PlayStation.Community Teteszted ›› VictorVance

2016.11.28. 11:52
2 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Utolsó hozzászólás: VictorVance (2016.12.02. 13:28:39)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Le, egészen a feneketlen mélységig…
A Telltale Games Batman sorozatának harmadik epizódja, a New World Order természetesen ott folytatja, ahol az elődje abbamaradt. Batman tovább nyomoz a titokzatos Arkham Gyermekei nevű szervezet után, miközben Bruce Wayne-re egyre rútabb idők kezdenek köszönteni. Kiderül, szülei nem csak illetőlegesen, hanem nagyon mélyen benne voltak a sötét üzelmekben, ami nem korlátozódott le csak a Gotham bűnbandáival való szövetségre, hanem sokkal, de sokkal rettenetesebb dolgokat is elkövetettek Bruce felmenői. Hogy mik voltak azok a ténykedések, inkább nem részletezném, mindenki tapasztalja meg saját maga. Viszont amennyire nem tetszett az elején, hogy a Telltale írói „kicsit” belekavartak a Wayne-tragédiába, most annyira ütősnek néz ki ez az egész. Persze nyilván ebből még akármi lehet, nem csodálkoznék, ha egy-két fordulat után kicsit tisztább lenne a kép, és fény derülne azokra a bizonyos igazságokra, de egyelőre azt kell mondjam, az alkotók tudják, miként nyúljanak úgy a történethez, és a karakterekhez, hogy részről részre izgalmasabbak legyenek a játékok.
Bruce folytatja a mélyrepülését, nemcsak hogy kirúgják a Wayne társaságtól, aminek ő a vezérizgatója, de egy olyan embert tesznek a helyére, aki egykor barátja volt, most azonban tevékenyen részt vesz a gothami bűnözői életben. Mondjuk, ez a fordulat olyan bugyután van megoldva, hogy még a harmadik Nolan-es Batman film, A sötét lovag: Felemelkedés hasonló illetőségű csavarja is lazán elbújhat mellette, de a sztoriban még egyéb logikátlan dolgok is elő-elő fordulnak. Mindezek mellett a forgatókönyv továbbra is hozza a színvonalat, szó nemigen érheti a ház elejét, és az epizód utolsó három percében olyan arculcsapást kapunk, amire szerintem senki sem számított – hogy innen van e még visszaút, és hogyan sikerül mind Batman-nek, mind Bruce Wayne-nek kikecmeregnie ebből, az még kérdéses, de ha továbbra is tartják a minőséget a fejlesztők, nem lesz ezzel különösebb gond.

Már ami a történetet illeti. Technikai szempontból a játék szó szerint semmit sem fejlődött, a grafika gyenge, az animáció még mindig suta, a mozgás darabos, a parányi helyszínek sem segítenek az összképen, a szaggatásokról nem is beszélve. Soroljam még? Szerintem mindenki tudja, mire gondolok, aki már játszott Telltale címekkel, bár azoknál sosem a grafika volt az elsődleges, bőven tartalmazott mindegyik alkotás olyan elemeket, ami, ha nem is teljes mértékben, de nagyjából el tudta feledtetni a negatívumokat.
A tempó kissé lecsökkent, ugyanakkor sokkal több időt áldoznak a karakterekre, és azok viszonyainak a kidolgozására. Az események inkább Bruce Wayne-ről szólnak, még egy akciójelenetet is kapott, illetve tevékenyen nyomozik, miközben azok titkos alteregója sem szorul annyira háttérbe. A figurák nagyobb árnyalást kapnak, főhősünk Selina Kyle-al folytatott viszonya is szövődik, valamint Harvey Dent kettős személyisége is nagyobb teret nyer.
A QTE harcjelenetek szép lassan érdekesebbek is, mint például az első részben, ahol nem volt semmi súlya, itt azért kicsit bonyolultabb a kép, igaz, leginkább csak maga az illúzió van meg.

Nem mondom, hogy annyira el lennék ragadtatva ettől a sorozattól, viszont egy rakás olyan tulajdonsága van, ami miatt várom a folytatást, és a következő epizódokat is már a megjelenés napján nyúzni fogom. Még két rész van hátra, szóval lassan kezdjük megszokni, technikailag ez már nemigen lesz jobb, viszont aki kitart, biztosan nem véletlenül teszi, és vitathatatlanul állíthatom, Batman rajongóknak a sztori miatt megéri legalább egyszer végigvinni.
A New World Order egy fokkal jobb, mint az első epizód, leginkább a másodikkal van egy szinten. Talán még valamivel hosszabb is, mint az előzmények. Aminek azért illik örülni, tekintve ezeknek a játékoknak a gyenge szavatosságát. Ezúttal azonban egy kifejezetten jó epizódot hoztak össze a Telltale-nél.
7/10
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Átlagos
Zene / Hang:
Hangulat:
Pozitívum
Hosszabb történet, izgalmasabb események, több teret kapnak a karakterek.
Negatívum
Csak a szokásos...
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. VictorVance  Szerkesztő
2016.12.02. 13:28:39
LV18
Válasz 1. Rosszarc üzenetére:
Valóban jó, nekem a következő viszont óriási csalódás.
Örülünk?
1. Rosszarc  PlayStation.Community tag
2016.12.01. 10:23:58
LV1
Szerintem ez lett a legjobb epizod eddig.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16437 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6161 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4842 db
Utolsó belépés:
2019.12.07. 14:16:09
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea