PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2017.07.22. 11:29
6 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: PSti (2017.08.09. 19:21:03)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Nem szeretsz olvasni? Videós bemutató:
Akciós játékok között találtam a szimplán Mahjong-nak elnevezett cuccot PS4-re mindössze 2 dollárért PS Plus-al. Ha valakinek a név nem mondana semmit, akkor annak elmondom, hogy egy kínai táblás játékról lenne szó. A lényege az, hogy különböző formákban felpakolnak nekünk kis kockákat, amiket párosával kell leszedni. A kínai mintás elnevezéseket nem ismerem, de ott is lehet látni, hogy melyek az egyezőek. A dolgot nehezíti, hogy csak a szélekről és a tetejéről lehet rabolni, máshonnan nem. Azaz hiába látunk egy darabot a tábla közepén, nem lehet elvenni.

Lássunk mit is kapunk ezért a rengeteg pénzért: 70 darab pályát, 1 végtelenített zenét, 4 különböző, de kicsit animált hátteret, 4 féle kocka mintázatot, és egy internetes toplistát, ahol villoghatunk a pontjainkkal. Mindezt lefordították az ismertebb nyelvekre, német, angol, francia, stb,. Magyar nincs, de a játékhoz az égvilágon semmilyen nyelvtudás nem szükséges.

Miért nem? Először ki kell választani egy pályát. A 70 szinten pedig csak sorba lehet menni, azaz ha nem csináltad meg az elsőt, nem mehetsz rögtön se a másodikra, se az ötödikre, csak az elsőre. De ha megcsináltad mind a hetven darabot, akkor már akármelyiket újra ki lehet rakni. Ha megvan, hogy melyik pályán játszanál, akkor csak ki kell rakni, és ha sikerült, akkor a játék megdicsér. Ilyenkor feloldódik a következő pálya, ahol lehet folytatni.

Grafikailag semmi bajom sincs vele, egész pofás darab, a háttér nem feleslegesen animált, csak kis mértékben fodrozódik a víz vagy hasonló. Zeneileg ugyanakkor nem az igazi. A menü alatt ilyen kínai jellegű zene megy, popposítva, rémes. A kirakás alatt már jobb, de csak egyetlen egy szám végtelenítve, ami egy idő után unalmas lesz. Saját zenét nem tudunk berakni.

Irányításilag felemás. Ha nem bonyolult a pálya, pl. a piramis ábra az elsőn akkor semmi gond. De később, amikor már komolyabb, akkor a kurzor hajlamos eltévedni. Nincs szabad mozgás, mint a számítógépes egér esetében, hanem csak kockáról kockára tudunk ugrani, és nem mindig oda érkezik, ahova kéne. Egy felesleges pulzálást is raktak rá, amivel csak azt érték el, hogy néha teljesen beleolvad a háttérbe, tehát előjön a "Most hol is vagyok?" érzés. Ide kapcsolódik, hogy csak a szélekről és a tetejéről lehet levenni, de ezt a játék sehogy se jelzi. Arra gondolok, hogy az érinthetetlen kockák lehetnének halványabbak, mint minden "rendes" Mahjong játékban.

Amiért viszont igazán haragszom, hogy ugyan hozták a kötelezőt, de semmi többet. Hol van az online játék? Hol vannak az egyedi játék módok? Hol van a pálya építés? Hol van az az extra, ami kiemeli a többi Mahjong játék közül? Megmondom: Sehol. Még PS3-ra volt egy remek Mahjong játék a "Mahjong Tales: Ancient Wisdom", ami ehhez képest olyan, mintha egy Trabantot hasonlítanánk össze a Ferrarival.

Utolsóként a trófeákon se erőltették meg magukat. 10 darab ezüst, mindegyiket X darab pálya teljesítése után kapjuk meg, ráadásul az ikonok is teljesen ugyanolyanok. Tehát ha kiraktad az összes pályát akkor 100%, nehogy a játékos is bármilyen extra erőfeszítést tegyen. Kifejezetten nem szeretem, ha a trófea a szívatásra megy, de lehetett volna benne valami jópofaság legalább. Pl. csinálj meg gyerek kirakóssal 10 pályát, vagy legyen X pont felett egy pálya, stb-stb.

Szóval ennyi az annyi. 2 dollárért persze nem fáj annyira, meg úgy el lehet vele lenni, csak ma már ez kevés. Ha ez lenne életem első Mahjong játéka, akkor biztos jobban tetszene, de könyörgöm, meg se nézték a konkurenciát? Egy kis plusszal simán lehetne ez egy 10 pontos alkotás.

Adatlap
- Megjelenés éve: 2016
- Méret: 517 MB
- Fejlesztő: Sanuk Games
- Kiadó: Bigben Interactive
- Ár jelen pillanatban (2017. július): 2 USD, 8 GPB, 3.090 Forint
6/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Átlagos
Szavatosság:
Átlagos
Zene / Hang:
Gyenge
Hangulat:
Pozitívum
Azért mégis csak van 70 pálya, grafika okés, el lehet vele lenni.
Negatívum
Nulla extra tartalom, nincs multi, egyetlen egy szám a zene, irányítás néha eltéved.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. PSti  PlayStation.Community tag
2017.08.09. 19:21:03
LV5
Válasz 5. rottenbull üzenetére:
Pontosan :(
5. rottenbull  PlayStation.Community tag
2017.08.09. 18:24:18
LV9
Annyi a gond, hogy androidra szebbek es jobbak vannak ingyen.
4. Onimushaman  Szerkesztő
2017.07.25. 01:56:14
LV24
A PS3-as Mahjongot csíptem, Vitán elbohóckodnék egy érintőssel.
señor
3. VictorVance  Szerkesztő
2017.07.24. 22:38:18
LV18
Mik meg nem jelennek PS4-re...
Örülünk?
2. PSti  PlayStation.Community tag
2017.07.24. 17:26:57
LV5
Válasz 1. Penge70 üzenetére:
Annyit semmiképp se ér meg. Androidra még ingyenes mahjongok is vannak :)
1. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.07.24. 13:11:47
LV22
Tableten megvan, nagyon jól elszórakozok rajta, viszont PS4-re nem venném meg, és pláne nem 3090 pénzért.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3062 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2019.04.27. 11:11:55
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea