PlayStation.Community Teteszted ›› ginfoart

2017.09.04. 13:51
8 hozzászólás
Szerző: ginfoart
Utolsó hozzászólás: eandre (2017.09.16. 18:06:52)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
1998-t íruk. 5 éves voltam, de a PS1 kontroller már az ujjbegyeimet koptatta, és mi más is lehetett a játék, amivel játszottam, mint az akkoriban mindenki által imádott Crash Bandicoot. Engem is megfogott, sőt, mi több, berántott a ‘bandikútozás’. Ezt ezúton is köszönök szüleimnek, akik LEGO helyett PS1-gyel támogatták a gyerekkoromat :D. Talán tényleg itt kezdődött el ‘gamer’ pályafutásom. Ez volt az első olyan játék, amit nyitott szájjal, levegőt venni is elfelejtve játszottam… egy szomorú vasárnap reggelig… amikor trehányságomnak köszönhetően a lemez örökre távozott az élők soraiból. Sírás, zokogás - a játék többé nem volt mindennapjaim része. Akkor egy jó ideig nem lett újra Crash-em PS1-re. Közben a generációváltás miatt nem is annyira foglalkoztatott már, hogy újra játszhassak kedvenc játékommal. Későbbiekben az emulátorozás különféle hardwareken kicsit felelevenítették a múltat, de ez nem volt az igazi. Így az eredeti Crash Bandicoot: Warped ki is maradt az életemből. NA DE! Amikor bejelentették, hogy jön az első 3 rész PS4-re új köntösben, akkor dőlt el számomra, hogy kell egy next-gen konzol. Sőt, minden trailert meg gameplayt legalább tízszer végignéztem és már-már számoltam mennyi idő van hátra a nagy napig.

És el is jött a nagy nap. Bár munkám miatt csak egy nappal később tudtam nekiülni, teljesen megérte.
A kanapén ülve ismét nyitott szájjal ültem végig az intrót, ahol nagyon aranyosan találkozik a múlt a jelennel. Nem volt kérdés, hogy fekvés nélkül addig játszom, amíg ki nem dőlök (fun fact - sikerült Crash-sel álmodnom az első lejátszott 8 óra után :D). Szüleim kint a kertben tevékenykedtek, de kirohantam nekik is szólni, hogy ezt muszáj látniuk: ÚJRA GYEREK LETTEM!
A játékmenet alapvetően nem változott. A két választható karakter közül csak Crash-sel lehet végigmenni az összes pályán, a főellenségek ellen és a lovaglós pályákon Cocóval nem lehet - illetve, ahol az eredeti játékoknál Cocóval lehetett, abban az esetben itt is csak vele van lehetőségünk játszani.

Az első Crash nyílvánvalóan a legnehezebb játék volt a trilógiában - voltak olyan pályák, amik megkívánták a szellőzési szünetet, mert a pulzusomat sikerült feltolniuk az egekbe… (Gondolom senkinek nem kell bemutatni a legendás “The High Road” pályát.)
Ez a“legcsupaszabb” rész a három közül. Gondolok itt arra, hogy a harmadikban Cortex legyőzése után már a gyorsan futástól egészen Fruit Bazookáig sok mindent kapunk, így a játékot könnyebben tudjuk maximálisan* végigvinni. Az első epizódban viszont ebből semmit nem kapunk, csupán saját tudásunkból kell a legjobbat teljesítenünk. (Egyébként már csak a “The High Road” pálya time trial van hátra és 100% számomra az első rész.) A Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back és a Crash Bandicoot 3: Warped pályáit már végigvittem, de nem jelentettek akkora kihívást, mint a legelső rész, így ezektől is megkapom majd a Platina trófeát hamarosan.

Talán az egyetlen játékom lesz a PS4-es szférában amit soha nem fogok elcserélni vagy eladni, akármilyen ajánlatot kapnék érte. A játék hihetetlen nagy élményt adott számomra, mindenkinek tudom ajánlani, akár régen játszott vele, akár még sose hallott róla - biztos ad neki valami újat!

Végezetül, egy összehasonlító videó az eredeti és az új trilógiáról:
Köszönöm, hogy végigolvastad!


* - minden gem megszerzése, beleértve a time trial reliceket is
10/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
A régi Crash hangulatát teljes mértékben vissza tudta adni.
Negatívum
Egy picit nehezebb lett a játék.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
8. eandre  PlayStation.Community tag
2017.09.16. 18:06:52
LV11
Válasz 6. Archanelion üzenetére:
A mai gyerekek mobilon meg tableten játszanak. A szülők meg hamarabb fogják leültetni őket a Switch elé.
7. eandre  PlayStation.Community tag
2017.09.16. 17:49:01
LV11
Válasz 6. Archanelion üzenetére:
Mit gondolsz kik vették meg a játékot h ennyire sikeres lett?
2017.09.15. 23:57:38
LV1
Válasz 5. eandre üzenetére:
Hol írták, hogy a nosztalgiára mentek rá?
Nem lehet, hogy újra kiadták a mai gyerekeknek is?
Nem vagy semmi
5. eandre  PlayStation.Community tag
2017.09.14. 16:18:58
LV11
Válasz 4. Archanelion üzenetére:
A 10 az persze h túlzás, de ilyen hülyeséget, hogy mivel platformer monoton lesz. :D Meg, hogy a célközönség a gyerekek. Ja főleg h a nosztalgiára mentek rá. xD
2017.09.08. 19:09:45
LV1
Válasz 3. mentoloshypo üzenetére:
Szerintem is erős túlzás, talán 8 ami megfelelő lenne.
Változatossága ellenére mászkálós ugrálós játék, emiatt pedig néhol monoton.
Nem beszélve arról hogy nem is a legegyszerűbb ugrálós játékok közé tartozik, és még nehezítettek is rajta, az első részén.
A célközönség nyilván a gyerekek, viszont ehhez túl nehéz, és emiatt meggyőződésem, hogy a gyerekek túlnyomó része így végig sem viszi, így a jó kid ugrálós mókás játék meghagy maga után egy kitöltetlen űrt.
Egy két pálya olyan benne, mintha szándékosan szivatna a játék, gyakran csak véletlenül jut tovább az ember. Nekem sok örömet okozott a játék, de több dühöt is.
3. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.09.04. 17:12:10
LV28
Válasz 2. ginfoart üzenetére:
Igazából szerintem a maga idejében se volt 10 pontos a játék, én is nagyon szerettem (sőt hát akkor szinte mindenki) de max pontszámot akkor sem ért. De végül is az a lényeg, hogy neked nagyon jó a játék.
2. ginfoart  PlayStation.Community tag
2017.09.04. 14:33:44
LV1
Válasz 1. mentoloshypo üzenetére:
Számomra megéri a 10 pontot, az utóbbi időben tényleg ez volt az a játék ami legjobban lekötött, ha a gyerekkoromban nem ismertem volna akkor benne van, hogy csak 8 pontot adtam volna rá.
1. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.09.04. 14:19:29
LV28
Crash és rózsaszín felhős gyerekkori emlékek ide vagy oda, a 10 pont igen erős barokkos túlzás szerintem.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
522 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Fehér Gábor
Fórumhozzászólások száma:
0 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
10 db
Utolsó belépés:
2019.05.29. 15:17:11
Regisztráció ideje:
2015.09.16. 21:00:26
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea