PlayStation.Community

2012.11.23. 22:53 Játékteszt
38 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Harry Potter's Flying Circus.

Az éppen aktuális, videojátékos technikai újdonságok kézzel fogható játékélménnyé kovácsolásában élen járó Sony Computer Entertainment az idei ünnepi szezonba egy olyan új IP-vel lép be, melyben a körülöttünk levő dimenziót, a valóságot(?) kombinálja a Playstation 3 virtuális világával. A Wonderbook sorozatban elsőként megjelent Book of Spells a PlayStation Eye kamerát, a PlayStation Move kontrollert, valamint az Augmented Reality technológiát ötvözve repíti egy digitális világba a nagyjából 6-12 éves korcsoportot (ez teljesen gyerekfüggő), ahol egyszerre történik intelligensnek mondható szórakoztatás és játékos tanulás.
Minden Wonderbook játék, így a Book of Spells talán legfontosabb eszköze is a hardver kiegészítők mellett egy mágikus, nagyalakú, valódi könyv is, melynek AR-mintás lapjaiból dolgozik a szoftver. A játék tehát csak a felsorolt kiegészítők mindegyikének meglétével használható, viszont a könyv minden jövőben megjelenő Wonderbook szoftverrel kompatibilis lesz, így csak egyszer kell megvásárolni. A Book of Spells ennek megfelelően mindenféle kiszerelésben kapható a kereskedőknél: fullos csomagban, csak könyv + játék, illetve magában a Blu-ray lemez is.
Mivel én korban igen távol állok a játék célcsoportjától, úgy gondoltam, bizonyosan csak akkor tudom majd hitelt érdemlően elkészíteni ezt a tesztet, ha szerzek egy gyereket. Az örökbe fogadás tűnt elsőre a legjobb megoldásnak, de utánanézve kiderült, hogy akkor csak legkorábban két év múlva lesz ebből próbajáték. Értelemszerűen a gyerek elkészítése hamarabb teljesíthető feladat lett volna, az újszülött életkora viszont megint nem passzol a célcsoportéhoz. Így kiejtéses alapon maradt a kölcsönkérés, a házunkban lakó, velem kb. egykorú havertól, aki a 10 éves Andriskával tudta támogatni a projektet. A kölcsönszerződés két fél napra szólt, egy estére és egy délelőttre.
Andriska az első tesztre kissé kipirulva, izgatottan érkezett délután 4 körül. A Book of Spells Move-os játék lévén a kalibrációval kezd. A tévé elé kell leülni, méterre, másfélre, könyv a gyerek előtt a padlón. A szoftver a kamerát felső pozícióba ajánlja az optimálisabb rálátás érdekében, ami jól hangzik, de nálam megvalósíthatatlan, így maradt a tévé alja. Így a kölök’ pont szembe ült vele, a kalibrációs kép pedig egész elfogadható volt még annak ellenére is, hogy én nem egy olyan stadionlámpákkal megvilágított (vagy éppen napfénnyel bevilágított csupaüveg falú), divatosan minimalista műteremlakásban lakom, mint a Wonderbook kristálytiszta promóciós képein játszadozó boldog gyermekek. Andriska már attól extázisba esett, hogy a kalibrálás közben magát látta a képernyőn. A korai sötétedés miatt minden lámpát fel kellett kapcsolnom, hogy kevésbé legyen zizis a kép, de végül elhelyezkedtünk és láttuk is magunkat burványlani a háttérben.

A Book of Spells komoly fejezetet ír a magyar PlayStation történelembe: ez ugyanis az első teljes egészében honosított, azaz magyar felirattal és szinkronnal is ellátott játék. Ennél fogva a hangulat már a legelső perctől fogva komoly előnnyel indul, főleg, hogy mind a férfi, mind pedig a hölgymesélő nagyon kellemes orgánummal rendelkezik; még „kívülálló” megfigyelőként is jó volt hallgatni a Wonderbook meséjét. Más kérdés, hogy hamar feltűnt: a szinkront (értelemszerűen) szavas-mondatos blokkokból illesztették össze, ezért az egymás mögé kerülő és elhangzó utasítások néha bántóan tele vannak szóismétléssel. Zavaró ez főleg olyan esetekben, amikor a láthatóan maximális szöveghűségre törekedő fordító véleményem szerint indokolatlanul szakmai, túl kimért, a beszélt magyar nyelvet megerőszakoló kifejezéseket használ zsinórban. Szerintem, mivel ez a játék kisebb gyerekeknek szól, nyugodtan lehetett volna kicsit lazábbra, ezáltal barátibbra venni a mondanivalót, akkor könnyebben megértette volna a gyerek. Ettől függetlenül még felnőtt fejjel is legalább két kört dob az élményen az, hogy ez a játék végre az anyanyelvemen kommunikál! (Főleg, amikor a hölgymesélő versben szavalja a történetet.) Ami viszont ennél is fontosabb, hogy nyugodtan lehet hagyni a gyereket, hogy egyedül kövesse a mesélő utasításait. Örömmel boldogul el majd magában, és nem néz hátra kértségbe esve olyan hibaüzenetek láttán, hogy „Move controller not detected, please move the crosshair to the upper-left corner and recalibrate the system, pointig the colored sphere to the indicated area”…
A Book of Spells többszörösen is könyvekről szól. Első körben a Harry Potter regények világhírű írónőjének, J.K. Rowlingnak egy új történetéről, melynél Rowling marad a jól bevált potteres alapoknál, azaz a muglik és a… varázslók misztikus világánál, annak minden mágiájával és bűbájával együtt, azonban – nyilván költségkímélés miatt – soha nem mondja ki Harry Potter nevét. (Maximum akkor, amikor a program megkérdezi, össze akarod-e kötni PSN ID-d egy Pottermore regisztrációval.) Így aztán az a gyermek, aki érti HP világát, nagyon fog örülni a sok-sok ismerős főnévnek, de ha történetesen a varázslótanonc olyan, mint az én (kölcsön) Andriskám, hogy nem rajongó, talán párszor vissza fog kérdezni, de harmadikra már úgy nyomja a vingázum leviószát, mintha ez lett volna az első szava (valamivel az „anya” előtt).
A Book of Spells magát a kalandot tekintve egy olyan könyvről is szól, ami a Hogwarts-ház könyvtárából származik. Ezt az írást találja és ismeri meg a leendő varázsló játékos, a szoftverhez adott, igen minőségi Augmented Reality kötet által képernyőre vetített világban.
A játék lényege tehát, hogy a gyermek végigolvassa és hallgatja a könyv bizonyos varázslatokról szóló meséit, egyenként megtanulja azokat, majd a fejezetek közben és végén feladatokat, jelen esetben sulis vizsgákat old meg segítségükkel. A tesztekre házpontokat kap, elvileg teljesítményének megfelelően, nekünk viszont Andriskával nem sikerült rájönnünk, időtől vagy hibázástól függően osztja-e a game a pontokat. Tetszett, hogy a játékmenet egyfajta „iskolás-tanáros” szellemben folyik, ezzel is igazodva a Harry Potter világ alaphangulatához. Andriska meg közben szorgalmasan mutogatott a varázspálcájával és vadul vigyorgott, amikor a program buborékot rajzolt a feje köré.

Apropó, varázspálca. Azt hiszem Andriskát ott vesztettem el, amikor a képernyőn először feltűnt a valós és digitális kép keveredése. Aki először lát ilyet (nem csak) gyerekfejjel, annak ez a hókuszpókusz tetszik, mert ügyesen van megcsinálva. Ül a gyerek a földön, előtte a képernyőn megelevenedett, nyitott könyv, ő meg hadonászik a Move által kivetített fapálcával. Ezzel kell mutogatni a könyv lapjaira, onnan történeteket felhúzni, majd varázsmozdulatokat megtanulni.
Az elbeszélt sztorik tulajdonképpen szórakoztató mesék akarnak lenni, de szerintem inkább hasonlítanak klasszikus felnőtt Monty Python történetekre, mint gyerekmesékre. Nem kötelező egyébiránt őket megnézni, szerencsére túl lehet őket lépni, de akkor felére csökken a szavatosság. Meglepett, amikor közvetlen az első sztoriban egy dagadt szőrös kereskedő felmászik egy toronyba, levetkőzik, majd pucéran a mélybe veti magát. Őszintén szólva én nem ezt a morbid angol humort képzelném el a megadott korcsoport számára, hanem inkább a Kis Vukot, de írjuk ezt Harry Potter, a brit fejlesztők vagy az én oldschool ízlésem számlájára. Később volt egyébként emberhalál is, meg férgek által felzabált mágus, szóval döntsd el te, ez mennyire gyerekes. Andriska mondjuk így is élvezte az interaktív meséket, melyeknél kis fülek varázspálcás húzogatásával lehet (csupán minimális módon) befolyásolni az események alakulását = mindig van egy jó vagy rossz választás. Egyszer valami békával lehetett embereket dobálni, azt annyira húzogatta a gyerek, hogy azt hittem leveri a PlayStation Networköt innen Oszakáig.
Mint mondtam a Book of Spells-ben a gyerek elé kitett könyv felülete is életre kel. A poros lapokat le lehet söprögetni, lapozás után kirajzolódik a kép, és ha valaki a használati utasításnak fittyet hányva egy párnát tesz alá, hogy ezzel a kamera felé döntse (mondjuk 45-fokban), akkor fogja tapasztalni, hogy miről is szól valójában az Augmented Reality. Ebben a pózban ugyanis a lapok tökéletesen olvashatók lesznek, az ábrák élnek, „bele” lehet látni például egy lyukba, így már az ide-oda lapozástól is ujjong a gyerek. Kis szülői segítség nem árt beállítani, hogy a látvány is jó legyen és még mutogatni is lehessen a könyvre, de akinél rálátási probléma adódik az alacsony kamerapozíció miatt, az ezzel a trükkel megoldhatja.

Magukat a varázslatokat szintúgy a Move-val lehet a képernyőre rajzolgatni (sőt, néha ki is kell mondani a varázsigéket a mikrofonnak). Van tűzdobás, lebegtetés, világítás, összesen vagy húsz (21?) különféle bűbáj. Abszolút jó dolog, hogy a gyerek használja a fejét, míg minden varázsigét össze tud kapcsolni egy varázsábrával, de úgy vettem észre, hogy ha egy feladatnál a játékos elakad (nem jót rajzol), a mesélő hamar segít neki, hogy inkább mivel próbálkozzon. Ezért a Book of Spells nem szigorú, sokkal inkább végtelenül könnyű játékként értékelhető, csak minimális kihívással – emiatt gondolom, hogy 12 év körül vagy afelett már nem nyújt valós tartalmat maga az akció, maximum a technika és a látvány izgalmas.
Itt kell megjegyeznem, hogy bár Andriska láthatóan imádta a Book of Spells azon részét, amikor a hosszú mesék után végre ő varázsolhatott tudását bizonyítva, de szerintem néha picit unta az esetenként vontatott dumát – jó lett volna egy kicsivel több szabad bűvészkedési lehetőség mese közben is. Gyakorlatilag minden tanulás után csupán egy minijátékos „pálya” van, ahol kis vizsgamaszatolás jön, aztán jöhet az újabb fejezet és a következő tanóra. Adott összesen 5 fejezet, mindben két felvonás, amikre, ha tényleg mókázik a gyerek (vagy gyerekek) egyenként lehet egy bő negyven percet számolni. Azt mondom mindennel együtt maximum 6-7 óra alatt bevágja a gyerek a kötelező olvasmányt, azaz ha december 24-én megkapja ajándékba, 27-én már mással játszik majd.
Andris teszttársam kétszer volt nálam, ezalatt az ötödik fejezetig jutottunk. Többször nekiülni együtt azonban már nem lett volna értelme. A könyv végét már én fejeztem be közvetlen a cikk megírása előtt, és meglepetten tapasztaltam, hogy ezután az ég világon semmi, de SEMMI játszani való nem marad. Az van tehát, hogy húsz bűbáj bemagolása után a fejlesztők egyetlen challenge pályát vagy minijáték vetélkedőt sem készítettek, ahol a gyakorlati varázstudást kamatoztatni lehetne. Érthetetlen a dolog, főleg annak tükrében, hogy a könyv „kiolvasásával” simán lehetett volna a gyereket versenyeztetni tucatnyi kihívást felállítva, akár többjátékos módokban is. (Mindent elmond, hogy a Book of Spells minden odafigyelés és keresgélés nélkül, elsőre lazán platinázható.) Remélhetőleg a következő könyvek – egy nyomozós és egy dinoszauruszos – gazdagabb szórakozást kínálnak majd.
A Book of Spells által képviselt Augmented Reality technológia kapcsán lehet grafikáról és látványról külön beszélni, sőt kell is. A grafika magában technikailag nem egy nagy durranás, remekül hangzó közhellyel élve „előző generációs”, kissé durva geometriai szögletháború. Nyilván vannak az AR megjelenítésnek határai, ez tény, de itt legalább a látvány összessége kifejezetten élvezetes időnként. A figurák kedvesek. A legtöbb gyereket biztosan elvarázsolja majd, amikor a saját szobájának képe a tévé közepébe zsugorodik, miközben a virtuális világ meg kinyílik, ahol például bogarakat (vagy miket) kell kis tűzlabdákkal eltalálni, a Move… akarom mondani varázspálcával suhintva, vagy egy sárkányt felszerszámozni. A Wonderbook szuperül játszik a térrel: egyes tárgyakat az előtérből átemel a háttérbe és fordítva, állatok és növények épülnek fel a néző szeme előtt, repkednek a dolgok, csillog a varázspor. Jól lehet pozicionálni a mágiákat, a lövedék arra megy, amerre a Move suhint, szóval egy biztos: amikor a Book of Spells végre hagyja kicsit játszani a playert, a varázslat működik.
A szinkronhang, mint mondtam remek, a kicsit túlbeszélt választékosság ellenére is, a zenék és hangok erősen potteresek. A beszédszeletek néha összeakadnak, ha több dolgot nyom egyszerre a játékos.
Az irányítással normális kalibráció és fényviszonyok mellett nincs probléma, a Move pontosan követi a parancsokat.

Itt van tehát ez a Wonderbook nevű varázskönyv-sorozat, melynél már ez az első Book of Spells játék megmutatja, hogy van potenciál az ötletben, a megfelelő korú játékosok élvezik az akciót és a látványt. Azt mondom még a Harry Potter világ is jópofa, a gyerekek szeretnek varázsolni. A játék már magában is szép ajándék a nagy könyvvel, amit hangulatos a kamera előtt nézegetni. Az biztos, hogy tetszeni fog a gyereknek a Potterkedés.
Szülőként viszont mérlegelni kell, hogy belefér-e egy ilyen árú ajándék ilyen szavatossággal? Valódi tartalom nincs ebben a szoftverben, ami arra inspirálná a porontyot, hogy másodszor is kézbe fogja a varázspálcát…
…és ezek után nem kell csodálkozni rajta, ha a utódod életében először, de nem utoljára esetleg megkérdezi: „Te apa, kijártam az iskolát, de nem tudom hol használni a tudást. Ennek mi értelme volt?”

(A játékot partnerünk, a Sony Computer Entertainment Europe biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Cnsole Corner budapesti boltjában, illetve webshopjában, a linkre bökve.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2015.05.18. 14:27:08
LV1
Csak szólok akit érdekel, most vettem meg a soroksári Mediamarktban 3e Ft-ért (könyv+szoftver), még egy példány maradt.
37. simon7109  PlayStation.Community tag
2012.11.28. 20:34:02
LV18
Tesómnak biztosan tetszene,de ha megvenném neki karácsonyra akkor egy ideig biztosan nem tudnák játszani:D
Épp ezért nem vettem meg neki annak idején az EyePet-et sem...
PSN: misi2mezei
36. megasuti  PlayStation.Community tag
2012.11.26. 18:44:20
LV4
Válasz 35. AizawaKouta üzenetére:
Akkor az tényleg baráti ár a szoftverért és a könyvért, kár hogy nem mentem ki :(
35. AizawaKouta  PlayStation.Community tag
2012.11.26. 12:03:23
LV2
Válasz 31. megasuti üzenetére:
8399ft-ért volt a PlayIT-en szombaton.

33. megasuti: Ez az első játék ezzel a könyvvel. Eye Of Judgement-nél a kártyák kellettek.
34. martin  Főszerkesztő
2012.11.26. 08:19:41
LV27
Válasz 32. megasuti üzenetére:
Ha a testvérek összevesznek és széttépik a könyvet - ami strapabíró plasztikhatású borítású, a lapok karton -, add őket a lelencbe.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
33. megasuti  PlayStation.Community tag
2012.11.26. 07:53:56
LV4
És még eg kérdés. Volt valamilyen kártyás táblajáték, ha az emlékezetem nem csal. Ott is a kamera vette a táblát, és a képernyőn megelevenedtek a dolgok. Az is ezt a "táblakönyvet" használja?
32. megasuti  PlayStation.Community tag
2012.11.26. 07:51:09
LV4
Maga a könyv milyen anyagból van? Mennyire bírja a hajtogatást? Vagy ha a testvérek összevesznek, és kettétépik, a cellux nem zavar be? :)
Martin te fogtad is. Mi az, szilikon? Mennyire gyerek és hülyeségbiztos az a jönyv? Mert ugye ha majd jön ki több szoftver is, akkor nem csak ezt a Harry sztorit kell túlélnie.
31. megasuti  PlayStation.Community tag
2012.11.26. 07:43:09
LV4
Válasz 2. AizawaKouta üzenetére:
Mennyiért adták a PlayIT-en?

Facebook-on annyit olvastam, hogy 30% engedmény és így 9000 alá került az ára. Ráadásul én úgy értelmeztem, hogy a játék+könyv. Azonban internetes boltokban ez a kettő 24-25 ezer.
30. eszg_  Szerkesztő
2012.11.25. 22:54:26
LV13
A műteremlakásos részen besírtam annyira igaz az összes hasonló jellegű promó fotóra. :D

Apropó magyar szinkron: emlékszik még valaki a Pursuit Force 2-re? Mai napig nem értem miért pont azt a játékot lokalizálta le teljesen a Sony, bár én kifejezetten bírtam ezt az árkád stílusú faltól falig akciót.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
29. ayrtonsenna88  PlayStation.Community tag
2012.11.25. 13:29:54
LV4
Válasz 28. megasuti üzenetére:
Ha lesz ilyen, akkor a következö sztorit Steve Jackson és Ian Livingstone szerkeszti. :)
28. megasuti  PlayStation.Community tag
2012.11.25. 11:12:58
LV4
Régebben voltak olyan könyvek, amiben elágazott a sztori. A mi döntésünk alapján a megadott oldalra kellett lapozni. Ezt simán el tudom képzelni ennél a játéknál. Megelevenedik a történet, a Move-al hadonászunk, és eldől hogy az adott harcban le tudtuk-e küzdeni az ellenfelet és miként megyünk tovább. Ez akár többször végig játszható is lenne, mert a döntésünknek, és/vagy ügyességünknek megfelelően több végkimenete lehet.

Hú de várom már, hogy ilyesmit összedobjanak! Ha ezt egy Sony alkalmazott olvassa, akkor küldje ezt az ötletet tovább. Szerintem ez minden felnőttnek bejönne. Én nagy ötleteket, és játékokat látok ebben a játékban. Elsőnek most ez a Harry dolog, de szerintem nem itt fog megállni.
27. megasuti  PlayStation.Community tag
2012.11.25. 11:11:51
LV4
Válasz 11. norbertony üzenetére:
Necronomicon vagy a Rémségek könyve... :) De valami Silent Hill, vagy Resident Evil könyvet is el tudnék képzelni.
26. megasuti  PlayStation.Community tag
2012.11.25. 11:03:17
LV4
Válasz 8. ChrisLowe üzenetére:
Ugyanazért adják magyar szinkronnal, mint amiért a mesefilmeket is. A célcsoport máshogy nem értené meg. Az óvodában még nem kötelező az idegen nyelv oktatása.
25. megasuti  PlayStation.Community tag
2012.11.25. 10:36:31
LV4
Elsőnek nem érdekelt, de ha magyarul dumál.... odafigyelek az árváltozásokra.
2012.11.25. 09:09:47
LV1
meg rendelve persze a gyerköcöknek
23. cue  PlayStation.Community tag
2012.11.24. 22:17:07
LV1
Válasz 18. ALF22 üzenetére:
Martinnal egyetértésben - némi tapasztalattal kiegészítve: tényleg korlátlan a játék időtartalma. Nálunk (egy hónap múlva 7 éves a fiúcska) havonta egy hétvégén biztos előkerül az agyonjátszott Eyepet, és még mindig órákig el tud bűvészkedni vele. Egyértelműen ajánlott játék, főleg a mostani árán!

Ezen a BoS-en gondolkodtam sokat, a teszt alapján megjött a végleges elhatározás: nem lesz belőle karácsonyi ajándék, ebből a pénzből egész jó kis Lego vásárolható. Majd húsvétkor varázsolunk könyvből, fele áron.
22. Zdex  PlayStation.Community tag
2012.11.24. 21:18:05
LV3
Magyar szinkron a sonytól? Akkor kell!
Csak sört iszok, mer' vezetek.
21. ALF22  Son of Liberty
2012.11.24. 17:11:19
LV26
Válasz 19. martin üzenetére:
thx
nézegetek majd videókat, meg újra elolvasom a tesztet
20. EmpiHUN  Driftrocker/BF Veterán
2012.11.24. 15:16:48
LV13
Én ebből a BBC-féle Dinosaurusosra vagyok igazán kíváncsi! :D
A Birodalom örök!... khm.. Hupsz!
19. martin  Főszerkesztő
2012.11.24. 15:06:18
LV27
Válasz 18. ALF22 üzenetére:
Az EyePet szavatossága elvileg korlátlan, hisz a gyerek addig tudja babusgatni a virtuális állatot, amíg végleg meg nem unja, vagy ki nem növi.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
18. ALF22  Son of Liberty
2012.11.24. 14:05:48
LV26
Kicsit drága most. Azt az EYEPET-t kéne már beszerezni.
Tartalomban jobb ennél? Vagy azt is gyors "kijátsza" lát mindent azt annyi?
17. ALF22  Son of Liberty
2012.11.24. 14:03:43
LV26
Válasz 13. Agent üzenetére:
Neked a bővített csomag kell akkor:)
játék,könyv,move,kamera és egy gyerek. 4év múlva már aktuális lehet és olcsó is:))
16. barnoca  PlayStation.Community tag
2012.11.24. 12:45:27
LV18
And now something completely different!
15. martin  Főszerkesztő
2012.11.24. 12:33:45
LV27
Válasz 14. Agent üzenetére:
Remélem nem dől benned össze egy világ ha elárulom, hogy fotelből játszottam végig, a lábamhoz tett könyvvel. :)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
14. Agent  Vissza a mátrixba
2012.11.24. 12:27:34
LV11
Válasz 7. martin üzenetére:
Egy képet dobhattál volna arról, amikor egyedül fejezted be és ott ültél bután a szőnyegen, a tv előtt és mondtad az abrakadabrát, meg lengetted a varázspálcádat... :)))))))
13. Agent  Vissza a mátrixba
2012.11.24. 12:26:03
LV11
Ötletes, tetszik, de ehhez kell egy gyerek. Az meg nincs... Mire lesz és pláne megfelelő korú, addigra már a marson fogunk piknikezni. :(
12. Onimushaman  Szerkesztő
2012.11.24. 10:36:34
LV24
Minden adott, már csak egy 6-10 éves forma gyerek kell. :D
señor
11. norbertony  PlayStation.Community tag
2012.11.24. 10:20:43
LV1
Válasz 10. norbertony üzenetére:
Akarom mondani Necronomicon.
Fasííííííííírt
10. norbertony  PlayStation.Community tag
2012.11.24. 10:17:32
LV1
Szívesen látnám ezt a megoldást egy horror játékban, mondjuk Necrocomicon nagyon jó alapötlet lenne.
Fasííííííííírt
9. soliduss  A Krónikás
2012.11.24. 10:04:57
LV25
Válasz 8. ChrisLowe üzenetére:
Ez a családapákat és szülőket célozza meg akik rendelkeznek a technológiával és már van gyerekük.
Ha azt nézed akik a hőskorban a 99-2005 évben voltak 15-16 évesek azok lassan már 20-as éveik vége felé már csak van nekik 1 picur.

Én erősen gondolkodom.
2012.11.24. 09:06:06
LV6
Csak nekem logikátlan kiadni full magyarban egy rétegjátékot? 6-12 évig használható, ergo a célcsoport magyarhonban a legritkább esetben rendelkezik a szükséges technikával, merthogy kell ps3, move, kamera, + a játék. 12+ os játékokat kéne magyar szinkronnal adni, mondjuk ott az uncharted vagy valamelyik ratchet stb. Abból talán sikerül is el adni értékelhető mennyiséget.
Mindegy ő dolguk...
Minden amit leírok az én álláspontomat tükrözi!!!
7. martin  Főszerkesztő
2012.11.24. 07:59:18
LV27
Válasz 6. Greg üzenetére:
Miért is kéne neked egyedül végigjátszani egy max 12 éveseknek szánt játékot?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
6. Greg  PlayStation.Community tag
2012.11.24. 05:56:50
LV25
Bogi unokahúgommal végigjátszanám, de egyedül a jóég tudja....
LV426
5. HTB  Szerkesztő
2012.11.24. 05:12:27
LV7
Válasz 4. neoptolemos üzenetére:
egyik haverom nagyon bele van buzulva az AR-be. azok alapján, amiket mutatott, lesz még itt odabaszás
Just another freak in the freak kingdom
4. neoptolemos  Apu ökölbe szorult keze
2012.11.24. 00:03:44
LV8
Télleg vicces a teszt, és jó olvasmány, de egyszerűen még mindig nem tudom elképzelni, hogy mi a bánatos viharkabát ez az egész Augmented Reality, meg a könyv, meg az..Áhh ki kellene próbálni.
3. Tevez11  PlayStation.Community tag
2012.11.23. 23:25:58
LV23
Klassz teszt,köszi,sokszor el mosolyogtam,harapom,a dumád.
Nos,az én csemetém szent este napján lesz 5,5 éves,így Move-val Eyepet és Start in The Party játékokkal lépem meg,kiegészítve Harry Potter BR lemezekkel az első 5 résszel.Így miután megismerte mindkét világot,és ha még tetszik is neki,akkor jövő karácsonyra épp ideális lesz ez a játék.
Köszi a tesztet +1x jó volt olvasni.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
2. AizawaKouta  PlayStation.Community tag
2012.11.23. 23:10:37
LV2
Unokahúgaimnak lehet beszerzem a PlayIT rendezvényen a hétvégén. Ott jó árban lesz.
1. wooltur  PlayStation.Community tag
2012.11.23. 23:04:23
LV16
Én most azt találtam ki, h megveszem karácsony előtti nap, kijátszom karácsonykor vele magam, majd visszaviszem, h téves vásárlás volt. :D Mert tökre érdekel ez a cucc, de amúgy pénzt nem adnék ki rá. :P
R.I.P. Brúnó :-(
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
WONDERBOOK: BOOK OF SPELLS
Sony Computer Entertainment Europe
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Hangulat:
7/10
Pozitívum
Az Augmented Reality technológia eddigi legügyesebb alkalmazása; kisebb gyerekek tátott szájjal bámulják, annyira élvezik; magyar szinkron(!) szép orgánumú mesélőkkel; eredeti Potter-varázslatok
Negatívum
Pöttyet beteges angol humor és világ; kevés lehetőség (feladat) az interaktivitásra, ezért kétszer már nem olvassa ki a gyerek