PlayStation.Community

2013.11.12. 22:55 Játékteszt
71 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
Same CoD, different day.

Ha szereted a kreativitást, az innovációt, az újszerű megoldásokat… valószínűleg el sem olvasod ezeket a sorokat. A sors iróniája, hogy a megszámlálhatatlanul sok részes Call of Duty frencsájz pont a Ghosts alcímmel megáldott résszel kellett volna kipréselje a maximumot önnön magából. A jelen generáció utolsó, illetve a következő generáció első Call of Duty-jának viszont egyetlen nagy újítása az, hogy Modern Warfare n+2 vagy Black Ops X-3 helyett a már idézett Ghosts szócskát vonzotta az egyenlet változatlan részé mögé. Izgulsz, mi?
Gyerekek, gyerekek, szeretik a kereket

Hasonlóképp voltam én is izgatott a játékot elindítván. Az elején még picit bizakodtam, amikor a szokásos űrből rázoomolunk a csatamezőre, visszazoomolunk az űrbe, majd hirtelen harminc évvel ezelőtt találjuk magunkat pislogván, hogy most tulajdonképpen mi a sz…ösz is történik formula helyett egy egész érdekesen stilizált átvezető keretében próbálta megmagyarázni nekem a játék, hogy mi történik, de az irányítást átvéve csalódnom kellett...
...mely csalódás egész konkrétan azzal kezdődött, amit magam előtt láttam. Hatvan fps ide, hatvan fps oda, a PS3 életciklusának vége felé olyan szemkápráztató játékok láttak napvilágot, hogy én éreztem magam kellemetlenül magam az Infinity Ward, a Raven Software, illetve a másik besegítő fejlesztő stúdió, a Neversoft helyett (szegényeknek nem jósolok túl nagy jövőt, pedig mennyi minden jót köszönhettünk nekik… videojátékos karrierem legszebb éveit töltöttem az All My Friends Are Metalheads-re bólogatva grindolva a THPS-ben). És itt nem csak az exkluzív játékokra gondoltam, a PSC egyik következő – multiplatform – áldozata, a Battlefield valahányadik része (bocs, de már ezt sem bírom számolni) bizony próbált felnőni a jogos elvárásokhoz és sokkal igényesebb prezentációt tudott maga mögé állítani – de erről majd később, a hét második felében.

Szóval: első szobába megérkezem, galambok röppennek fel – pusztuljatok szárnyas patkányok! Közéjük eresztek egy tárat, a script erre a furfangosságra nem gondolt, az ostoba szárnyas lények vígan röppennek tovább előre megszabott röppályájukon, a Call of Duty világa nem kér belőlem, nem akarja, hogy bármit is változtassak azon, amit és ahogyan elképzeltek a fejlesztők. Semmi gond, cammogok tovább társammal és az aranyos, ámde a történet szempontjából annyi jelentőséggel bíró németjuhásszal, hogy már a nevére sem emlékszem – mint Micimackó Malackával a naplementében –, hopp! A Föderáció gonosz katonáival találom magam szemben (ja igen, eddigre már voltam az űrben is, illetve a nyakamba omlott egy kisebb város is – eltelt vagy félóra játékidő), kezdődik a vadászszezon, jííííhááááá! Mea culpa, kimaradt: van története is a játéknak – bocsi a hektikusságért, de legalább visszaadja a kis beszámoló azt a feelinget, amit a szokásos 5-7 óra alatt éreztem a story módban. Szóval vannak ezek a szellemkatonaizék, hogy kik ők, mik ők, miért ők, azt a játék kb. fél perc alatt a szánkba rágja, onnantól kezdve ez van, ezt kell szeretni. Ők az elit haderő legelitebbje, van félelmetesre festett zoknijuk, amit a fejükre húzhatnak és igazából ők az utolsó mentsvár az egyre terjeszkedő, ex-szellem (basszus ezt tényleg leírtam?) Rorke által vezetett Föderáció ellen, akik szintén csak úgy lettek, és ezt (is) kell (nagyon) szeretni.
Gyorsat, gyorsan, jó szét…sat

Ellenük kell megküzdeni a szokásos folyosó-labirintusban az agyonscriptelt játékidő alatt. Persze, közben összedől alattunk a város, lezuhanunk a dzsungelben, végignézzük a fantasztikusan szemkápráztató brazil tűzijátékot, de olyan mérhetetlen dejavum volt végig, hogy nocsak. Semmi eredeti, semmi meglepően meglepő, pörögtek előttem az események és ennyi, egyszer csak végük lett. A szokásos Call of Duty-s hullámvasút effektus valahogy most nagyon nem adta. Épület falán kötélen leereszkedve megmismásolt perspektívából aprítás? A Bulletstormban láttam már ilyet, kösz. Szétrobbanó anyahajón futkározás kerülgetve az életveszélyes törmeléket? Már az Army of Two első (!) részében is volt ilyen, kösz. A túlerő ellen egy szál pisztoly-késsel felszerelkezve, az ellenfelek közelségét mozgásérzékelővel kimatekozó ninja-túlélés? Mondj egy Alien játékot, ahol nem volt ilyen, kösz. Egyedül a szokásosnál hosszabb víz alatti szekvencia, valamint az űrben balettozó katonák megfingatása a(z) – meglepetés! – űrben volt az, ami a CoD-oknál visszatérő aranyhal-memória rostámon átment, és valószínűleg amire még akár három nap múlva is emlékezni fogok rá. A legjobb pedig…

A játék elején hűséges kutyánk – közben eszembe jutott a neve, Riley! – közvetlen és közvetett irányítása a másik nagy innováció, Riley az új távirányítós autó! Hell yeah, kijelölhetünk különféle ellenségeket a távoli messzeségben, akiket Riley jóízűen harap nyaki artérián, hogy spóroljunk a lőszerrel, valamint lesz olyan is, hogy hősünk a szupertabletjét előrántva rácsatlakozik Riley agyára és közvetlenül átveszi felette az irányítást! Zseniális (nem)! Hogy ezt hogy, vagy miért, örök rejtély marad számomra, minden esetre amikor azt hinném, hogy ennél már nincs lejjebb, valamiért mindig jön valami még és rám cáfol.
Hogy tovább borzolódjanak a kedélyek, a mesterséges intelligencia mind társaink oldalán, mind az ellenpólust vizsgálva botrányos. Nem egyszer haltam meg azért, mert elérkeztem a pályának azon részéhez, ahol a predesztinált történet szerint társaink most előre futnak és megkommunikálják a nap eseményeit a rádión, vígan elszaladva kettő-három még talpon lévő Föderációs izé mellett. Futottam én is utánuk! Én is akarok beszélgetni jókat! A Föderációs izék viszont nem így gondolták, hol puskatussal, hol kisbicskával, hol ólmot köpve indíttatták velem az aktuális pályarészt, miközben társaim tovább mesélték egymásnak, mit láttak az állatkertben.

Ha valaki azt kérné tőlem, hogy egy (nagyon hosszú és többszörösen összetett) mondatban foglaljam össze a játékot ezt felelném: mész-mész-mész, ha valaki guggol valami fedezék mögött és lő rád, visszalősz, ha gránátot dob rád, visszadobod, ha szalad feléd, és úgy lő, te is szaladsz felé, és úgy lősz mész-mész-mész, megérkezel, közben nagyon sok minden összedől alattad/körülötted/feletted, end of story.
Aki vesz, annak lesz

Úgy voltam vele – minden undorom ellenére –, hogy illik azért befejezni a story módot a teszt megírása előtt. Egy játékot végigjátszva én valami olyasmi érzésre számítok, mint amikor anno nagyon régen a Rocky főtémája volt a csengőhangom. Picit átmegyek vulgárisba, bocsi, de épp a kisdolgomat készültem elintézni, a célszerszám épp a kezembe került – valaki felhívott, felcsendült a muzsika. Dat feeling. Valami ilyesmire vágytam a történet végéhez közeledvén…
Nos, a Call of Duty ezen a téren is pofán röhögött: a legösszecsapottabb, legbénább, befejezés évek óta, ezért végigszenvedi a játékot összeeszkábáló népek nevét a képernyőn… pfej! Értékes perceket veszítettem az életemből, ha metróra várok vagy a plafont nézem, előrébb lennék az életben.

Drámai hatásszünet, most menjetek le a büfébe perecért!

Elérkeztünk a szokásos CoD/BF kliséhez. Hiszen senki sem a kampány miatt veszi meg ezeket a játékokat, bla-bla. Ha kispajtásaiddal/kispajtásaid ellen szeretnél online őrjöngeni egyrészt itt van az Extinction módusz, valamint a szokásos mérgezett egerekkel teleszórt labirintusok.
Aki nem vesz, kattos lesz

Az Extinction a zombi-mód újragondolása és átértelmezése. Alien kaptárokat kell leaprítani a csudafúró segítségével optimális esetben három másik világmegmentővel. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy fogod a fúrót, letolod a kaptár előtt, majd vársz. Miközben vársz, jönnek a gonosz űrlények hogy a fúródat megszexelve (tényleg nem tudok ré jobb szót, amikor a kis rohadékok felpattannak a fúróra és szörcsögve visítanak, így képzelek el egy alien-pornót) próbálják azt leamortizálni, te meg jól nem hagyod ezt. A legyilkolt izékért virtuális pénztárcád úgy duzzad, mint a nyirokcsomó, a szerzett pénzért cserébe pedig új fegyvereket vásárolhatsz, kasztodnak megfelelő képességeket használhatsz támogatva a kis csapatot, valamint a pályán lévő rögzített ágyúkat, csapdákat stb. aktiválhatod. Az alien-fertőzte területen egyre beljebb haladva egyre rondább és erősebb hordák jönnek, tök király kis játékmód. Hol a kaki? A kaki ott van, hogy egyetlen-egy pályával szúrják ki a játékosok szemét – pedig egy Resistance 2-féle online co-op simán arra sarkalt volna, hogy megvegyem a játékot, mert potenciál lenne benne… csak az a fránya kaki ne.

A tradicionálisabb online vérengzések kedvelői fellélegezhetnek. Az IW (és társai) nem nagyon piszkálták meg az eddigi formulát, ha eddig szeretted a CoD multiját és nem ettől a résztől várod a világmegváltást, most is szeretni fogod. Továbbra is a szokásos instant egymás seggébe spawnolós, anyád te köcsög mákker onnan hogy a frászba szedtél ki két lövéssel, mész a ’csába te camper állat feelingre számítsál. Történtek persze finomra hangolások, illetve megemelem a baseball-sapkámat az amúgy magában tényleg nagy mélységeket rejtő karakter testre szabáson, megnyitható perkek és killstreak jutalmak előtt, de attól függetlenül maga a multi még mindig az E-Klubban szétspeedezve (az alcímek is ennek jegyében születtek) masírozó értelmiségiek szintjén mozog. Akinek ehhez van gyomra és erre igénye, egészségére, lehet itt jókat lőni, illetve akinek a CoD féle non-stop akció a szent tehene, idén is megtalálja számításait. Papírforma szerint 13 játékmód van (nyilván ezek különféle variánsokat is magukba foglalnak), van miből választani. A pályák kellőképp változatosak: van, ahol inkább a közelharc és szűkebb folyosók dominálnak, vannak nagyobb, nyitottabb pályák hatalmas távolságokkal, és nem egy helyszín ügyesen kombinálja a fenti kettőt. Amit a multiról tudni kell, az már le lett írva százszor, lapozzad fel kb. bármelyik CoD tesztet, és már képben is vagy.

És akkor ez volna itt a frappáns csattanó és befejezés helye: tartalomhoz a forma – csak, hogy megint átérezzed a játék által képviselt összevisszaságot és itt-ott jelenlévő összecsapottságot –, idén nem igazán tetszett.
Ez van.

(A játékot partnerünk, az Activision biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Konzolok Szervize budapesti boltjában, gyűjtői változatban is, illetve webshopjából meg is rendelhető.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
71. Gusztika3  PlayStation.Community tag
2013.12.17. 22:18:53
LV2
Sikeresen megszereztem a játékot PS4-re.
Véleményem szerint nem annyira rossz, mint ahogy sokan állítják, de korán sem tökéletes vagy jó játék lenne, inkább csak egy OK.
A multi a szokásos, kicsit megkavarva, és a CoDhoz képest nagy pályákkal sok perk és kevés élet.
A single hát meg van. Hihetetlen, hogy a főhős meg sem szólal az egész kampány alatt. MIÉRT?!
Amit elvárok, hogy kijavítsanak, multiban ha női karakterem van és mesterlövésszel benntartom a levegőt akkor ne olyan hangot adjon ki a nő, mint egy férfi. Ja és LÁBAKAT AKAROK!
75%
70. Greg  PlayStation.Community tag
2013.11.23. 09:06:58
LV25
Ezt én most másképp látom. A modernkori COD-ok között szerintem ez volt a legváltozatosabb: földön, vizen, levegőben, vízalatt, világűrben, kutya hátán. ;) A harcok, az ötletek, a helyszínek is tetszettek (pl a vízzel elöntött Caracas) végig élveztem.
Ja és a legvégén ugrottam egyett úgy megijedtem, aki végignyomta tudja miért. ;)
LV426
69. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.11.23. 08:29:46
LV22
Válasz 68. juventino üzenetére:
Call of Duty 4: Modern Warfare

látom matesz, megint hozod a formád:)
2013.11.17. 01:58:14
LV12
Válasz 62. veigar üzenetére:
COD 4?Az melyik volt?Ha jól emlékszem csak 3-g voltak számozva... ;)
"A győzelem a hit erejéből fakad."
67. KonzolBojti  Legendary Zombie Hunter
2013.11.15. 19:39:47
LV2
Válasz 41. martin üzenetére:
Ötöt.:D
“Fear is the path to the dark side."
66. zola0306  SonsOfSaRock
2013.11.15. 08:37:18
LV16
Lecseréltem a TV-met ezzel várva a PS4-et(amit jövőre tervezek) azt kell mondjam hogy a LED tvn a régi játékok is újnak tűnnek.
Ezt kivéve.
A BF 3 pofásabban néz ki mint az új COD.

Az első missönön vagyok túl,így a szingliről még nincs mit írnom,de remélem az kárpótol a látvány miatt.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
65. rappit  PlayStation.Community tag
2013.11.14. 21:21:38
LV4
Ez aztán a next-gen játék, meg micsoda újítások szinte már rá se ismerni a COD 2-s enginere :) http://www.youtube.com/watch?v=TMYso30L9zI
Nem fog kifér...
64. Adamska  PlayStation.Community tag
2013.11.14. 16:57:35
LV2
Válasz 58. jabulani üzenetére:
bena vagy. szegeny jatek nem tehet rola.
63. eandre  PlayStation.Community tag
2013.11.14. 15:15:09
LV11
Válasz 61. ymmoTS üzenetére:
:D
62. veigar  PlayStation.Community tag
2013.11.14. 15:03:55
LV1
Válasz 61. ymmoTS üzenetére:
Le a kalappal előtted, valóban fanatikus lehetsz, ha a 4 utániak is bejöttek!
Hivatásos ébredő!
61. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2013.11.14. 09:46:17
LV4
Cod fanatikusként írom hogy ez egy szar lett . Utálom . Rossz a multi , unalmas a singli . Imádtam a CODokat . Most érződik hogy nagyot akartak fingani de konkrétan besz@rtak
So.. this is what it feels like
60. zola0306  SonsOfSaRock
2013.11.14. 06:42:19
LV16
Unokabratykesz kölcsön adja,holnap nem melózom,sztem ki is tolom.Egy próbát megér.

Bár BF4-re fáj a fogam,de azt majd PS4-en.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
59. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 23:43:30
LV21
Válasz 57. bundas01 üzenetére:
Meg még 1, ez már sznájperes, sprintelek, a gyerek a világűrből kiszed egy lövésből, ki spawnolok ugyan oda, ugyan az a csóka, szintén sprintelek, és megcsinálja ugyan azt, egy lövés bammeg XD fél percen belül. Ok elhiszem hogy vannak pro májerek, de a BF3-ba ilyen, még véletlenül sem volt, pedig több mint 1500 órám benne van.
One Shot-One kill. No luck,Just skill
58. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 23:40:00
LV21
Válasz 57. bundas01 üzenetére:
Nem is a sztori módra gondoltam. A multi sokkal jobban érdekel. Azért egy géppityóval ne szedjenek már le olyan távolságról, ami egy profi snájpernek is elég nagy feladat lenne! Ráadásul úgy hogy futok, és puty, puty, ennyi voltam.
One Shot-One kill. No luck,Just skill
57. bundas01  Hivatásos Troll
2013.11.13. 23:36:30
LV20
Válasz 55. jabulani üzenetére:
Gondolod, hogy a peccstől szórakoztatóbb lesz a sztori mód?
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
56. bundas01  Hivatásos Troll
2013.11.13. 23:35:15
LV20
Válasz 54. jabulani üzenetére:
A BO2 szerintem is metálszar volt. Ez viszont szórakoztatott. Kölcsönbe egy próbát megér.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
55. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 23:34:52
LV21
Válasz 53. bundas01 üzenetére:
Ha olvastad az utóbbi kommentjeimet a BF4 topicban, akkor biztos láttad hogy nekem is teljesen megváltozott a véleményem a játékról.
Már ott tartottam hogy eladom a picsába azt a xart, de mondták hogy várjam meg az első pöcst, hátha orvosolja a problémákat. Addig még ki várok, azt lesz ami lesz :)
One Shot-One kill. No luck,Just skill
54. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 23:31:14
LV21
Válasz 52. ufonauta üzenetére:
Nem tudom ér e annyit ez a Ghost hogy havertól kölcsön kérjem a sztorit kijátszani, vagy inkább hagyjam a fenébe. A Black Fos 2 volt nálam az a játék, aminek a legjobban vártam hogy vége legyen. Úgy voltam vele első pálya biztos a többi jobb lesz, jött a második pálya, na talán majd a harmadik tuti jobb lehet, és már a 5. pályánál könyörögtem magamnak hogy adja az isten hogy a vége felirat jöjjön! Úgy voltam vele, ha már eddig elszenvedtem, akkor meg csinálom most már végig, amit azóta is bánok hogy kb 7-8 órát elvett az életemből az a xar :(
One Shot-One kill. No luck,Just skill
53. bundas01  Hivatásos Troll
2013.11.13. 23:25:09
LV20
Válasz 49. jabulani üzenetére:
Bazmeg ez a beszéd. Mondtam előre, de vérig voltál sértve, hogy szidtam a szent BF-t.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
52. ufonauta  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 23:22:38
LV15
Válasz 50. jabulani üzenetére:
Cod Ghosts nem lesz az év játéka ez tény én is csalódtam benne de van kampánya, van alienes módja ,van multija ,7 pont reális . Leggyengébb cod lett számomra de ahogy írtam egy darabig elvagyok vele de 15 ezret már megbántam hogy kiadtam érte jobb lett volna olcsóban is később .
51. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 23:22:27
LV21
Válasz 43. KON üzenetére:
Nekem nem a grafikájával van bajom, de minden mással igen.
One Shot-One kill. No luck,Just skill
50. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 23:15:42
LV21
Válasz 41. martin üzenetére:
A Black Fos 2 még 3pontot sem ért, szerintem! Pedig milyen pontokat kapott szinte mindenhol hmm 8-9, kész röhej. Talán volt elszórtan 7 is.
Én tényleg csak azért adtam volna rá három pontot, mert a borító, a lemez, és a kis könyv ér annyit.
One Shot-One kill. No luck,Just skill
49. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 23:10:13
LV21
Válasz 46. bundas01 üzenetére:
Most ahogy áll jelen pillanatában a Bf4 is, hidd el azt is lehurrognám!
Nagyot csalódtam a sztori részben is,a multiról meg nem is beszélve :( Nem volt nagy durranás a 3.rész egyjátékos módja sem, de ez a 4. rész, ez valami ritka gyenge lett.
One Shot-One kill. No luck,Just skill
48. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 23:07:12
LV21
Válasz 47. JediEco üzenetére:
Lehet nem bírnátok megfizetni azt a két (Ghost, BF4) őszinte tesztet :)
One Shot-One kill. No luck,Just skill
47. JediEco  Szerkesztő
2013.11.13. 22:44:14
LV3
Válasz 46. bundas01 üzenetére:
+1
Így van, BF tesztet is kérünk! :)
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
46. bundas01  Hivatásos Troll
2013.11.13. 22:36:37
LV20
Válasz 44. JediEco üzenetére:
+1
És mellette írhatna egy BF tesztet is.Kiváncsi lennék rá.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
45. KON  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 22:31:53
LV1
Válasz 44. JediEco üzenetére:
Szvsz nem lenne sokkal elfogultabb teszt, mint ez.

Kb prototype véleményét osztom: ez most nem igazán teszt volt sajnos, hanem fikaáradat.
Kérlek, mesélj még!
44. JediEco  Szerkesztő
2013.11.13. 22:26:37
LV3
Válasz 38. jabulani üzenetére:
Nincs kedved megírni azt a teszted egy blogbejegyzés keretében? :) Én elolvasnám!!! :)
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
43. KON  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 22:22:35
LV1
Válasz 39. jabulani üzenetére:
Várom Ps4 re a BF4 et talán azt a játékot a legjobban nextgenre párpill,de a PS3 as változata, legalábbis a multi szegmense ( és itt csak a grafra értem) a legalja. Elképesztő ótvar a grafikája.
Kérlek, mesélj még!
42. KON  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 22:19:40
LV1
A jelenlegi generáció utolsó Call of Duty-ja?

Hö? Azért erre ne fogadj...
Kérlek, mesélj még!
41. martin  Főszerkesztő
2013.11.13. 22:02:43
LV27
Válasz 12. KonzolBojti üzenetére:
6-ot mértél rá?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
40. martin  Főszerkesztő
2013.11.13. 22:02:00
LV27
Válasz 38. jabulani üzenetére:
Azért, mert a multiplayer része nagyon közkedvelt.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
39. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 21:44:06
LV21
Másra tényleg nem merek gondolni hogy aki 6pont felett értékeli ezt a rakás xart, annak busás pénzjutalom üti a markát.
One Shot-One kill. No luck,Just skill
38. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 21:41:42
LV21
Amúgy kajak nem értem!

Ha ez a játék Szinte semmit nem ad a sorozathoz; elavult grafika; butácska"

Akkor mi a pöcsöm benne a 7pont? Magyarázza már el nekem valaki, mi a xarért nem lehet egy rohadt COD-ot lepontozni annyira, amit valójában ér? 7pont, beszarok, más sokkal jobb játékok meg kapnak hatot meg hetet. A COD meg minimum ott kezdődik LOL
Komolyan, csak 1x én írhatnám meg a tesztet valahol, én úgy el küldeném a jó édes anyjukba az egész I W, Acti brigádot, öröm lenne nézni!
7pont pffffffffffffff úgy hogy semmi nem változott, tényleg beszarok
One Shot-One kill. No luck,Just skill
37. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 21:35:36
LV21
Bocsi Ruzsi :D
One Shot-One kill. No luck,Just skill
36. jabulani  MINDENHATÓ
2013.11.13. 21:35:12
LV21
Na tessék, ez is egy rakás xar!
One Shot-One kill. No luck,Just skill
35. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 21:19:59
LV10
Válasz 24. Canissa üzenetére:
Én leszarom, hogy itt ki mit mond pár kivétellel. Engem nem érdekel a COD, nem is ezért írtam, csak mókás az, hogy van aki azt hiszi, hogy ha neki nem tetszik valami, akkor az szar. :) Ezt le is írja, ha lehet capslockkal, hogy akinek tetszik az tudja, hogy ő is egy szar. A sértett oldal meg mi a picsának bassza fel magát az ilyen véleményeken. El kell fogadni és le kell szarni. :)
34. Tevez11  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 21:09:59
LV23
Csak a szokásos,de jövőre beszerzés....
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
33. Weapon25  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 19:57:55
LV2
sioka jonak tünik eza game
@z impulzus függő
32. BoroSati  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 17:20:40
LV2
Válasz 24. Canissa üzenetére:
Azért a cikk ezen része, azt aki játszik vele igenis sértheti, mert kb. ezzel ezen játékosokat is minősíti: "de attól függetlenül maga a multi még mindig az E-Klubban szétspeedezve (az alcímek is ennek jegyében születtek) masírozó értelmiségiek szintjén mozog. Akinek ehhez van gyomra és erre igénye, egészségére"
Egyébként a multival kapcsolatban az igenis nagy változás, hogy minden bizonnyal a dedikált szervereknek köszönhetően gyakorlatilag nincs lag, míg a korábbi részek első időszaka az állandó megszakadásokról, lassúlásokról, hostváltásokról (is) szólt. A pályák egyébként nagyobbak mint eddig, szinte alig akad kis pálya. Ennek ellenére csak 6 a 6 ellen lehet játszani, a korábbi részek ground war-ját (9 a 9 ellen) kivették a jelen generációs konzolokra készült verziókból. Az új gererációs gépeken (így természetesen PS4-en is) viszont lesz 9 a 9 elleni lehetőség.
Nyugi Dagi, nyugi, nem csak foci van a világon!
31. wooltur  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 15:44:58
LV16
Válasz 24. Canissa üzenetére:
Nem érzékeny lelkű csak próbál értelmet verni az agyatlan bandába.
R.I.P. Brúnó :-(
30. lesliebuz1977  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 15:35:14
LV4
Ha ezen a generáción a grafika átlagos, akkor ezt a játékot a Black kenterbe veri!! Tiszta szégyen,a generáció végén nem így kellene festeni egy játéknak!
I love games!
29. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2013.11.13. 14:39:41
LV11
Válasz 25. JediEco üzenetére:
Megnéznék Bud-tól egy olyan pörformanszt!
Please to meet you... Hope you guess my name.
28. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2013.11.13. 14:38:51
LV11
Nekem már a Black Ops II se adta azt a hangulatot amit az MW3. Szerintem durván nem ér meg 18-19 ezret. A rajongói meg nem hülyék, mert ez egy igenis adrenalin bomba sorozat, még a legsz#rabb részben is vagány dolgok történnek, de jelenleg a kiadó tényleg nem igen foglalkozott velük. Amikor reklámba az intelligens halakkal meg, a sok baromsággal jöttek, az már tényleg önparódia volt. Amikor szembesültem a látvánnyal - ami elég régi ismerős már - ott lehetett sejteni, hogy itt fogtak egy pályaszerkesztőt aztán uccu neki. Jelenleg kijött egy GTAV amiből süt a veszett sok meló, jött az ACIV ami rengeteget fejlődött önmagához képest, itt meg ez.
Mint COD kedvelő, ilyen felhozatal mellett, tényleg csak használtan venném.
Please to meet you... Hope you guess my name.
27. ps4
2013.11.13. 14:37:13
LV1
szioka bobikamonika
26. TCr64EU  Choose life
2013.11.13. 13:48:58
LV22
Válasz 23. Ruzsi üzenetére:
Ha nem Te készíted el azt a kelbimbót, amit leszaroznak, akkor teljesen érthetetlen a sértődés.
Én pl. szeretem, de pont leszarom (:D), ha más leszarozza.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
25. JediEco  Szerkesztő
2013.11.13. 13:37:12
LV3
Tőlem olyan távol áll a COD (és BF) mizéria, mint az akrobatikus rock and roll Bud Spencertől, de a teszt tök élvezetes volt! Köszi HTB!
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
24. Canissa  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 13:05:06
LV7
Válasz 23. Ruzsi üzenetére:
Ha én azt mondanám a cod-ra, hogy szar, azt téged sért? Nem vagy te egy kicsit érzékeny lelkű?
23. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2013.11.13. 12:56:57
LV10
Nem értem, hogy ha valakinek nem tetszik, akkor miért kell szarozni és ezzel olyanokat sértegetni, akiknek tetszik. Én pl. nem szeretem a rakott kelbimbót, de nem mondom rá, hogy szar, pláne annál az asztalnál, ahol fel van szolgálva. A nekem nem tetszik szerintem sokkal barátibb kifejezés lehet, ha már intelligens felnőtt embernek képzeljük magunkat.
22. bundas01  Hivatásos Troll
2013.11.13. 11:47:20
LV20
Válasz 21. Riddla üzenetére:
Pontosan erről van szó. Amíg az emberek megveszik, addig nem is fognak változtatni. De nem ez az egy ismételt jelenet fogja megváltani a világot és megváltoztatni az emberek véleményét.
Ez a generáció kajak a jó sok lóvé lerántásáról szól. Copy-paste játékok (minek fejleszteni), fizetős DLC-k (benne van a tartalom a játékban, de azért pénzért bontja ki) és a digitálisan letölthető játékok (még a kezedbe se foghatod).
Ezek mellett ez a röpke 18 másodperces kis videó teljesen érdektelen számomra.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
CALL OF DUTY: GHOSTS
Activision
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene / Hang:
Hangulat:
Átlagos
7/10
Pozitívum
Van benne aranyos kutya; szokásos Call of Duty multiplayer élmény, ami sokakat sok időre leköt majd
Negatívum
Szinte semmit nem ad a sorozathoz; elavult grafika; butácska

MARTIN BELESZÓL
Komálom a CoD játékokat, örömmel vetettem magam bele a háborúba. Az egyszemélyes kampány kezdetben szórakoztatott, bejött a kutyával ölés opciója, de egyre inkább azt éreztem, hogy a játékmechanika elég bugyuta, nagyon régimódi. Az alienes co-op kafa, azt szerintem néha tolni fogom. A rendes multiplayer nekem túl gyors és darálós. A legnagyobb baj most az volt, hogy közben megjött a BF4 is, ami sokkal ügyesebben muzsikált a maga kis programhibáival együtt... Persze a BF után ezt is lenyomom!