PlayStation.Community

2012.02.22. 00:27 Techno
168 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Generációváltás a PlayStation brand hordozható családjában.

2012. február 22. – Magyarországon is debütál a PlayStation Vita!

Hardcore videojáték rajongóként, aktív gémerként, a PlayStation konzolok – és exkluzív szoftverek – nagy kedvelőjeként minden esetben nagy izgalommal tölt el egy-egy új PlayStation gép piacra kerülése. Őszinte érdeklődésem az újdonság varázsa iránt soha nem tudta semmilyen tényező sem negatív irányba befolyásolni – legyen az bármilyen típusú, és érkezzen akármilyen irányból –, mégpedig azért nem, mert számomra a Sony Computer Entertainment 1995-től kezdődően, az első PlayStation gép – a „kis szürke” – forgalomba kerülése óta folyamatosan bizonyította, hogy az ő elképzelésük a videojátékokról és konzolokról egyezik az enyémmel. Szerencsés vagyok: a PlayStation konzolcsalád minden egyes tagja az én ízlésem szerint készült, olyan funkciókat és lehetőségeket kínál, melyek kiválóan alkalmasak arra, hogy megkapjam tőlük az általam preferált játékélményt, szóval bátran kijelenthetem, hogy nekem aztán szépen beadta a Sony, amit reméltem tőle.

Van ugyanakkor egy téma, amivel mindig is hadilábon álltam, gyártótól és márkától függetlenül: ez pedig a handheld, azaz hordozható konzolok világa. Gyakorlatilag majdnem minden valaha kiadott kézi masina megfordult a kezeim között 1982 óta, amióta videojátékokkal foglalkozom, több a mai napig ott van a gyűjteményemben, azonban bármennyi játékot is próbáltam ki, vagy toltam végig rajtuk, többé-kevésbé mindig volt valamiféle hiányérzetem. A mobiljáték számomra – és ez alól sem az iPhone telefonom, sem pedig a Samsung Galaxy tabletem nem kivétel – valamilyen szinten mindig a nagygépes élmény jobban vagy rosszabbul megvalósított imitációját jelentette. Még abban az esetben is, ha történetesen olyan szoftverrel volt dolgom, ami valóban elnyerte tetszésemet, és élvezetet jelentett a vele eltöltött idő. A mobiljáték nekem nem jelentett többet egyfajta gokartozásnál, mely időtöltés alapjait tekintve nagyon hasonlít a valódi autóvezetésre, mégsem lehet azt mondani, hogy egy rendes kocsit hajtani ugyanaz az élmény, mint egy gokartot.
Ezért aztán tűkön ültem, hogy végre a sok ismerkedés és kerülgetés után megérkezzen a PlayStation.Community saját, külön bejáratú PlayStation Vita konzolja. Az a Vita, amit végre én kapcsolok be először, én készítek rá saját profilt, én töltök rá játékokat, és tulajdonképpen azt csinálok vele, amit csak akarok.
Kíváncsi voltam, ezúttal megváltozik-e a véleményem a mobiljátékkal kapcsolatban?
Mi az a PlayStation Vita?

Az SCE első, igen kemény harca a Vitával kapcsolatban a hardver bejelentése után azon a fronton zajlott, ahol lehetőleg mindenki számára konkretizálni kellett: a PS Vita nem az új PlayStation Portable (még akkor sem, ha ugyebár PlayStation, és végül is portable), szóval nem a PSP2. Azt gondolom ez volt az a tévhit, amit legelőször le kellett gyűrni ahhoz, hogy a széles nagyközönség egyáltalán elkezdjen érdeklődni a konzol iránt. A PSP egy fantasztikus masina, a mai napig nagyon közkedvelt, azonban nem csak hiányosságai, hanem korlátai is ismertek. Az UMD meghajtó mára már elavult adathordozó, a második analóg kar hiánya több játékstílus kezelését is körülményessé tette, a hardver pedig behatárolta a PSP-s játékok lehetőségeit. Nem mehetünk el továbbá amellett a tény mellett sem, hogy az okostelefonok és tabeletek napjainkra egy halom olyan szolgáltatást vezettek be a köztudatba, melyek nélkül egy újgenerációs mobil játékgép nem lehet naprakész technikai oldaláról vizsgálva: ilyen a mindenkori online kapcsolat válaszhatósága, az internetes böngészés, az érintőképernyő, a közösségi élethez szükséges interaktivitás, valamint a legkedveltebb applikációfajták kezelése.
A PlayStation Vita tehát nem más, mint a hordozható szórakoztatás egy következő lépcsőfoka. Egyesíti magában mindazt, ami ebben a pillanatban a videojátékozás legmagasabb minőségét jelenti, azaz a mobileszközök technikai lehetőségeinek határát súrolva, a konzolok történetében először asztali konzolos szinten is prezentálja magukat a játékokat, kimagasló látvánnyal, hanggal, kezelhetőséggel, valamint multiplayer funkciókkal, és emellett, egyedül a telefonálás funkcióját mellőzve, viszont minden más kommunikációs csatornát támogatva prezentálja az okostelefonok és tabletek legmodernebb lehetőségeit.
Mit tud a PlayStation Vita?

A látványra és tapintásra is minőségi anyagokból készült Vita kézben fogva a Sony PlayStation konzolok tipizálható elegáns külső jegyeit hordozza. Elülső felülete egybefüggő, üvegszerű, fényes fekete. Oldalélén körben tokozása fémes, hátsó része félmatt. A bekapcsoló- és hangerőgombok mellett megtalálhatók rajta a megszokott PlayStation kezelőeszközök: két analóg kar (nem benyomhatók), Négyzet, X, Kör, Háromszög gombok, L/R flippergombok a felső élen, süllyesztett d-pad, valamint Home, Start és Select billentyűk.

*A Vita PS gombjai és az analóg karok gombái kisebb méretűek, mint azt a PSP-n vagy a PS3 DualShock 3 kontrollerén megszokhattad.

A gépen két kamera (elöl és hátul) kapott helyet. Elülső képernyője OLED érintőképernyő, hátsó részén érintésérzékeny „masszírpad” található, mely a laptopok egérkiváltó vezérlőfelületéhez hasonló. A konzol pontos technikai paraméterei a következők:

CPU: ARM® Cortex™- A9 MPCore (4 magos)
GPU: SGX543MP4+
Memória: 512MB RAM és 128MB VRAM
Méretek: 182.0 x 18.6 x 83.5mm (széles x magas x mély)
Súly: (kb.) 280g
Képernyő (multitouch érintőképernyő): 5 inch / 13cm (16:9), 960 x 544, 16 millió szín, OLED
Hátsó érintőpad: multitouch "masszírpad", jobb-bal ujjtámasz
Kamerák: elöl 0.3, hárul 1.3 Megapixel (640 x 480)
Hang: beépített sztereó hangszórók, beépített mikrofon
Érzékelők: Sixaxis mozgásérzékelés (háromtengelyű giroszkóp, háromtengelyű gyorsulásmérő), háromtengelyű iránytű
Kapcsolat: Wi-fi, 3G+GPS (utóbbi modellfüggő), IEEE 802.11b/g/n (n = 1x1)(Wi-Fi)(Infrastructure mode/Ad-hoc mode), Bluetooth® 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)
Bemenetek: fülhallgató, USB, M2 memóriakártya, játékkártya, "?" csatlakozó
Üzemidő: 3-5 óra játék (függ az egyszerre futó applikációk számától), 5 óra videózás, 9 óra zenehallgatás
Mi van a dobozban?

Vitából két különböző modell hozzáférhető, melyek között az egyetlen ismert, említésre méltó különbség a mobil kapcsolattartásban keresendő. A wifis készülék online funkcióit kizárólag csak olyan közegben veheted igénybe, ahol lehetőséged van valamilyen vezeték nélküli hálózatra csatlakozni, a 3G-s hardver viszont bármikor és bárhol képes online kapcsolódni abban az esetben (és a GPS funkciót üzemeltetni), ha valamelyik mobilszolgáltatótól megfelelő 3G SIM-kártyát vásárolsz. A készülék szolgáltatótól független.
A Vita dobozában a konzol mellett egy három részből álló töltőegységet (speciális csatlakozós USB kábel, dokkoló, tápkábel), nyomtatott kezelési útmutatókat, valamint a hivatalos Magyarországon forgalomba került kiszerelések esetén egy „AR Play Cards” Augmented Reality plasztik kártyacsomagot találsz, az ehhez való PlayStation Network voucher-kóddal. Utóbbi pakk segítségével egy nagyon különleges újdonság tesztelhető: a valós és virtuális képet egybeötvöző játékszoftverek világába léphetsz be, melyek közül ingyenesen is letölthető három darab (Fireworks, Cliff Diving, Table Football) kisebb ízelítő.

Mi kell a játékhoz?

Az alapcsomag megvásárlásával a gép máris üzembe helyezhető, azonban a funkciók teljes élvezetéhez további kiegészítőkre is szükség van. Mindenképpen érdemes legalább az első üzembe helyezés során egy aktív vezeték nélküli internet kapcsolat, mely segítségével a rendszer aktuális szoftverfrissítése elvégezhető. Emellett szükség van persze a játékokra is. Játékszoftvert vagy hagyományos formában, mini Blu-ray tokba dobozolt adathordozón vásárolhatsz, vagy pedig a PlayStation Store-ból tölthetsz le. Ahhoz, hogy a Vita funkcióit maradéktalanul kihasználhasd, mindenképpen egy speciális Vita-memóriakártya is kell (nem szériatartozék, külön kell megvásárolni), melyen a gép tárolhatja a letöltött szoftvereket, játékállásokat, applikációkat, zenéket, képeket, videókat – egyszóval minden digitális tartalmat. A Vita memóriakártyák mérete 4-8-16-32GB, áruk kereskedőtől függő. Négygigás kártyát (erre 2 kisebb vagy egy nagyobb játék fér, plusz marad némi szabad hely) kb. 6 ezer, 12GB-ost pedig kb. 13 ezer forintért kapsz. Játékméret példák (nagyságrendileg):

Uncharted: Golden Abyss - 3.4GB
FIFA Football - 2.9GB
WipEout 2048 - 1.6GB
Dynasty Warriors Next, ModNation Racers: Road Trip - 1.5GB
F1 2011 - 1.4GB
The Michael Jackson Experience - 1.3GB
Virtua Tennis 4, Everybody’s Golf - 1.2GB
Little Deviants, Shinobido 2: Revenge - 1GB
MotorStorm - 750MB
Reality Fighters, Touch My Katamari - 700MB
Army Corps of Hell, Ridge Racer - 600MB
Super Stardust Delta - 208MB
Mik az első lépések?

A készülék első bekapcsolása után az alapbeállításokat kell megejtened. Ennek során pár nagyon egyszerű lépéssel országot, időzónát, dátumot és pontos időt állíthatsz be, majd egy látványos demófilm megtekintése után máris a főmenübe jutsz.
Az érintőképernyő már az első pillanatban használatba kerül: mint egy virtuális védőfóliát, úgy kell a jobb felső sarokból átlósan lehúzni a fedőképet. A menüben az applikációkat színes ikonokkal illusztrált, kör alakú „buborékok” jelzik, alattuk az applikációk nevével. A főmenüben egy képernyőn 10 applikáció buborékja fér el, több oldal esetén a képernyő fel-le pöckölésével navigálhatsz. A főmenü bal szélén apró pöttyök jelzik a rendelkezésre álló képernyők számát. A főmenü igény szerint testre is szabható: ha ujjad a képernyőn hagyod, 2mp múlva a felület rendezhetővé válik. Ekkor tetszés szerint el tudod osztani az appok ikonjait, például funkciójuk szerint oldalakra osztva őket. A megfelelő ikont rábökve és a képernyőn elhúzva tudod mozgatni, de a kis „+” jellel újabb ablakokat is nyithatsz.
A Vita egyik legzseniálisabb opciója a több alkalmazás egyidejű kezelése. A főmenü felső részén középen a kis „házikó” ikon jelzi a kiindulási pontot. Emellett jobbra a különféle apró ikonok a megnyitott appokat mutatják (ha vannak): ezek között az érintőképernyő jobbra-balra húzogatásával tudsz váltani. Appot megnyitni a buborékjára bökve, majd az információs képernyőn megjelenő ablakra nyomva tudsz. Aktív appot bezárni a jobb felső sarokban látható „matricasarok” lehúzásával tudsz. Egy applikációból teljesen kilépni (tehát ha nem bezárni akarod, csak szüneteltetni használatát) a Home gomb megnyomásával lehet.
*A főmenüben a Home gombbal egy digitális könyvszerű lapozó felület is előívható. Ha a Home gombot folyamatosan nyomod kb. 3 másodpercig, egy gyorsmenüben állíthatod a képernyő fényerejét, a lejátszott zene hangerejét, kikapcsolhatod a mikrofont, valamint prioritást adhatsz a csetelés hangjának.

* A Vitán egyszerre maximum 6 applikáció futtatható. (Játékszoftver egyszerre csak egy futhat.)

* A Vita appokból és játékokból tetszés szerint bármikor ki lehet lépni, és ha nem zárod le őket, akármikor vissza is léphetsz. Automatikus altatás – 1-3-5 perc lehet a beállítás – esetén az appokba-játékokba szintén gond nélkül újra beléphetsz ébresztés után.
- Welcome Park
Azok számára készült, akiknek még új az érintőfunkciós készülékek világa, és akik játékos módon szeretnének belépni a Vita-univerzumba. Egy több részből álló, ötletes és szórakoztató minijáték gyűjteményről van szó, mely gyakorlatilag a PlayStation Vita minden speciális kezelőfunkciójának használatát oktatja. Ennek során kisebb feladatsorokon keresztül megismerheted többek között az első és hátsó érintőfelületek, a mozgásérzékelés, a hangfelismerés és a fotókezelés alapfunkcióit. A játékoknál időhatárokat is felállítottak, melyek teljesítésével első vitás trófeáid is megszerezhetők!
- Party
A Party app segítségével, a PSN-re csatlakozás után a barátlistádon levő haverokkal tudsz teljesen szabadon társalogni, chatelni. A parti 8-személyes lehet, szöveg vagy hang alapon. A voice chat játékfüggetlen, azaz a készülék tudja a cross-game chat funkciót!
- PS Store
A már PS3-ról ismert PlayStation Store Vita verziója, ahol kismillió digitális tartalom (már demók is vannak fent) között böngészhetsz és vásárolhatsz. Március elejétől indul a magyar PS Store, ahol bankkártyát, vagy magyar PSN account esetén forintos felöltőkártyát is használhatsz.
- near
A near nevű app a virtuális barátlista egy újszerű, igen sokrétű, zseniális opciókkal kecsegtető kiterjesztése. Működése olyan, mint egy interaktív „gémer-térkép”, melynek használatával információkat oszthatsz meg magadról, az általad használt játékokról, Vitádról. A tájoló- és keresőgomb megnyomásával megnézheted, milyen Vita és PS3 gépek vannak a közeledben, ki mivel játszik, barátnak jelölheted őket, üzenhetsz nekik, közös játékot indíthattok – egyszóval egy csomó jópofa közösségi lehetőség vár rád.
- Friends
A PS3-ról ismert barátlista megfelelője, teljes kapcsolatkezeléssel.

- Group Messaging
Üzenetkezelő app, a tulajdonképpeni „mailbox” rendszer, mely az email programokra hajaz.
- Trophies
A Vita saját komplex trófeakezelő rendszere, automata/manuális szinkronizálási lehetőséggel, mely elvégzése után a használt PSN ID trófeakártyája mutatja a megszerzett serlegeket. Ha akarod, trófeáidat összehasonlíthatod a barátlistás ID-kkel is.
- Photos
Fotós applikáció kép- és videokészítési lehetőséggel. Ezen belül kapott helyet a Vita képnézegetője is.
- Browser
NetFront alapú internetböngésző, mely a Flash animok lejátszása terén sajnos „kihívásokkal küzd”.
- Music
Zenelejátszó.

- Videos
Videolejátszó.

* Támogatott médiaformátumok:
- MP3, MP4, WAVE audio
- MPEG-4: SP (Level 3) H.264 videó
- JPEG, TIFF, GIF, BMP, PNG kép
- Remote Play
A megfelelő, e funkciót támogató szoftverek esetén PS3-Vita összekötésével alkalmazható keresztjáték.
- Content Manager
Tartalomkezelő felület, mellyel különféle anyagok másolhatók PC/MAC/PS3 és Vita készülékek között.
- Maps
Térképfunkció helymeghatározással.
- Settings
A Vita különféle beállító menüinek gyűjtője.

Mit kell még feltétlenül tudnom vásárlás előtt?

Nos, a masina mellbevágóan sok friss lehetőséget kínál az újdonságra éhes játékosoknak. Funkcióit nem hogy néhány óra, de még pár nap alatt sem lehet kiismerni. Éppen ezért e cikk sem tartalmaz minden lehetséges tudnivalót.
Amit viszont mindenképpen érdemes észben tartani: egy Vita memókártya = egy PSN ID. Ez azt jelenti, hogy ha más accounttal akarsz bejelentkezni, új memókártyát kell beletenni, vagy formázni kell a régit. Ilyen esetben természetesen a törlendő tartalom PS3/MAC-re másolható. Meglévő PSN ID-d, amit PS3-on eddig használtál gond nélkül beállítható rajta, de akár újat is létrehozhatsz – például egy magyar accot a rövidesen startoló magyar PS Store miatt.

* A Vita hardver maga régiófüggetlen, tehát bármilyen országból származó játék lejátszható bármilyen gépen. A szoftverek és DLC-ik azonban ugyanúgy régiózárasak (legtöbb esetben), mint a Playstation 3-nál, azaz pl. EU-s játékhoz csak EU-s DLC használható!
A cikk elején feltettem magamnak egy kérdést: generál-e bennem olyan érzéseket a PlayStaiton Vita, melyek után közelebb érzem magamhoz a mobil videojáték élményt? Nos, egyértelműen igen! Az újszerű kezelési funkciók tökéletesen keverednek az általam megszokott klasszikus hatásokkal, a gép kimagasló technikai jellemzői pedig Vitán felül megmutatják, hogy handheld gépen is lehet asztali konzolos, vagy ahhoz eddig példa nélküli módon közel álló élményt kínálni. Ugyanakkor a már debütkor rendelkezésre álló gazdag szoftverválaszték azok igényeit is kiszolgálja, akik inkább egy teljesen új irányba mozdulnának el, és új ösvényeken elindulva.

Szép, okos, ügyes, kényelmes gép a PlayStation Vita, mely sok tekintetben még a PS3 képességeit is felülmúlja. Tudása meggyőző, lehetőségeinek száma a csillagos égben. Remélhetőleg a játékkészítők és a playerek részéről is nagy támogatottság kíséri majd útját.
2012 talán a legfontosabb év lesz a gép életében: ha nem is minden, de sok minden idén dől el. Olyan franchise-okat várok rá, mint a Metal Gear Solid, a Gran Turismo, a Killzone, és még sorolhatnám. Árcsökkentést, bővülő funkciókat, finomított működést vizionálok.
Sok sikert, PlayStation Vita!

Kérdésed van a Vitával kapcsolatban? Tedd fel bátran!

(folytatása következik)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 4 oldal
‹‹  ‹  1  2  3  4    ››
2012.04.06. 11:27:09
LV1
Akinek van vitaja vagy lesz kerlek titeket jeloljetek be vagy visza az ID provok_eu elore is koszono :))
167. AD5
2012.03.06. 13:08:30
LV2
Válasz 166. martin üzenetére:
jajaja.

engem 1 dolog miatt érdekel, ha beesik egy hosszabb út (repülő/busz pl.) és nem tudok tölteni 10-12 órán keresztül, akkor azért örülök ha kibír 5 órát.

de ez azért elég extrém, nálam ritkán, buszra/autóban meg mondjuk ott a travel pack töltő..
166. martin  Főszerkesztő
2012.03.06. 11:50:34
LV27
Válasz 163. AD5 üzenetére:
Tulajdonképpen ki a faszom játszik akár 5 órát is egyfolytában? :) Mert ha csak 2x kimész pisálni meg inni, és leteszed a gépet bealtatva, már akkor sem fogyaszt feleslegesen.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
165. spatz  PlayStation.Community tag
2012.03.06. 09:43:38
LV3
Válasz 164. spatz üzenetére:
utána olvastam, a Sony is elismeri, a hibát és dolgozik egy fixen. "Tisztában vagyunk a problémával és megoldjuk azt a lehető leggyorsabban."

Általában akkor jelentkezik, ha PS+ kapott mini játékot, Vitán akarunk futtattni.
SpatZ blog,Demons Souls FAQ,Dark Souls magyar wiki
164. spatz  PlayStation.Community tag
2012.03.06. 09:39:27
LV3
Felteszem ide is, hátha tudja valaki a választ:
Tudja valaki mi az a ERROR C1-2858-3 kód Vitán, PS megvettem a Babel-t és lehúzzom VITÁRA ezt irja ki. (pedig oda van irva VITA kompabilitis)?
SpatZ blog,Demons Souls FAQ,Dark Souls magyar wiki
163. AD5
2012.03.06. 09:34:41
LV2
Válasz 162. martin üzenetére:
köszi, ez sokkal jobban hangzik mint a sony centeres eladó 3 órája.

nagy nehezen sikerült kipróbálnom egyet tegnap Uncharteddal.
kb 6 helyen voltam, mire valahol a kezembe tudták nyomni.

(az mondjuk elég komoly, h a westend sony centeres gépből mire odaértem valaki már kilopta a játékot.. a menülapozgatás meg nem túl izgalmas)

szóval az UC impresszív így nyitó címnek, de megmondom őszintén h ez a rohadt iphone retina display nálam nagyon magasra tette a lécet.
persze a Vita azért fényévekkel több polygont mozgatott,
de összességében nem éreztem azonnali birtoklási vágyat.

nincs valami tippetek hol tudnék még kipróbálni néhány játékot?
162. martin  Főszerkesztő
2012.03.05. 21:42:52
LV27
Válasz 161. AD5 üzenetére:
6 óra egyfolytában.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
161. AD5
2012.03.05. 15:42:42
LV2
sziasztok, meddig bírja az akksi?

főként kikapcsold wifi/3gs, csak gaming érdekelne,
mondjuk közepes fényerőn. thx!
160. sayainbarni  PlayStation.Community tag
2012.03.05. 12:47:55
LV2
énis fogom venni a kicsikét,csak mé gkicsit gyüjtenem kell rá...
159. arabicsnus  PlayStation.Community tag
2012.02.29. 00:18:36
LV1
Virtua Tennis 4nek fantasztikus grafikája van :) Kimondottan jó volt játszani párat online. Egyből talált ellenfelet.
158. Sirmartin  PlayStation.Community tag
2012.02.28. 10:44:08
LV1
:D
157. sonerone  PlayStation.Community tag
2012.02.27. 22:07:19
LV11
Válasz 156. racskogabor üzenetére:
csak pont h nem akarnak még megszabadulni a ps3-tol :)
hehe
156. racskogabor  PlayStation.Community tag
2012.02.27. 19:20:53
LV6
Kettő dolog lett nagyon elszúrva a Sony részéről. A kijelző felbontás. Legalább egy HD ready kellett volna 5" képátlónál. És a TV kimenet. Akkor még a PS3-tól is meg lehetne szabadulni.


Aki használta a GPS-t írjon már róla! Előre is köszi.
2012.02.27. 18:39:29
LV1
Beszereztem én is egyet!Már nem is hiányzik (annyira) a ps3:)!
154. Zdex  PlayStation.Community tag
2012.02.26. 22:13:56
LV3
Tegnap óta én is tulaj vagyok, vééégre!
Nevetséges, hogy ennek a játékgépnek konkurencia a mobiltelefon?
Aki ilyet ír/mond, annak a kezében még nem volt VITA.
Csak sört iszok, mer' vezetek.
153. sonerone  PlayStation.Community tag
2012.02.26. 00:08:19
LV11
hát ha ilyen minoségu játékokat kapunk mint ez az uncharted akkor le fogom fosni a bokám... nyito cimnek kidobni ilyen game-t az nem semmi, most tartok a felénél és nagyon bitang, már a lovoldozéssel sincs semmi bajom... az everibody`s golf hozza a maga hangulatát ami eddig ks remek volt :) , a luminesnek meg egyszeruen fuggoje voltam eddig is és ez a rész a maga zenéjivel teljesen elrabol :)
hehe
152. Balee  Devil's Advocate
2012.02.25. 22:13:00
LV12
Válasz 147. kristof üzenetére:
Köszi, hát akkor valahogy lehet, hogy mégis kaparok rá össze pénzt.
151. MonstAir23  PlayStation.Community tag
2012.02.25. 18:38:13
LV3
Mikor jön már a folytatás???
Bezzeg a balekok közt-nek minden nap van...
:-D
150. ZsupiDav  PlayStation.Community tag
2012.02.25. 16:35:31
LV2
Válasz 149. Norbb üzenetére:
Én négy különbözővel próbáltam, de csak ezzel sikerült. A többi is tudott mp4-et, de a Vita azt írta indításkor, hogy nem tudja kezelni. A te általad írt programot mondjuk nem próbáltam. Nekem a Handbrake tökéletesen megfelel, de lehet kipróbálom azt is.
149. Norbb  PlayStation.Community tag
2012.02.25. 16:31:17
LV13
Válasz 148. ZsupiDav üzenetére:
bármelyik video konverterrel meglehet csinálni . Én a xilosoft-al csináltam simán kiválasztod az mp4et és felbontásnak megadott a vita felbontását 960x544 vagy a psp részben ugyanezt.
148. ZsupiDav  PlayStation.Community tag
2012.02.25. 14:42:14
LV2
Válasz 121. patrik00 üzenetére:
Aki filmet szeretne nézni rajta:
Több programot is kipróbáltam, de csak ez működött: Handbrake svn4463
-> Telepítés után megnyitás
-> Source -> hozzáadod a videót
-> beállítod a mentés helyét (Destination) és a kiterjesztésnél mp4-et (lehet alapból m4v-t ad meg, de azt is viszi a Vita)
-> Presets: Regulár -> High Profile
-> Picture: az aránytól kiveszed a pipát és beállítod a maximum 960*544-es képméretet (ha kisebb a videó felbontása akkor értelemszerűen a lehető legjobb kép érdekében 16:9 arányban beállítasz egy olyan felbontást, ami mind magasságban, mind szélességben kisebb, mint az eredeti). Előfordulhat, hogy a videó nem 16:9-es arányú (pl.: sorozatoknál általában 4:3, szélesvásznú filmeknél lehet 16:7-hez is). Ilyenkor a kép torzulása miatt meghagyható az arány és a felbontást úgy kell állítani, hogy a szélesség max 960, a magasság max 544 lehet (értelem szerűen csak az egyiket kell megadni az arány miatt). Azért ilyen fontos, hogy ne lépjük túl a kijelző méretét, mert ekkor megjelenik egy zöld torzulás a képen.
-> Audio: Advanced -> a hangerőt tekerjük fel maxra (+20dB), mert eredetileg elég halkan szólnak a filmek (viszont arra mindig figyeljünk, hogy ne vegyük túl hangosra, mert károsodhat a hangszóró).
-> Végül Start és várjuk az eredményt

A konvertálás elég hosszú. Ahhoz, hogy maximálisan kihasználjuk a kijelzőt, legalább 720p-s felbontás kell, mert az ettől kisebbek már jóval a Vita kijelzőjétől kisebb felbontásúak. Egy fullHD film konvertálása 7-8 óra, de például ez az idő egy avi-nál 1 órára is csökkenhet. Akinek PSP-re konvertált videói vannak, azokat tudja kezelni a Vita, csak a nem lesz olyan tiszta a kép, mint ha a Vita-ra lett volna konvertálva.

Ha kérdés lenne, akkor jöhet! És bocs a hosszú hozzászólás miatt. :)
147. kristof  PlayStation.Community tag
2012.02.25. 11:56:27
LV1
Válasz 142. Balee üzenetére:
Memóriakártya mindenképp kell, úgyhogy ha nincs pénzed mindkettőre (memo+uncharted), akkor is inkább a memó kártyát vedd előbb, mert azzal legalább tudsz játszani demókkal, míg ha az unchartede-et veszed, akkor se játék se demo!
146. _Nefud_  Az egyik mongol
2012.02.25. 10:43:59
LV12
Vitara csak annyit tudok mondani, h egyszeruen hihetetlen, lenyugozo! Szerda ota sokkban vagyok =)
He who controls the Spice, controls the universe!
145. sonerone  PlayStation.Community tag
2012.02.25. 03:15:33
LV11
ja most meg is néztem : you must insert a memory card..... szal be se indul a game
hehe
144. sonerone  PlayStation.Community tag
2012.02.25. 03:08:44
LV11
Válasz 142. Balee üzenetére:
a gépet tudod használni de játékok mint pl az uncharted is igényel memoria kártyát, análkul nem enged játszani, amugy eszméletlen komoly h egy kis gépen ilyen ez az uncharted... néha rendesen csak lesek h azt a picsa :):):)
hehe
143. Balee  Devil's Advocate
2012.02.24. 20:02:42
LV12
Válasz 141. Balee üzenetére:
Ahogy nézem Konzolgame-nél a legolcsóbb... Sőt jó 2-3k-val mint a többi boltban, és Uncharted is itt a legolcsóbb...
142. Balee  Devil's Advocate
2012.02.24. 19:56:35
LV12
Elnézést a hülye kérdésért, de ha egyelőre csak a gépet és az Uncharted-et venném, és nem veszek memókártyát (erre a kövi hónapban már nem jut pénz), attól még használható a gép? Szóval a játék a saját kártyájára ment? Max gondolom demókkal nem tudok játszani, illetve zenéket rárakni stb.
141. Balee  Devil's Advocate
2012.02.24. 19:40:01
LV12
Gyerekek hol érdemes megvenni, hol jövök ki a legolcsóbban? Ezeket tervezem: maga a gép (wi-fi-st), 16 gigás memókártya, Uncharted.
2012.02.24. 18:25:57
LV3
Válasz 139. dexdaladoor üzenetére:
úgytom még az nem müxik rá!

engem a remote play érdekelne!

Magától bekapcsolódik otthon a ps3, és úgy játszhatok le rajta játékokat és videókat?:O

http://www.ign.com/videos/2012/01/18/playstat[...]
sen: mullerhun
2012.02.24. 17:32:53
LV1
Egyébként a skype-ot hogyan lehet föltelepíteni a gépre?
138. Noob  PlayStation.Community tag
2012.02.24. 11:53:16
LV6
Válasz 135. slickadam üzenetére:
Nagyon nagy gond volt az az utánhúzás, a 6 év alatt alig vettem észre, azt is csak egy-két játék alatt, de nem volt zavaró.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
137. Rambo
2012.02.24. 00:10:55
LV19
Válasz 135. slickadam üzenetére:
Analóg problémákról én is hallottam, szerencsére az enyém 6 éve bírja a gyűrődést (ebben a tekintetben úgy látszik szerencsés vagyok, a PS3 is majdnem 5 éve üzemel hiba nélkül). Ja, meg volt egy felesleges infra port (egyszer használtam, egy jópofa homebrew távirányító-programmal), azzal a mai napig nem tudom, mi volt a céljuk. :)
2012.02.23. 23:55:04
LV3
Válasz 132. storalogos üzenetére:
inkább égek, csak siker legyen a végén!:)

pl. kegyelem kettes vizsgán;)
sen: mullerhun
135. slickadam  PlayStation.Community tag
2012.02.23. 23:03:37
LV5
Válasz 134. Rambo üzenetére:
elso szerianal a fekete utanhuzas volt gond. meg szerintem az analog is konnyen feladta a harcot.
remelhetoleg vita-nal birni fogja. mondjuk en mar most tulsagosan erzekenynek tartom.:S
Super Ultra Taokaka Deluxe!!!
134. Rambo
2012.02.23. 22:51:52
LV19
Válasz 108. Alien üzenetére:
"btw a kor rákfenéje, hogy első szériát jobb mellőzni (sajnos)."

Ez amúgy a PSP-nél pont nem volt igaz, szvsz. a fat gépek sokkal jobban össze voltak rakva, mint a későbbi modellek (főleg a 3000-es szériánál voltak nagyobb hibák, elég csak a csíkozódásra gondolni). Ráadásul masszívabb is volt, én akárhány Slim/3000-es PSP-t fogtam, mindegyiknek lötyögött az akkumulátort tartó fedél, a hátsó lakkozott borítás ritka ronda volt, és nekem pl. a vékonysága miatt annyira nem is simult a kezembe. Igaz, cserébe a későbbi tulajok kaptak nagyobb kontrasztarányt és dupla annyi RAM-ot.
133. Noob  PlayStation.Community tag
2012.02.23. 22:24:52
LV6
Jó lenne, ha a játékot tartalmazó kártyára lehetne menteni, ahogy anno a SNES-nél is.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
132. storalogos  PlayStation.Community tag
2012.02.23. 22:16:35
LV1
Működik, Uraim, működik! Mint kiderült, semmi baja, csak csutkára lemerült...Mégegyszer köszönet a Platinumshopos kollegáknak. (lassan 40 vagyok, de így még nem pirítottam magam). Jò játékot mindannyiótoknak, ebben el lehet veszni...
131. martin  Főszerkesztő
2012.02.23. 21:45:14
LV27
Válasz 128. dexdaladoor üzenetére:
Ő a "?".
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
130. slickadam  PlayStation.Community tag
2012.02.23. 21:36:28
LV5
Válasz 114. martin üzenetére:
A Vitamint javasolnek.:)
Super Ultra Taokaka Deluxe!!!
129. Greg-T  Kitiltott felhasználó
2012.02.23. 21:30:41
LV2
Tetszik a cucc, a végén még veszek egyet. :P
2012.02.23. 21:02:42
LV1
A "ps vita" feliratú felpöccinthető tetejű memóriakártya olvasó mellett van egy ugyancsak felpöccinthető tetejű csatlakozó. Az mire való?
127. Ricsi
2012.02.23. 20:49:40
LV7
Válasz 87. mullerhun üzenetére:
Erre az Escape Plan-re egyszerűen nincsenek szavak mennyire zseniális.
2012.02.23. 18:33:27
LV3
Válasz 125. martin üzenetére:
biztos védett maga a game file és van egy külön szabad terület a mentésre egyazon memo kártyán...

ez így logikusnak tűnne, nem?:)
sen: mullerhun
125. martin  Főszerkesztő
2012.02.23. 17:55:22
LV27
Következőt csináltam most próbaképpen: kivettem a memókártyát alulról gépből és betettem egy dobozos cuccból a játékkártyát felülre a helyére. Shinobido 2, nincs ott a dobozán elöl, hogy kell hozzá memókártya. Megcsináltam a traininget (a játék jónak tűnik), kiléptem a főmenübe, és ott a Load/Save-vel mentettem. Szóval az valszeg' akkor a játékkártyára mentett.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
124. MonstAir23  PlayStation.Community tag
2012.02.23. 17:36:21
LV3
Válasz 122. treck üzenetére:
:)
Valami ilyesmit agyaltam ki, mármint hogy így lenne logikus, köszi az infót!
123. treck  PlayStation.Community tag
2012.02.23. 17:35:18
LV6
Válasz 122. treck üzenetére:
*alul bal oldalt
PSN ID: oOTRECKOo
122. treck  PlayStation.Community tag
2012.02.23. 17:33:52
LV6
Válasz 120. MonstAir23 üzenetére:
Két kártya olvasó van benne. (vagy 3?) A PSVita feliratuba mennek a játékok, (mellette is van valami, de azt nem tudom mi) alul jobb oldalt pedig a memória kártya olvasó.
PSN ID: oOTRECKOo
2012.02.23. 17:28:57
LV9
Engem az érdekelne, hogy kedvenc sorozataimat áthuzva rá, simán lejátsza, vagy ide is konvertálló program kell, mint a psphez?
senki sem ültetheti babyt a sarokba!
120. MonstAir23  PlayStation.Community tag
2012.02.23. 17:25:36
LV3
Ja, lehet hogy két kártyaolvasó van benne...?
Ennyire még nem tudtam megnézni...
119. MonstAir23  PlayStation.Community tag
2012.02.23. 17:23:36
LV3
Válasz 116. Adam79 üzenetére:
Na igen, de a sajátjára vagy egy szűz karira...?
1 / 4 oldal
‹‹  ‹  1  2  3  4    ››
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
2 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.