PlayStation.Community

2009.03.15. 17:08 Kedvcsináló
89 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Digitális történelemkönyv konzolfőiskolai hallgatóknak.

Előző működési területemen, az offline videojáték sajtóban gyakran okozott nehézséget a különböző konzolokra – sorra – megjelenő retro gyűjtemények verdiktjének az értékelő tábla relatíve szűk kereti közé szorítása. Egy aktuális, friss játéknál ezzel nincs gond: egy jól kitalált kategóriákkal felállított táblázatba – mint pl. a PlayStation.LIVE-é – könnyedén beilleszthető az, hogy az adott game átlagos vagy kiemelkedő látványvilággal rendelkezik-e, valamint egy, a közepesnél alig jobb 6 pontos, vagy egy elsőrangú, mindenkinek bátran ajánlható 9 pontos programmal van-e dolgunk. De hogyan oldod ezt meg tisztán és egyértelműen egy 10+ éves retro stuff újrakiadásánál, ráadásul esetemben most egy olyan kollekciónál, amely negyvennél is több klasszikust tartalmaz?
Valószínűleg sehogy. Többek között ezért találtuk ki a „Kedvcsináló” kategóriát, melyben nem az értékelő végén szereplő szám mondja ki a végítéletet, hanem inkább az író ész- és érzelemérvei győzik meg az olvasót arról, érdemes-e beruháznia az adott szoftverre, vagy sem.

A Sega a videojáték-történelem egyik leghíresebb cége, gondolom ez vitán felül áll. Bár manapság patinás zászlaját már jócskán megtépázták a változó idők viharai, és többször is akkorát hasalt a konzolbizniszben, mint csámpás malac a jégen, azért volt egy olyan korszak, amikor a Sega mint kiadó és konzolgyártó ott trónolt az abszolút csúcson, napi szinten változó kimenetelű csatákat megharcolva legnagyobb riválisával, a Nintendóval. A Sega MegaDrive Ultimate Collection ezen időszak mára már klasszikussá vált játékterméséből szemezget, kedves emlékeket nyújtva a nosztalgiázni vágyó idősebb, valamint új élményeket a múltat megismerni akaró fiatalabb játékosoknak.
Retro gyűjteményből annyi van a piacon, mint égen a csillag – főleg a PlayStation család gépeire –, Playstation 3-ra viszont ez az első kollekció. Erről a korábbi ilyen-olyan próbálkozásoktól eltérően elmondható, hogy egyáltalán nem felemás minőséget ad a vásárlónak: a 40+ game szinte mindegyike nagyon jó választásnak bizonyult, kifejezetten széles spektrumon bemutatva a Sega legendás gépének, a 16 bites éra ikerkirályának, a MegaDrive-nak szoftverkínálatát. A tipikus platformjátékoktól a shootereken és logikai cuccokon át egészen az „ősi” konzolos szerepjátékokig minden megtalálható a Blu-ray lemezen.Első körben mindenképpen azokkal a címekkel kezdeném az utazást, melyek saját életem és videojátékos pályafutásom meghatározó részét képezték: ezek a Sonic the Hedgehog (1991), az Ecco the Dolphin (1993), és a Golden Axe (1989) című remekművek.

Sonicot magát biztosan nem kell bemutatnom: első játéka úgy robbant be a köztudatba, mint egy atombomba, hiperűrsebességre kapcsolva az akkori konzolszcéna kissé még totyogós hangulatát. Az azóta is szinte példa nélkül álló fékevesztett száguldás akkor és ott alapjaiban reformálta meg a 2D paltformjátékok zsánerét, szakított minden addig bevett hagyománnyal és játékmechanizmussal; friss színt, életet, ritmust, vagányságot, száguldást vitt bele, játékosok százezreit meggyőzve arról, hogy egy MegaDrive vásárlása mellett döntsenek. Sonic a Sega örök védjegyévé vált, s bár mára már a harmadik dimenzió mániákus hajszolása eléggé lestrapálta a mi kék sündisznónkat, én azt mondom, a Sonic the Hedgehog a Super Mario World mellett a világ legjobb és legtökéletesebb platformjátéka.
A magyar fejlesztésű – örök hálánk Novotrade! – Ecco a delfin teljesen más világba repíti el a játékost, azonban ha széthúzzuk a felszít jelképező, képzeletbeli függönyt, tulajdonképpen valahol ugyanazt találjuk, amivel Sonic megbabonázta a gémerek szívét – csak teljesen más tálalásban. A nagy kékség minket, levegővel élő embereket rabul ejtő misztikuma már félig garancia a sikerre, melyet csak tetéz a különleges, mai szemmel is varázslatos látványvilág, és az elvont, különleges játékmenet. Tulajdonképpen behatárolhatatlan, milyen stílusú program az Ecco, annyira egyedi ötlettel állunk szemben: valahol platform, valahol kaland, de leginkább egy fantasztikus utazás, mely során a kis delfin a mélység veszélyeivel dacolva, más élőlényekkel megismerkedve és velük kommunikálva megpróbálja kideríteni, milyen ismeretlen erők rabolták el fajtársait az óceánból. Az Ecco nem pontszámokról és teljesített pályákról szól, hanem egy magasztos végcélról, és az odáig vezető nehéz, rögös, kihívásokkal teli, de varázslatos és feledhetetlen útról.
Ha a klasszikus haladós-verekedős, valaha beat’em-upnak keresztelt játékstílusról beszélünk, akkor első helyen kell említenünk a Golden Axe-t, melyre még ma is őszinte rajongással emlékeznek vissza azok, akik zsebpénzük nagy részét beletolták a játéktermi gépbe, aztán később csillogó szemmel vitték haza a MegaDrive-os otthoni verziót, hogy immár pénzérmék dobálása nélkül, egyedül vagy barátjuk oldalán küzdjenek meg az ördögi Death Adder légióival. A Golden Axe az egyszemélyes megyek és aprítom őket zsáner legnemesebb esszenciája, ugyanakkor a multiplayer hancúr magasiskolája: a barbár, amazon és törpe karakterek közül választva, a zseniális Conan filmek hangulatát idéző tájakat járhatunk be, túlfejlett óriásokkal, pokolbéli kárhozottakkal, és fantasy lényekkel harcolva, bizarr hátasokat meglovagolva, földet és eget rengető mágikus támadásokat bevetve.
E három program mindegyike olyan játéktörténeti mérföldkő, melyet minden olyan megszállott gémernek ismernie kell, aki valamennyire is tiszteli kedvenc hobbijának történelmét. Mindegyikre igaz, hogy ma, 2009-ben, hellyel-közzel húsz évvel megjelenésük után is olyan minőségű, mélységű és színvonalú szórakozást nyújtnak, amely megkérdőjelezhetetlen. A gyűjteményben természetesen helyet kaptak az alapjátékok folytatásai is: az egyre több változatosságot és szereplőt kínáló Sonic 2-3, a történetet lezáró Ecco: Tides of the Time, valamint az új játékmódokat is felvonultató Golden Axe 2-3.
Fussunk végig most a többi játékon is, a teljesség igénye nélkül, a legfontosabb gyöngyszemekre fókuszálva.

Altered Beast: Haladós-verekedős, multizható bunyó, érdekessége a power-upok által vadállattá átalakuló főhős.
Columns: A Sega örökérvényű, akár manapság is tökéletes szórakozással kecsegtető logikai játéka, mely akkoriban a Tetris kihívója akart lenni.
Comix Zone: Egy elképesztően stílusos, verekedős anyag, melyben egy képregény füzetet járhatunk be, természetesen képregény stílusban.
Dynamite Headdy: A rajongói körökben kultikus státusznak örvendő Treasure stúdió kissé bizarr, fura, elvont, szürrealista platformprogramja, melyben egy fejét eldobni képes lény harcolja magát végig egy olyan világban, melyet Salvador Dali is megirigyelne.
The Story of Thor: Pazar, felsőnézetes, tartalmas kalandjáték, amely a Super Nintendo Zeldájának hangulatát kívánta átcsempészni MegaDrive-ra.
VectorMan: Korának egyik üdén friss technikai megoldásait alkalmazó lövöldözős platformjátéka.
A gyűjtemény fontos részeit képezik a Sega híres szerepjátékai, melyekből tényleg a legjobb darabok találhatók meg a lemezen. Ezek a programok a PS1-PS2-PS3 éra JRPG-inek ősei. Úgy gondolom, ezek a stuffok hihetetlen tartalmukkal akár még manapság is megállnák a helyüket bármely jelenlegi JRPG-vel szemben, ha grafikus körítésük és kezdetleges kezelőfelületük felett nem járt volna el az idő. Azonban, ha felül tudsz emelkedni ezeken a „hiányosságokon”, és él még benned az a képesség, hogy a fantasztikus igényességgel mesélt történetek által mutatott szituációkat az agyad jelenítse meg, és a képernyőn látható képek csak illusztrációként szolgáljanak, túlzás nélkül elképesztő és csodálatos élményadagban lesz részed. A sci-fi témájú Phantasy Star II, III, és IV, valamint a fantasy hangulatú Shining Force széria három része hónapokra, sőt, akár több mint egy évre is a tévé elé szegez majd!
A hihetetlen tartalom mellé valóban impozáns megvalósítás is társul. Minden játék futtatható eredeti, 4:3-as képpel, keretben, valamint 16:9-es, teljes képernyős, torzításmentes verzióban is. 16:9-nél az alsó, felső és oldalsó szegély kalibrálható, így az esetleg problémásabb programokat is be tudod állítani magadnak. A látvány HDTV-n is tökéletes, konvertálási hiányosságot sehol sem tapasztaltam, a színek eredeti szépségükben pompáznak. A pixelek tökéletesen látszódnak, azonban, ha ezek esetleg bántanák valaki szemét, bekapcsolható egy „elmosó” effektus is. A zenék úgy szólnak, ahogy a kilencvenes években is szóltak. A kezelés és gombkiosztás minden játéknál tetszés szerint variálható, mozgásra a d-pad és az analóg kar is egyaránt használható. A játékoknál automata mentés is kérhető, és úgy vettem észre, mindenhol működik a „pillanatmentés” is, azaz bármelyik játék bárhol – pálya közben is – elmenthető, majd később folytatható. Eredeti kódokat és csalásokat nem sikerült sajnos bevinnem, bár ezt nem minden stuffnál próbáltam végig.
A játékok – szinte – mindegyike tartalmaz egy darab trófeát, melyek közül sok könnyen megszerezhető, sok viszont a mai fejjel néha őrjítő, néha viszont egyenesen lehetetlennek tűnő nehézségi fok miatt olyan kihívás, amibe beletörik majd sokunk bicskája. Minden játékról olvashatunk egy kis történelmi bemutatót, pár „Tudtad, hogy…” érdekességet, valamint a korabeli dobozképeket is felpakolták a lemezre.
Az extrák között eddig még soha nem látott interjúkat és bónusz játékokat találhatunk. A filmeket könnyebben adja a Sega: néha elég csak elindítani egy programot, a titkos játékok – pl. Zaxxon, Alien Syndrome, Altered Beast arcade verzió, Space Harrirer – előcsalogatásához viszont bizony produkálni is kell egy-egy adott stuffban.

Láthatod: a Sega MegaDrive Ultimate Collection olyan ellenértéket kínál a pénzedért, amihez még csak hasonlót sem tudok mutatni a jelenlegi játékok közül… abban az esetben persze, ha valamilyen okból kifolyólag fogékony vagy a retro stílusra. Ha újra neki akarsz ülni azoknak a régi játékoknak, melyek bearanyozták gémer-pályafutásod kezdetét, ha meg akarod tapasztalni, mit jelentett anno egy videojátékban a kihívás fogalma, vagy egyszerűen csak meg akarod ismerni a dicső múltat, most itt a lehetőség.

Úgy gondolod, a múltidézés vagy a történelem felfedezése vuziság? Nos, akkor ez nem a te szoftvered.

Teljes játéklista:

Alex Kidd in the Enchanted Castle
Alien Storm
Altered Beast
Bonanza Bros.
Columns
Comix Zone
Decap Attack starring Chuck D. Head
Dr. Robotnik's MBM
Dynamite Headdy
Ecco the Dolphin
Ecco II: The Tides of Time
E-SWAT
Fatal Labyrinth
Flicky
Gain Ground
Golden Axe I
Golden Axe II
Golden Axe III
Kid Chameleon
Phantasy Star II
Phantasy Star III: Generations of Doom
Phantasy Star IV: The End of the Millennium
Ristar
Shining in the Darkness
Shining Force
Shining Force 2
Shinobi III: Return of the Ninja Master
Sonic 3D: Flickies Island
Sonic and Knuckles
Sonic Spinball
Sonic The Hedgehog
Sonic The Hedgehog 2
Sonic The Hedgehog 3
Streets of Rage
Streets of Rage 2
Streets of Rage 3
Super Thunder Blade
The Story of Thor
Vectorman
Vectorman 2

Megnyitható:

Alien Syndrome
Altered Beast Arcade
Tip Top
Fantasy Zone
Golden Axe Warrior
Phantasy Star
Shinobi Arcade
Space Harrier
Zaxxon

(A játék megvásárolható szoftverdealerünknél, a Pro Game-nél.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
89. ati7hun  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 17:46:24
LV1
Ez az egy platina trófeám van csak ^_^ A Vectorman 2 -be, számtalan próbálkozásra sem sikerült a 11. fejezetig eljutnom. Igy kiprobáltam a pályaugró kódot. Működött ^-^ Előkerestem azokat a régi 576 -okat amikor még ezekről a játékokról irtak benne. Nem az 576Konzol, az akkor még nem is létezett. A sima 576-ban volt pár oldal konzol téma. Ilyenkor jól jön egy hiánytalan gyüjtemény ^_^
88. Data_Messa  PlayStation.Community tag
2009.09.18. 11:45:35
LV3
engem ezek a jó kis JRPGk érdekelnének de csak miattuk nem venném meg az egész pakkot :P nem azt mondom h ez az egész egy nagy hülyeség csakhát... töb benne az olyan cím ami nem érdekel mint ami igen :)
Peace & Head Shot! PSN ID: Data_Messa
87. pank2
2009.09.10. 04:53:40
LV2
Eszembe jutnak a régi szépp idök,hogy régen mikkel töltötem az idönet.KÖSZI
PSN ID: paradilaci
86. Syro  PlayStation.Community tag
2009.09.04. 16:24:29
LV4
imádtam megadriveomat rengeteg nyomtam vele anno :)
85. nonkeat  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 22:13:56
LV1
A Space Harrier volt az első amit a haverommal először toltunk mikor meg lett neki a Megadrive-ja. Emlékszem alig vártam, hogy átmehessek hozzá újra miután hazarángattak, hogy ebédelni is kellen :)

A Story of Thor-t pedig csak képről ismerem máig is, de mostmár nem menekül.

Remek cikk.
color is emptiness, emptiness is color
2009.04.25. 17:38:52
LV1
Csak azt nem értem hogy Saturnos vagy DC-s játékokat mér nem adnak ki ugyanilyen formában. Én szivesen játszanék velük.
83. Shadow
2009.04.13. 01:17:53
LV1
Golden Axe, Sonic és Comix Zone. Ezek már magukban is nyerő párosok. :)
82. Sippie
2009.03.23. 14:58:17
LV8
Válasz 67. buksovac üzenetére:
na ezt melyik tv-n adták? :D
Si vis pacem para bellum
81. titus6  PlayStation.Community tag
2009.03.22. 18:17:09
LV5
Nekem a Sonic az örök kedvencem. Játszottam vele szinte minden konzolon a Dreamcast-tól kezdve a Pc-ig szinte mindenen.
SEGA (SONIC) 4EVER.
80. Roxas
2009.03.21. 18:23:47
LV3
Válasz 75. Peti85 üzenetére:
Sokan vannak ezzel így szerintem:)
79. Roxas
2009.03.21. 18:23:17
LV3
mmmm Story of Thor, hogy az mekkora király gáma volt. Kár, hogy Toejam & Earl (nem a ratyi első "felülnézes") nem került fel. Imádtam RAPelni benne a böhöm nagy magnönál:)

78. Roxas
2009.03.21. 18:19:23
LV3
"Első körben mindenképpen azokkal a címekkel kezdeném az utazást, melyek saját életem és videojátékos pályafutásom meghatározó részét képezték: ... " és Ecco The Dolphin, no meg a Youtube:)

77. Roxas
2009.03.21. 18:14:36
LV3
Ez idén eddig szerintem az egyik legtutibb vétel.
76. Motoko  PlayStation.Community tag
2009.03.20. 12:17:47
LV7
Golden Axe I + Golden Axe II + Golden Axe III = Megéri!:)
Lucy az egyetlen igazi Tekken karakter!
75. Peti85  PlayStation.Community tag
2009.03.19. 11:43:37
LV3
Néha sokkal élvezetesebb a régi mint az új! szerintem
2009.03.18. 15:15:51
LV2
Válasz 67. buksovac üzenetére:
joo volt megnézni, kösz . aszongyajobbrajobbramiketbeszélekbalra-hát ezen röhögtem xD
73. Kyo  Szerkesztő / Admin
2009.03.18. 00:20:33
LV16
Válasz 71. kobe üzenetére:
Mivel így is rég elkéstem szkúlból, nem volt időm elolvasni. Köszi a választ. :)
72. kobe  PlayStation.Community tag
2009.03.17. 22:40:44
LV11
Válasz 68. Petunia üzenetére:
ma már lehet aranyos, annak idején ez a virtual reality volt : )
mennek a zenebutik, kapcsoltam, meg ilyen marhaságok, és akkor bejött ez : )
még az elektor kalandor is szinte újszerű volt
a lányok Martint nézték, mi meg a játékokat (meg Martint :D)
71. kobe  PlayStation.Community tag
2009.03.17. 22:38:17
LV11
Válasz 70. kobe üzenetére:
ez idézet a cikkből
70. kobe  PlayStation.Community tag
2009.03.17. 22:38:04
LV11
Válasz 69. Kyo üzenetére:
A pixelek tökéletesen látszódnak, azonban, ha ezek esetleg bántanák valaki szemét, bekapcsolható egy „elmosó” effektus is.
69. Kyo  Szerkesztő / Admin
2009.03.17. 15:42:24
LV16
Csak egy kérdés: ezt a képjavítós, AA-szerű effektet ki lehet kapcsolni? "Pixelesen" nekem jobban tetszenek az ilyen stuffok.
68. Petunia  Szerkesztő
2009.03.17. 13:08:37
LV12
Válasz 67. buksovac üzenetére:
De aranyos!! :D (Amúgy láttam már őket. :)
Endure and Survive
2009.03.17. 06:27:57
LV1
Egy kis videó anyag a témához kapcsolodva:)
Szegasztok 1
http://www.youtube.com/watch?v=CEOK0tBRivc

Szegasztok 2
http://www.youtube.com/watch?v=MUCvVlOo4v0&am[...]
2009.03.16. 22:24:31
LV1
Bármikor le tudok ülni egy jó régi játék elé játszani. Kell is néha a retro a sok full garfikás cucc mellé ahol fél órás tutorialt kell végignyomni, hogy megtanuld az irányítást ráadásul teljesen feleslegesen mert úgyse lehet meghalni.
És nem csak azokat érdemes újra elővenni amik régen megvoltak. Én pl. épp most találtam rá Arrow Flash című remekműre és k.jót szórakoztam vele, pedig sose játszottam vele régen :)
65. gabe83  PlayStation.Community tag
2009.03.16. 19:25:37
LV21
Jó néhány felsorolt játék megdobogtatja a szívem:
Alex Kidd
Altered Beast (mennyit nyomtam haverral ezt a game-t, azok az ellenfelek, meg hangok. Volt egy csupaszem boss is! :-D)
Golden Axe
Sonic
Shinobi
Streets of Rage
Hát gondolkodóba estem, valamint a trófeatámogatás is.....
64. xerox  PlayStation.Community tag
2009.03.16. 17:07:05
LV18
Egyik szemem sír, a másik üveg.
psn id: zomimi78
63. kristof  PlayStation.Community tag
2009.03.16. 16:35:56
LV1
Bezzeg a Nintendo nem csinál egy ilyen SuperNintendo Ultimate Collection-t, pedig az lenne csak az igazi több száz órás móka. Helyette inkább még mindig teljes áron kínálja a régi nagyjait ilyen olyan netes, meg gameboy-os formában.
Amúgy biztos ez a gyűjtemény is király, de engem innen kevés gém érdekel ahhoz hogy beruházzak rá (leginkább az EccoTheDolphin, meg a GoldenAxe).
62. Petunia  Szerkesztő
2009.03.16. 15:41:17
LV12
Nos, ez biztosan nagyszerű gyűjtemény lehet! Én sajnos szinte tökéletesen inkompetens, teljesen tudatlan vagyok ezeket a nagy címeket tekintve - így jár az, akinek minden a TR-rel kezdődött :P -, szóval sztem ez nekem highly recommended, szép angol kifejezéssel érve. :P

Jahh és szuper lett az írás, micsoda meglepetés. :)
Endure and Survive
61. Jancsi
2009.03.16. 12:54:08
LV1
Én még kis tökmag voltam ( nagyjából 6-7 éves), mikor először megláttam az első Sonicot, de már aznap este vele álmodtam, sőt, utána jó pár álmomban rohantam előre a kis sündisznóval. Nem tudtam, mi ez az egész, de a száguldás és az a felejthetetlen hang, mikor felveszel egy aranygyűrűt, örökre beleivódott az agyamba... Aztán a Golden axe... Örülök, h nyomatják ezeket a retro cuccokat, habár megvenni biztos nem fogom, mivel mind megvan a gépemen... sorry:P
Mondá az úr: legyen világosság... és lett sötétség
60. SteveY  the gunner
2009.03.16. 12:41:15
LV22
Nyomultam jópár felsorolt játékkal.Golden Axe forever:)
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
59. Odin  PlayStation.Community tag
2009.03.16. 12:16:42
LV4
Ha 91-ben valaki azt mondja nekem, hogy 18 év múlva egy 12 centis adathordozón 40 MEGADRIVE játékot adnak ki a SONY/MICROSOFT konzoljára ( mindezt egy 102 centis LCD TV-n bámulva ), akkor azt az embert helyből kiröhögöm.
58. BoroSati  PlayStation.Community tag
2009.03.16. 12:10:44
LV2
Nagyon jó kis gyűjtemény. Nagy valószínűséggel beszerzem majd. Már vártam mikor írsz róla, Martin. :)
Nyugi Dagi, nyugi, nem csak foci van a világon!
2009.03.16. 11:32:47
LV8
dedurva.... tetszik :)
have no fear of perfection - you'll never reach it
56. Dzson  Szerkesztő
2009.03.16. 11:27:08
LV6
Megmaradhatott volna a Sega, nagyságrendekkel jobban járt volna a konzol világ velük mint a mikroszoft/nintendo párossal. Meg talán a rendes gamer-userek táborából nem neveltek volna ki annyi fanbarmot sem.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
55. wallace  Dark Passenger
2009.03.16. 11:05:39
LV18
Ide most naponta tobbszor benezek a kepek miatt. Egyszeruen leirhatatlanul jo nosztalgiazni veluk...
54. Wasi-san  PlayStation.Community tag
2009.03.16. 10:00:51
LV2
nagyon jó játék gyűjtemény van rajta! Golden Axe rulezz :)
53. Johnny  PlayStation.Community tag
2009.03.16. 09:04:47
LV5
Nekem a Sega Megadrive Collection van meg PS2-re, iszonyat nagyokat játszunk vele, a Golden Axe megunhatatlan.
Jó kis kollekció!
Hömpörö apor ündürüxi!
52. Odin  PlayStation.Community tag
2009.03.16. 08:43:36
LV4
Bár már 5 évesen egy Atari Pong társaságában ültem ( és utána vagy kölcsönben volt nálam egy Amiga 500, vagy a komáknál nyúztam a ZX Spektrumot ) az első, saját tulajdonú konzolom a Megadrive volt. Én igazából a PlayStation éra alatt lettem rajongó ( főleg az FF miatt ), de ez a kollekció fantasztikus! A SEGA aranykora. És mindenkinek ajánlom figyelmébe: Az extrák között ott a Zaxxon!
51. Sechu  PlayStation.Community tag
2009.03.16. 07:44:59
LV2
Csütörtökön rendeltem meg. Remélem ma holnap ideér. Tényleg zsír anyagok vannak rajta. Már alig várom hogy újra a Zaxxonnal játszhassak!
PSN ID: Sechu
50. ssj3_vegetto  The Champion of the Gods
2009.03.16. 07:42:00
LV20
Martin Ecco-ba segítesz majd ha elakadok XD
Don't Tempt My Dark Passenger
49. ssj3_vegetto  The Champion of the Gods
2009.03.16. 07:40:48
LV20
hó mennyi klasszikus...és nem is drága
Don't Tempt My Dark Passenger
2009.03.16. 01:48:16
LV5
Ez nayon zsír. Lemegy az ára 5k alá lehet beszerzem.
47. karfiol  PlayStation.Community tag
2009.03.16. 00:39:37
LV19
Virtua Racing is jó lett volna. Régen nagyon szerettem. Az első pályán(Big Forrest) a legjobb időmre is emlékszem még, 38:32:-)
Pedig utoljára kb. 13 éve játszottam vele.
46. CountofHell  PlayStation.Community tag
2009.03.15. 23:12:22
LV15
Válasz 40. Gulandro üzenetére:
:-)
Az Konami játék. Nem Sega.
_______________________
Nekem ezek jönnek be :
Shinobi, Golden Axe, SoR.
Ez a gyűjtemény egyébként nekem nem mond szinte semmit se, mert a fent említett 3 játékon kívül, azokban az időkben még MD-n is a Mortal Kombat 2-3 -at toltuk örökké. Mással soha nem játsszottunk. Ha lett volna akkor MD-m , biztos én is kipróbáltam volna a DH-t pl. vagy az Ecco-t is.
PSN - CountofHell_HUN
45. kobe  PlayStation.Community tag
2009.03.15. 22:55:22
LV11
Válasz 31. Raziel üzenetére:
amik felkerültek mind kizárólag MD anyagok voltak
ezek amiket te említesz, a legtöbb snesre is kijött, kivéve az Eternal Champions
44. martin  Főszerkesztő
2009.03.15. 22:50:28
LV27
Herzog Zwei csodálom, hogy nem került rá. Elfért volna egy stratégia is.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
43. mgsfan
2009.03.15. 22:39:47
LV5
Válasz 31. Raziel üzenetére:
Most nézem, hogy az Ethernal Chapionst is említetted. Azt is megvolt. Ezekről a címekről meg is feledkeztem.
42. mgsfan
2009.03.15. 22:38:00
LV5
Válasz 37. Raziel üzenetére:
Ne is mond!:D Rengeteget játszottunk haverommal, imádtam. Na most, hogy emlékeztettél rá, már tudom, mi hiányzik a listáról.
41. Zsolt  PlayStation.Community tag
2009.03.15. 22:35:03
LV11
Oh, ez szuper. El leszek vele jó darabig. Jobb vételnek tartom, mint a mai játékok nagy részét.
2009.03.15. 22:18:40
LV2
Hol van még mindig a Castlevania Bloodlines? :S
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Children of Morta (PS4, PSN)
2020.01.26. 22:05 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A vér nem válik vízzé.
Mozi - Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk
2020.01.23. 11:35 Cool-Túra
14 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Rosszfiúkból öregfiúk.
VASARA Collection (PS4, PSN)
2020.01.22. 14:16 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szamurájok versus tankok jöhet?
Arise: A Simple Story (PS4, PSN)
2020.01.22. 14:06 PlayStation Network
12 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ez csak egy egyszerű történet, semmit nem akar…
Képregény - Az Új Bosszú Angyalai: Ostrom
2020.01.20. 16:55 Cool-Túra
1 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az Angyalok epikus és csodálatos hattyúdala.
SNIPER GHOST WARRIOR: CONTRACTS (PS4)
2020.01.18. 17:20 Játékteszt
2 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ötödjére csak sikerült
Sorozat - Love, Death & Robots Volume 1. (2019)
2020.01.16. 16:14 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az erőszak és nemi szervek dala, időnként gondolatokkal.
Lapis x Labyrinth (PS4, PSN)
2020.01.16. 15:57 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Drágakő iksz labirintus.
Tools Up! (PS4, PSN)
2020.01.16. 13:51 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ne habozzál, tatarozzál!
Retrospektív - Watchmen - Az őrzők
2020.01.14. 12:03 Cool-Túra
13 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Zack Snyder megosztó képregényfilmje, több mint tíz év távlatából.