PlayStation.Community Teteszted ›› Binder

2017.02.15. 12:26
1 hozzászólás
Szerző: Binder
Utolsó hozzászólás: Binder (2017.02.14. 11:20:05)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Just Cause 3 - Air, Land & Sea Expansion kedvcsináló
3. rész: Bavarium Sea Heist


A játékról korábban már írtam nektek, így ha valami nem tiszta a történetet/játékmenetet illetően, ide kattintva olvashatjátok.

Ebben az írásban, a harmadik kiegészítőről, a Bavarium Sea Heist-ról lesz szó. Az elsőről itt, a másodikról pedig itt olvashattok.

Az “Air, Land & Sea” csomag utolsó darabja, a Bavarium Sea Heist.
Ezúttal a tengeren kalandozunk, ahol egy eddig nem látott új terület nyílik meg. A térkép bal oldalán, nagyjából középen, Libeccio partjaitól mindössze 1.5 km-re található, egy jó 6 km átmérőjű komplexum, Stingray Area.
Összesen 5 tengeri (a fúrótornyoknál nagyobb) bázis található itt, mellettük több kisebb rombolható objektum, üzemanyagtárolók, félig elsűllyedt hajók stb.
Középen egy nagyobb, több emeletes bázist tornyosul, speciális védelemmel. Egy hatalmas, baljósan kavargó felhő van fölötte, melyből folyamatosan villámok cikáznak szerteszét.
Szokásos módon az első küldetés teljesítése előtt ha közel próbálunk jutni, meg fogunk halni.
A területen 18 hangszallag van elrejtve. Ezt csak azért említem meg, mert a másik két kiegészítő esetében nem kaptunk gyűjthető cuccokat.

Ismét nincs túlzottan elhúzva a sztori része. Mindössze 2 küldetésünk lesz, ahol az elsőben el kell lopnunk egy speckó motorcsónakot, amit új barátunk Looch, a pocakos szerelő, kicsit feltuningol. Szerel rá két minigun-t és két rakétavetőt. Ez lesz a Loochador, egy GunBoat kategóriájú Rocket Boat. Rico csak BadassBoat-ként elmegeti. De ez csak az (egyik) új játékszerünk.
A történet ott folytatódik, ahol a MECH Land Assault-ban véget ért. Az eDEN Corporation egy tengeri kutatóbázison kisérletezett az időjárással és a villamos energiával. Meg akarták zabolázni a villámokat, irányítani az időjárást. A bázist és ezáltal a technológiát, most a Black Hand kerítette a kezei közé.
Feladatunk, a nem mindennapi fegyvert ellopni. Egy kis kézi eszközről van szó, ami egy lézernyalábot lő ki.
Ahová irányítjuk, oda csap be a villám. De nem ám csak úgy, ahogyan mi ismerjük, hanem koncentráltan, hosszan, brutális pusztítást hagyva maga után! Marha látványos.

A második küldetésben kell bejutnunk ide, ellopni a fegyvert és lelépni. A hazaúton brutális tengeri csatába(!!!) keveredünk, ahol a Loochador-al harcolunk, szövetségeseink légi és vízi támogatása mellett. Sajnos ez, sem Challenege formájában, sem másképp nem ismételhető meg. Pedig nagyon élveztem.

Mindössze egy darab Challenge-et kaptunk, ahol a Villámpuskával kell lövöldözni a minket támadó hajókra és helikopterekre.
Ennek köszönhetően, egy levegővel fullra húzhatjuk a Lightning Gun-t, ugyanis itt csupán 5 fogaskerék szükséges a fegyver fejlesztéséhez. (villám lehívásának sebessége, becsapódás hossza, puska kihűlési ideje stb.)

A Feat-ek közt is akad 3 új:
-Like Lightning
-Man Overboard!
-Sea God

A Rebel Drop listájába is kaptunk két újdonságot.
-1 új fegyver: Az eDEN Spark (Lightning Gun) egy érdekes fegyver, a Special blokkban találjuk. Nehéz lenne meghatározni. A villámokat irányíthatjuk vele. Ahová a lézerrel célzunk, oda csap be a villám. Hatótávolsága 350m. Értelemszerűen beltérben nem működik!
-1 új jármű: A Loochador egy futurisztikus hajtúművel ellátott, zárt, harci szupercsónak. Értékei elképesztőek, egyedül a nagy csatahajó páncélzata erősebb mint az övé, minden másban magasan veri a többi vízi járművet. Véleményem szerint ez az egyetlen ebben a kategóriában, aminek értelme van.
Maximális sebesség és pusztítás, könnyű kezelés, elképesztő mozgékonyság és hatékonyág. A gépfegyvernek és a “multi-lock” célkövető rakétáknak köszönhetően, tökéletes játékszer.
Fontos megjegyezni, hogy csak az így behívott hajóra él a sok tuning, pl az ugratás!
A Nitro viszont alapból is brutális. 50 mp a boost, 5 mp az újratöltődés!
Lényegében ha 10mp-enként elengedjük egy pillanatra, sosem fogy ki.
Úgy érzem, illene így a végére kicsit összefoglalni az Air, Land & Sea Expansion csomagot.
Tartalmilag kiváló kiegészítőkről beszélhetünk. Mindegyikhez kapunk egy kis sztorit, egy pár küldetést, de pont csak annyit időzünk velük, amennyit kell. Céljuk az új cuccok és területek bemutatása és történetbe illesztése. Meglátásom szerint tökéletesen lett ballanszírozva ez a része. Egyiknél sem éreztem hogy húznák az időt. 2-3 órát mindegyik DLC-vel el lehet tölteni, mire végigcsináljuk/kimaxoljuk.
A küldetések jók, az új helyszinek szuperek, az új játékszereink/fegyvereink pedig nagyon sok boldog és hangos robbanással teli pillanatot fognak szerezni nekünk.
Tartalmilag picit eltérnek, leginkább azért, mert a játékban a szárazföli és a vízi járműveket (én legalábbis) kevésbé használjuk, így az utolsó DLC, a csónakos móka, kicsit karcsúbb lett mint a többi. Ezt az ára is tükrözi, hiszen pont fele annyiba kerül mint a másik kettő.

Személyes kedvencem az első, a Sky Fortress csomag. Szuper a hátrakéta. Felszállhatuk vele helyből, akár a vízről is. Én a legtöbbet ezt használom. Ez mindig velünk van, nem kell külön megrendelni mint a másik két DLC esetében a hajót és a MECH-et. Nem megy tönkre, a fegyverzete is szuper és hát igazából számomra a JustCause3 legjobb újítása, maga a szárnyasruha volt és az azzal való repkedés. Minden más csak hab a tortán.
Juteszembe. Azt nem tudom, hogy a mostani vizes kiegészítővel jött, vagy már alapból is tudta, de az biztos, hogy én csak most vettem észre: A hátrakétánk a víz alatt is működik!!! xD

Jómagam azt terveztem, az egész szigetet újraépítem és mehet az őrület. A városokat hagytam, mert ott inkább csak szöszölés a felszabadítás, de a bázisokat és őrtornyokat mind újratelepítettem. Sajnos ezt egyesével lehet csak megcsinálni és bár egy perc alatt megvan egy adott létesítmény, elég sok van belőle. Viszont szerintem mindenképp megéri, hiszen így újra megtelik élettel a sziget. Hatalmas élmény a légvédelmi rakétáktól hemzsegő égbolton repkedni a szárnyasruhánkkal, az utolsó pillanatban elkerülni egy egy rakétát, ami elhúz mellettünk.

Érdekességként megemlíteném, hogy sajnos nem építhetünk újra mindent. Az első DLC, a Sky Fortress légibázisát, és a szárazföldi kitermelő létesítményeit, valamint a MECH Land Assault egyik bázisát, a sztori meghatározó börtönjelenetének helyszínét nem engedi renoválni. Nem adja ki az opciót. Ezek mind ikonikus helyek, ahogyan a sztori fő csatájának helyíneit sem játszhatjuk újra, így ezek is romok maradnak. Lényegében összesen 6-7 létesítményről van szó, szóval azért bőven van, amit újra lerombolhatunk.
Fontos apróság, hogy amíg nem pusztítjuk le az adott bázist 100%-ra, nem építhatjük újra.

Bázis újraépítés és a Lighning Gun
Ahogy az előző két DLC esetében, most is azzal zárom soraimat, beszerzését erősen ajánlom mindenkinek, akit az alapjáték meggyőzött, mivel tökéletesen illeszkedik az alapokhoz és fantasztikusan kiegészíti azt, számomra új szintre emelve a rombolást. A játék eddig is elmebeteg módon szórakoztató volt, de most lett csak igazán az, aminek tervezték.
Én a SeasonPass megvételét javaslom, úgy jóval olcsóbban jöttök ki. Jó szórakozást.
+Air, Land & Sea Expansion Pass: 7.690 ft
-Sky Fortress: 3.690 ft
-MECH Land Assault: 3.690 ft
-Bavarium Sea Heist: 1.844 ft
9/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Az alapjátékhoz szorosan kötődik és kiegészíti azt.
Negatívum
A fokozott rombolás miatt, a játékot eléggé meg tudja terhelni.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. Binder  Drift & Photo
2017.02.14. 11:20:05
LV22
2017.02.23.-ig csak 7.490 ft a Just Cause 3 XL Edition!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
Drift & Photo
PSC Kredit
24015 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Denebes Binder Péter
Fórumhozzászólások száma:
15729 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2353 db
Utolsó belépés:
2019.11.13. 22:00:44
Regisztráció ideje:
2011.02.09. 19:07:45
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea