.
 

PlayStation.Community Teteszted ›› Zsolt

2016.11.20. 18:27
3 hozzászólás
Szerző: Zsolt
Utolsó hozzászólás: Angyalkus (2016.12.01. 16:41:07)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Teljes megdöbbenéssel olvastam az első híreket a PS4-re megjelenő feltuningolt, trófeákkal ellátott PS2-játékokról. A Sony tökéletesen kihasználta nosztalgikus érzéseimet a korai PS2-időszakról, én pedig boldogan vetettem bele magam (ismét) a PaRappa 2 világába. 15 évvel ezelőtt ugyanis címeres rajongóként már kimaxoltam a játékot. Bár a trilógia (PaRappa, UmJammerLammy, Parappa 2) közmegegyezés szerinti leggyengébb tagja, mégis nagyon sokáig pörgött a lemeze, még évekkel a megjelenés után is elővettem.

A PS4 verziót a következőképp harangozták be: gyönyörű HD-be felhúzott grafika, trófeatámogatás (platinával), és input lag mentes játékmenet. Rossz hír, hogy ezek közül végül egyik sem igaz. :) Tök jól néz ki amúgy a játék, de nem mérhető az igazi PS4 színvonalhoz. Trófeák vannak, de platina nincs (további rossz hír: iszonyú nehéz a 100%), az input lag-ot viszont nem sikerüllt teljesen kiküszöbölni. Mondanom sem kell, mennyire bosszantó ez egy ritmusjátéknál, ahol a cél, hogy hajszálpontosan reagáljunk. Nekem a tv "játék módba" állításával és az új DualShock 4 usb-módjának haszálatával (bluetooth helyett madzagon megy az adat, kisebb késéssel) szerencsére szinte teljesen sikerült eliminálnom a problémát.

A játék egyébként változatlan az eredetihez képest. Egy rendkívül aranyos történetet követhetünk végig, amiben Parappa megmenti városát a tészta-inváziótól (nemezise annyira imádja a tésztát, hogy mindent tésztává akar változtatni). Természetesen rap-csatákban haladunk előre, szuper mesterekkel -- ki ne szeretné hagyma-szenszeit, Chop Chop Master Onion-t? Visszatér sok régi barát, de az új karakterek is rendkívül szimpatikusak. Az összesen nyolc pálya elég hamar teljesíthető, de a további nehézségi fokozatok remek kihívást nyújtanak. Ritmusérzék nélkül kár is belevágni. :) Később pedig már a mesterek szolgai másolásával nem is lehet boldogulni, muszáj improvizálni. Ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni -- cserében hatalmas sikerélmény egy jól sikerült freestyle és a cool fokozat megszerzése. Aki viszont ráérez, remélhetőleg meg sem áll a 100%-os teljesítésig.

Mindentől függetlenül erősen ajánlom beszerzését. Ritka manapság az olyan játék, aminek fő témája a szeretet és barátság, Parappa világa pedig annyira magával ragadó, hogy muszáj visszatérni hozzá.

A PaRappa The Rapper 2 most pont akciós a PlayStation Store-on, ráadásul plusszosoknak még további kedvezmény jár. Ki ne hagyd!
7/10
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Remek békebeli klasszikus
Negatívum
Input lag, átlagon felüli nehézség
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. Angyalkus  PlayStation.Community tag
2016.12.01. 16:41:07
LV2
Kár hogy sem az UmJammerLammy, sem az első rész, de még a VibRibbon se lett így újra kiadva. Ezekből kéne egy remaster collection :D
Prinny DooD! PSN: Angyalkus96
2. Zsolt  PlayStation.Community tag
2016.11.29. 10:17:50
LV11
Válasz 1. mentoloshypo üzenetére:
Az eredeti játék még hagyományos CRT tévékre készült és ennek megfelelően volt kalkulálva a bemeneti késés. Egy PS2-t HDTV-re kötve játszhatatlan volt. Nem tudom a technikai hátterét, de emulálva vagy 1:1 portolva is fennált a probléma, ezért a PS4-változatnál bele kellett nyúlni a fejlesztőknek. Ugyebár egy ritmusjátéknál ez kritikus pont. Szerencsére a végeredmény nem vészes.
1. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2016.11.28. 19:05:23
LV28
Az input lag miért a játék sara?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV11
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2165 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Zsolt
Fórumhozzászólások száma:
1563 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1592 db
Utolsó belépés:
2018.05.26. 00:07:37
Regisztráció ideje:
2008.12.13. 18:13:49
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID