PlayStation.Community

2013.10.16. 23:35 Kedvcsináló
36 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Segédlet az induláshoz, újabb érdekességek és 100% trófealeírás.

Nagy várakozás előzte meg a legújabb GTA, a Grand Theft Auto V online szegmensének indulását. A start korántsem volt zökkenőmentes, és akkor még finoman fogalmaztam. Az élesítést követő órákban a szervereket megostromolták a játékosok. A szerencsésebbek eljuthattak a tutorial küldetésig, a többieknek még ez előtt lefagyott az egész. Rockstarék le is zárták az egészet pár napra. Sokadik foltozgatás után végre elértünk arra a pontra, hogy az emberek többségének rendesen fut az online szekció. A fejlesztők folyamatosan dolgoznak a felmerülő hibák megoldásain (erre a játékon belüli töltőképernyőkön is felhívják a figyelmet). Szerencsére a barátaimnak és nekem is flottul megy minden, napok óta ostromoljuk San Andreas utcáit bandába tömörülve: ez a (PSCC Crew).
A következőkben magáról az online módról fogok írni és arról, hogy mi mindent kínál fel az önjelölt kakaógengsztereknek (az előző cikkemhez hasonlóan a trófeákra is kitérek). Továbbá néhány újabb érdekességet hoztam el néktek, fogadjátok szeretettel.

Érkezés Los Santosba, avagy mindenki kicsiben kezdi

Az online felületre érve az első dolgunk a karaktergenerálás lesz. Kinézetünket felmenőink variálásával változtathatjuk meg, speciális apukának John Marstont is megadhatjuk (egy későbbi DLC-vel korábbi GTA-hősők is választhatóak lesznek). A kezdő képességeinket a nap 24 órájának beosztásával variálhatjuk (családdal eltöltött idő, legális és illegális napi munka, kanapén rohadás, alvás, stb.), amelyek a vezetési képességünkre, erőnlétünkre, stb. lesznek kihatással.
Repülőn érkezünk a városba, ahol az alaptörténetből megismert Lamar fogad bennünket. Elmondja, merre hány méter, majd egy utcai autóverseny keretein belül bizonyíthatjuk rátermettségünket.
Egy sor betanítós feladat után az egyik autósműhelybe kerülünk, ahol egy nyomkövetőt kell választott járművünkre szereltetnünk (a biztosítás pedig arra szolgál, hogy totálkár esetén újkori állapotába kerül vissza hozzánk szeretett jószágunk). A nyomkövetővel mindig tudni fogjuk, hol hagytuk a verdát, ha mégsem találnánk, nyugodtan hívjuk fel a biztosítótársaságot.
Valahol az érkezésünk után az első online bronztrófea, az Off the Plane üti a markunkat.

Szóval van verdánk és egy kevéske pénzünk, néhány megbízó is befigyel. A single player kampányból megismert karakterek fogják az úgynevezett „job” feladatokat adni. Ezek a melók mindig telefonon keresztül érkeznek szöveges üzenetként. Lassacskán fogunk eljutni a kocsi lopásoktól a keményebb kábítószeres ügyletekig, majd később a katonaságot is boldogíthatjuk, de az még jóval odébb lesz. A munkák 1-2, illetve 1-4 fősek, érdemes többedmagunkkal küldetésbe indulni.
A Rockstar kitalált egy kiváló Crew-rendszert, amit a Max Payne 3 idejében fejlesztett ki. Ez a rendszer remekül működik, érdemes csatlakozni, vagy jobb híján alapítani egy csapatot.
Én személy szerint a Foxhound által alapított közel 300 fős PS Community (röviden PSCC) alelnöke vagyok. Egy küldetést elfogadva lehetőség van meghívót küldeni a teljes állománynak: aki játékban van, kap értesítést, ha ráér, csatlakozik. Szinte nem tudok olyan esetet említeni, amiben a több mint 40 órás online játékban eltöltött időm alatt egyedül vagy idegenekkel kalandoztam volna. Mindig találtam 2-3 csapatomba tartozó egyént, akire lehetett számítani. Ismerőseiddel továbbá a kapcsolatot telefonon is tudod tartani, még ha egy másik sessionben is tartózkodik. Elég görény dolognak tartom, hogy a hívás kezdeténél vonja le a 10 dollárt a gép. Akkor is buktad a pénzt, ha a pajtásod nem fogadja (vagy nem tudja fogadni) a hívást. Pénzt keresni leggyorsabban ezekkel a küldetésekkel tudunk. Lóvé mellett RP-ket (Reputation Points) is kapunk az elvégzett feladatok után, ami itt tapasztalati pontoknak felel meg.
További 20% RP jár jutalmul, ha Crew-tagokkal együtt teljesítjük a jobokat. Sőt, az első ilyen együtt elvégzett munka után a Crew Cut nevű bronztrófea hullik az ölünkbe.
Az egész Crew-mizéria feltétele, hogy regisztrálva legyünk a socialclub.rockstargames.com nevű oldalon, illetve a PSN-azonosítónkat adjuk hozzá a profilunkhoz. Játékon belül beállíthatjuk, hogy mondjuk csak a barátaink és a tagok halljanak minket, és a személyes autóinkhoz való használathoz is hasonló módon engedhetünk hozzáférést.

Rengeteg dolog zárva lesz előttünk, a jobb dolgok csak később, bizonyos szintek elérése után érhetőek majd el. A másik pénzszerzési mód még a játék elején a kisboltok és benzinkutak kifosztása. A térképen egy fehér bevásárlókosár ikon jelöli őket és szám szerint 20 különbözőt tart számon a program. Az eladóra fegyvert fogva tudjuk megkezdeni a rablást, a mikrofonba kiabálva ösztökélhetjük a pénztárost a kassza gyorsabb ürítésére. Ha kész van, kivágja elénk a zacsit 1000-1500 dollár értékű pénzzel. Egy kettes szintű körözést azért hozzánk vágnak, ami ha tovább folytatjuk ezt a szép szakmát, később (5-6 ilyen egymás után elkövetett rablás után, a „lerázom a zsarukat és újra fosztogatok” módszerrel) simán négyes szintű instant molesztáláshoz vezethet. Érdemes pihentetni a dolgot 2-3 sikeres akció végeztével. Arra azért figyeljünk, hogy hátrálva menjünk ki a kis élelmiszer-ipari egységből, mert simán hátba küld a tulaj valami pult mögött rejtegetett mordállyal. Sőt, néha a nője meg a rosszarcú haverjai a bolt előtt cigarettáznak, na ők sem nézik jó szemmel az ilyesféle akciónkat.
A térképen a kis ikonnál megjelenik egy zöld pipácska a rablás pillanatában (ha „véletlen” kinyírnánk a tagot lányos zavarunkban, akkor sincs baj, a kasszát mi is fel tudjuk törni, csak úgy tovább tart). Így a 20 boltrablás után a több mint 20 ezer dollár mellé a Stick Up Kid nevű bronztrófeát is begyűjthetjük.
Ekkorra már elértük a 7-es szintet, így megnyíltak az úgynevezett club activity-k is, egy időre felhagyhatunk a gaztettekkel.

Jó gyereknek lenni is kifizetődő. Bizonyos időközönként 1000 dollárt vágnak hozzánk, ha nyugodtan játszunk, sportolgatunk vagy korzózunk a barátainkkal. A többjátékos módban még az egyszemélyes kampánynál is többféle módon szórakozhatunk. Ilyen móka például a szkanderozás, mindenféle járműves versenyek (biciklis, autós, motoros, rali, tengeri, légi, valamint ezek fegyveres változatai), többféle célba lövős játék a lőtéren, vagy akár csapatos ejtőernyőzés. Megtalálhatóak a már ismert tenisz, golf és darts játékok is. Ezek sokkal szórakoztatóbbak emberi playerekkel, még fogadhatunk is magunkra vagy ellenfelünkre (bunda powa!).
Remek példa erre a rali, amit lehet csapatosan is tolni. Az egyik játékos vezet, aki a co-driverre van utalva, ugyanis csak a mitfahrer látja a térképet, és az ellenőrző pontokat. Nagyokat lehet gajdulni egy-egy ilyen verseny alatt, ha pedig az anyósülésről sikerül nyernünk, jutalmul a Backseat Driver nevű bronztrófeát zsebelhetjük be (ez csak a mitfahrernek jár, a sofőrnek nem. Az egyszemélyes módhoz hasonlóan módunkban áll újra teljesíteni az 50 speciális ugrást, már ha van kedvünk újból nekiállni. Sajnos nem sikerült még bandába verődve sikeres stunt jumpot végrehajtanunk, lehet, ezeket csak egyedül hajthatjuk végre az online szegmensben is. A mission nevű játékok elnevezése csalóka lehet. Igazából akár 2-4 fős csapatokra osztva versenghetünk egymással, például autókat elsőként ellopni és leszállítani.

Elmehetünk a belvárosban fellelhető mozik egyikébe is (20 dollár egy jegy és reggel 10-től este 10-ig tartanak nyitva). Ha szerencsénk van, akkor a robotos pornófilmet vetítik és nem a random francia (vagy olasz? spanyol??) alkotást, vagy a Meltdownt (ugye ez a Solomon által rendezett filmszerű képződmény, aminek Michael volt a tiszteletbeli producere a szingli kampány alatt). Végső soron ellátogathatunk kedvenc sztriptízbárunkba, ahol a kiválasztott pipitől 40 dollárért privát öltáncot vehetünk. Itt is működik a boltos kalandoknál említett mikrofonos trükk, itt a headsetbe duruzsolva flörtölhetünk a lányokkal, ami fullra töltve a tetszési mutatót viszi jócskán pozitív irányba (ha az is megtelik, miénk a ku... leányzó száma).
A töltőképernyőkön fellelhető egyik megjegyzés szerint csak a hobók járnak mindig ugyanabban a ruhában. Fogadjuk meg a tanácsot és menjünk el megnyiratkozni, csináltassunk egy tetkót, valamint vásároljunk pár új ruhaneműt (sajnos a ruhák, tetoválások és frizurák szintekhez kötöttek, amik fokozatosan nyílnak meg a szintlépések után).
Ha részt vettünk a fentebb említett programok jó részében (a járműves dolgok és a mozi kivételével), akkor az Enjoy Your Stay bronztrófea fog csilingelni a képernyő jobb felső sarkában. A biztonság kedvéért a lista: vegyél egy ruhát, csináltass egy tetkót és egy új frizurát, játssz egy golfot (1 lyuk is elég), játssz egy teniszt (1 szett is elég), játssz egy dartsot (egy leg is elég), a lőtéren érj el bármilyen medált, szkanderozz, és végy egy privát öltáncot. Valamint rabolj ki egy üzletet. Ez a 10 dolog a feltétele a trófeának, itt még nem kell nyerned a kompetitív játékokban…

Az amerikai álom, avagy kolbászból van-e a kerítés?

Nehezen összekuporgatott pénzünket érdemes a bankban tárolni, erre a játék sűrűn figyelmeztet. Ha tökös legények vagyunk és publikus szobát választunk, akkor a nehezen megkeresett kis aranyunkat elvehetik a bitang idegenek. Spórolt pénzünket ATM-automatákba dugdoshatjuk, illetve az intelligensebbek a mobiltelefont előrántva az interneten keresztül helyezhetik csalóka biztonságba a zöldhasúkat. A kórházi számlától ugyanis semmilyen bank nem véd meg bennünket, érdemes életben maradni. A punci biztonságos módot 100 dollár ellenében kapcsolhatjuk be, ilyenkor senki sem tud bántani minket. A 10. szint elérésével Lester értesít minket a vérdíjakkal kapcsolatos tudnivalókról. Ha rosszalkodunk, például elkötünk egy kocsit, akkor vicces üzeneteket kaphatunk a volt tulajtól, aki még egy kisebb vérdíjat is kitűz a fejünkre (egy bizonyos szint után képesek leszünk levenni, vagy mi is elhelyezni vérdíjakat más játékosokra). Ebben az állapotban a többi gamer minket piros pontként lát a térképen, jó eséllyel meg is indulnak levadászni bennünket a potya pénz reményében.
Ebben az állapotban kell egy játékon belüli napot eltöltenünk (valós időben nagyjából fél órát). Ha életben maradtunk, megkapjuk a ránk kirótt vérdíjat, illetve a Run Like The Wind bronztrófeát is.

Mindennap 5000 dollárnyi összeg áll rendelkezésünkre megtakarított pénzünkből, amit ha úgy rendelkezünk, egy vagy több barátunknak is adhatunk, így segítve egymást és kezdő társainkat, az elején ez hatalmas kezdő lökés (ahhoz, hogy egy versenybe be tudj szállni, szükséged van egy minimális tőkére).
80 ezer dollártól kapható a legolcsóbb apartman, amihez garázs is jár, amiben két autót tárolhatunk. Ha megvásároltuk álmaink otthonát, akkor több kényelmi szolgáltatás mellett jutalmul az American Dream bronztrófeát is megkapjuk. Fontos, hogy interneten keresztül és ne az utcán kihelyezett hirdetőtábla segítségével kivitelezzük a dolgot, mert csak a netes vásárlással jár a trófea.
Később újabb, drágább lakhely vásárlásával visszakapjuk a régi ingatlanunk értékének felét. A 125 ezer dollártól kezdődő apartmanok már hat járműnek adhatnak otthont (a kocsikra/motorokra kb. 6 ezer dollártól vehetünk biztosítást). Ha rendelkezünk saját kecóval, akkor a következő játék alkalmával innen indulunk. Barátaink és klántársaink fel tudnak csengetni, akiket kedvünk szerint beengedhetünk. Együtt tévézhetünk, téphetünk és bele is fetrenghetnek az ágyadba. Fasza. A garázshoz jár egy szerelő, aki napi 50 dollárral rövidít meg, viszont egy hívásra a kiválasztott járgányt eléd hozza, bárhol is vagy. Ez az opció elkelt volna a sztori módba is…
Ha már ilyen jól megy, egy kicsit költhetünk verdáinkra is. Egyre több alkatrész nyílik meg, minél többet nyerünk és játszunk az adott kocsi osztállyal. Többek közt ráfesthetjük a Crew logóját a motorháztetőnkre, elpusztíthatatlan kerekeket vásárolhatunk, vicces dudákat szereltethetünk be jó pénzért vagy akár bombává is változtathatjuk kedvencünket.
Átalakított járgánnyal elért 5. győzelmünk után a Midnight Club nevű bronztrófeával leszünk gazdagabbak.

Jobb ház egyenlő súlyosabb küldetések, ami több pénzt, illetve tapasztalati pontot is jelent. Ha azt hittük, eléldegélünk a kezdeti pisztolyunkkal, hatalmasat tévedtünk. Bármennyire is sajnáljuk a pénzt, irány egy Amu-nation fegyverkereskedés. Itt beújíthatunk egy gépfegyvert, fel is szerelhetjük pár kiegészítővel. Súlyos tízezreket lehet otthagyni, de később sokszorosan megtérül a befektetés. Ahogy haladunk a ranglétrán, egyre jobb fegyverek, illetve golyóálló mellények válnak elérhetővé. Kedvencem, a tapadós bomba például a 19-es szint után szólítható az arzenálba.
A 15-ös szinttől elérhető lesz a Survival játékmód, aminek már a neve is mutatja: túl kell élnünk. Érdemes később próbálkozni vele, mert ennek a játékmódnak a teljesítése embert próbáló feladat. A legjobb 3 másik játékossal együtt próbálkozni, mert elhalálozás esetén a következő körben újraéledünk, tehát elég, ha egyvalaki fejezi csak be az adott roundot. A térképen elszórva mellények, EÜ csomagok és fegyverek találhatóak. Minden hullám hasonlóan épül fel, nagyjából 30-50 ellenséges figurát dobál be a gép fokozatosan. Egyesek autóval érkeznek, és akadnak helikopteresek is. Jó felszereléssel, ügyes játékosokkal teljesíthető a kihívás.
20-as szinttől érhető el helikopteres támogatás, ami telefonon keresztül kérhető a Merryweathert választva. Ennek a segítségnek az igénybevétele 5000 dollárt kóstál, az első ilyen mentőövért a Dialling Digits bronztrófea is a miénk lesz úgy mellékesen. Mi a roncstelepet választottuk ki, talán ez a legkönnyebb az összes közül. Elbújhatunk egy közeli háztetőre vagy a pajtába. A 10. kör a legnehezebb, 3 harci helikopter tör az életünkre, egy pillanat alatt szétszednek. A suttyó parasztok szinte kivétel nélkül automata fegyverekkel vagy minigunnal vannak felszerelve, még a haláluk után is visít a félelmetes fegyverzetük. A repülőgép roncsában szerencsére el lehet bújni, így olcsón ugyan, de abszolválhatjuk ezt a reménytelennek tűnő feladatot.
Mind a 10 szintet teljesítve (elég, ha egy ember túléli az utolsó hullámot) 20 ezer dollár, egy nagy adag RP, illetve az Unnatural Selection nevű bronztrófea lesz fáradozásaink jutalma. Ez a legnehezebb online trófea az összes közül.

Az utolsó játékmód a 18. szint elérésével aktiválódik, ennek a Gang Attack nevet adták. Nagy vörös körök jelennek meg a térképen, ha éppen jó helyen járunk, ezeknek a közepébe kerülve indul maga a támadás. 15–25 ellenséges figurát kell eltennünk láb alól, ezt játszhatjuk többedmagunkkal is.
A Clean Sweep nevű bronztrófea követelménye 10 bandatag likvidálása és a meccs végéig életben kell maradnunk. Jó búvóhelyet választva egyesével levadászhatjuk támadóinkat, közben társaink vállalhatják a csalimoslék szerepét. Nem nehéz meghalni, de szerencsére gyakran felkínálja a program ezt a módot.

Egyedül nem megy

A Grand Theft Auto V online részében egyszerre 2–16 játékos mérheti össze tudását több száz különböző versenyben és kompetitív játékmódban. Ajánlott társainkkal összefogva, egymást segítve csatározni.
Aki a következőkben felsorolt játékmódokban első helyen végez, az a Numero Uno bronztrófeával lesz beljebb. A lista a következő:− Nyerj teniszben (1 szett is elég).
− Nyerj golfban (1 lyuk is elég).
− Nyerj dartsban (1 leg is elég, ami egy 301-es játéknak felel meg).
− Nyerj szkanderban (1 meccs is elég).
− Nyerj egy ejtőernyős vagy bázisugrásos játékban.
− Teljesíts egy Gang Attackot.
− Teljesíts egy Survival játékot (10 hullám).
− Nyerj meg egy Deathmatchet.
− Nyerj meg egy Team Deathmatchet.
− Nyerj meg egy tengeri versenyt (Sea Race).
− Nyerj meg egy légi versenyt (Air Race).
− Nyerj meg egy autós/motoros versenyt (Land Race).
− Nyerj meg egy GTA-versenyt (a Land Race átállítható GTA-módra).
− Nyerj meg egy ralit sofőrként és mitfahrerként egyaránt (Land Race átállítható ali módra).
− Nyerj egy játékmódban a lőtéren (Shooting Range-en belül választható az alábbi 3 gyakorlat: Cover Target, Random Target vagy Target Grid).


Hogy miben nyertünk eddig és miben nem, az nyomon követhető a Start menü, Statisztikák, Awardok és azon belül a Victory alpont alól. Az Awardok menüben megtekinthetők továbbá különféle díjaink. Általában bronzról indulnak és a kritériumok teljesítése után válnak ezüstté, arannyá, majd végül platkóvá. Egy részük meglesz játék közben úgy, hogy azt se tudjuk, mit csináltunk értük. A legtöbb csupán időigényes, de akadnak elég nehezek is, mint például a találj be a lyukba egy ütésből golf játékmódban (hole in one).
85 díj zsebelhető be, és ebből nekünk 30 db platinumra van szükségünk a Decorated ezüsttrófeához.
30-as szinten (42 óra után konkrétan még saját helikopterem és csónakom sem lehet) még csak 7 platinum awardom van, de messze még a vége, nem sietünk sehová. A platinum trófeához igazából a szintlépéseken kívül csak ez hiányzik és még egy bronz, ami 50 szint után érhető el.
(Ez a Full Refund bronztrófea, egy speciális telefonhívással lehet felbérelni egy rablót Lamar barátunk segítségével.).

Apropó, szintek, a 25. szint elérésével a Three-Bit Gangster bronz, az 50. szint elérése után a Making Moves ezüst, végül a 100. szintlépésnél az Above the Law aranytrófeák lesznek a jutalmaink. A 100. szint után is fejlődhetünk kedvünk szerint, de ehhez a 100-hoz is jó másfél millió RP-re lesz szükségünk.

Nagy valószínűséggel a 100. szint marad utoljára a listánkon, ami után az utolsó trófea is, a Los Santos Legend platinum lesz végső(?) jutalmunk. Persze csak a serlegvadászoknak, a többiek tovább játszhatnak, ahogy eddig is tették. ;)
Érdekességek, easter eggek 2. felvonása

A múltkoriakat kiegészítvén, még néhány single player okosságot hoztam néktek a játékból, felsorolásképp (81 óra szingliből ennyire futotta, biztos van még jó pár, amit nem találtam meg vagy elfelejtettem időközben feljegyezni):

− Nem vénnek való vidék (No Country for Old Men): egy helyen a sivatagban hullák fekszenek kocsik körül, a pénzes táskát pedig lejjebb, a patak mellett találjuk egy haldokló mellett (benne 25 000 dollárral). Ez egyértelmű utalás a filmre, amelyben megtalálható ugyanez a jelenet (még kutya is fekszik ott holtan).

− Red Dead könyv a polcon (írta: J. Marston), Franklin lakásában.

− Dark Souls-utalás is megtalálható egy küldetés alatt, pontosabban a jógaoktatás alkalmával, az egyik gyakorlat neve egyeztethető össze a DS-ben található covenanttal.

− Ragyogás (The Shining, rendezte: Kubrick) c. horrorból Jack Torrance (a filmben Jack Nicholson alakította) komplett ruházata. Trevort – a fodrászt is megejtvén – tökéletes másává alakíthatjuk.

− Drive (Gázt!) c. film főszereplőjének kabátja is megvásárolható.

− Némely NPC az „I like turtles” szállóigét skandálja, amely utalás a népszerű vírusvideóra.

− Különleges NPC-kel is összefuthatunk a játékban, mint például a Vinewood Zombi, aki szerte a városban plakátokról köszön vissza ránk és megtalálván őt, egy több mint 5 perces – és meglehetősen vicces − performanszot nyom le. De találkozhatunk még pantomimessel, prédikáló pappal, egy kiélt színésznővel (vele csak Michael esetében) és magával Jézussal is vitába elegyedhetünk.

− A Vinewood Boulvardon, a csillagokon korábbi epizódok karaktereinek nevei is fellelhetőek (Candy Suxxx, Madd Dogg, stb.), továbbá egy rakat ökörség is, mint például Thor, a Little Bitchez és Sunshine Shine. Átnéztem szinte az összest, rengeteg van belőlük…

− Az interneten a kurzor egy középső ujj az egyezményes mutatóujj helyett.

− Michael fia mikor laptopozik, Nico profilját nézegeti alkalomadtán.

− A Playboy Mansion teljes mása fellelhető Vinewoodban.

− Az utolsó nagy rablás az Olasz meló (Italian Job) előtt tisztelgés.

− Michael háza egy az egyben olyan, mint a Soprano családé a Maffiózókban.

− A Vissza a jövőbe (Back to the Future) c. filmre való utalásra lelhetünk a sivatagban, egy trafón.

− A sikeres Breaking Bad sorozat is képviselteti magát a játékban több ízben is, pl. Walter White házának mása a Banham Canyonban, Jessie Pinkman arca egy sziklába vésve, továbbá a kék methre való utalásra is figyelmesek lehetünk.

− Senora National Parkban egy sziklán gyerekversikét találhatunk, ami egyértelmű utalás a Rémálom az Elm utcában (Nightmare on Elm Street) c. filmre.

− Skóciára való utalások (zászló, jelmondatok stb.), mivel több fejlesztő is onnan származik.

− Master Chief (Halo-széria) cosplay és akciófigurák jelenléte.

− Magamutogatós kerti törpékre is bukkanhatunk a játékban, pl. Vinewood Hills környékén.

− Michaellel néha rajtakaphatjuk Amandát, amint szobája magányában vibrátorozik.

− Egy mellékküldetésben segíthetünk egy lánynak, akiről kiderül, hogy a Vice City-ből megismert Sonny lánya. Segítségünket később egy magasabb pénzösszeggel honorálja.

− Tolvajtempó (Gone in 60 sec) c. filmre utalás: Devon autós-rablós küldetéssorozatában a háttérben észrevehetünk egy neontáblát, amire autók nevei vannak felírva, hasonlóan az említett filmhez.

− Martin Madrazo barátnőjének házát ugyanúgy rombolják le Michaelék, mint Riggs tette azt a Halálos fegyver 2-ben.

− Psy a GTA V-ben! Franklinnel privát fuvarokat teljesítvén felvehetünk egy koreai popsztárt, aki internetes videomegosztón elért sikereivel henceg. Ez egyértelmű utalás Psyra és a Gangnam Style c. dalára.

Ennyi lett volna, remélem, hasznát veszitek a segédletnek. Ha bármilyen kérdésetek van, forduljatok bátran hozzám bizalommal. Remélem, találkozunk Los Santosban, én 100%, hogy ott leszek!
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
36. Leo69
2013.10.28. 21:27:12
LV4
Az összes trófea nekem kizárt,de sosem erre hajtottam,hanem az élvezetes játékra. Amúgy tényleg nagyon jóra sikeredett az online verzió. Én általában nem szoktam nagyon rámenni az online játékmenetre, de ez ötletesen lett megszerkesztve. Jó időre biztosítja a további játékélményt a story módon felül. Csak gratulálni tudok a Rockstar csapatának!
Leo
35. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.10.28. 18:28:43
LV1
Hát azért a Vinewood Boulvard-on a hírességek csillagjainak kiolvasása simán elvitt vagy fél órát az életünkből... :D
34. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.24. 03:54:40
LV24
Válasz 33. II-Kornel-II üzenetére:
Pár embernek glitches a trófea, de talán segít ha a testedre (torso) tetováltatsz! Próbáld ki, remélem sikerül!
señor
33. II-Kornel-II  PlayStation.Community tag
2013.10.23. 01:38:29
LV1
Válasz 31. Onimushaman üzenetére:
minden meg van :( kivéve a mozi de azt irja azt nem is kell :(
poWa LEADER
32. II-Kornel-II  PlayStation.Community tag
2013.10.23. 00:45:16
LV1
Válasz 31. Onimushaman üzenetére:
okés köszi :) meg nézzem :)
poWa LEADER
31. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.23. 00:15:54
LV24
Válasz 30. II-Kornel-II üzenetére:
Startold le és a progress menüben nézd meg, hogy amiket kér azoknál ott van-e a YES.
señor
30. II-Kornel-II  PlayStation.Community tag
2013.10.22. 23:36:24
LV1
Enjoy Your Stay ezt a trophyt nem adja be peddig mindent meg csináltunk ...mi lehet a baj ?
poWa LEADER
29. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.22. 19:55:40
LV24
Válasz 26. TCr64EU üzenetére:
Ismerőseim is hasonlóan csinálták meg. Az utolsó 2 helikopter megunta a végén és összeütköztek a levegőben. :)
señor
28. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.22. 19:54:27
LV24
Válasz 27. Hayabusa üzenetére:
Remek észrevétel!
señor
27. Hayabusa  PlayStation.Community tag
2013.10.22. 13:40:57
LV2
Ne felejtsük azt sem,hogy az egyik nagy rablást egyenesen a Szemtől Szemben c. filmből vették.(pénzszállító autós)
"R-E-L-A-X" - Aaron Rodgers
26. TCr64EU  Choose life
2013.10.22. 12:17:08
LV22
Unnatural Selection trófea:

Scrapyard: haverokkal 4-en bekempeltünk a pajtába, a 2 nagy ajtót 2-2-en védtük, ládák nyújtottak fedezéket.
Hihetetlenül könnyű volt így a 10 szint, a 10 szint alatt összesen 1x esett el egyikünk, de az is csak türelmetlenségből adódott.

Ha helikopter jön (wave 4 és 10), akkor azt kell hagyni utoljára, mert nem tudnak belőni pajtába, ellenben a gyalogsággal, főleg amikor minigunnal jönnek.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
25. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.21. 18:18:01
LV24
Válasz 23. Tozsoazeredeti üzenetére:
Köszi!
señor
24. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.21. 18:17:48
LV24
Válasz 22. HunNicoBellic üzenetére:
Nincs mit!

Sopranosra reagálva véleményem szerint Michaelt is onnan mintázták.
señor
23. Tozsoazeredeti  PlayStation.Community tag
2013.10.21. 17:56:52
LV1
Jó kis leirás ha egyszer meglesz biztosan használom majd.
22. HunNicoBellic  Mérnök Úr
2013.10.21. 15:41:36
LV17
Válasz 20. Onimushaman üzenetére:
Köszi. :)
trance 'n' progressive
21. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.20. 22:22:22
LV24
Válasz 18. MazaHUN üzenetére:
Köszönöm.
señor
20. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.20. 22:21:23
LV24
Válasz 19. HunNicoBellic üzenetére:
Itt egy tutorial:

http://www.youtube.com/watch?v=BdcPo8WTMFI
señor
19. HunNicoBellic  Mérnök Úr
2013.10.20. 21:33:46
LV17
"Michael háza egy az egyben olyan, mint a Soprano családé a Maffiózókban."
Ezzel nem igazán értek egyet, de a pszichiáter jelenléte a játékban szerintem a sorozatra utal.

"Ragyogás (The Shining, rendezte: Kubrick) c. horrorból Jack Torrance (a filmben Jack Nicholson alakította) komplett ruházata. Trevort – a fodrászt is megejtvén – tökéletes másává alakíthatjuk."
Ha ezt valaki megcsinálta nyomhatna róla egy képet. .)
trance 'n' progressive
18. MazaHUN  PlayStation.Community tag
2013.10.19. 10:13:43
LV7
Na a végére értem, köszi és grat;)
independent
17. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.18. 09:25:59
LV24
Válasz 15. rappit üzenetére:
Köszi, használd egészséggel.
señor
16. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.18. 09:25:31
LV24
Válasz 14. DDkovi üzenetére:
Legjobb epizód volt!
señor
15. rappit  PlayStation.Community tag
2013.10.17. 22:03:46
LV4
Nájsz! Köszi.
Nem fog kifér...
14. DDkovi  PlayStation.Community tag
2013.10.17. 21:50:43
LV9
A GTA Somaliat meg mindig is tolták. :D
http://2.bp.blogspot.com/_FqQEHPUq6Zc/SwQuAv8[...]
20GB ingyen tárhely: http://copy.com?r=xO0fYP
13. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.17. 20:55:16
LV24
Válasz 12. DDkovi üzenetére:
GTA IV-et még tolják.
señor
12. DDkovi  PlayStation.Community tag
2013.10.17. 18:27:38
LV9
Válasz 4. Onimushaman üzenetére:
Hát az online része most felkapott, most még van kivel játszani.
De ha mondjuk 2-3 vagy 5-8 év múlva veszem elő, akkor már lehet csak az offline marad, mert nem lesz senki online (ha lesz még szerver).
20GB ingyen tárhely: http://copy.com?r=xO0fYP
11. EmpiHUN  Driftrocker/BF Veterán
2013.10.17. 17:50:18
LV13
Köszönjük!
A Birodalom örök!... khm.. Hupsz!
10. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.17. 13:56:39
LV24
Válasz 7. TCr64EU üzenetére:
Thx!
señor
9. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.17. 13:56:18
LV24
Válasz 8. barnoca üzenetére:
Köszönöm. Nagyon várunk már!
señor
8. barnoca  PlayStation.Community tag
2013.10.17. 13:46:42
LV18
Köszi Oni.
Valamelyik este csatlakoznék hozzátok egy kis onlineozásra.
7. TCr64EU  Choose life
2013.10.17. 13:46:09
LV22
Nagyon jó írás és nagyon fasza "külső kép" (napnyugtás). :)
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
6. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.17. 12:42:05
LV24
Válasz 3. probi üzenetére:
Örülök, hogy tetszett. És ez még nem az összes érdekesség, ami a játékban fellelhető.
señor
5. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.17. 12:37:36
LV24
Válasz 2. Cok3 üzenetére:
Várunk. ;)
señor
4. Onimushaman  Szerkesztő
2013.10.17. 12:37:02
LV24
Válasz 1. DDkovi üzenetére:
Találkoztunk tegnap egy külföldivel, aki 94-es szintű volt. Megnéztem a profilját kíváncsiságból, 116 órája volt multiban és 15 perce a szingli részben. :)
señor
3. probi  PlayStation.Community tag
2013.10.17. 11:16:50
LV8
Köszi az írást, rengeteg hasznos dolog van benne. Ezek az easter eggek baromi jók, eddig csak 2-3-al találkoztam menet közben :)
2. Cok3  PlayStation.Community tag
2013.10.17. 09:40:13
LV3
Nem semmi osszefoglalo, sokat fog segiteni, amikor eloszor bejoinolok majd :-)
How far will you go to save someone you love?
1. DDkovi  PlayStation.Community tag
2013.10.17. 04:20:52
LV9
Talán a jövőhéten lesz rá lehetőségem, hogy nekikezdjek a játéknak.
Úgy terveztem, hogy előbb az offline részét pörgetem ki, de lehet jobb lenne ha párhuzamosan csinálnám a kettőt. :)
20GB ingyen tárhely: http://copy.com?r=xO0fYP
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Door Kickers: Action Squad (PS4, PSN)
2019.12.06. 12:18 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szolgálunk és rád rúgjuk az ajtót!
Paper Dolls Original (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:36 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Petunia
Rettegés a Csing-dinasztia korából.
Woodle Tree Adventures Deluxe (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:26 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Melyik a legkisebb favicc? A fűrészpor...
TERMINATOR: RESISTANCE (PLAYSTATION 4)
2019.12.02. 14:09 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Trashminátor.
Indivisible (PS4, PSN)
2019.12.01. 14:11 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Kezdünk egy kicsit túl sokan lenni.
Ling: A Road Alone (PS4, PSN)
2019.12.01. 11:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MrZ
Magányos délutáni séta.
Rebel Cops (PS4, PSN)
2019.11.30. 12:37 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A szükség törvényt bont.
Aggelos (PS4, PSN)
2019.11.28. 19:56 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixelhős a poligonkorban.
PLANTS VS. ZOMBIES: BATTLE FOR NEIGHBORVILLE (PS4)
2019.11.28. 10:37 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: DaveUnchained
Kissé túlérett, de még mindig finom termés.
The Game Awards 2019 - íme az idei jelölések
2019.11.27. 10:52 Komment
12 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Te mely játékokra szavazol?