PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2017.03.12. 16:30
5 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: Onimushaman (2017.03.16. 08:57:52)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
És itt is van a második DLC Clancyvel (Tudja valaki ki ez amúgy? Mert én nem.), ami az elsőhöz hasonlóan ismét egy hármasfogatot hoz: Kettő videókazit és egy darab akciót.

Az első a Horror 21! Ha nem ismered az eredeti 21-et akkor röviden annyi lenne, hogy két játékos kártyázik. (Vagy hosszabban itt, de a tapipadot megnyomva a PS4-en kiírja angolul.) Alapból kapnak egy lefordított, és egy felfordított lapot. Ennek az összege valamennyi, a saját lefordított lapunkat látjuk, az ellenfélét nem. Legyen mondjuk a lefordított lapunk 4, és a látható lapunk 6, akkor ez összesen 10.

A játék az, hogy körönként kérhetünk egy lapot, vagy kivárhatunk. Ha kérünk, akkor kapunk egyet, aminek az értéke hozzáadódik a kártyáinkhoz, ha kivárunk, akkor pedig az ellenfelünk jön. Ugyanúgy ő is passzolhat vagy kérhet egy lapot. Ha senki se kér újat kártyát, akkor felfedjük a lefordított lapokat, és aki közelebb van 21-hez, az nyer. Ha valaki túltálalva magát, és mondjuk 26-ja van, akkor pedig automatikusan veszít.

Kis könnyebbség az, hogy egy kártya csak egyszer szerepelhet. Azaz nem lehet a pakliban két darab kettes, vagy ilyesmi. Ha látjuk, hogy az ellenfélnél ott a kettes, akkor már tudjuk, hogy ha új lapot kérünk, akkor a kettest tutira nem kapjuk meg. A meccset pedig extra kártyák bonyolítják, amiket akkor kapunk, ha lapot kérünk. Ilyenkor nem csak egy simát, hanem egy extrát is kapunk. Ilyenek pl. magunkra egy kör védelem, vagy esetleg emelhetjük a tétet, ilyesmik.

A vesztes itt nem a pénzével, hanem az ujjával fizet ha nem ő nyeri a kört. Az első körben egy ujjat, a másodikban kettőt, a harmadikban hármat lehet elveszteni. A nyertes nem sérül, de az első fordulónak akkor lesz vége, ha valaki elveszi az összes, öt ujját.

Utána jön a második forduló. Az elsőhöz hasonlóan ismét kártyázni kell. Mivel az egyik játékosnak itt már nincsenek ujjai, a kezünkbe vezetik az áramot, ráadásul 10 alkalommal kell nyerni. Ha ez sikerült, indulhat a harmadik, egyben utolsó forduló. Itt egy körfűrészhez hasonló valamit raknak az asztal közepére, késekből. A nyertestől távolodik, a veszteshez közelebb kerül, amivel találkozáskor levágja a fejünket/fejét. Megjegyzem mi leszünk azok, mert a játék a legvégén csal. Amikor vesztésre állna, hirtelen előkerül a mindent ütő kártya és meghalunk.

Sajnos a legnagyobb gáz ebben a Horror 21-ben, hogy a szerencsén múlik. Kapunk ugyan extra lapokat, amivel lehet trükközni, de mindez nem sokat ér, ha a gép nekiáll csalni. A másik gond, hogy valamiért rohadtul lassan jelenik meg az eredmény. Kirakjuk a kártyákat, és akkor nekiáll gondolkodni. Hogy is mondjam, számokat összeadni 21-ik szerintem nem valami nagy művészet, főleg egy PS4 procinak. Bár elképzelhető, hogy ez lenne a feszültség keltés, de a 820-ik meccsnél már inkább zavaró, mint érdekfeszítő.

Persze lehet nyerni, én nem jöttem rá, hogy hogyan, de más igen. (Akit érdekel, kattintson. Ha sikerült nyerni, akkor megnyílik a Survival mód, ahol nem 1, hanem 5 embert kell lenyomni. Bedobnak új extra kártyákat is. Viszont itt nem kell mind a három fordulót lejátszani, elég az első, ujjas versenyt megnyerni, de ötször. Ez is szerencse alapú, de legalább a végén nincs csalás. Bár kinek mi fekszik.

Siker esetén Survival+. Itt már nem csak 5, hanem 10 ellenfelet kell lenyomni, ezen felül nem az ujjas, hanem a második, azaz a 10 menetes áramos részen hadakozhatunk. Így kicsit több vesztést enged meg, de épp ezért többször is kell nyerni. Az egyetlen gondom a Survival+ résszel az, hogy egyben végigjátszani a 10 ellenfelet nagyon hosszú, ráadásul ha a hetedik ellenfél kinyír, akkor újra az elejétől kell kezdeni. Továbbá ha az első ellenfél levesz minket mondjuk 2 árammal, akkor a másodiknál mi nem leszünk újra nullán, hanem maradunk 2 veszteségen, miközben új ellenfelünk vígan alapról indul.

De ahhoz képest, hogy ilyen totál egyszerű kártya játék, remek szórakozás. Valamennyit lehet logikázni is az extra lapokkal, szóval szerintem kifejezetten jól sikerült ez a DLC rész. Horror nélkül simán el lehetne adni akár PSN-es mini kártyajátéknak. Kis segítségnek írtam egy kártya számolót, hogy ne kelljen észben tartani a lapokat.

Csináltam egy videót arról, amikor teljesen véletlenül szívás nélkül tolom a Survivor+-t:
Ha kikaszinóztuk magunkat, indulhat is a "Lányok" feliratú videókazi. Ez lenne a történetes DLC rész, de míg az előző, Bedroom a kiválóság csúcsa, ez totál semmilyen lett sajnos. Elmeséli a család előzményét, de egyáltalán nem kötött le, és kifejezett baromságok is belekerültek. Például hiába látom, hogy ott lóg a kötél amit fel lehet szedni, nem engedi, mert majd 5 perccel később kell visszamenni érte. Világos, hogy ha a játékos az elején begyűjti a dolgokat akkor gyorsabban végez, és akkor a DLC "csak" félóra az 1 helyett (speedrun 10 perc kb.), de akkor is gáz megoldás. Aki akarja kétszer is végigjátszhatja, mert van egy másik befejezés is, de amikor elsőre kiszenvedtem akkor nem arra gondoltam, hogy de jó lenne ismét.

Azért csináltam egy videót az igazi befejezésről:
Utolsóként Jack 55-ik szülinapja. Mivel férfiról beszélünk, azok boldogságához pedig a gyomron keresztül vezet az út, Jack-et meg kell etetni. 15 perc alatt kell neki elég ételt hozni, hogy belakmározhasson. Siker esetén mehetünk tovább a következő szintre, amiből négyet kapunk. Ezek mind a játék helyszínei, pl. az ebédlő, garázs, stb. A dolgot az olajszörnyek nehezítik, de persze fegyvereket is kapunk a saját ládánkból, és ha legyilkoljuk őket, akkor kapunk egy kis extra másodperceket. Mivel a játék időre megy, nekünk minél gyorsabban kell etetni a szülinapost. Ha sikerül időre teljesíteni, akkor kapunk extra segítséget a következő próbálkozásra, mint pl. tűzerő vagy védelem, szóval a szokásos fejlesztések.

Viccesnek valamennyire az, de engem annyira nem fogott meg. Ráadásul hihetetlen béna vagyok benne:
Összesítve meglepő módon a történeti szál most gyengébb, viszont kaptunk egy frankó kártyát és egy rohangálós akciót. A sztoris részt szerintem max. kétszer mindenki betolja, talán még rohangál is kajákért, de a kártyával sokat lehet szórakozni. Kár, hogy nem lehet eldönteni, hogy melyik DLC-ben mit akarunk, mert akkor meg lehetne alkotni a tökéletes kiegészítőt.

Adatlap
- Megjelenés éve: 2017
- Méret: 2.1 GB
- Fejlesztő és kiadó: Capcom
- Ár jelen pillanatban (2017. március): 15 USD / 12 GBP / 4.600 Ft
6/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Horror 21
Negatívum
Daughters és Jacks 55th Birthday
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. Onimushaman  Szerkesztő
2017.03.16. 08:57:52
LV24
Válasz 4. PSti üzenetére:
Igen, de engem is zavart h előre megtaláltam a cuccokat. VR-ben persze megint más a dolog, így is félelmetes volt.
señor
4. PSti  PlayStation.Community tag
2017.03.15. 11:14:31
LV5
Válasz 3. Onimushaman üzenetére:
Tetszett amúgy a daughters?
3. Onimushaman  Szerkesztő
2017.03.15. 00:34:17
LV24
Válasz 2. PSti üzenetére:
Elsőre meghaltam, de hasonló leosztást adott újra.

A true endingre nem jöttem rá, de nem is próbálkoztam még.
señor
2. PSti  PlayStation.Community tag
2017.03.14. 20:30:43
LV5
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Mindben igazad van, de az első laposra én youtube nélkül nem jöttem rá. Azt hittem azt a lapot csak poénból adja. :)
1. Onimushaman  Szerkesztő
2017.03.13. 23:01:28
LV24
A nagy "csalás" miatt előtte nem sokkal te is kapsz egy lapot, ami túltolja 21-ről az ellenség kártyáit, tehát automatán nyersz.

Áramosnál nem kell 10x nyerni, hanem 10 egység öl meg. Tehát rábikázhatsz neki az érmékkel, és így elég 3-4 menet.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3063 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2020.01.13. 16:53:03
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea