.

PlayStation.Community Teteszted ›› Capra_Daemon

2016.12.02. 17:13
0 hozzászólás
Szerző: Capra_Daemon
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Itt a tél lassan, idejét láttam normálisan nekifeküdni egy kapott játéknak, amit pontosan erre az időszakra szántak és be kell valljam, rosszul vagyok tőle, vagyis nem, de ezt majd a végén...

Vegyük szépen sorba, hogy mi is ez a játék/szimulátor, amiről a cím már lerántotta a leplet.

Egy standalone kiegészítő a DB, ami a kétkerekű rakéták világába kalauzolja el a rá pénzt és időt költő júzert. Számtalan-de így is kevés- motor nyergébe pattanhatunk, a Hondáktól a Bimotákig, viszont csak a superbike kategóriában, és talán ez számomra a legfájóbb dolog. Szivesen kipróbáltam volna mondjuk a cruiserek világát is, ahogy a robogók is üthettek volna. Sajnos ezt a ziccert és a lehetőséget egy jó motoros játékra, ezzel ki is hagyták, ami nagykár, ha a jelenlegi felhozatalt nézzük.
Van nekünk ilyen-olyan az autók világába rántó szimulátorunk, árkádunk, tuningos és tuningtalan programunk, minden évben 3-4. Motoros játék ezzel szemben 3 évente van talán egy 'jobb a gagyinál' minőségű, bazári GP vagy cross.
Van mondjuk egy ilyen Motorcycle Club névre hallgató gyerekjátékunk, de az tényleg a céllövöldében lőtt kategória, amikor inkább a pakli magyarkártyát kérnéd, mert csak melélőttél az elállított légpuskával.
Nosza, nyeljünk egyet, ha már megvan, nézzük a DB-t.

Első blikkre a menü a win8 értelmetlen-számomra- csempeformáival operál, ahogy az alap verzióban is. Nincs érintős tévém, gyanítom akinek van, az sem 3 méteres kézzel rendelkezik, hogy tapizza és úgy navigáljon benne, tehát feleslegesen átláthatatlan és enyhén túl szines is.
Sok beállítási lehetőség itt nincs is, essünk a race opcióra.
Némi kérdezősködés és nem ránkerőltetett pilótaválasztás után kapjuk meg első motorunk, egy KTM-et, majd az első szeminfarktusunkat.
Ez a játék bizony még mindig gyönyörű! Van szebb, de ilyen minőségű kidolgozású motoros játékot még nem látott a közönség.
Van itt már minden, szemben az alap autós megjelenésekkor még nem létező időjárástól, az asztfalt hőmérsékletén át, a napszakváltásig az összes realisztikus fícsörig.

Kezdjük a versenyt. Faltól-falig. Remek. Újra!

Ezt sokáig fogjuk játszani, ha nem vesszük a fáradtságot a beállításokra és játékként rángatjuk a pöcköket a joyon. Ha viszont ráérzünk-és letekerjük az érzékenységet-, szép lassan a kanyar-besegítőt is ki fogjuk kapcsolni, ez tapasztalat.

Rengeteg jó kihívás van benne, egykerekezés, x sebesség ellenőrző pontokon, stb. Ez természetesen minden versenyen más és más, de jelenvan, ami igazi kihívássá varázsolja az amúgy monoton játékot.

Ha a menübe visszatérünk, taálhatunk még skill, time, stb kihívásos versenyeket és persze a clubok itt is nagyban mennek, pláne most, hogy itt a rossz idő ránk, motorosokra...

Konklúzió?
Egy nagyszerű motoros játék/szimulátor, amire már régóta vártunk, de sajnos a behatárolt motorstílus miatt nem fog bejönni mindenkinek, ahogy nekem is csak kompromisszumokkal. Pár naked bike azért beférhetett volna.
Hogy miért vagyok tőle rosszul? Mert nem ülhetek fel a motoromra és mehetek élesben pár kört az utakon és mindig emlékeztet, hogy darabokban van a blokkom és úgy azz egész motorom, mert most a szerviz szezonja van -nameg a ps és mostmár Driveclub Bikesé!
8/10
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene / Hang:
Gyenge
Hangulat:
Pozitívum
Nem kell a havat bámuljam, ha elfáradtam a szerelésben.
Negatívum
Csak egyfajta kategória, macerás irányítás, van zene is benne???
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
619 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
-
Fórumhozzászólások száma:
65 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
7 db
Utolsó belépés:
2017.01.18. 00:02:14
Regisztráció ideje:
2015.11.13. 15:45:14
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID