PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2017.02.07. 21:37
3 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: Greg (2017.02.14. 22:40:05)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Csak akkor olvasd el ezt a rövid véleményt ha végig vitted a Resident Evil 7 Biohazardot, mert nem tudok róla úgy írni, hogy az alap játék egyes részeit el ne meséljem. (A beágyazott videókat nem én csináltam, hanem Mr. Reign.)

Sokan gondolják azt, hogy a DLC nem más, mint a játékos újabb lehúzása, hiszen az "extra" tartalom amúgy a játékban is szerepel, csak újra eladják azt nekünk plussz pénzért. Jelen esetben is erről van szó, ugyanis az első kiegészítő helyszínei az eredeti játékban mind megtalálhatóak, csak kis apró változtatásokat eszközöltek rajtuk és voilá: újra eladhatóak.

Miről is beszélünk? Az egész DLC három részből áll. Az egyik ügyességi, a másik stratégiai, a harmadik pedig logikai. Sorrendben "Ethan Must Die", "Nightmare" és "Bedroom". Az elsőben hősünknek Ethannak ismét meg kell ölnie a rovarboszi Margarétát. A csavar abban rejlik, hogy az égvilágon semmi cucca, fegyvere nincs, csak bedobják a ház elé, aztán hajrá. Előbb fel kell szedni a kerti ház (vagy nyári lak?) kulcsát aztán lenyomni a csajt.

Jó esetben kapunk egy értelmes fegyvert, rossz esetben kis bicskával szállhatunk szembe az ellenfelekkel, akik egy ütéssel kinyírnak minket. Kis segítség, hogy halálunk esetén egy sírkövet állít nekünk a program, amit szétverve az egyik cuccunkat megkapja a következő énünk, de hogy melyiket, az egy lutri. Lehet, hogy a lángszórót, de lehet, hogy a magában semmire se jó puskaport. Be kell valljam 2-3 próbálkozás után hagytam is az egészet.

Akit viszont érdekel, teljes végigjátszást végignézhet itt:
A második rész már érdekesebb. A ház alatti résznél, ahol a massza-szörnyek tanyáznak kell bizonyos ideig túlélni. Azért írom, hogy stratégiai, mert ezekhez a torony védős játékokra hasonlít. Kapunk csavargyártó gépeket, ami a pénznek felel meg. Hősünk a pénzből él, abból tudja magát meg a fegyvereit fejleszteni, és vásárolni. Mit lehet vásárolni? Lőszert és egyéb cuccokat. A lényeg, hogy az ellenfelek folyamatosan jönnek, és egyrészt minket akarnak megölni, másrészt ha mi nem végzünk az összessel akkor a csavargyártó gépek leállnak, tehát nincs lóvé. Persze itt is lehet mászkálni, találhatunk másik csavargyártó gépet, kimaxolhatjuk magunkat stb, de valahogy olyan hülyeségnek tűnt. Mivel végtelenségig megy, az ellenfelek folyamatosan újratermelődnek. Annyira nem durvák mint az első résznél, de szerintem hosszú távon unalmas lesz.

Teljes végigjátszás:
És most jön a legjobb, a hálószoba. Nevenincs hősünket elkapta és rögtön az ágyhoz bilincselte Margaréta. Most itt nem a szürke 70 árnyalata jön, hanem egy szabadulós logikai feladvány. Nem akarjuk sokáig Margaréta vendégszeretetét élvezni, főleg miután adott valami borzalmas tál levest. A pervezek bele is ehetnek, amit a játék rögtön egészségünk leromlásával jutalmaz.

Az egész kicsit tortúra jelleg, csak itt nem kell könyvet írni, "csak" szabadulni. Egyedül az eszünkre kell hagyatkozni, ráadásul részben időre megy, de ezt csak úgy tudom kifejteni, ha elmesélem a DLC-t, amit nem fogok. Az alap játékban is dettó ugyanebben a szobában kellett már egyszer ügyködni, szóval aki emlékszik arra, az kicsit előnyben van, de annyira azért nem. Volt pár zseniális ötlet, volt pár idegesítő, de összvetve magasan viszi a pálmát. Kifejezetten jópofaság, talán a korábban megismert "Boldog születésnapot" videokazira hajaz egy kicsit stílusilag.

Teljes végigjátszás:
A kérdés az, hogy mindez megéri-e a 10 dolcsit, vagy 3090 forintot? Csak akkor, ha szereted az ilyesmit. Én jobban örültem volna 3 logikai résznek, de persze a Capcom próbál mindenkinek kedvezni. Mivel nekem az első kettő nem a kedvencem, hagytam is, de az utolsót se fogom elővenni kéthetente egy újrajátszásra, mert már rájöttem mindenre, szóval minek. Sajnos a többi is ilyen, ha túléltük a kérdéses időt, vagy megöltük Margarétát szerintem az emberek többsége nem fogja újra elkezdeni. A grafika, hangulat, zene mind rendben van, ha valakinek bejöttek a Resident Evil 7 Biohazardban látottak, hallottak, a technikai szinten ebben se fog csalódni. A tartalmat illetve viszont mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megéri neki vagy sem.

Adatlap
- Megjelenés éve: 2017
- Méret: 1.3 GB
- Fejlesztő és kiadó: Capcom
- Ár jelen pillanatban (2017. február): 10 USD / 8 GBP / 3.090 Ft
6/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Bedroom
Negatívum
Ethan Must Die és Nightmare
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. Greg  PlayStation.Community tag
2017.02.14. 22:40:05
LV25
Válasz 2. PSti üzenetére:
Ja úgy igen.
LV426
2. PSti  PlayStation.Community tag
2017.02.13. 16:26:36
LV5
Válasz 1. Greg üzenetére:
Igen, de ha a harmadik típusból lenne 3 az ütne!
1. Greg  PlayStation.Community tag
2017.02.13. 14:22:08
LV25
Ezek közül tényleg csak a 3. ér valamit. Sokat nem vesztünk vele...
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3061 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2019.04.27. 11:11:55
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID