PlayStation.Community Teteszted ›› Capra_Daemon

2016.12.02. 17:13
1 hozzászólás
Szerző: Capra_Daemon
Utolsó hozzászólás: BOSS_OF_GOD (2017.05.28. 00:27:06)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Itt a tél lassan, idejét láttam normálisan nekifeküdni egy kapott játéknak, amit pontosan erre az időszakra szántak és be kell valljam, rosszul vagyok tőle, vagyis nem, de ezt majd a végén...

Vegyük szépen sorba, hogy mi is ez a játék/szimulátor, amiről a cím már lerántotta a leplet.

Egy standalone kiegészítő a DB, ami a kétkerekű rakéták világába kalauzolja el a rá pénzt és időt költő júzert. Számtalan-de így is kevés- motor nyergébe pattanhatunk, a Hondáktól a Bimotákig, viszont csak a superbike kategóriában, és talán ez számomra a legfájóbb dolog. Szivesen kipróbáltam volna mondjuk a cruiserek világát is, ahogy a robogók is üthettek volna. Sajnos ezt a ziccert és a lehetőséget egy jó motoros játékra, ezzel ki is hagyták, ami nagykár, ha a jelenlegi felhozatalt nézzük.
Van nekünk ilyen-olyan az autók világába rántó szimulátorunk, árkádunk, tuningos és tuningtalan programunk, minden évben 3-4. Motoros játék ezzel szemben 3 évente van talán egy 'jobb a gagyinál' minőségű, bazári GP vagy cross.
Van mondjuk egy ilyen Motorcycle Club névre hallgató gyerekjátékunk, de az tényleg a céllövöldében lőtt kategória, amikor inkább a pakli magyarkártyát kérnéd, mert csak melélőttél az elállított légpuskával.
Nosza, nyeljünk egyet, ha már megvan, nézzük a DB-t.

Első blikkre a menü a win8 értelmetlen-számomra- csempeformáival operál, ahogy az alap verzióban is. Nincs érintős tévém, gyanítom akinek van, az sem 3 méteres kézzel rendelkezik, hogy tapizza és úgy navigáljon benne, tehát feleslegesen átláthatatlan és enyhén túl szines is.
Sok beállítási lehetőség itt nincs is, essünk a race opcióra.
Némi kérdezősködés és nem ránkerőltetett pilótaválasztás után kapjuk meg első motorunk, egy KTM-et, majd az első szeminfarktusunkat.
Ez a játék bizony még mindig gyönyörű! Van szebb, de ilyen minőségű kidolgozású motoros játékot még nem látott a közönség.
Van itt már minden, szemben az alap autós megjelenésekkor még nem létező időjárástól, az asztfalt hőmérsékletén át, a napszakváltásig az összes realisztikus fícsörig.

Kezdjük a versenyt. Faltól-falig. Remek. Újra!

Ezt sokáig fogjuk játszani, ha nem vesszük a fáradtságot a beállításokra és játékként rángatjuk a pöcköket a joyon. Ha viszont ráérzünk-és letekerjük az érzékenységet-, szép lassan a kanyar-besegítőt is ki fogjuk kapcsolni, ez tapasztalat.

Rengeteg jó kihívás van benne, egykerekezés, x sebesség ellenőrző pontokon, stb. Ez természetesen minden versenyen más és más, de jelenvan, ami igazi kihívássá varázsolja az amúgy monoton játékot.

Ha a menübe visszatérünk, taálhatunk még skill, time, stb kihívásos versenyeket és persze a clubok itt is nagyban mennek, pláne most, hogy itt a rossz idő ránk, motorosokra...

Konklúzió?
Egy nagyszerű motoros játék/szimulátor, amire már régóta vártunk, de sajnos a behatárolt motorstílus miatt nem fog bejönni mindenkinek, ahogy nekem is csak kompromisszumokkal. Pár naked bike azért beférhetett volna.
Hogy miért vagyok tőle rosszul? Mert nem ülhetek fel a motoromra és mehetek élesben pár kört az utakon és mindig emlékeztet, hogy darabokban van a blokkom és úgy azz egész motorom, mert most a szerviz szezonja van -nameg a ps és mostmár Driveclub Bikesé!
8/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene / Hang:
Gyenge
Hangulat:
Pozitívum
Nem kell a havat bámuljam, ha elfáradtam a szerelésben.
Negatívum
Csak egyfajta kategória, macerás irányítás, van zene is benne???
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. BOSS_OF_GOD  PlayStation.Community tag
2017.05.28. 00:27:06
LV1
Nincs szebb játék, tök jók a motor hangok is amúgy, és ne a sztikket pöcögtessed, mikor van benne vérprofi motion sensor te gyerek! Hát így tesztelted le? :D
BOSS OF GOD, ILLUMINATI EATER, AND PRO GAMER..
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
620 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
-
Fórumhozzászólások száma:
65 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
7 db
Utolsó belépés:
2017.01.18. 00:02:14
Regisztráció ideje:
2015.11.13. 15:45:14
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID