.
 

PlayStation.Community Teteszted ›› B_Renato97

2017.02.28. 19:10
2 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Utolsó hozzászólás: B_Renato97 (2017.03.06. 17:40:49)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Verseny kicsiben
A korábbi hónapokban egyre többször jött úgy a helyzet, hogy kisebb-nagyobb vonatutakat kellett megtennem. Eleinte szokásos zenehallgatás, olvasással töltöttem az időt, aztán eszembe jutott, hogy a fiókomban még mindig ott van a PS Vita ami az ilyen utazások alkalmával jó szolgálatot tehet és feldobhatja az unalmas perceket. Ahogy az lenni szokott elő is vettem a bankkártyát és belekezdtem a Playstation Store részletes átkutatásába. Szerencsémre pont egy nagyobb akciózás volt ezért úgy éreztem már semmi nem állhat az utamba. Sikerült belemerülnöm a LBP Vitára készült változatába és még egy csomó Indie tartalom is meglepően szórakoztatónak és kikapcsolónak bizonyult. Böngészés közben még egy ismerős címbe is belefutottam nagyon komoly 2$-os árcédulával kiegészítve. Valahogy így érkeztem el jelent teszt alanyához a Table Top Racing kézikonzolra készült változatához.

Kíváncsian vártam, a nagygépes változathoz képest miben lesz más a handheld kiadás. Komoly elvárásaim nem voltak, csak egy kellemes arcade autós bohóckodásra vágytam, ami kikapcsol a hosszú utak alatt. Grafikai részt tekintve nincs ok csalódásra, azonban semmi eget rengető dologra nem kell számítani. Kellemes arcade autós játékoknál megszokott látvány, ami kissé feldobja a dizájnt és egyben a játékmenetet is, hogy mindenféle helyeken versenyezhetünk miniatűr kisautóként. Lehetőségünk nyílik, autószerviz munkaasztalán száguldozni, egy piknikező asztalon mindenféle finomságok között szlalomozni vagy egy japán stílusú étteremben harcolni az első helyezésért. Írhattam volna versenyzést is azonban sok esetben inkább tényleges harc történik a pályákon, a felvehető powerup ládáknak köszönhetően.
Az ellenséggel történő nagy csaták, közepette sokszor a Nintendo Mario Kart című méltán híres autós játéka ugrott be, mintha a TTR fejlesztői túlságosan is a fent említett játékot vették volna alapul. Ezen túllépve az élményből semmit nem vont le a dolog mert sokszor teljesen belemerültem a versenyekbe, mivel ha az embert beszívja a kisautók terelgetése akkor nehezen engedi el. Viszonylag sok pálya áll a rendelkezésre, ha a helyszín ugyan az is lenne, maga a vonalvezetés biztos kicsit más lesz így nehéz beleunni a pályákba. A játékidőt tovább tudja bővíteni ha szeretünk felfedezőset játszani egy olyan játékba ahol nem feltétlen adja magát. A játék végére szinte mindenhol találtam valami kiskaput ahol könnyen az ellenfelek elé lehetett kerülni, akár egy háromszög szendvicsen átugratva vagy egy olajos doboz mögött átbújva.
Egy jó autós játékhoz méltóan persze az autó fejlesztésére is van lehetőségünk, sőt meglepő módon egészen sok dolog van amit alakíthatunk. Vásárolhatunk mindenféle festést, tuningolhatjuk az autónk teljesítményét, keréktípusok tárháza áll rendelkezésünkre, ha pedig már mindent feloldottunk, de mégis egy erősebb járgányra van szükségünk vagy egyszerűen csak egy hotdogban ülve szeretnénk letarolni az ellenfeleket akkor erre is megvan a lehetőségünk ha bizonyos mennyiségű pénzt összegyűjtünk.
Játékmódokat tekintve is egész jól megvan pakolva a játék, mindenféle típussal. A szokásos körverseny, idő elleni száguldás és elimination mellett olyan izgalmasabb versenyek is vannak amikor bizonyos powerupok használata nem engedélyezett vagy rosszabb esetben egyáltalán nincs felszedhető segítség, így nem árt ha az autó kezelését is elsajátítjuk. Persze semmi komolyra nem kell gondolni, az irányításhoz nem kell elővenni a kézikönyvet, végtére is ez csak egy egyszerű arcade játék nem több, viszont néha nem árt használni a féknek elnevezett ritkán használt gombot is a gáz mellett.
Ami engem kifejezetten érdekelt volna, az a játék multiplayer szegmense. Már csak azért is mert biztos poénosabb lehet embereket megszívatni egy rakétával amikor kanyarodnának rá a célegyenesre, vagy vagánykodni egymásnak a jobbnál jobb autókkal. Sajnos erre nem sok lehetőség van, a többjátékos rész jóformán teljesen halott, többször is próbáltam ellenfeleket keresni, de egyszer se jártam sikerrel.
Összefoglalván a dolgokat, egy kellemes kis arcade autós tartalmat kapunk azért a pár száz forintért amennyibe kerül a játék. Ennek tudatában igazából mindenkinek tudom ajánlani, mert ennyit garantáltan megér akár ha unaloműzés szerepét szánjuk a játéknak akkor is, csak aztán nehogy azon kapjuk magunkat, hogy már több órája egy hotdog kocsit terelgetünk a grillhúsok között a győzelem reményében.
6/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
Pozitívum
Poénos tálalás; jó pár autó és tuning lehetőség; izgalmas játékmódok
Negatívum
Halott multis részleg; textúrába beragadó autók és egyéb bugok; könnyen kiismerhető ellenfelek
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. B_Renato97  PlayStation.Community tag
2017.03.06. 17:40:49
LV3
Válasz 1. PSti üzenetére:
Nekem a PS4 verzió is nagyon bejött, ha nem tetszett a nagygépes változat akkor szerintem ez se fog mert jóformán ugyan az a játék csak a Vita hardveréhez igazítva.
1. PSti  PlayStation.Community tag
2017.03.06. 17:15:36
LV5
Külön köszi a vita tesztért! PS4-en próbáltam, de az egyik pályán csak X kocsival lehetett nyerni, amin felhúztam magam. ;)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV3
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2103 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Bielik Renátó
Fórumhozzászólások száma:
499 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
773 db
Utolsó belépés:
2018.05.25. 10:08:17
Regisztráció ideje:
2011.03.23. 21:04:28
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID