PlayStation.Community Teteszted ›› Binder

2017.02.15. 07:44
15 hozzászólás
Szerző: Binder
Utolsó hozzászólás: mentoloshypo (2017.02.22. 23:24:11)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Just Cause 3 - Air, Land & Sea Expansion kedvcsináló
1. rész: Sky Fortress


Azt tudtuk hogy DLC-ket kap a Just Cause 3, az “Air, Land & Sea Expansion” keretében, de bevallom, én nem számítottam ekkora durranásra. Márpedig ez nagyot szólt. Ez a csomag alapjaiban változtatja meg a játékszabályokat Medici szigetén.

Nézzük mit nyújt nekünk, a Just Cause 3, 2016 márciusában megjelent első DLC-je, a sztorihoz szorosan kötődő és azt kiegészítő Sky Fortress.
A játékról korábban már írtam nektek, így ha valami nem tiszta a történetet/játékmenetet illetően, ide kattintva olvashatjátok.

Az új ellenség az Eden Corporation (eDEN). Kutatási területük a repülés, a robotika és a nanotechológia.
A 90’-es években, az ügynökség (ahol Sheldon is dolgozott) üzleti partnere volt. Sheldon úgy tudta, az elmúlt években csődbe ment a cég.
Di Ravello tábornokhoz hasonlóan ők sem jó célokra haszálják a fejlesztéseiket, magánseregükkel és harci drónjaikkal terrorizálják a sziget lakóit. Fő céljuk pedig, a sziget Bavarium készleteinek kitermelése, az általuk fejlesztett drónokkal, további Bavarium alapú technológiák fejlesztéséhez.

Fő bázisuk egy hatalmas lebegő anyahajó (eDEN Airship), mely Insula Fonte (jobb alsó sziget) közvetlen közelében lebeg, 2 km magasan a tenger és a felhők fölött. Brutális fegyverzet és rengeteg harci drón védi.
A bázis kisértetiesen hasonlít a MARVEL-es S.H.I.E.L.D. Helicarrier-jére. De aki játszott a játék előző részével, annak ismerős lehet az égi diszkó (Mile High Club), amit két óriási léghajó tartott a magasban.
Ezen kívül van két szárazföldi bázisuk (bányájuk) is, egy Prospere és egy Montana megyében.
Összevágtam egy pár perces anyagot, amiben láthatjátok, mennyire komoly a bázis védelme:
A Sky Fortress első küldetése (Suit up), az alapjáték negyedik küldetése (A Terrible Reaction) után nyílik meg.
A térképen egy ikon jelzi hol találkozzunk Sheldon-nal. Tőle kapjuk meg az infókat és a Bavarium Wingsuit-ot, mellyel új lehetőségek nyílnak meg előttük. Ez lényegében egy kompakt hátrakéta (Jet Pack), komoly fegyverzettel.
Nézzük mire leszünk képesek általa:

-Fel tudunk szállni helyből mint Vasember, akár a vízből is! Ezt mondanom sem kell mekkora segítség ha a tenger közepén zuhanunk le.

-Gyorsíthatunk a Boost funkcióval (R2).
Ez (is) fejleszthető. Alapból 3 mp-ig tart a gyorsítás és 7 mp alatt töltődik fel fullosan a rendszer. Akár egy kis töltést is el tudunk lőni. Nem kell megvárni a 100%-ot. A fejlesztésekkel ez az idő csökken, a Boost ereje és hossza pedig növekszik.

-Tudunk “fékezni” is (L2), ami leszálláshoz és irányváltáshoz is használható, de talán leghasznosabb egy ütközéskor lehet. Ugyanis egy sziklafalnak vagy épületnek ütközni nem egészséges dolog. Ha nyomjuk az L2-őt, az lelassít és az ütközés pillanatában egy energialökettel megállít minket, majd a falról elrugaszkodva, sértetlenül folytatatjuk az utunkat.

-A légvédelem be tudja mérni az új ketyerénket, viszont elkerülhetjük a rakétákat, ha az utolsó pillanatban nyomunk egy háromszöget+jobb vagy bal irányt, amivel oldalra “gurulunk” (kitérünk) a levegőben. Itt fontos tudni, hogy ehhez a manőverhez minimum 1 egységnyi töltés kell, azaz ha épp kiürítettük a tartályt, nem fog működni.

-Kapott fegyvereket is az új játékszerünk. Csakúgy mint a többi harci járműnél, a lőszer itt is végtelen, de idővel túlmelegszik. A négyzettel a gépfegyvert használjuk, a komolyabb célpontokra pedig rakétákat lőhetünk az R1-el. Eleinte 1, fejlesztés után maximum 3-at egyszerre. Az újratöltési/hűtési idő itt is fejleszthető.

-A Bavarium Wingsuit haszálható az alapjátékban is. A főmenüben (options/downloadable content) bármikor váltani tudunk a sima és a Bavarium Wingsuit közt, akár repülés közben is. Természetesen ez nem csak a Skin-t cseréli le. Ha visszarakjuk az alap szárnyakat, azzal leszereljük a fegyverzetet és a Bavarium hajtóművet is a hátunkról.
Azt sem árt tudni, hogy ha a Bavarium Wingsuit van a hátunkon, a Slingsuit Boost-ról le kell mondanunk. Ez az a megnyitható képesség, amivel a sima szárnyakkal, repülés közben ha csákjáztunk, az L2-vel erősebben meg tudjuk húzni a kábelt, amitől jól begyorsulunk.
A Bavarium Wingsuit esetében viszont a gyorsítást a Boost (R2) végzi, az L2 pedig a fékezésért felel, így azzal nem tudunk gyorsítani csákjázás közben, mivel az a gomb itt egy ellentétes funkciót kapott!
Viszont indulásnál (Reel-in Boost) és az ernyő használatakor (Slingshot Boost) továbbra is működik ez a gyorsítás.
A DLC csupán három küldetést tartalmaz. Lényegében csak megtanít minket használni az új eszközöket és röviden elmeséli hogyan is illeszkedik bele a történetbe ez az egész. Ettől a részétől nem kell sokat várni, de szerintem pont jól lett belőve az egyensúly. Nem túl hosszú, így hamar mehetünk játszani az új játékunkkal.
Pár órát így is elleszünk vele, mert ahogy azt már megszokhattuk, a következő küldetés megnyitásásához fel kell szabadítani bizonyos területeket.

Természetesen kaptunk pár új Challenge-et is, szám szerint négyet. Három Wingsuit feladatot és egy tűzharcot. Ezekkel összesen 20 Gear szedhető össze.
A Sky Terror-ban a bázist védelmező Drónsereggel kell megküzdeni, míg a három Mastertour-ban, a légibázis tartószerkezetei közt kell brutális útvonalakon repkedni, az új szárnyasruhában rejlő lehetőségeket kihasználva, a lehető legprecízebben átrepülve a karikákon.
A sima szárnyakkal is elindíthatóak ezek a feladatok, bár sok értelme nincsen, mivel elképesztően nehezek, hiszen speciálisan a Bavarium hajtásra lettek kitalálva.
Az új szárnyakkal viszont nem repülhetünk a régebbi “Wingsuit Curse” Challenge-ekben. Más az ikonjuk is.

A Gear Mods menüben is külön blokkot kapott a Sky Fortress.
Itt tudjuk tuningolni a cuccainkat, a szokásos “fogaskerekekkel”. Szerencsére nem kell minden Challenge-et ötös szintre megcsinálni. Csak 18 Gear szükséges ahhoz hogy mind a 10 tuning fullon legyen, azaz 2 elhegyható, ami nagyon nagy segítség lesz egyeseknek.
Én az alapjátékban megcsináltam minden Challenge-et 5 Gear-re. Aki tolta, az tudja, ott is volt 3 elképesztően nehéz Wingsuit Challenge, de ezek bőven túltesznek rajtuk. Páran tuti kitépik a hajukat.
Én mondjuk elég mazohista vagyok, így ezeket is kimaxoltam. Össze is raktam nektek egy videóba őket:
A Feat-ek közt is akad 3 új:
-Wingsuit Kills
-Missiles Evaded
-Drone Multikill

A Rebel Drop listájába is kaptunk két újdonságot.
-1 új fegyver: A Bavarium Splitter egy kompakt, nagy kapacitású (420 lőszer fér bele), kétkezes gépfegyver, némi Bavarium tuninggal. Nagy távra nem túl pontos, de nagyon gyors.
-1 új jármű: Az Eviction Drone segít nekük. Ha berendeljük, komoly légi támogatásra számíthatunk általa.

A statisztikák közt a Progress blokkban, a 3 DLC, külön menüpontokat kapott, így a %-os haladásunkat, a fő sztoritól külön bontva követhetjük.

Az alapjáték amúgy nem sokban változott. Továbbra is gyönyörű és hatalmas móka, de sajnos még mindig csúnyán be tud esni az FPS. Viszont a töltési idő mintha gyorsult volna. Ellenben továbbra is elveszíti néha a szervert, ilyenkor az eredményünket nem tudja feltölteni és felkínálja az offline módot.

Apropó Challenge-ek. Ott viszont rendberakták az eredménylistákat. Bár még továbbra sincs külön barátlista, de legaláb működik.
Újítás még hogy ha véletlen mentés közben fagyna le a játék és sérülne a mentés, előás egy biztonsági backup file-t és rendberakja a mentésünket. Sajnos nekem többször is lefagyott a játék mentés közben, így akaratlanul is sikerült kipróbálnom a tesztek alatt. xD

A DLC átvezetői eltérnek az alapjátékban látottaktól. Itt nem videókat látuk, hanem csupán animált képeket. Hogy ezt dizájn vagy spórolás? Ezt mindenki döntse el maga.
Még egy apró infó ide a végére. A lemezes játék mentése, működik a digitális változattal!!!

Beszerzését ajánlom mindenkinek akit az alapjáték meggyőzött, mivel tökéletesen illeszkedik az alaphoz és fantasztikusan kiegészíti azt. Én csudajól szórakoztam a teszt alatt. Új szintre emelte a játékot számomra.

Én a SeasonPass megvételét javaslom, úgy jóval olcsóbban jöttök ki és szerintem minden eleme sokat ad a játékhoz. Jó szórakozást.
+Air, Land & Sea Expansion Pass: 7.690 ft
-Sky Fortress: 3.690 ft
-MECH Land Assault: 3.690 ft
-Bavarium Sea Heist: 1.844 ft
9/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Az alapjátékhoz szorosan kötődik és kiegészíti azt.
Negatívum
A fokozott rombolás miatt, a játékot eléggé meg tudja terhelni.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
15. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.02.22. 23:24:11
LV28
Válasz 13. Binder üzenetére:
A fan made trailer tényleg kurva nagy! :D
14. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.02.22. 23:19:47
LV28
Válasz 13. Binder üzenetére:
Nem gondoltam, hogy ennyi lehetőség van a játékban, faék szintű játékmenetre gondoltam de szerencsére tévedtem. A latin amerikai helyszín telitalálat, nagyon jó a hangulata ez mindig is tetszett.
Amint lemegy a dömping és kijátszottam mindent amit akartam bepótolom, az év második fele amúgy sem lesz ilyen erős.
13. Binder  Drift & Photo
2017.02.20. 21:55:34
LV22
Válasz 12. mentoloshypo üzenetére:
Nézd...ebben a játékban nem a sztori a lényeg...hanem a szabadság és a rombolás...elmeroggyant beteg módon jó...csináltam egy kus videocskát...de előbb nézd meg ezt...ez egy fanmade cuccbol lett, hivatalos video!!! Besirsz!!!
https://youtu.be/5211eDOAKBI
Szoval EZ A JUST CAUSE LÉNYEGE...a robbanások...elképesztően brutálisak...a hangok és a látvány...szarok a sztorira...xD

Kis hangulat: https://youtu.be/0Weyut04KWU

És végül itt a saját videóm...ez egy benzinkút...kissebb palackok is berobbannak! Aztán a végén a kút...beszarsz: https://youtu.be/ov6evxTPvAw

A csáklyával mindent össze tudsz kötni, pl egy ellenséges katonát egy gázpalackhoz...majd belelősz a palackba, amitől az felszáll mint egy rakéta...persze viszi magával a csávót is...aki sikit...majd magasan az égben felrobbannak...xD

Ja meg a szárnyasruhával repkedni hatalmas élmény...ha csak az lenne benne, akkor is megérné!!!

Egyébiránt a GRWildlands számunkra nagyon ezt a hangulatot adta!!!
Mármint a szigetvilág meg ugy az egész...szóval ha egyszer idejutsz, biztosan nem fogsz benne csalódni...

Az meg hogy én mennyiért vettem...azt hagyjuk...nekem ittvan a "szobros"(1:1-es csáklyás) gyüjtői!!!
12. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.02.20. 19:10:50
LV28
Válasz 9. Binder üzenetére:
Hatásosan tudsz érvelni. :) Tutira megveszem, még akkor is jól járok vele ha fele annyira fog bejönni mint neked. Mert elvégre szép nagy nyitott világ, vannak benne fegyverek csak el lehet szöszölni vele egy darabig, pláne ha a sztori is érdekes, legalábbis nem unom magam halálra. Bár ha belegondolsz a Wildlands-nak se lesz "jobb" sztorija, sőt...
Durva ez a márciusi dömping, de az az érzésem, hogy a Wildlands nagyon be fog szippantani, az alfát rohadtul élveztem még egyedül is, haverokkal meg pláne királyság lesz, szerencsére mindenki megveszi premierkor. Munka mellett fogalmam sincs hogy jut majd időm a többi játékra.
11. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.02.20. 19:06:52
LV28
Válasz 10. Binder üzenetére:
Jóvamána....
:D
10. Binder  Drift & Photo
2017.02.20. 18:55:54
LV22
Válasz 7. mentoloshypo üzenetére:
Nézd...egyrészről igen (xD), de másrészről meg, most egy ilyen oltásra, ami után így beletenyerelsz egy ilyen vaksi dologba, gondolod majd nem csapom le a labdát és nem vágok vissza??? :)
Mondd hogy ez most nem volt jogos. :)
Ottvan a cikk elején a JC3 tesztem linkje. :)
9. Binder  Drift & Photo
2017.02.20. 18:53:52
LV22
Válasz 8. mentoloshypo üzenetére:
Más mint azok...ebben a realitást el kell felejteni...viszont az a felhőkarcolóról túlélés valami egyszeri bug lehetett mert amugy nem ilyen...a 2 sem volt ilyen...ez sem az...
Mondjuk annak a játéknak a lémyege akkor jött, amikor elengedték a kezed, és sokan már azelőtt feladták és otthagyták. Elmesélem neked, engem anno Empi komám vett rá hogy vegyem meg, és meg akartam verni, de szerencsére hallgattam a biztatására és haladtam tovább...

Pont ugy mint Te és sokan mások, én is az elején sokalltam be tőle...de egyszerűen van egy pont amikor megváltozik az egész...de totál...és onnantól életed játékává válik, egy mindent meghatározó egyéniséggel rendelkező valamivé...hogy a JC3-ban van e ilyen játékmechanikai törés, amin át kell lendülni hogy élvezhesd, azt nem tudom...most igy azt mondom nincs...de én már a JC3-ből táplálkoztam, amibe töbszáz órát raktam bele. Az azér egy ilyen kizárólag Single játékban soknak számít.

Hogy lesz e ennyi igy egybepakolva? Biztosan...de tény hogy bezony ez az időszak most kemény...jó címek jönnek. :)
Én sem akartam előrendelni a GRW-t, de megtörtént...ez van. :)
8. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.02.20. 18:44:46
LV28
Válasz 6. Binder üzenetére:
Nos igen, pont ezért kérdeztem rá mert tényleg marha jó áron van az XL kiadás. Rengeteg videót néztem róla, igazából tetszik semmi gondom nincs vele csak mondom, a 2. rész nekem rohadtul nem jött be. Pontosítok: a grafika nagyon jó volt, a harcok már kevésbe, de az átlagot megütötték, simán végigtoltam volna de történt egy dolog már az elején ami teljesen elvette a kedvem. (pedig ez nálam nagy szó, ha nem tetszik valami akkor is "becsületből" végigtolom) Rögtön a játék elején pár perc harc után eljutottál egy részhez ahol volt két felhőkarcoló, felmentem az egyik tetejére, leugrottam csak úgy heccből és a térdemre érkezve mintha mi sem történt volna továbbszaladok, mondom jóóó.... :DDD Nem keresem én a realitást a játékokban de az a jelenet kijózanított. :)
Na mindegy, a nyári ubiszezonban megveszem, gondolom nem lesz drágább akkor se. Bele vetném magam most is, de egy hét múlva Horizon, rá egy hétre GR Wildlands, a hónap végén meg Mass Effect Andromeda, gondolom megérted, hogy ilyen fenevadak mellett egyelőre nem izgat a JC3.
7. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.02.20. 18:38:34
LV28
Válasz 4. Binder üzenetére:
Jól sejtem, hogy nyugdíjas koromig fogom kapni a napszemcsis affért? :) Bárcsak vissza tudnám tekerni az idő kerekét... :D
6. Binder  Drift & Photo
2017.02.19. 18:14:54
LV22
Válasz 2. mentoloshypo üzenetére:
Amúgy ne habozz, rengeteget javult a 2. rész óta, és az XL kiadás most marha jó áron van, (abban bennevan minden)...elképesztően jó móka, de kicsit részletesebben érdekel, ott a cikk...:D
Én nem hagynám ki...:D
5. Binder  Drift & Photo
2017.02.19. 18:11:10
LV22
Válasz 3. Onimushaman üzenetére:
Ezt a mondatot a cikk végén, a "negatívumok" blokkból emelte ki...szóval nem olvasta el. Meg bele se...:D
4. Binder  Drift & Photo
2017.02.19. 18:10:01
LV22
Válasz 2. mentoloshypo üzenetére:
Ahogy Oni is kiemelte neked...kötekedés helyett, a napszemcsit kellett volna levenni (nemtudommegunni) és a cikk legelején megtalálod...

"A játékról korábban már írtam nektek, így ha valami nem tiszta a történetet/játékmenetet illetően, ide kattintva olvashatjátok."

Itt a link is, nehogy elfáradjon a kicsi ujjad a görgetés közben... :)
http://playstationcommunity.hu/note/14017
3. Onimushaman  Szerkesztő
2017.02.18. 16:36:08
LV24
Válasz 2. mentoloshypo üzenetére:
Random beleolvastál ebbe a leírásba, hogy idéztél belőle? Szinte rögtön az elején belinkelte a cikket.
señor
2. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.02.18. 09:51:22
LV28
"A fokozott rombolás miatt, a játékot eléggé meg tudja terhelni."

Mármint a hardvert, nem? (ahh, de jól esik kötekedni... :P)
Az alapjátékról írtál tesztet? Igen, lusta vagyok utána nézni de érdekelne, régóta szemezek ezzel a játékkal csak a 2. rész okán (amivel kb fél órát játszottam) eddig elkerült.
1. Binder  Drift & Photo
2017.02.14. 11:19:50
LV22
2017.02.23.-ig csak 7.490 ft a Just Cause 3 XL Edition!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
Drift & Photo
PSC Kredit
24041 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Denebes Binder Péter
Fórumhozzászólások száma:
15742 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2353 db
Utolsó belépés:
2019.11.22. 06:53:41
Regisztráció ideje:
2011.02.09. 19:07:45
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea