PlayStation.Community

2009.03.05. 11:19 Játékteszt
109 hozzászólás
Szerző: kryss777
Értékeld a cikket!
Romokban a világ, de Fifty lemeze pörög tovább.

Lehet a Saints Row 2-nél rosszabb gettógengszteres játékot csinálni? – erre gondoltam először, mikor a kezembe fogtam a legfrissebb tesztalanyomat, a 50 Cent: Blood on the Sandet. Azok a francos előítéletek, azok…
Igazából nem sok mindent tudtam az újonnan készülő 50 Cent game-ről (vajon miért?), de már alapból bennem volt az, hogy megint jó néhány órás szenvedés fog következni a telepítés procedúrája után. Azt sejtettem, hogy valamiféle eszetlen lövölde lesz, bömbölő rap zenével, egy adag káromkodással, és még annál is több mocskos dologgal, de az ilyen szintű butaság elég meredeknek tűnt így elsőre. Alapjába véve nem lőttem mellé az előzetesen behatárolt stílust illetően; pontosan azt kaptam az arcomba, mint amire számítottam. Na, persze azért ennyire ne legyünk negatívak már rögtön az elején, legalább jókat fogok visítani rajta, gyakorlom a fejlövéseket, és újfent istennek érezhetem magam. Fifty barátunkat jobb komolyan venni, hisz ő egy igazi üzletember és a nőkkel is úriember módjára tud bánni. Ezt aztán a „Who’s your boss, bitch?” (gyk: Na ki a te urad, ribanc?) kezdetű párbeszéd azonnal bizonyította.

Az első néhány kiosztott fejlövés után a menüben történő keresgélés következett. Nem kifejezetten vagyok jártas a biliszájú amcsi böfögés kommunikációnak csúfolt világában, de mint kiderült nem is az én angoltudásommal volt a baj (az effajta primitív dialógusokhoz nem kell nyelvészprofesszornak lenni), a feliratok bekapcsolása után egy csapásra minden érhetővé vált.
A Közel-Kelet egyik fiktív városában vagyunk, ahol éppen 50 Cent és bandája koncertezik. A show után megékezünk a bulit promotáló egyénhez, hogy felmarkoljuk a megérdemelt gázsit, azonban nagy fordulat következik… a pénznek nyoma veszett, ezért csak egy gyémántokkal kirakott koponyával tudnak nekünk szolgálni. Fiftynek mindegy, csak legyen a fizetésben arany, gyémánt, vagy ingyenribi; indulhatunk is rögtön haza, a dicső Amerikába. Újból beleköpnek a levesünkbe: úton hazafelé a HVCS-k (Helyi Vagány Csávók) megtámadnak bennünket és megakadályoztak abban, hogy gond nélkül magunk mögött hagyjuk ezt a kegyetlen világot. Kezdetét veszi a hajsza, pénz nélkül semmit nem ér a rapperélet! (Akár azt is mondhatnánk, hogy a game igaz történet alapján készült, de sajnos főhősünkről nehéz elhinni, hogy ennyire csúnyán beszél a női egyedekkel.)Mit érne egy gengszterkedős játék, ha csak egyedül vehetnénk ki a részünket a „jóból”? Természetesen a nagy kalandban velünk lesznek hű társaink, a G-Unit tagjai is. Minden késelés és emberölés után megkapjuk a „Nice work, Fifty” beszólást – ilyen egy igazi jóbarát! Választhatunk, hogy kivel szeretnénk a fél világot kiirtani: offline, egy gép vezérelte karakterrel, valamint online, co-op játékmódban is végigvihető a teljes game. „Ketten a világ ellen” – ez a 50 Cent nevével fémjelzett akcióbombára a leginkább jellemző.
Az előbbi „akcióbomba” kifejezés nem elírás volt, ezt tényleg egy non-stop lövöldözés. Nekem egyből a tavaly megjelent The Club ugrott be; a Blood on the Sand nagyon hasonló kaliber, egy ízig-vérig arcade shooter. Nem az a semmitmondó fajta, inkább az élvezetes kombózásokra és gyilok-láncok egybekötésére kihegyezett stílust képviseli. A fegyverarzenált nem kell túlragozni: C4 az oldalsó zsebben, aknavető és kés a farzsebben, gépágyú az öngyűjtő melletti rekeszben, és persze a legjobb… a két szép kezünk. Nagyon komolyak a speciális, ritmusra csapható, közelharci kivégzések!
A robbanó hordókért, az egy-egy elleni kegyetlenségekért, és halomra ölt ellenfelekért bónusz pénz is jár. Szerencsére ezekre nem kizárólag a pályavégi értékeléseknél van szükségesünk; ezekből vehetünk új fegyvereket, melee támadásokat, és még mocskosabb ordításokat taníthatunk meg Fiftyvel. A folyamatos pusztítás nem fullad unalomba, ám ha mégis, akkor még mindig ott van a lehetőség a fedezékharcra.

A kinézet mondhatni átlagos, a fent említett arcade játékmenet miatt a hangulat is rendben van. Persze előfordulnak olyan apró hibák, mint a későn betöltött textúra, vagy a mostanában menő instabil képfrissítés, de mindezek ellenére nincs különösebb baj a látvánnyal és annak egyszerűségével. Sok minden történik egyszerre a képernyőn, ezért elnézhető a minimális mértékben jelentkező darálás (ami hozzáteszem, leginkább a játék végén történő nagyobb tűzharcoknál jelentkezik).
A game egésze alatt 50 Cent zenék pörögnek. Nem csak az akcióban dús részek alatt, végig; amint vége az egyik számnak, kezdődik a következő. Meglepő, de még én is el tudtam viselni, hogy hat órán keresztül kizárólag rap pörgött. 50 Cent fanboyoknak ez a játék egyenesen álom lesz – hát még akkor, ha felfedezik a megnyitható videoklipeket (melyek egyébként csak SD felbontásban kerültek fel a lemezre). Már csak egy Fifty videó gyűjteménynek is megállja a helyét; természetesen kizárólag ilyen célokból megvenni drága mulatság, de a rajongóknak nagyon jó kis extra lesz.

Mégiscsak azt kell mondanom, hogy kellemes meglepetés a 50 Cent játék (lehet azért, mert a végére nem akartam felakasztani magam?). Többet nyújt, mint amire a manapság megjelenő közepes shooterek képesek; rendkívül jó választásnak bizonyult a The Clubra hajazó játékmenet!
Még annak ellenére is nagyon élveztem, hogy Fifty – és az általa képviselt stílus – a lehető legtávolabb áll tőlem. Igazán komoly hiányosságot nem tudok felhozni, de talán elviseltem volna egy négyfős co-op multit, valamint a tartalmi oldalára is jobban rágyúrhattak volna a készítők.
Egyszerű, szórakoztató cucc, éppen elég az, amit nyújt. A fanok minden bizonnyal örülnek, hogy egy korrekt 50 Cent pusztítást sikerült összekalapálni, viszont a „kívülállók” óvatosan közelítsenek hozzá. Mondjuk szerintem ezt nem is kellett volna írnom, mert úgyis kizárólag csak a rajongók vetemednek arra, hogy kosárba pakolják.

(A játék megvásárolható szoftverdealerünknél, a Platinum Shopnál.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
109. GONDOCS  PlayStation.Community tag
2014.06.22. 02:38:07
LV1
Látványos izgalmas tartalmas játék 50centel, ez így van jól.
108. tormentor  PlayStation.Community tag
2012.03.09. 18:12:23
LV1
elmegy
Juhász Róbert
107. sayainbarni  PlayStation.Community tag
2011.10.30. 11:44:28
LV2
A képek alapján nem jön be,kihagyom!
106. Prof  PlayStation.Community tag
2009.12.04. 22:19:58
LV1
Nekem bejött. :)
105. martinigy  PlayStation.Community tag
2009.11.24. 16:18:27
LV2
elég fos....
Nothing is true, everything is permitted.
104. pank2
2009.09.10. 05:42:23
LV2
Kicsit gagyesz nekem nem jönebe ez a játék
PSN ID: paradilaci
103. MazaHUN  PlayStation.Community tag
2009.04.16. 13:09:44
LV7
Válasz 101. kluft üzenetére:
nekem sem adja valahogy:)

bár ha a Soopy-val kellene nyumulni lehet:D
independent
102. Peti85  PlayStation.Community tag
2009.03.19. 22:38:04
LV3
szerintem jó kis játék
101. kluft  PlayStation.Community tag
2009.03.13. 15:59:42
LV8
A rap és a shooterek is közel állnak hozzám, de ezzel a cuccal én kettő percet sem fogok játszani...
Semper Fidelis
100. Shinobi_Tom  PlayStation.Community tag
2009.03.11. 14:56:55
LV7
(Éppen ma volt szerencsém a játékhoz.) martin nagyon jól összefoglalta, játék közben nagyon zavaró tudd lenni ez a rengeteg ARCADE jellegű kijelző. Amúgy egész jó kis akciójáték lenne!
Civilizáció? Na ne röhögtess!
99. gabe83  PlayStation.Community tag
2009.03.10. 21:01:58
LV21
Nem semmi párbeszéd alakult itt ki.... :-D
Elsősorban rap rajongóknak lett kitalálva ez a játék: divatos lövölde. A fanok vinni fogják, mint a cukrot. Örülök, hogy egyre több réteg felé terjeszkedik a gaming ipar!
Ja, én nem veszem meg.
98. Kyo  Szerkesztő / Admin
2009.03.10. 14:31:21
LV16
Egyébként szerintem nem csúnya a játék, ha rajongó lennék biztos megvenném. kryssnek grat hogy lenyomott egy pistiszent játékot, mindenféle rajongás nélkül. :D
97. Kyo  Szerkesztő / Admin
2009.03.10. 14:29:09
LV16
Válasz 62. westZsolt üzenetére:
Mindenki a skulóival jön, azt ha engem lelőnek nem fogok tudni reppelni mégse. Meg ő sem.
96. GrayFox  Szerkesztő
2009.03.08. 22:23:40
LV9
vicces ahogy marjátok egymást :D Aki utálja a rap zenét ugyse fog ezzel a játékkal játszani, aki Pistit utálja az sem fog vele játszani. Vegyétek el a négert a képből és a 'szott JÁTÉKOT próbáljátok meg viszonyítási alapnak venni ne azt hogy ki van benne. De ha 7 pont a mai világban már 1nek felel meg csak azért mert egy feka srác lövöldözik benne aki megírta a saját életét akkor én kértem elnézést :D Egyáltalán akinek nem tetszik minek oltja?:D Van egy rakat másik game amivel ellehet játszani. Én szeretem 50 régebbi zenéit, az embert magát nemépp de az nem ide tartozik, volt szerencsém kipróbálni a programot is és nem helyezném épp a Bulletproofal egy szintre. Sztem nem egy rossz eresztés főleg nem egy olyan világban ahol azzal üzletelnek h minden játékból tolnak 614 részt és majd eladja a neve (nemmintha ezt nem 50 neve adná el, no offense). Emellett ugyanúgy eljátszok egy Final Fantasyval és egy MGS el is, meg akármi mással is. Komolyan, békét már emberek, nyugalom :D
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
95. Makker
2009.03.08. 20:53:41
LV5
komolytalan ez az egesz.
Online gaming will return BEFOREMay 31st 2055
2009.03.07. 22:31:49
LV3
az vagyok, mert vesztegettem az időmet a válaszadással
A bustle in your hedgerow.
2009.03.07. 21:16:50
LV3
A hozzászólás moderálva lett!
Köszönjük Emese.
2009.03.07. 19:29:56
LV3
igen ez westZsoltié
A bustle in your hedgerow.
2009.03.07. 19:29:22
LV3
azért mert csőlátó vagy és tájékozatlan. csőlátó vagy, mert az igazság nem a reppben van, nem is a rockban, vagy akármiben.az igazság egy megfogalmazhatatlan fogalom.mindenki maga dönti el mit tart annak és mit nem. én például: a dílerélet és a jogtalan/felesleges erőszak hirdetése mellett soha nem fogok hitet tenni.ez számomra nem igazság.

tájékozatlan, mert sztereotipizálsz egy majdnem 60éves műfajt, aminek kábé annyi alfaja van mint amennyi repp album.tudtad hogy Chuck Berry is rocker volt?vagy Elvis?és szerinted ők csak a dühről énekeltek?vagy napjainkban csak a dühről énekelnek az újabb előadók?és csak herkások hallgatják?kikérem magamnak, nem vagyok heroinista, soha nem voltam az, mégis ezt szeretem.TE fikáztad az én (mi?) zenémet (zenénket?) és engem.

50szent életével kapcsolatban pedig annyit, hogy nem oda születtem, hál' isten nem kellett átélnem amit neki. ebből kifolyólag nem nekem szól, nem érdekel és nem hiszek neki.

szóval a válaszod: tájékozatlan vagy+csőlátó+a magyar helyesírással is hadilábon állsz = sötét vagy.
A bustle in your hedgerow.
2009.03.07. 19:03:24
LV1
az első nekem nem jött be, de ez egy kicsit most megfogott, ,de lehet, h csak az írás miatt :)
89. ssy7
2009.03.07. 13:24:17
LV14
Jó a teszt elolvastam grat kryss77:)
Disznóvágás Pro 2009
88. Jimanszky  PlayStation.Community tag
2009.03.07. 13:19:00
LV3
Válasz 56. westZsolt üzenetére:
Hát, ha a Slipknotról lenne valami hasonló vagy horror stuff, azonnal venném ilyen minőségben:)Nekem a Club is tetszett, ez se néz ki annyira szarul.
Jim
87. otaku  PlayStation.Community tag
2009.03.07. 00:17:20
LV3
Válasz 82. wallace üzenetére:
támogatom!!!
LOL
86. danny2008  PlayStation.Community tag
2009.03.06. 21:39:45
LV6
Ez a játék engem nem mozgat meg. A képeket nézve, a HUD meg ritka fos. Jó, hogy egyáltalán még lehet látni vmit a játékból.
Viszont én örülök annak, hogy nem csak nagynevű játékokról készülnek tesztek. Ezeket is szívesen olvasom. A "WSC Real 2009: World Snooker Championship"-ről nem akartok egy tesztet írni?
85. patyi
2009.03.06. 21:12:32
LV1
coop mod miatt érdeklődős...lesz ...egyszer...
2009.03.06. 18:23:29
LV3
Válasz 80. DPG-Hennessy üzenetére:
nem 100%-megtőrtént!!! Nem kell mindnet a szó legszorósabb értelmében értelmezned! ma szereztem be ps2-es részt jééé És azis teccik :D de te neis tőrődj vele, neked nem teccet szerinted szar és? te véleményed, nekem meg teccet attol még meggytovább a világ......
2009.03.06. 18:11:45
LV1
Szerintem 1 lefosott szar lesz kb mint az előző része.....
82. wallace  Dark Passenger
2009.03.06. 18:02:14
LV18
westZsolti for president!!
81. ssy7
2009.03.06. 17:23:04
LV14
Válasz 77. westZsolt üzenetére:
Jól megmondtad igazad van zsolti:) én is kedvelem 50centet aki nem szeretti a rappet az ne szidja legyen olyan szives.
Disznóvágás Pro 2009
80. DPG-Hennessy  PlayStation.Community tag
2009.03.06. 17:22:55
LV4
Válasz 77. westZsolt üzenetére:
Te arra a bizonyos "Pénzt vagy seggedet"...életed.. filmre gondolsz (Get rich or die tryin')?? Az neked nem dajka mese? Mikor szénné lő egy embert, utána mintha mi sem történt volna kisétál az ajtón, ami egyenesen egy hatalmas színpadra vezet, és kapásból elkezd koncertezni egy rakat ember elött...hagyjuk már... és nem ez volt az egyetlen nevetséges dolog a filmben.
79. DPG-Hennessy  PlayStation.Community tag
2009.03.06. 17:18:50
LV4
Az előző 50Centes játék is borzalmas volt, szerintem ez sem külömb. Itt legalább fejbe lehet lőni magadat? Ott nem lehetett, így kénytelen voltam mindíg leugrálni valami magasabb platformról. A játék egy részén pedig rendesen megakadtam. Annál a résznél, mikor jött Eminem (aki amúgy a mi oldalunkon állt), és elkezdett valamit szövegelni. Csak sajnos soha nem tudta befejezni, mert mindíg kicsinosítottam az arcát egy egész tárral, így visszadobott a pálya elejére. Egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne lőjem szitává...
2009.03.06. 14:34:18
LV8
szerintem teljesen korrekt a 7 pont..
ahogy elnézem, a grafikája nem tetszik, nem szeretem a rap zenét és Fifty fejét...egyetértek Martin beszólásával.
have no fear of perfection - you'll never reach it
2009.03.06. 12:28:38
LV3
Válasz 75. spoonman üzenetére:
kíváncsi lennékrád, h az ő gyerekkori/ Fiatalkóri életében h álnád meg a helyedet ! Nézd meg a filmjét,és megtudod h miért lett diller! És igaz tőrténet nem kitalált dajka mese!
2009.03.06. 12:22:43
LV3
Válasz 75. spoonman üzenetére:
13ezerből nemhiszem h meg gazdakszik, gazdag így is, miért is vok sőtét?
2009.03.06. 11:55:56
LV3
Válasz 62. westZsolt üzenetére:
ember sötét vagy mint az éjszaka. belőled gazdagszik meg ez a tahó lőcs, aki nem véletlenül kapott 8 golyót
A bustle in your hedgerow.
74. martin  Főszerkesztő
2009.03.06. 10:18:25
LV27
Válasz 62. westZsolt üzenetére:
Ez... ez nem semmi. Sokat láttam már a neten, de ilyet még nem.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
73. martin  Főszerkesztő
2009.03.06. 10:15:02
LV27
Válasz 32. Ken_Lee üzenetére:
A cikk végén ott a Platinum Shop linkje, ahol a játék már megvásárolható.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
72. taron  PlayStation.Community tag
2009.03.06. 08:20:09
LV5
na ezért nem adnék egy fillért sem..
Ar0nka
71. Lara  beauty junkie
2009.03.05. 23:53:13
LV26
annyira csúnya az a széttetovált izmos izzadt hát. :)
2009.03.05. 23:23:26
LV3
ezért a játékért 2 forintot se adnék...
A bustle in your hedgerow.
69. otaku  PlayStation.Community tag
2009.03.05. 22:24:40
LV3
Válasz 62. westZsolt üzenetére:
fú,ez nem semmi volt,zsoltika :D
68. otaku  PlayStation.Community tag
2009.03.05. 22:23:08
LV3
fiftiakiráj,fakkalja!
én megveszem,büntet!
67. wallace  Dark Passenger
2009.03.05. 21:28:34
LV18
Válasz 65. westZsolt üzenetére:
Ja, az vagyok.
66. ambrus
2009.03.05. 21:18:22
LV7
Jó lesz!
Tedd,vagy ne tedd,de ne próbáld!
2009.03.05. 21:02:18
LV3
Válasz 46. wallace üzenetére:
Te jónagy Vidékilehetsz PF
2009.03.05. 20:54:23
LV3
A videó alapján igazi gagyi
PSN ID: he7edik
2009.03.05. 20:49:43
LV3
ja és a G-unitra, inkább Pár NÉGER,mint h pár Ratyi Vékony seni csőpőgős sz@rt énekeljen, Az kell nektek MEGASZTÁR THE VIDEO Game, Lehetek Lűszkével vagy Mrákusszal xD
2009.03.05. 20:47:58
LV3
Túl sok az elkényesztetett majom, elfelejtik az emebrek mit is Jelent a jóőreg Repp, nem a mai senkik, akik "énekelnek" azt assetudják miaz vagy ha tudják is akkor is csak a pénz, és a hírnév érdekli őket, Pénz, Pina Ennyi A legtőbb repp az igazságrol szól, és az ojan embereket kell meg becsűlni akik átérzik hisz a Gettó részei illetve a részei voltak egykor, az Őreg Fifty ből 8 Skúlót szedtek ki, azért az nem semmi a sok csőves Rocker meg csak Tetováltatja magát énekel a Dűhről meg mittomén miről, Sok Herkás meg imádja. Én nem szeretem se a Discot, se a Rockot, de sose szidóm eggyiketse Főlleg nem az énekeseket mivel nem is ismerem őket, meg h 2000-ért se venném meg, Énmeg 13ért is simán, na és kit érdekel... Ez a rajóngóknak szól, és minket nem érdekel h gyenge grafika, már a jó zene +videóklippek kárpotólnak, Gúsztustalan dólog leúgatni valamit amit kisepróbáltál!
61. t2nbp
2009.03.05. 20:43:15
LV3
Válasz 32. Ken_Lee üzenetére:
platinium shop
"Isten teremtete a Sony PSP -t,,
60. t2nbp
2009.03.05. 20:37:52
LV3
grafikálya valhogy nem fogott meg ( eza KZ2 átka)

lehte hogy mokás gém meg stb meg el lehet vele szorkozni
de valhogy nem tudom
ha más cim szereplő lenne akkor szerintem ennyire se fogyna mint igy

hajrá tinik vegyétek:P
"Isten teremtete a Sony PSP -t,,
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
50 CENT: BLOOD ON THE SAND
THQ
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Átlagos
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Hangulat:
7/10
Pozitívum
Akciódús és szórakoztató játéktermi lövölde
Negatívum
Sovány tartalom, technikai gyengeségek

MARTIN BELESZÓL
Az első próba után az jutott eszembe, hogy ha más, egy szélesebb játékosréteg által is elfogadható főhőst válsztottak volna a game élére, ez egy nagyon korrekt cucc lenne. Non-stop darálás, földi és légi járművekből halálosztás, a mostanában oly divatos fedezékrendszer, gyakorlatilag minden van benne. Sajnos a szavatosság és a túlzsúfolt HUD nálam erősen rontja az összképet, valamint egy idő után cseppet beleuntam a gyilkolászásba, meg 50 Cent ostoba ábrázatának bámulásába.