PlayStation.Community

2013.10.25. 10:00 Játékteszt
104 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Csomagoltam egy tiszta váltás alsót az útra, és ha visszaér, levághatná végre a szakállát az úrfi, elvégre karácsony van!

A Rocksteady Studios tehetséges munkásainak nem egy, hanem kettő, a Denevérember nevével fémjelzett játékot is köszönhetünk. 2009-ben a komor hangvételű Arkham Asylumba (AA) tehettünk egy lidérces álmokba illő kirándulást, majd 2011-ben immáron Arkham City (AC) keretein belül ténykedhettünk.
Az AA közel tökéletes volt, innovatív, lebilincselő. Az AC a nyitott világával újra képes volt a képernyők elé szegezni a videojátékos-társadalmat. A befejező képsorok alatt az államat kapartam a padlóról, a mai napig nem értem, hogy ebbe a végkimenetelbe miként egyezhettek bele. Ezek után egyértelmű volt, hogy az esetleges következő Arkham-epizód nem egyenes folytatásként lát majd napvilágot. Elindult a susmusolás egy esetleges „előzményjátékról”, aminek a fejlesztését átadták a Warner Bros. Games Montréal stúdiójának. A kérdésünk az, hogy sikerült-e felnőniük az elődökhöz, illetve milyen újdonságokat kínál a Batman: Arkham Origins. Mert ugye kínál... vagy esetleg megpróbálják harmadszorra is eladni ugyanazt? Úgyis tudom, hogy az értékelő dobozt nézitek meg elsőként (megjegyzem, nem szép dolog, így folyton az fog járni a fejetekben, én meg folyamatosan csuklok, míg a teszt olvasásának végére nem értek, majd csendben lenyugszotok). Nem szaporítom tovább a szót, lássuk, mit tartogat számunkra Batman régi-új kalandja.
„− Hogy fogja megállítani a bérgyilkost, Bruce úrfi? – Többen vannak, Alfred, több bérgyilkos is van! – Hát persze. És ezt mind a krokodilember mondta önnek, igaz?”

Bruce Wayne, az árva milliomos 2 éve érkezett vissza Gotham utcáira. Elszeparálva él villájában „öreg” komornyikjával, a hűséges Alfred Pennyworthszel. Esténként magára ölti jelmezét, hogy önbíráskodóként a bűnt üldözze. Gotham bűnös város (nehéz lenne megítélni, hogy Sin City vagy pedig történetünk színtere mocskosabb-e), az egy főre jutó bűnözők száma az egeket veri, és ez nincs másként a szeretet ünnepén sem.
Csendes, békés, fehér karácsony köszönt Gotham népére, legalábbis csendesnek indult, mígnem riasztás érkezik a közeli Blackgate börtönből. Zavargás tört ki, a rendőrfelügyelőt és a börtönigazgatót túszul ejtették. A középpontban a városka egyik maffiavezére, a hírhedt Black Mask áll. A rendőrség tehetetlen. Bűnüldöző karrierje elején álló hősünk kap is az alkalmon, hiszen saját belátása szerint a városnak szüksége van rá. Egy rövid szakaszon megismerhetjük az irányítást, ami egytől egyig az előzőek mintájára épül (ezt a mondatrészt akár ki is vághatnám akár most is, mert sajnos szükségem lesz még rá nem is egyszer). Tehát a Batman AO még mindig egy külső nézetes, lopakodós, nyomozós, gyűjtögetős, de főként verekedős sandbox játék.
A lázadás nem véletlen, különleges nap a mai. Batman fejére 50 millió dolláros vérdíjat tűzött ki Black Mask, az eseményre pediglen 8 elit bérgyilkost is meginvitált. Az első ilyen boss-szal meg is kell küzdenünk a betanuló pálya végén…

Magáról a történetről nem szeretnék többet mesélni, bár ennél jóval több is kiderült már a kedvcsináló videók által. Az elején kicsit húztam a szám, de végül fejet kell hajtanom az írók előtt. Remek sztorit hoztak össze tehetséges színészekkel! A Batmant játszó Roger Craig Smith már több ízben bizonyított Chriss Redfield és Ezio Auditore da Firenze bőrébe bújva, és itt is megállja tökéletesen a helyét. Troy E. Baker Jokere (Snow, Joel, Booker DeWitt) pedig nagyszerű választás volt a leköszönő Mark Hamill után. A többieket sem kell féltenünk azért (Nolan North, mint Pingvin megint adja). Bevallom, féltem a szinkronok lecserélése miatt, de mint említettem, félelmem alaptalan volt. Ugyanez vonatkozik a hangokra és a zenékre is, eme téren kiválóra vizsgázott a program.
„Azt hiszed, hős vagy? Nincs szüksége rád a városnak, te magad vagy a ragály, ami Gothamet sújtja” − Copperhead

Ugyanez nem mondható el sajnos a képi világról. Bár minden szinte ugyanaz, mint az AC-ben, mégis a grafika néhol kopottas, viszont legalább részletes. Minden helyszínt telepakoltak rendesen különböző objektumokkal, amik erősen hozzájárulnak a hangulat megalapozásához, remek atmoszférát teremtve ezáltal a játéknak (az egész városban fellelhetőek a karácsonyi díszítések, még a börtönlakóknak is ki van készítve a zokni). Egy egész oldalon át sorolhatnám az apróbb dolgokat, amik színesebbé teszik gothami kiruccanásainkat.
Két nagyobb városrészt kilenc kisebb kerületre osztották fel játszóterünk gyanánt (Burnley, Coventry, Diamond district, The Bowery, Park row, Amusement mile, Industrial district, Sheldon park és a területeket összekötő Pionírok hídja), s mint írtam, a külső helyszínek java szerepelt már az AC-ben. Megtalálhatóak továbbá olyan ismerős belső helyszínek, mint a Wonder Tower, a Kalapos boltja, a csatornarendszer, vagy a gothami rendőrkapitányság is. Akadnak azért új helyszínek, a kedvenceim közé tartoznak a grandiózus Gotham Hotel és a Pingvin hajója, ami a jelenlegi bázisa.

Amit a Cityben szerettem, az a gyors, akadálymentes haladás volt a helyszínek között. Akár a legmagasabb tornyokra is felmászhattunk, imígyen gyönyörködve a magasságban. Sajnos ugyanez az Origins esetében nincs így, jócskán limitálva van az egész röpködés.
Egy bizonyos pontnál magasabbra ugyanis nem mehetünk (Emlékeztek az óriási kéményekre az AC-ből? A feléig se juthatunk el!), ami illúzióromboló. Marad a glide-olás, mikor is a levegőben Batman szétfeszíti a köpenyét, így képessé válik siklani. Ezt tovább fokozhatjuk egy gyors bukó mozdulattal, amitől hősünk nyílegyenesen közelít a föld felé jobb esetben (rosszabban pedig a hideg tengervízzel néz farkasszemet), majd egy ponton felrántva ebből lendületet nyerhet (ilyen formán akár perceken keresztül ellehetünk földet érés nélkül).
Batman hű társa az ő fegyverarzenálja, amelyből az egyik legtöbbet használt eszköz a Batclaw nevű ügyes szerkezet. A levegőben bizonyos háztetőket, kiszögelléseket könnyen elérhet vele, repülés közben kilőve pedig extra sebességgel gazdagodik, tovább segítve a közlekedést. Sokszor fogunk találkozni azzal az esettel, hogy siklás közben lőnénk ki a kötelet, de a jelzés helyett egy kis áthúzott jelölést kapunk. Nagyon idegesítő, meg kell hagyni (néhány épületre egyszerűen nem is tudunk felkapaszkodni, ezeket sajnos meg kell kerülnünk).
Talán ezt a drága készítők is érezték, így beépítésre került a kerületek közti gyors utazás lehetősége. Egy CGI-animáció keretein belül kerülhetünk a kívánt helyszínre, bár ezeket a pontokat előbb fel kell oldanunk. És itt jön képbe a szoftver gyűjtögetős része, a már ismert Enigma fejtörőivel egyetemben…
„Olyan, hogy Denevérember nincs, nem létezik!” – Gordon

A még szárnyait próbálgató géniusz, Enigma feladványaiba lépten-nyomon belebotolhatunk. Egy zsarolókampányba kezdett a háttérből folyton-folyvást figyelő, feladványokat kiötlő jómadár 200 darab fájlt rejtett el Gotham egész területén (nyílt és zárt területeken egyaránt). A program 1-től 20-ig tartja nyilván az aktákat, egy akta megoldásához pediglen 10 fájl felszedése szükséges. Véletlenszerűen is észrevehetjük a zölden világító dobozkákat, a detektívlátást bekapcsolva a hozzájuk kapcsolódó csapdaszerkezetet is kiszúrhatjuk. A legtöbbet csak a történet egy bizonyos része után tudjuk megkaparintani, immár különleges eszközök birtokában. Felszerelésünk 12 használati tárgyra dagad, és ehhez hozzájönnek még a bizonyos jutalomfejlesztések is. Sajnálattal jelzem, hogy a feladványok zöme az óvodás szintet sem éri el, sokszor ismétlődnek, vagy pofátlanul egyenesen a Cityből nyúlták őket. Magyarázat gyanánt annyival szolgáltak a készítők, hogy ez még egy „éretlenebb” Enigma, így még nem talált ki olyan tökös rejtvényeket, mint az AA és AC game-ekben. Ócska kifogás…
A fő szál teljesítése közben Alfred gyakran bejelentkezik rádión keresztül és 1-2 szaftos bűnténnyel is szolgál olykor. Az AC detektív módját fejlesztették tovább, ahol bűneseteket rekonstruálhatunk. Egyfajta „gothami helyszínelőkké” válhatunk egy rövid időre. Ezek az események nyerték el a tetszésemet tán a legjobban. Érdekes esetek, fasza kivitelezés. Batman külön kommentálja a dolgokat, ami még élvezetesebbé teszi az egészet. Kár, hogy csak 9 ilyen eset van, ebből csak a harmada sztoriköteles. Enigma elsőként kerül be a Most Wanted részleg alá, ez a rész konkrétan a mellékküldetés szekció.
„Te nevezed magad okosabbnak nálam, aki összekeveri a karácsony ünnepét a Halloweennel?” – Enigma

Tíznél is több szuper bűnöző képviselteti magát az AO-ban, unatkozni nem fogunk. Lesz, aki csak 1-2 pillanat erejéig teszi tiszteletét és lesz olyan is, aki szinte az egész játék alatt borsot tör (vagy próbál törni) az orrunk alá. A legemlékezetesebb ilyen villain az őrült Kalapos, akinek a saját maga kreált rémálmába csöppenünk. Valóban életre kelti az Alice Csodaországban kifordult környezetét. Piros pont a megvalósításért, kár, hogy már nagyjából ellőtték a tudatmódosítós részeket a korábbi game-ekben.
A játékidő ezen feladatok teljesítésével bőven 20 órára rúg, pláne, ha útközben elcsábulunk néhány feladvány irányába. Elég fura egy karácsony, ahol az üres utcákon csak rosszfiúkkal találkozhatunk (konkrétan az egész játékban szinte csak rosszarcúak és rendőrök vannak, alig fogunk civilekkel összefutni). Néha kapunk 1-1 rendőrségi riasztást, ami itt random eventnek felel meg. A cél mindig ugyanaz: mindenkit laposra verni.
Apropó, verekedés. Már az első Arkham-epizódban szinte tökéletes volt a harcrendszer, egyfajta balettelőadásnak felelt meg, ahol akár egyetlen folyamatos kombóval végigverhettük a ránk támadó hadakat. Ezt a második játék tovább bővítette plusz kütyükkel, illetve ellenféltípusokkal. Akkor nézzük, mit adott hozzá ehhez jelen cikkem tárgya. Történetesen az Arkham-játékok történetének legerősebb, god tier fegyverét, az elektromos kesztyűt! Fasza. Milyen előzmény az, kérem szépen, ahol Batman erősebb, mint az utolsó rész tetőpontján? Kicsit le kell nyugodnom, hogy ne váltsak Puzsér-stílusba. A kesztyű egy bizonyos idő után (találatok száma) feltöltődik, ami, ha sikerül (egy harc alatt simán többször is), akkor nyugodtan hátradőlhetünk. Késes, pajzsos, elektromos ösztökés vagy akár páncélos ellenfelek állnak az utadba? Semmi gond! Ez az új fejlesztés minden anyagon átüt, ezáltal az egész kihívást megöli. A kezdeti easy/normal/hard szentháromság közül a középsőt választottam, szinte egyetlen harcot sem tudnék kiemelni, ami megizzasztott volna, a szuper kesztyűvel mindenkit ledaráltam. Ugyanaz a mindfuck állt elő, mint a God of War széria esetében. Emlékeztek a Chains of Olympusra? Teljesen ugyanaz a szitu, szintén kesztyű…
„Gyere csak ide, hadd törjem el a gerinced!” − Bane

Az egész játékkal a legnagyobb problémám az, hogy nem mertek újítani. Ugyanazokat az unalomig ismert Predator és Combat feladatokat fogjuk felváltva kivitelezni, mint 2009-ben. A biztos, kitaposott ősvényen maradtak, így az egésznek olyan AC DLC-utóíze van. A történet elviszi a hátán az egészet, és itt menekül meg az Origins. A hangzatos cím véleményem szerint egy komoly hatásvadász átverés. Batman nyers és brutális (ezt szimbolizálja az új ruhája is, ami egyébként nagyon sz@rul néz ki), borostás, kőkeményen beszólogat egyetlen barátjának (Alfredet látogatva jó tanácsokat kaphatunk, amik értékes tapasztalati pontokkal járnak, így is fejleszthetjük felszerelésünket), kegyetlenül összeveri áldozatait. Gordon meg is jegyzi neki a rengeteg törött bordát és végtagot, Batman így „segít”. Szinte mindent lekoppintottak, ami az Asylumot és a Cityt zseniálissá tette. A hackelhető zárakat, feladatmegoldásokat, a rejtvények zömét is. Sokszor kántálhatjuk a „vót' már” kezdetű troll-elszólást, mire a játék végére érünk. Az újfajta helyszínelés legalább jó lett, amit a multiplayer részről már nem mondhatok el.
Mert ilyen is van immár, de minek?

Joker és Bane frakciója küzd egymással területfoglalós játékmódban, 4 vs 4 rendszerben történik az egész, kemény 4 pályát számlál a program. Tetszés szerint konfigurálhatjuk emberünket, elég jó fizimiskák vannak. És ebben a karaktergenerálásban ki is merülnek a pozitív dolgok. A célzás és hitboxok eszméletlen bénák, a „nagy” csatározások hamar unalomba fulladnak. Egy bizonyos ponton kiválthatjuk a vezérünket, így Jokert vagy Bane-t vezérelve dajdajozhatunk. Továbbá kóbor hősök is kolbászolnak az aktuális térképen, így Batman vagy Robin keményen megszívathat bennünket a mocskos kis trükkjeikkel. Nyomtam pár kört, de nem fogott meg, ennél láttunk már sokkal jobb online béta próbálkozásokat is (például Assasin’s Creed Brotherhood). Ennyit az online szegmensről.
Summázva az eddigieket, az világosan látszik, hogy a játék készítői szerették az előző epizódokat és próbáltak kitenni magukért. Kár, hogy saját ötleteiket nem merték beletenni a masszába, így egy értékesebb egyveleget kaphattunk volna. A történet érdekes, anyag pedig van a stuffban (new game+ és egy egyéletes játékmód az előző teljesítése után). Sajnos egy úgynevezett „gamebreaker glitchbe” is sikerült belefutnom a sztori 89%-a körül (egy óra volt nagyjából vissza az egészből és 20 óra felett jártam játékidőben). Történt ugyanis, hogy egy auto save után elromlott a logikai feladvány (nem reagált a gomb), és visszafelé sem tudtam már menni. Ez kemény 5 órát jelentett nálam (ebből 3 és fél óra gyűjtögetés). Szerencsére rendelkezem PS+ előfizetéssel, így le tudtam szedni egy korábbi, 15 órás mentésemet. Szóval akadnak ilyen dolgok, sajnos nem tökéletes munka.
Mindezek ellenére nagy jóindulattal adom rá a gyenge 7-est. Akinek tetszett a City, annak ez az epizód is jó szórakozás lesz, a történet legalábbis, mert a többi az egy nagy copy paste, kérem szépen!

(A játékot partnerünk, a CNG.hu denevéremberei szállították tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolgató támogatónk, a Konzolok Szervize budapesti boltjában, vagy webshopjából meg is rendelhető, akár szép szobros gyűjtői változatban is.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
104. PSti  PlayStation.Community tag
2015.04.18. 21:15:08
LV5
Köszi a tesztet. Mivel most játszottam végig, csak most olvastam el. Hibát annyira nem láttam, de azóta 1.05 vagy mennyi. A multit nem néztem, nem érdekel, a single része nem rossz. Teljesen egyetértek azzal, hogy akinek tetszettek a korábbiak, azoknak ez is fog.
103. MajorJoca  PlayStation.Community tag
2013.12.27. 21:54:08
LV5
Tökéletes teszt, mint mindig. :)

Ahogy írtad, jó kis játék lett, és AC DLC íze van. Sajnos a Warner Tesók féltek a bukástól, és inkább maradtak az eddig beváltnál. Én nem csalódtam, pont olyan lett, amilyenre számítottam. A sztori lökött rajta a legnagyobbat.
A multiplayert nem próbáltam, még halványlila gőzöm sincs, hogy milyen (csak annyit tudok, hogy 2 vs 3 vs 3). De érdeklődve nézek majd bele (rosszra számítva :P)
"Killing monsters."
102. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.04. 17:02:09
LV24
Válasz 101. zolika üzenetére:
Nem fogsz csalódni. ;)
señor
101. zolika  HALF NINJA
2013.11.03. 22:17:36
LV9
Mindenképpen be fogom szerezni, köszi a tesztet! :)
Anthony Hopkick :D
100. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.03. 15:03:12
LV24
Válasz 99. speet4 üzenetére:
Köszönöm barátom.
señor
99. speet4
2013.11.03. 14:56:23
LV1
Nagyon jo lett a cikked, baratom!
98. Jesus  PlayStation.Community tag
2013.11.02. 00:26:55
LV20
Az első kettőt kéne előbb végigjátszanom...
Spupul!
97. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.29. 20:59:04
LV24
Válasz 96. bedeko88 üzenetére:
Nincs mit! Igen, korábbi részekbe nagyobb értelme lett volna.

Továbbá van 9 dlc Challenge is: 5 Knightfall, 2 Black Mask és 2 Deathstroke.
señor
96. bedeko88  PlayStation.Community tag
2013.10.29. 20:17:25
LV1
Válasz 95. Onimushaman üzenetére:
Köszönöm a gyors reakciót. Egy ilyen training, mondjuk az előző részek valamelyikében is kaphatott volna helyet. De nem vagyok elégedetlen, most legalább eszükbe jutott. :D
95. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.29. 20:14:10
LV24
Válasz 94. bedeko88 üzenetére:
Igen, van 12 darab úgynevezett Training Challenge, ami a kütyük használatát tanítja meg (és egyéb trükköket, amiket több éve ismersz).

Ingyen 36 medál szerintem.

A többi ranked, meg costum stb mapok megmaradtak...
señor
94. bedeko88  PlayStation.Community tag
2013.10.29. 20:05:21
LV1
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az eddigi Batman részekhez képest van valami újdonság a challengekben?
93. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.28. 23:32:19
LV24
Válasz 88. Dracul üzenetére:
Sajnos egyre több game breaking bugot jelentenek a játékosok. Ürülök, hogy végigtudtam játszani, de ha nem lett volna pótmentésem... Vajszívű voltam még így is.
señor
92. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.28. 23:23:43
LV24
Válasz 89. zola0306 üzenetére:
Ne is mond... Toronyban állnak a cuccok, de nem tudok egynél leragadni. Mondjuk most a GTA V állandósult. :)
señor
91. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.28. 23:22:08
LV24
Válasz 90. Britpopper üzenetére:
Köszi.
Várhatsz vele akkor, had ülepedjen kicsit.
señor
90. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.10.28. 18:25:16
LV1
Korrekt kis teszt lett, gratula! :)

Majd ha időm engedi akkor belekezdek én magam is, de a City-t is eléggé megkésve toltam ki, friss még az élmény, úgyhogy egy kicsit hagyom leülepedni aztán majd valamikor Tél környékén belevetem magam az Origins-be. Bár lassan jó lenne már egy olyan Batman játék amelyben egész Gotham City bejárható lenne.
89. zola0306  SonsOfSaRock
2013.10.28. 17:40:43
LV16
Válasz 87. Onimushaman üzenetére:
Jaja,gondolom.
Azért írtam hogy ez a jelen állás szerinti véleményem(fél-egy óra játék után)
Ha időm engedi tuti a végigjátszás,bár nem tudom hányadik helyre csúszik vissza...annyi játék vár még rám :D
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
88. Dracul  PlayStation.Community tag
2013.10.28. 16:49:34
LV1
Nagyon hangulatos, jó játék ez is csak úgy mint az elődei. 8.3- at simán megér nálam. Bár lehet elfogult vagyok Batmannel kapcsolatban. De még így is a top-ban van a szuperhős játékok világában
87. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.28. 16:34:41
LV24
Válasz 86. zola0306 üzenetére:
A City lassan bontakozik ki. Az első órákban gyűlöltem, de olyan 5-6 óra után nem tudtam lerakni. Annyi, de annyi rajongóknak szánt kedvesség van benne!
señor
86. zola0306  SonsOfSaRock
2013.10.28. 15:18:17
LV16
Válasz 85. dusty üzenetére:
Szerintem mindenképpen!
A City a közelébe sem szagol az elsőnek sztem.
Bár ez elég kemény megfogalmazás,mert a City-t nem vittem még végig,de én is ezt olvastam róla.

Majd ha végigkentem bővebben is hozzá tudnék szólni,addig meg sztem nyugodtan vesd bele magad az Asylumba!
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
85. dusty  PlayStation.Community tag
2013.10.28. 12:04:04
LV4
Válasz 77. zola0306 üzenetére:
Én a PS plus miatt a City-vel kezdtem,gondoltam ha megtetszik megveszem az Asylum-ot.Baromira nem jött be,de a kritikák agyon dícsérték,azt hittem velem van a gond.Ezek szerint lehet hogy kellene adnom egy esélyt mégiscsak az első résznek?
84. zola0306  SonsOfSaRock
2013.10.28. 00:12:34
LV16
Válasz 80. Onimushaman üzenetére:
Hát el sajnos.
Viszont szeretem őket,így a "beszerzendők" listáján van.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
83. martin  Főszerkesztő
2013.10.27. 15:48:27
LV27
Válasz 77. zola0306 üzenetére:
Szó szerint így vagyok.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
82. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.27. 15:48:21
LV24
Válasz 81. bundas01 üzenetére:
Ez nem igaz. Elég jó versenyzős játék volt.
señor
81. bundas01  Hivatásos Troll
2013.10.27. 15:40:14
LV20
Válasz 80. Onimushaman üzenetére:
Mondjuk az NFS Shift újkorában se ért 500 Ft-nál többet.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
80. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.27. 13:46:00
LV24
Válasz 79. zola0306 üzenetére:
Nagyon elértéktelenednek ezek a "spéci" kiadások. Van egy fóliás NFS Shift játékunk, ami érhet úgy 500 forintot. Ha kijön a Rivals, akkor meg 300-at.
señor
79. zola0306  SonsOfSaRock
2013.10.27. 13:18:24
LV16
Válasz 78. Onimushaman üzenetére:
De nem?
Megvettem a SC:Blacklistet is 25k-ér most meg 12 :D
Ráérek sztem ezzel is.
Nem eget rengető,sőt egyik sem az már.
Időm mint a tenger a PS3-om bírja,most lettem Plusos,jönnek a gammák,meg még van is pár amit ki kéne pörgetnem! ;)
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
78. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.27. 12:01:30
LV24
Válasz 77. zola0306 üzenetére:
Ennyi. :D
señor
77. zola0306  SonsOfSaRock
2013.10.27. 11:23:14
LV16
Az Asylum etalon volt,a City-t fél órát toltam...
Ezt majd a szobor miatt talán megveszem.
Itt a generáció váltás és a Collectors edition-ök kikuázásának ideje...szóval itt a mi időnk! :D
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
76. newkratos7  PlayStation.Community tag
2013.10.27. 09:11:25
LV3
Félek a csalóddàstól!
Guardians! Tonight, we dine in hell!!
75. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.26. 18:12:19
LV24
Válasz 74. SOLDIER üzenetére:
Nem merték bevállalni. Ehhez egy élő város kellett volna, meg jármű fizika.
señor
74. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2013.10.26. 18:01:35
LV11
Válasz 69. Onimushaman üzenetére:
Erről beszélek. Az Asylum és Arkham City is egy zárt területvolt, a cityben konkrétan elmondják, hogy ez Gotham legbűnösebb negyedét zárták csak le, maga a város óriási, ennek többszöröse. Szóval kérdem én, ha már Gotham nincs lezárva akkor miért nem lehet bejárni az egészet? Nem hülyeségből vannak Batman-nek ilyen járgányai.
Na nálam így nézett volna ki a fejlődés.
Please to meet you... Hope you guess my name.
73. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.26. 17:36:22
LV24
Válasz 72. roland31 üzenetére:
Spoiler

Egy rövid ideig irányítható az egyik badass. Annyira hirtelen történt a váltás, hogy azt hittem itt el lett vágva a játék. Hatalmas élmény volt!
señor
2013.10.26. 15:25:09
LV4
Jah, egy olyanra már gondoltam én is, milyen laza lenne, ha az egyik ellenféllel kellene menni :) Megcsinálni egy bűntényt, ami mondjuk a leglényegesebb jelenetnél szakad meg, és a végére derülne ki mi is történt (tudom ez nagyon ködös így:)
Ratchet and Clank forever:)
71. ALF22  Son of Liberty
2013.10.26. 15:09:36
LV26
Kipróbáltam az AC-t, hátha kedvet kapok ehhez. Nem fogott meg.
Ez a jellegzetes bunyó baromira zavaró: túl gyorsan vált irányt, sokszor csak azt látom,hogy repül az ellen, de hogy mitől és hogyan azt csak egy két lassított felvételből tudom meg.
Úgyhogy ezt inkább kihagyom.
A multiért viszont kár. Sokakkal ellentétben én minden játékban várok már multit. Cod,bf után felüdülés vmi újfajta stílussal játszani (mint pl uncharted2, assassin creed,brink,stb).
70. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.26. 14:42:33
LV24
Válasz 64. Climaxpanda86 üzenetére:
A PSC értékelésében a 6-7 pont nem takar rossz játékot. Olvastam elvetemült rajongók által dobált 10 pontokról is fél nappal a megjelenés után. Az Originst ajánlom a City rajongóinak, ahogy már leírtam azt a tesztben is.
señor
69. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.26. 14:37:32
LV24
Válasz 66. SOLDIER üzenetére:
Batwinggel pillanatok alatt bejárható lett volna az egész, hiszen a játéktér nem olyan óriási. Egy motor viszont baba lett volna, de akkor meg forgalmat is kellett volna programozniuk. Egy üres városban nem túl nagy élmény utazni.
señor
68. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.26. 14:33:42
LV24
Válasz 59. mentoloshypo üzenetére:
A helyszínelős feladatok számát jócskán megnöveltem volna. A martin által vázolt dolgok is jobbá tették volna a játék. A fél város kihalt.

Egy második játszható karaktert is elviseltem volna, mondjuk az ellenfelek közül.
señor
2013.10.26. 13:58:45
LV4
Imádom ezt a Batman figurát! Amióta csak tudok magamról a kedvenc karaktereim egyike.:) És bizony, egy jó kis járműves üldözéses jelenet ráférne :)
De ne adjuk fel a reményt :) Kicsit korainak érzem ezt a Gothem City témát. Sztem Ps4re kellett volna kidobni, és akkor egy igazán-igazi Gothem is benne lehetett volna :) A harc rendszer adott, még pár kivégző mozdulattal tovább tudják csiszolni, esetleg a környezeti elemek bevonásával.
Túl nagyot akartak ezzel, hogy most már Gothem van nem csak Arkham City és hát, sajnos túl nagy fába vágták fejszéjüket...
Nem tudom, min dolgozik most a Rocksteady, de hamar térjenek vissza Batmamhez vagy akár az egész DC Univerzum, mert talán ők azok, akik elég fanatikusan szeretik ezt a világot ahhoz, hogy a legjobban képernyőre vigyenek bármit ami, ezzel kapcsolatos. Volt sok utalás a többi szuperhősre, és igen Catwoman sokat dobott a City(későbbi DLCben pedig még volt:) De itt az ideje, hogy be-be vonogassanak mindenkit:)
Bízom bennük :)

Jah rgy Justice League rajzfilm sorozathoz hasonló játék igazán faszántos lehetne :)
Ratchet and Clank forever:)
66. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2013.10.26. 13:03:45
LV11
Válasz 61. martin üzenetére:
Én még azt hozzátenném, hogy igazán elkélt volna már a járműhasználat is a játékba. Ezt persze eddig igen elegánsan eddig kikerülték a készítők, hisz hihető történettel magyarázták meg miért nem használhatjuk a Batmobilt vagy a Batplane-t, hisz eddig zárt helyen játszódott a sorozat. Itt simán jöhettek volna, persze elhiszem, hogy még mindig nem akkora a map, hogy ezek elférjenek, de akkor jön az újabb kérdés, hogy miért nem? Ha jól tudom most csak simán Gotham-ban játszódik a történet.
Please to meet you... Hope you guess my name.
65. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2013.10.26. 12:57:52
LV11
Válasz 62. metadata üzenetére:
Jelenleg jó helyen átlaggal szerepel a két legnagyobb "tesztgyűjtő" honlapon.
GameRankings
(X360) 80.45%
(PS3) 75.33%
(PC) 78.00%
Metacritic
(X360) 79/100
(PS3) 75/100
(PC) 78/100

De az AA 92-es és az AC megdöbbentő 96-os átlagához képest szerényebben szerepel.
Please to meet you... Hope you guess my name.
64. Climaxpanda86  PlayStation.Community tag
2013.10.26. 12:32:36
LV1
Amúgy a 7 pont még egy jó játékot takar. Nem értem az embereket. Csak a 9-10 pontos játék lehet jó? A nemzetközi pontszámok inkább a 8-as fele húznak mintsem a 7-es fele. Ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Tesztet elolvastam, elfogadtam. Nekem ez a játék többet ér mint 7 pont. Kész. Ennyi. Mindenkinek magának kell eldöntenie mennyit ad rá.
63. VikoTricks  PlayStation.Community tag
2013.10.26. 12:07:01
LV2
Eleve a megjelenést is jól benézték hogy AC4 előtt pár nappal adják ki amikor mindenki már arra vár. Szerintem nem csak én voltam vele hogy abszolút nem izgat ez a game annak ellenére hogy az Asylumot szerettem, a City viszont uncsi volt., tesztet és értékeléseket olvasva visszaigazolást nyertem, majd egyszer használtan vagy kölcsönbe belenézek azért de most számomra nagyon az Assa 4 árnyékában van
PS ID : VikoTrickz
62. metadata  PlayStation.Community tag
2013.10.26. 11:26:05
LV15
Csak még egy kérdés. A nemzetközi oldalak is hasonlóan értékelték?
FatHead
61. martin  Főszerkesztő
2013.10.26. 11:01:26
LV27
Válasz 59. mentoloshypo üzenetére:
- élő várost
- jobban megmászható objektumokat
- érdekesebb fejtörőket
- kevésbé gagyi Batmant
- izgalmasabb harci szituációkat
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
60. Foxhound  Szerkesztő
2013.10.26. 10:44:25
LV14
Köszi a cikket. Nem lepődtem meg. Kifulladt ez is.
"Why did i move here? I guess it was the weather."
59. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2013.10.26. 10:41:32
LV28
Válasz 47. Onimushaman üzenetére:
Értem, ez világos.
Egy 9-10 pontos folytatáshoz szerinted mit kellett volna belerakni vagy változtatni?
58. martin  Főszerkesztő
2013.10.26. 10:22:20
LV27
Válasz 48. TheCokeKaine üzenetére:
Nálam jó.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
57. Drivolis  Felséges Úrnő
2013.10.26. 08:59:22
LV23
akkor lehet mégiscsak kimarad :S
(⌐■_■)--︻╦╤─ - - - (╥﹏╥) ladyv89
56. spatz  PlayStation.Community tag
2013.10.26. 08:23:12
LV3
éreztem hogy ki kell várnom majd később veszem meg olcsón
SpatZ blog,Demons Souls FAQ,Dark Souls magyar wiki
55. Lotar  PlayStation.Community tag
2013.10.26. 03:09:58
LV17
A tesztet holnap ( ma ? ) elolvasom . De ! Ettől tartottam , hogy a Rocksteady nélkül "kevesebb" lesz ... Úgy néz ki bejött . :S Persze az a 7 pont még elég jó .
psn/sen id: pcpmate
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
BATMAN: ARKHAM ORIGINS
Warner Bros. Games
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
7/10
Pozitívum
Kiváló történet és szinkron, remek helyszínelős feladványok; minden hibája ellenére nagyon tartalmas
Negatívum
Az innováció hiánya, nem mer túllépni az elődje árnyékán, így egy méretes kiegészítő játéknak hat; béna, felesleges multiplayer mód

MARTIN BELESZÓL
Repülök ezzel a túledzett, puffadt, kiborg ruhás, 100-as Tom Platz combú Denevérember Robotzsaruval a nagy szürke masszában, ami a tök üres Gotham City. Minden házon van 4 pont, amit meg tudok csáklyázni, nem több. Minden ház mellett beszélget 3-6 rosszfiú. Drop Kick, gyanús táncbunyó, XP, csáklya, újabb 2 utca, újabb dekódolás. Az Asylumot imádtam, a City idegesített, ez meg szerintem 6 pont. De legalább egy erős hatos.