PlayStation.Community

2012.05.08. 11:15 Játékteszt
55 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
Bumm a fejbe - halott vagy haver!

Minden a Counter-Strike-kal kezdődött. Azt hiszem ekkor utáltam meg egy életre a videojátékokban a sniper kasztot, hála a sok AWP-s wannabe-nek. A Call of Duty epizódoknak és a sok quickscope-os nagyon ügyesnek hála csak erősödött az érzés bennem, mégis, amikor megláttam az első videókat a Rebellion által fejlesztett Sniper Elite V2-ről tudtam, hatalmas fun elé nézek. Már a mozgóképekről világos volt számomra, hogy itt bizony a mesterlövészpuska nem egy távcsöves gépfegyverként funkcionál, minden egyes lövés számít, nem lehet ész nélkül „all guns blazing” a tömeg közepébe rohanva aprítani. A teljes verzióba ölt órák után azonban sajnos azt tapasztaltam, hogy a játék nem minden téren teljesít úgy, ahogy elvártam volna, amire számítottam. Mégis, ha pl. szereted a Hitman szériát, szeretsz előre gondolkozni, tervezni, és úgy játszod a Sniper Elite V2-t, ahogy kell, szórakozásod garantált!
Ha évekkel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy egyszer majd messiásként fogok tekinteni egy második világháborúban játszódó játékra, mint valami kihalóban lévő faj mementójára, valószínűleg körberöhögöm. Tudniillik 6-7 éve Dunát (vagy ha stílszerűbb szeretnék lenni Rajnát) lehetett rekeszteni a második világégést idősíkul és helyszínül választó programokkal. Ma már minden a modern és futurisztikus hadviselés köré épül: gondolj csak a legújabb CoD vagy Battlefield epizódokra, de a hónap végén megjelenő Tom Clancy nevével fémjelzett shooter is a nem túl távoli jövőt és kütyüit hívja segítségül egy jófélének ígérkező aprításhoz.

Ezzel szemben itt a főszereplő Karl Fairburne a II.VH utolsó napjaiban találja magát ellenséges vonalak mögött, hogy mind a szovjet, mind a vesztüket érző német bakák orra alá borsot, adott esetben kétszáz méterről leadott hajszálpontos lövésével ólomot törjön, plusz megakadályozza az oroszokhoz átpártolni készülő német rakétatudósok dezertálását a jó öreg Springfieldjével és megmentse a jó csajt a robbanások közepette. A történet kapcsán semmi különösre nem kell számítani, szorult vagy tíz percnyi átkötő jelent az egész cuccba, a hangsúly azonban nem is ezen van, hanem… na majd mindjárt rátérünk erre is!
Egyfajta régimódiság lengi be a játékot, amire ma a sok látványos, ám nem egyszer esztelenül rohanós game közepette kevés példát tudnék mondani. Meg kell tanulni a pályákat, tudni kell, ki hol van, mikor bukkan fel a sarok mögül, a hangsúly a tökéletes kivitelezésen van. Ugyan egy sarokban guggolva, majd a pályán lévő ellenségeket „beriasztva” szintén végig lehet darálni a küldetéseket, ám a játékélmény akkor fog kiteljesedni és magával ragadni, ha a tökéletes tervre törekszel, annak megfelelően improvizálsz, ha valami menet közben mégsem úgy alakulna, ahogy akartad – így lehet kicsikarni a legnagyobb kihívást és élvezetet a Sniper Elite V2-ből. Bizonyos érettséget és mentalitást igényel ez a fajta játékstílus; én a tesztelés és a pontozás során abból indultam ki, hogy Te rendelkezel ezzel.
Adva van tehát mesterlövészünk, lepottyantva a hatalmasnak tűnő pályákra, azonban sajnos a játéktér nincsen tökéletesen kihasználva. A demo változatot nyüstölve én azt hittem, hogy az aranyra égetés után a próbaverzióban minden sarkon utunkat álló zárt kapuk és ajtók megnyílnak, ez sajnos nem következett be, így ha nem is csőfolyosókon terelgetésre, de egyfajta linearitásra kell számítani. Pedig mekkora királyság lett volna egy óriási térkép, teli romokkal, „sasfészkekkel”, miközben mindenféle robbanószerrel veszed magad körül és nézed a birkákat, ahogy belesétálnak csapdáidba. Karlunk ugyanis távcsöves pityuja mellett egy gépfegyverrel, egy hangtompítós pisztollyal, valamint egy rakás robbanószerrel lett felszerelve. Tapósóaknákat rejthetsz a „csalihullák” mellé, hogy az értetlenkedő fritzek a tetemet felfedezve gyorsba megkérdezhessék bajtársuktól a túlvilágon, hogy mégis mi a fene történt. Bevédheted rejtekhelyedet botlódrótos aknával, de – és itt újfent a tervezés fontosságát hangsúlyoznám – dinamitot is telepíthetsz oda, ahol valószínűleg a népsűrűség növekedésére kell számítanod az első leadott lövés után, hogy egy precízen a dinamitra kilőtt tölténnyel egy kisebb tömeget repíts a levegőbe. Pontos lövésekre azonban nem csak ekkor, de az ellened bevetett járművek – tankok, teherautok, APC-k – ellen is szükséged lesz. A csábítóan villogó gáztartályra leadott puffanással eliminálhatod a rád leselkedő gépiesített veszélyforrásokat.
A legjobb… a legjobb pedig a mezei katonák tizedelése a jó öreg távcsövessel. Minden azzal kezdődik, hogy számításba kell venni a golyó esési szögét (röppályát), valamint a szél fújását (kivéve persze a legkönnyebb fokozatot, de ezt a játékot érdemes a legnehezebb fokozaton pörgetni, minden segítséget – ellenségek betagelése, ellenséges mozgásra való figyelmeztetés – kikapcsolni). Jutalmunk egy a golyó útját végigkövető extralátványos lassított kill lesz. Ezzel még koránt sincs vége! A játékban ugyanis érdemes headshotokon túl gondolkozni. Ott fityeg a gránát a szovjet táváriss vagy a német kamerad övén? Célozz oda! Egy lövéssel egy kisebb csoportot lephetsz meg így. Egy vonalban menetelnek a katonák? Egy tökéletes lövéssel az elöl gyalogló bakán átfúródó töltény a másikat is tüdőn puszilja! A legjobb pedig… ha a fenti kettőt kombinálod (persze ehhez már egy kisebb adag szerencse is szükségeltetik, de nem lehetetlen!). A legemlékezetesebb killem pont így nézett ki: a leadott lövés után izgatottan figyeltem a levegőben süvítő golyó útját; meghatottan figyeltem, ahogy sikerült az elöl gyalogló ellenség golyóit (ez már önmagában is áucs) darabokra tépni, hogy aztán a mögötte szambázó rosszarcú oldalán lébecoló gránátba fúródjon a megroncsolódott töltényhüvely – a robbanásban még ketten meghaltak. Csak ültem a TV előtt: anyád, ez most mi volt?
Persze, ha mégis fejre céloznál, a gyakorta használt bullet time effekt ilyenkor is látványos halálokat eredményez. Gondolj bele, ahogy – a legújabb Mortal Kombathez hasonlóan – a játék X-raybe mutatja az ellenség adott testrészét, a töltény pedig hol szemeket roncsol szét, hol a szíven keresztül a tüdőbe fúródik, máskor pedig a mit sem sejtő katona állkapcsát, fogsorát robbantja szilánkokra. Gyakran fogsz találkozni ezzel a lassítás effekttel, engem abszolúte nem zavart a 7-10 órás kampány során a gyakori belassulás, mindig fájdalmasan szorítottam össze a fogaimat egy-egy kacifántosabb kill után.
Mint említettem a játékot a legnehezebb fokozaton érdemes nyüstölni, de ha a könnyebbik utat választanád, a program nagyvonalúan megmutatja neked a golyó becsapódásának helyét, valamint a távcsöveddel kiszúrt ellenségeket bejelölheted magadnak, hogy tisztában legyél azzal, ki merre császkál a pályán, ne tudjanak hátbaszexuálni egy puskatussal.
Ha pedig igazi tökös legény vagy, a legkeményebb beállításokkal egy olyan kihívásban részesülhetsz, ami szintén a régi iskola játékainak volt a sajátja. Néha már idegőrlően sok checkpoint restart, kicentizett lövések hatalmas imádkozás közepette. Akármennyire is dühös voltam a készítőkre egy-egy húzósabb pályaszakasz után, a pályarész abszolválása után hihetetlenül tökös gyereknek éreztem magam – ez volt a jutalmam. A legkeményebb talán a szénné bombázott város romai között megbúvó orosz mesterlövészcsapat ellen vívott csatám volt, de miután sikerült lenyugodnom a kezdeti bénázás után és teljesíteni az elsőre lehetetlennek tűnő feladatot, olyat éreztem, amit játék kapcsán már rég nem: sikerélményt, amiért meg kellett izzadjak!

A fenti és ahhoz hasonló pillanatok előcsalogatása azonban sajnos tényleg nagyban függenek a játékos hozzáállásától, ugyanis az AI eléggé mechanikusra sikerült. Ha kiszúr valaki, akkor hirtelen egyből mindenki kiszúr és száz méterről is pontosan tudja, hol vagy, majd zúdít a nyakadba hajszál precíz géppuskatüzet – a Rebellionnél így képzelték el az übermenscheket.
Katonák mellett másra is lőhetsz: a gyűjtögetés sajnos ebből a játékból sem maradt ki. Borosüvegeket kell kipukkasztanod a pályán, valamint a térképeken elszórt aranyrudakkal garantálhatod, hogy a főszereplőnek a háború után se legyenek megélhetési gondjai. Én ezt úgy, ahogy van, kihagytam volna a játékból, de haladva a mai korral ezúttal sem maradhatott ki a szerezd meg hát mind trófea.
A legjobbat nem is említettem: az egész kampányt végigtolhatod egy humán társad segítségével is, azonban ehhez bizony szükséged lesz egy headsetre, hogy össze tudjátok hangolni a támadásaitokat. Főleg azokon a pályákon van ennek jelentősége, ahol a pályán lévő zajforrások – robbanások, harangszó, légvédelem – maszkírozzák lövéseiteket és robbantásaitokat.
A co-op kampányok kívül három másik játékmód is került a netes pötyögtetés kedvelőinek. Ezúton is szeretném újfent megköszönni a sasszemű tgabesznek a segítséget jóféle szombati ebédje után, valamint hogy elviselte sipákolásomat és értetlenkedésemet, végigvezetve engem ezen móduszok rejtelmein keresztül, rávilágítva olyan alapvetésekre, hogy a célpont mellett valószínűleg katonák is vannak, úgyhogy üljek csak a babérjaimon, amíg bejelöli őket nekem.
Ha hordamódra vágysz, a Kill Tally opciót választva verheted vissza az egyre erősebb ellenség hullámokat. A Bombing Runt választva egy tankot kell megreparálnod, ennek érdekében a térképen elszórt alkatrészeket begyűjteni, és lehetőleg kerülni a biztos halált jelentő feltűnést. A legjópofább pedig az Overwatch, amikor is egyikőtök a magasból fedezi a földön gépfegyverrel rohangáló-szabotáló földijét. Sajnos a gépfegyverek kezelése nem sikerült a legjobbra, ezért hatalmas nagy nyomás van a lent szaladgáló játékoson. Fokozza ezt annak a ténye, hogy bizony a pályák sikeres teljesítése érdekében illik megtanulni, ki mikor és honnan jön – egy újabb falat oldschoolság. Ha meg tudod emészteni a nehézkes közelharcot, szórakoztatónak fogod találni Overwatchot, lehet közösen röhögni-anyázni-izgulni-miegyéb.
A végére maradt a gyengécske AI melletti másik negatív tényező, ez pedig a megjelenítés. Ugyan a lassított killek, a szervek, avagy csontok roncsolódása irtó látványosra és megunhatatlanra sikeredett, maga a játék nem 2012-es színvonalon teljesít. A bullet-time mellett egyedül talán a dinamikusan változó árnyékokat tudnám kiemelni, de a környezet, a törmelék, a karakterek, szóval szinte minden más egy időutazásra invitálja szempárunkat. Ráadásul, ha nyílt terepről hirtelen egy zártabb pályarészre kerülsz, a képkocka-per-secundum ugrik egy nagyot, és a játék egy pillanatra felgyorsul (mint a régi Need for Speedekbe, amikor bementél egy alagútba… megvan?). Különösen mókás ez, amikor mondjuk célozni próbálsz, és teszem azt az életed múlik a lövés sikerén. Szintén a technikai hiányosságok között kell említenem azt, hogy ha egy pályát megszakítva lépsz ki a játékból, a következő indításnál nem az adott checkpointról indul a mészárlás, hanem kezdheted az egészet az elejétől fogva, valamint néha a játék bizonyos trofikat nem ad be. (Én a mandinerből-headshot trofival jártam így, de mástól hallottam, hogy a küzdelmesen szerzett robbanószeres killjeit ignorálta a játék, nem csilingelt a jobb felső sarokban a trófea ikon.)

Akik látatlanban megbíztak a rebellionös ifjakban és előrendelték a játékot, grátiszként megkapják a Kill Hitler DLC-t, benne véget vetve a rettenetes festményeiről (is) elhíresült bajszos bajkeverő karrierjének. Sajnos ez a küldetés irtó fantáziátlanra sikeredett, ha már a fejlesztők pofán köpték a történelmet, igazán rittyenthettek volna a feladatnak egy izgalmasabb helyszínt és megvalósítást, így az egésznek olyan feelingje van, mintha bármelyik másik sisakost fingattad volna ki, csak ennek oldalra van fésülve a haja és bajsza van.
Felemás játékra sikeredett a Sniper Elite V2, mégis, roppantmód jól szórakoztam vele. Végre egy lövölde, amiben kihívást találtam, amiben a hajszálpontos lövéseimet a játék brutálisabbnál-brutálisabb animációkkal hálálta! Ahol koncentrálnom kellett végig, mert egyetlen egy rossz lépés vagy mozdulat a lopakodós szekvenciában instant restartot eredményezett… szóval élveztem, na! A legnehezebb fokozaton kipörgetve a cuccot én is igazi mesterlövésznek éreztem magam, nem jelöltem meg többet a WC ülőkét, halálpontos sniperré váltam én is. Még a technikai hiányosságok és a buta AI sem tántorított el attól, hogy megszavazzam a játéknak az eddigi legerősebb 7 pontot.

(Sniperkednél? Támogatónk, a Platinum Shop online és offline boltjaiban a szoftver megvásárolható. Bökj egyet a linkre és nézelődj!)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
55. Steven1980  PlayStation.Community tag
2013.09.28. 13:25:28
LV1
Válasz 52. szabogergo üzenetére:
Jó a Sniper Elite nehézségi fokozat,de szerintem a legnagyobb kihívást, a Custom nehézségi szint testreszabása adja.Ott adja a legtöbb pontot a game;)
Zsemlye István
54. HTB  Szerkesztő
2012.06.07. 01:34:29
LV6
Válasz 53. WRC_DR1V3R üzenetére:
kétségkívül.
Just another freak in the freak kingdom
2012.06.06. 23:00:17
LV1
Érdekes, hogy nem volt utalás a cikkben a Sniper Elite első részéről, pedig az oldszkúl dolog felmerül jó párszor. Szimplán a legjobb mesterlövész játék. A régi pedig a No.2. Bizonyára a DICE szebb és részletesebb játékot készített volna, de a távcső okozta klausztrofóbia úgyis feledteti a pályák méretét. Mivel nincs konkurencia és a "ha úgy csinálták volna" gondolatoknak nincs értelme, a játék kétség kívül 10 pontos. Ja, de ott a Sniper Ghost Warior. Akkor a SE v2 20/10-es. :)
52. szabogergo  PlayStation.Community tag
2012.05.31. 00:23:35
LV1
A játéknak sajnos vannak hibái (én leginkább a gyenge AI-re panaszkodnék), így a 7/10 pontos értékelés szerintem reális.

Én a demo kipróbálása után rendeltem elő a játékot, pontosan olyan játékot kaptam, amilyenre számítottam, se jobbat, se rosszabbat

A nehézségi szintek közül a "Sniper Elite"-et javasolnám, mert igaz így nehezebb lesz a játék, de sokkal élvezetesebb (és változatosabb) is.

--
Azt sajnálom, hogy a Multiplayer (Team Deathmatch része) 'PC-exkluzív' lett, mert szívesen kipróbáltam volna.
Ellie idézet lenne a The Last of Us-ból, csak kevé
2012.05.30. 18:56:07
LV1
Kicsit monoton a játékmenet .. De nagyon szép!! a lassított killek meg baromi jók.. szerintem :DDD
50. trinity  PlayStation.Community tag
2012.05.20. 12:48:31
LV5
Utoljára a MOH Frontline-nak fogott meg ennyire a hangulata PS2-őn, de ez még sokkal jobb. Mióta megvan, akkor is ezen jár a fejem, ha éppen nem játszom. Egyetlen komoly hibát orvosolhatnának: fekvő pozícióból leadott lövés után rendszerint felpattan álló helyzetbe. Nagyon kellemetlen, éppen csak nem üvölti el magát, hogy "ide lőjetek!". Ám a hibái ellenére is imádom.
49. vbalazs  PlayStation.Community tag
2012.05.12. 20:29:37
LV3
Válasz 48. sony100 üzenetére:
Nincs sajnos.
48. sony100  PlayStation.Community tag
2012.05.11. 13:38:08
LV5
Felosztott képernyős offline co-op az nincsen benne?
PSN ID: Kratos_90-
47. gabe82_  PlayStation.Community tag
2012.05.11. 10:51:45
LV16
Válasz 46. animalmother9 üzenetére:
Azt várhatjuk...
2012.05.10. 20:55:33
LV1
Válasz 43. Jordan1985 üzenetére:
Hát igen már én is várom azt amikor egy rendes sztorival felszerelt német oldal szemszögéből játszhatunk egy játékkal.
45. boksz  PlayStation.Community tag
2012.05.10. 13:04:14
LV4
Válasz 40. Skyline82GTR üzenetére:
Neked gagyi, de aki ps2 változattal is játszott anno illetve bejön a II. világháború, annak csemege !!!!!!
amit a szervezet megkíván meg kell neki adni
44. LyozsFM  PlayStation.Community tag
2012.05.10. 10:42:27
LV4
Sokaknak nem jön be ez a játék.
Szàmomra èlvezetes söt kifejezetten örülök,hogy nem valami modern szarsàgos sniperes jâték
Végre hasznâlhattam K98-at, MP40-et és Lugert.
Mostani játékfelhozatalban, fegyverek terén le a kalappal.
Aki szereti a II. világháborút annak ez a játék egy "kincs" :)
Lüvüdözös gyerek !!!
2012.05.09. 22:54:35
LV2
A 8. pályán vagyok nem rossz gém a 7est megérdemelte kábé...
Bár Skyline úrnak sok mindenbe igaza van,télleg az x-ray nélkül nem érne sokat a játék,meg cső szerű meg monoton meg nem lehet nem érdemes lopakodni,de nekem be jön így is...Mennék már nagyon a németekkel(Ed Harrisként) egy hasonló gémbe ami epikusabb és nyitottabb...
2012.05.09. 21:46:47
LV21
Be kell szereznem :D
2012.05.09. 18:14:59
LV1
Válasz 40. Skyline82GTR üzenetére:
Piroskupakos tankokkal...lol..:)
2012.05.09. 18:14:30
LV1
Válasz 39. animalmother9 üzenetére:
Nem amiatt húzom le hanem azért mert gagyi. Csőpályás lövölde sniperkedéssel, ha az xray cucc nem lenne benne egy nagy nulla lenne.
2012.05.09. 17:07:45
LV1
Válasz 37. Skyline82GTR üzenetére:
Én is szívesen akcióznék a németekkel(mi az hogy :D ) de emiatt nem kell lehúzni a játékot a porba.
2012.05.09. 16:54:29
LV1
Azok a rohadt üvegek ! Ezt minek kellett?
2012.05.09. 16:32:05
LV1
Válasz 36. Riddla üzenetére:
Nem voltam türelmetlen a SGW-ban kifejezetten türelmesen mentem bokorról bokorra,volt hogy 1 órán át "barangoltam" jó pozíciót keresve...
Ennek itt nyoma sincs. Menj a kijelölt pontba,add le a lövést és sipirc...
1-2 pályát leszámítva mindig direkt konfliktusba kerülünk. Olyan pálya ahol meg lehetne csinálni akár azt hogy észrevétlenül bejutunk,kiiktatjuk a célszemélyt és eltűnünk észrevétlenül nincs.
A piros sapkás üzemanyagtartályok a tankokon egyenesen nevetségesek,a lánctalpas csapatszállító elején kifejezetten röhejes,az pedig hogy csak a csipából 1-etlen lövésre megsemmisül tőle még a tank is csak tovább nyomja a komolytalanság felé a játékot.... Arról nem beszélve hogy az üzemanyagtartály attól nem robban fel ha a mesterlövészpuskán kívül mással lőjük (akár a kupakot).... Volt hogy géppuskaálványra szerelt nagyradával soroztam az érkező csapatszállító üzemanyagtartályát...fél percig soroztam..Semmi...
Hogy egy ilyen játék sikeres tud lenni hűen bemutatja a jelenlegi játékos gen színvonalát... Ahogy mondtam a budget kategóriába szánt SGW mérföldekkel tartalmasabb ennél MINDEN tekintetben....
36. Riddla  PlayStation.Community tag
2012.05.09. 15:58:39
LV3
Válasz 35. Skyline82GTR üzenetére:
Belenézek én is inkább mélyebben, aztán meglátjuk mi lesz.
(bízok benn hogy csak türelmetlen voltál. :) )
Az SGW viszont tényleg elég jó volt miután megkapta a tonnányi javíást (mondjuk előtte is lekötött)
I'm not a Hero. I'm only an old killer.
2012.05.09. 13:19:24
LV1
Válasz 34. Riddla üzenetére:
Most értem a game végére,uninstall,egynek elég volt.
Hidd el nem lehet megcsinálni no spottingra a pályák bő 80-90%-át. No damage még csakcsak.
Végiglopakodni lehetetlen,egy rakás pályán hiába kúszol fél kilóméternyire, 1 ezredmásodperc alatt kiszúrnak és lőnek, kötelező írtani.
2-3 pálya van ami kicsit elágazóbb és nem ütközik az ember láthatatlan falba, de ezek is kicsik.
Akinek van pc vagy bogz (asszem ps3-ra nem jött ki) ajánlom szíves figyelmébe a Sniper Ghost Warrior-t (patchelve), ez a game a közelében sincs semmilyen (sem grafika,sem fizika,sem hangulat,sem lopakodás,sem sniper érzés) téren... Egyedül az Xray ami itt extra... És míg az a cím eleve budget kategóriában indult 4-5 gurigáért addig EZ a game túlárazva jött nagy címként...
Örülök hogy a demo alapján nem rendeltem be tizenX pénzért (és pc-n gyorsan lehúztam megnézni tényleg jó-e), fele annyit ha ér, még 6-8 pénzért is jobb fps/tps játékokat találni nagy létszámban...
34. Riddla  PlayStation.Community tag
2012.05.09. 12:50:04
LV3
Válasz 12. Skyline82GTR üzenetére:
XD
A játék még nincs meg, de a demóval szórakoztam egy darabig.
Pontosan addig, amíg minden ellenfél csak csipázott,hogy honnan kapták a skulót (csinálj meg egy pályát no damage&no spottingra, MERT MEGLEHET!). Viszont tényleg igaz, ha bukta van akkor gagyi mód mindenki egy pillanatt tudja hol vagy. Elég jól lehet benn bújkálni, csapdákat állítani.
Az egyetlen gondom nekem a szűk pályákkal volt.
I'm not a Hero. I'm only an old killer.
2012.05.09. 11:31:32
LV1
2012.05.09. 11:27:01
LV1
Válasz 29. quaid77 üzenetére:
Azoknak jó akik beérik ezzel az xray skulókamera dologgal...
Úgy 1-2 órán át élveztem,de mivel az egész játék kimerül nagyjából abban amit a demo-ban csináltunk,így igen hamar ráuntam....
Napi 1-2 pályát csináltam, most megyek Wolfért (asszem ez a vége lesz), de kb a felétől már nemérdekelt kit hogy találok sem a kamerázás,csak lőttem mindenféle lassítás nélkül...
A lopakodás így a vége felé már teljesen érdektelenné vált, lehetetlen végiglopakodni a pályán,mindig tűzharc a vége,és az hogy mindenkit likvidálunk a pályákon. A demo alapján sokat reméltem, csalódtam (főleg az említett tankos dolognál)...
Még a lopakodás sem okoz túlzott örömöt,mert a gép csal, a tank hátrafelé is lát, az ellenfél pedig 3-400 méterekről is sokszor 1 ezredmásodperc alatt kiszúr és lő hiába kúszunk mászunk...

Ezt a játékot egyedül a skulókamerás Xrayes megoldás valamint a téma (fricceket lőhetünk látványosan halomra) adja el....
De kíváncsi lennék,ha német oldalon kéne harcolni és ilyen xray megoldással a szövetségeseket szarrálőni mennyire lennének felháborodva... Avagy xrayes skulókamera nélkül mennyire lenne sikeres a játék...
Megint egy élő példa arra hogy csőpályás faék lövölde megfelelő a jelenlegi játékosgeneráció színvonalának...Sajnos...
Az anno Budget kategóriában megjelenő Sniper Ghost Warrior címhez képest (amihez kellett ugyan 2-3 patch hogy frankó legyen,valamint viszonylag csőpálya,de hatalmas szélességben,jóval nagyobb hangsúlyt fektetve a lopakodásra,és pozícionálásra // nem bejelölt helyre kellett rendszerint menni és onnan scriptelt jelenetbe beleszólni mint itt,hanem ÉN döntöttem el hol a jó csipapozíció) mérföldekkel tartalmasabb és jobb játék volt ennél.
31. dako
2012.05.09. 01:31:35
LV1
Most teszteltem nekem bejött, ha nem is grafika miatt, de ez a X-rayes dolog nagyon tuti, hozzá teszem érzek itt 1 kis plagizálást mortal kombattól, de sebaj, attól még jó játék!! Ajánlom mindenkinek, aki szeret orvlövész lenni!!
30. EmpiHUN  Driftrocker/BF Veterán
2012.05.09. 01:10:28
LV13
Az első pillanattól kezdve megfogott a cucc... kötelező!
A Birodalom örök!... khm.. Hupsz!
29. quaid77  PlayStation.Community tag
2012.05.09. 00:23:41
LV3
Válasz 3. Skyline82GTR üzenetére:
Amerikában budget kategóriában van, 59.99 helyett 49.99 az ára. Hogy őszinte legyek a lassított "sznájpolások" miatt vettem meg én is, meg gondolom mindenki más is. Egyszer lenyomtam és már elis adtam. Ha ez a lassított lövöldözés nem lenne benne, a kutya nem venné ezt a játékot, nagyon ügyes húzás volt a fejlesztő részéről, hogy elérhetővé tették a demot.
2012.05.08. 21:08:29
LV1
De legalább senki nem mondhatja túl könnyűnek :D
27. Balee  Devil's Advocate
2012.05.08. 21:00:15
LV12
Remélhetőleg holnap már nekem is meglesz. :)
26. kris8360  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 20:17:33
LV5
Válasz 10. martin üzenetére:
2000ért nem is, de 1200-1500ért már igen. 0,01 font amazonon + ~4 font posta.
25. Drivolis  Felséges Úrnő
2012.05.08. 20:08:21
LV23
Fú, őcsém meghalna ezért a gémért. Asszem még nem mutatom meg neki. xD
(⌐■_■)--︻╦╤─ - - - (╥﹏╥) ladyv89
24. gabe82_  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 19:35:19
LV16
Nekem tetszik a játék. Igaz, még csak nemrég álltam neki, de az eddig tapasztaltak alapján egyetértek a teszttel. A hibái ellenére nagyon élvezetes, és számomra kedves darab.

Észrevétel: sem az ép, sem a megroncsolódott töltényhüvely nem fog belefúródni sem gránátba, sem semmi másba. ;)
2012.05.08. 18:05:40
LV1
Szerintem,mostanában a rosszabbul sikerült játékok jobban lekötnek minket,mint a csúcs 10 pontosak! :) PL:Resident Evil O.R.C! :)
Nekem bejön a Sniper Elit V2!Azért az álcaruha az hiányzik!
22. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 18:01:01
LV15
Fasza kis játék. :)
21. HUNFRE  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 17:08:21
LV4
Nagyon régen kötött le játék ennyire! NAgyon tetszett és a gradikával sincs gond szerintem. Szeretem ezt a játékot. Olyan ps1-es érzés töltött el mialatt játszottam.
PS4 ID: HUNFre576
20. Tevez11  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 17:04:08
LV23
Kosy a részletes tesztet,ahogy lesz lőszerem lövöm is be a gyűjteményembe!
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
19. bruta-hun  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 16:30:42
LV5
En azt a sikerelmenyt legtobbszor szopasnak eltem meg.
sör
2012.05.08. 15:52:43
LV2
Fasza kis játék lett,csak utálom amikor a horogkeresztes zászlókat erre a kamura cserélik le ami a játékba van,de legalább a katonák németül beszélnek...
17. max_metis  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 15:27:21
LV4
Válasz 15. animalmother9 üzenetére:
A látvány tényleg ér egy Jó-t.
Mondjuk a grafika tényleg elég le van maradva, de nem annyira szembeszökő.
Úgy ahogyan van, szerintem jó a játék, esetleg én a sztoriba tudnék egy kicsit belekötni amennyit tudok róla eddig.

Amúgy már vártam egy ideje egy ilyen lopakodós játékot, ez nekem kiválónak tűnik, remélhetőleg napokon belül meglesz.
Remény, ami meg nem szégyenít
16. eisento  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 15:17:31
LV17
Válasz 10. martin üzenetére:
martin most vitatkoznek veled egy picit kb 3-4 honapja a consolecornerbe az nhl11-et 1990ft-ert vettem zsir ujba :D de mostansag eleg sok akcio van igy regi fifa nba jatekok vannak ps3-ra is 2-3k korul is.
2012.05.08. 15:14:36
LV1
Amúgy a grafika szerintem egész pofás lehetett volna jó
2012.05.08. 15:11:01
LV1
Hangulatosnak tűnik....az elkövetkezendő 1-2 hónapban be is szerzem addigra kicsit lemehet az ára
13. tgabesz  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 14:59:22
LV14
Válasz 12. Skyline82GTR üzenetére:
Passzol az avatarod a kommentedhez.
2012.05.08. 14:38:23
LV1
Ezt pc-n tolom, 2-3 gurigánál többet nem ér. Egy Budget kategóriás játék, felturbózva a skuló kamerával nem több ez...

Lopakodásnak nincs értelme--> Szinte minden pályán elöbb utóbb ígyis úgyis kikell nyírni mindenkit / vagy kifutni a térképről a küldetés végrehajtása után...Vagyis zéró értelme van mert nem lehet megcsinálni azt egy pályán sem hogy ellopakodok egy jó csipapozícióba,leadom a halálos lövést és kilopakodok....
Az egész játék monoton, a demo-ban szinte minden bennevolt ami az egész játékban. Zéró változatosság,és a skulókamerás lövéseken kívül zéró hangulat....
11. dobermann88  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 14:07:15
LV4
azthittem fps... a demó lentvan de még nempróbáltam ki pont ezért
drága lesz az idei nyaram is :)
Nemkell így járnod ha nemtudsz így menni..
10. martin  Főszerkesztő
2012.05.08. 14:03:20
LV27
Válasz 9. Lotar üzenetére:
Két rugóért FIFA 07-et nem kapsz, olcsójános.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
9. Lotar  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 13:55:36
LV18
Vagy 2 rugót adnék is érte - majd kicsit később . DEMO-t próbáltam . ;]
psn/sen id: pcpmate
8. vbalazs  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 13:54:23
LV3
A kezdeti lelkesedés már el is múlt nálam. A demo miatt vettem meg, de amit abban láttam az volt kb minden amit a játék nyújtani tud. A co-op miatt még egy darabig megtartom mert az tényleg élvezetes haverral.
7. WoodooKilla  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 13:28:07
LV10
Válasz 3. Skyline82GTR üzenetére:
Csőpályákért valóban kár, grafika engem kb nem érdekel egyáltalán, semmiképp sem ronda, és nem a romokat csekkolom, hanem izzadok, hogy jól célozzak.
Azért a lopakodásnak van értelme, ezt nem tudom, mire írtad, hogy nuku. Én közepes nehézségen kezdtem el, nem éri meg szaladgálni..
Viszont fura, néha jelölés pillanatában kiszúrnak. Tán csillog a lencse, vagy mi?
Ellenben ha kicsit elkúszol, akkor már hiába nyomoznak.
A tankokat kihagyhatták volna :) De legalább kihívás azt a kis pici pontot eltalálni.

Különben Te is előrendelve vetted?
"Alea iacta est"
6. tgabesz  PlayStation.Community tag
2012.05.08. 13:03:06
LV14
Válasz 4. Rulez78-HUN üzenetére:
A töltőképernyőn kétszer nyomd meg az R1-et! Ott válogathatsz a fegyverek között.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
SNIPER ELITE V2
505 Games
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
Kiemelkedő
7/10
Pozitívum
Brutális lassított killek, oldschool nehézség, érdekes témaválasztás, felejthetetlen izzadós momentumok
Negatívum
Gyenge AI, a pályák lehetnének nagyobbak is nyitottabbak, gyengécske grafika

MARTIN BELESZÓL
A game valóban nem tűnik egy látványbombának, ettől függetlenül úgy kell nekem, mint bajai halászlébe a tészta. Izgat ez a nehezített mód és persze a koop is. Megyek rendelem a Platinumban.