanelion üzenetére:
Olyan szinten nem hagyott nyomot bennem a 6. rész hogy alig tudok valamit felidézni belőle magamban... Arra határozottan emlékszem, hogy 2-3 óra után (amikor kibukott, hogy mennyire semmilyen és fantáziátlan az egész) azon kezdtem el gondolkozni, hogy ezt most komolyan gondolta a Capcom vagy csak egy paródia az egész. :)

Nem tudom ki emlékszik rá, de 2009-ben (talán az E3-n) volt pofájuk azt nyilatkozni, hogy lehet 4-5 évig fogják fejleszteni a 6. részt mert annyira ráfeküdnek! Sokan el is könyvelték, hogy ez már valszeg next-gen cím lesz... No comment. Még az Operation Raccoon City-t is jobban élveztem pedig az is egy arconköpésnek felelt meg.
9. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.07. 13:12:34
LV28
Válasz 5. Archanelion üzenetére:
Nem az a lényeg, hogy én mit gondolok a játékról, hanem hogy élvezed ha játszhatsz vele! :) Az én véleményem is csak csepp a tengerben.
Igazából azért van ilyen markáns véleményem a játékról mert haragszok rá! Mert lehetett volna olyan az elejétől a végéig mint az első harmad! Hangulatos és nyomasztó, nem utolsó sorban izgalmas is. De nem, bele kellett erőltetni a bugyuta, tucat lövöldözést ami homlok egyenest áll annak ahogyan indul az egész.
A Resi 7 azért jó (szerintem sokkal jobb mint a 4. rész) mert az elejétől a végéig tudja tartani a nyomasztó atmoszférát. Ezt ugyanúgy ezelőtt 12 évvel is megcsinálhatták volna a 4. résznél, nem hardveres kérdés.
Mindegy, többet nem szapulom! Ez a meglátásom, lehet csak én látom így. :)
8. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.10.07. 11:18:13
LV12
Válasz 7. Archanelion üzenetére:
Igazából a Capcomot baromi nehéz komolyan venni bármelyik játékuk második része után...:D
"Si vis pacem, para bellum."
2017.10.07. 11:10:43
LV1
Válasz 6. zodiac55 üzenetére:
Én hasonlóan vélekedek a 6. részéről :D :D
Az egy paródia, azt direkt csinálta a Capcom, hogy jót röhöghessenek Bitch Please fejjel az emberek rajta :D

Ilyen ocsmány disznóságot mint a Resi6, senki sem gondolhatott komolyan a cégnél :D Nem véletlenül április elsején adták ki?
Utóirat: Persze én is tiszteletben tartom akinek bejött a 6 :)
6. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.10.07. 11:06:36
LV12
Válasz 3. mentoloshypo üzenetére:
Tiszteletben tartom, hogy sokan szeretik, de nekem a Resident Evil nem erről szólt soha. Ahogy írod, a játék kétharmada valami olyan eszméletlen hányadék volt azokkal a béna ellenfelekkel, hogy kivert a víz.
"Si vis pacem, para bellum."
2017.10.07. 11:05:47
LV1
Válasz 3. mentoloshypo üzenetére:
A Resi 4 olyan nekem mint a Doom, Duke Nukem 3D, Heretic, Blood 2 : The Choosen, Golden Axe, Final Fighter, (2 óra múlva) Half-Life, Alone In The Dark, GTA 1-2, (2 óra múlva) Warcraft 3, Jedi Knight, és még sok sok játék :D ....

Régi jó klasszis, amely szép emlékeket hagyott meg maga után, és ugyanolyan szépeket éleszt fel, ha játszom vele. Egyáltalán nem izgalmas játék, valóban nem horror, inkább ilyen árkádikus, teljesen egyetértek veled. Kielégítő érzés farmolgatni a lóvét benne, és fejlesztgetni, aztán élvezni ahogy terülnek az ellenségek hadai :)

Azt hiszem többször már tényleg nem fogom végig vinni.
2017.10.07. 10:51:43
LV1
Válasz 2. mentoloshypo üzenetére:
Örülök hogy tetszett a tesztem srácok :)

Mentol : Valóban nem remasterként lett kiadva, viszont azért adtam rá ezt a becenevet, mert a felbontás és az élsimítás turbózása miatt végérvényben nem az eredeti grafikája van a játéknak. A dinamikus fényeket nem említettem meg, de azokkal viszont volt előrelépés is.

Hát az 5-6 szerintem el fog maradni, talán akkor történhet meg, ha az 5. részét már tényleg meghúzzuk ketten, és akkor friss memóriával neki ülnék. A 6. rész pedig csak akkor esedékes, ha leesek egy létráról és a fejemre zuhantam :D....

Köszi mégegyszer :) Jó érzés írni, ha van aki elolvassa és díjazza!
3. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.07. 10:33:38
LV28
Válasz 1. zodiac55 üzenetére:
Úgy látszik mi ketten képviseljük a picinyke "nem értem mitől olyan nagy szám a Resi 4" szubkultúrát a PSC-n. :)
2. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.07. 10:31:22
LV28
Ez nem remaster (nem véletlenül nincs is a nevében) hanem szimpla emulált port. Ráncfelvarrás sincs, csak a nagyobb felbontástól és élsimítástól látod némileg szebbnek. Nem kötözködni akarok, csak sokan hiszik azt, hogy minden újra kiadott játék remaster, pedig koránt sem. A PS4-es CoD 4 (például) na az remaster.
Egyébként szokásosan precíz hangvételű a teszted, tetszik a stílusod. :) Remélem az 5-6 is sorra kerül hamarosan.

Ami a játékot illeti: nekem ez egy szimpla akció játék, egyetlen egy porcikája sem horror, 2017-ben már nem állja meg a helyét akármennyire klasszikus játék. Örülök, hogy felhagyott ezzel a vonallal a Capcom az új részben. Bocsánat ha ezzel a rajongók lelkébe tiportam, de sose értettem mitől olyan nagy szám sokak szemében ez a játék. A játék első harmada ami a falusi környezetben van valóban remek hangulatú (ha végig ilyen lenne akkor én is megadnám rá a 8-9 pontot) de a kastélyos rész már csak szódával megy el, a szigeten meg átmegy nagybetűs bugyuta darálásba, abszolút semmi extra még PS2-es szemmel se. Ez a tömör véleményem.
1. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.10.07. 10:15:28
LV12
Borzalmasan utálom ezt a játékot. Anno a GameCube verziót premierkor vettem meg, de majdnem elsírtam magam, annyira nem szerettem vele játszani. A teszt viszont baró lett.:)
"Si vis pacem, para bellum."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
829 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Huszi
Fórumhozzászólások száma:
243 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
9 db
Utolsó belépés:
2018.03.02. 23:41:34
Regisztráció ideje:
2016.04.03. 01:55:01
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea